Ağız Kokusu
     

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.


 
  Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Kronik Farenjit Dilde pas! Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
hakan44
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 20-Ocak-2013
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 30
Alıntı hakan44 Cevaplabullet Konu: Kronik Farenjit Dilde pas!
    Gönderim Zamanı: 26-Haziran-2013 Saat 22:54
arkadaşlar kronik faranjit kaynaklı dilde pas ve koku olması bence çok kuvvetli koku sebebi ve geçmeyen bir koku cinsi sizin görüşüleriniz ve çözüm önerileriniz nedir Murat hocam sizdende görüş bekliyorum..
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Haziran-2013 Saat 14:32
Tespitiniz doğru. Yüzde yüz katılıyorum.
Ancak bunun çözümü benim branşımın dışına çıkıyor.
-M
IP
sifa
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Haziran-2013 Saat 15:52
Problem kronik faranjit ise durum vahim. Çünkü bütün doktorlar ve tıp kronik faranjitin tedavisinin olmadığı kanısında. Hiç bir doktor da bu hastalığı tedavi etmek için araştırma yapmıyor. Ve ayrıca bizim hastalığımız dışında da kimsenin kronik faranjitin tedavisi üzerine yoğunlaştığını zannetmem. Misal benim ağız kokusu problemim olmasa faranjitin dönüp yüzüne bile bakmam. Yediklerine içtiklerine dikkat ettikten sonra kendine iyi baktıktan sonra boğazınızda hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Ve ayrıca bu forumdan edindiğimiz bilgilere göre koku sebebi doğru nefes alamamaktan ileri gelen ağzın oksijensiz kalması ve bununda dilde pas oluşturması ki bu çok mantıklı bir bulgu. Ya da mide veya bağırsakta ki bakterilerin neden olduğu paslanma. Ya da ya da bademcik taşlarının neden olduğu beyaz tabaka bu beyaz sarı tabaka da zaten bakteri yuvası.
Ve hepimiz de az çok şu hastalıklar var; kronik faranjit, sinüzit, alerjik rinit, mide de h.pylori, kronik gastrit, bağırsak mantarı, bademcik taşı, septum deviasyon.. vs vs. Ama elimizde çözüm yok. Aslında tek tek bunları tedavi ettirerek elemeli. Çünkü hepimizin koku kaynağı başka olabilir. Misal deviasyon ameliyatı olupta kokunun çok azaldığını söyleyen de var hiç değişiklik olmadığını söyleyen de var. Yani çözüm şüphelendiğimiz hastalıkları tedavi ettirerek elemek yada kurtulmak.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Haziran-2013 Saat 20:35
Kronik farenjitse vahim sayılmaz, uğraştırır. Farenjit, ağız kokusunun yanında başka sıkıntılar da yaratır. Ses kısıklığı - kalınlığı, yutkunmada zorluk, konuşurken tükürme ihtiyacı, boğaz ağrısı vs belirtileri oluyormuş. Kronik farenjit bu kadar ağır olmasa da yine belirti verir. Ağız kokusunun tek sebebi farenjitse gargara, sprey, antibiyoti tedavisi; yiyecek içeceklere dikkat, sesi iyi kullanma ile farenjit azaltılabiliyormuş. Tam olarak geçmeyebilir ama kişisel önlemlerle çok çok azaltılabilir.

Dildeki beyaz tabaka, tıbbın en büyük sırlarından biri heralde. Benim dilimde aşırı beyazşık yok. Cam buğulanmış gibi bir beyazlık var. Bazı resimlerde gördüğüm beyazlıklar artık kaplama gibi olmuş. Alerjik deniyor ama, hangi alerji yıl boyu sürer ki? Alerjiye bağlı olsa, mevsim değiştiğinde, yediklerimiz değiştiğinde falan beyazlığın da gitmesi lazım. Ben de çok araştırdım ama kesin bir kaynağı yok. Boğaz, karaciğer, bağırsaklar, mantar vs bir sürü nedeni var. Bazı arkadaşlar dil kökündeki beyazlıktan bahsediyorlar. Dil kökü derken nereyi kastediyorsunuz? Dilin boğaza doğru olan kısmı mı, daha aşağıdaki bölümleri mi?
IP
Mehmet
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 27-Kasım-2011
Konum: Bursa
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 388
Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Haziran-2013 Saat 21:41
Dilin boğaza yakın kısmında ki beyazlık had safhada yani çok beyaz ve asıl koku oradan geliyor bende. Artık her dediğiniz hastalıktan kıl kapıyorum. Mesela ben çok öksürüyorum, boğazım da takılma hissi yaşıyorum vs vs. sanki her şeyden var bende :(
IP
dadaş87
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-Mayıs-2013
Konum: Erzurum
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 36
Alıntı dadaş87 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Temmuz-2013 Saat 09:24
bazı hastalıkların belirtileri birbiriyle çok benzer olduğu için ne görsek benim hastalığım bu diyoruz ama sonuç çıkmıyor. bu belirtiler aynen bende de var. ağız kokusu yaşamadan önce sık sık farenjit olan biriydim. Ah doktorlar ah adam gibi ilgilenseniz bi üzerine düşseniz şu hastalığın bu kadar insan internetlerden medet ummak zorunda kalmazdı. arkadaşlar neye yanıyorum biliyormusunuz, hastalık bir tane ama en az 5-6 tane hastalığın psikolojisini yaşıyoruz ve bu bizi çökertiyor.. :((
IP
sifa
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Temmuz-2013 Saat 15:19
kesinlikle katılıyorum. Hastalığımız bir tane ama biz birden fazla hastalıkla mücadele ediyoruz. Belki odur belki şudur diye her gördüğümüz belirtiden umutlanıyor tedaviye başlıyoruz ve sonrası hayal kırıklığı. Ama ne yapalım biz de böyle böyle neticeye gideceğiz. O olmayacak şu, şu olmayacak bu olacak. Ama Allah'ın izniyle Eninde sonunda bu iş olacak!!!
IP
Mehmet
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 27-Kasım-2011
Konum: Bursa
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 388
Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Temmuz-2013 Saat 09:12
Ağız kokusu olmasaydı, ne faranjitle ne geniz akıntısıyla ne de başka bir şeyle uğraşırdım.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Temmuz-2013 Saat 12:24
Arkadaşlar, bir ay önce yeni bir kanun çıkmış. Bu kanuna göre; aile hekimine gidiyorsunuz, aile hekimi sorununuza göre sizi doktora bizzat yönlendiriyor. Yani size "Şu bölüme git" demiyor. Hastaneyi, doktoru kendisi belirliyormuş. Sizi sevk ediyor.

Bunları gazetede okudum. Bana uygulanabilir gelmedi. Yine de haber doğruysa doktor doktor gezmektense aile hekiminin rehberliğinde gideceğiniz doktordan, rahatlıkla her türlü tetkik, film, tahlil istersiniz. Aile hekiminizle aranız iyiyse derdinizi de rahatlıkla anlatırsınız. Bir de rahatlık açısından şu var; mesela bizim aile hekimimizin odasında sekreter yok. Her şeyi açıkça sıkılmadan konuşabiliyoruz. Bu sorun için yeni uğraşmaya başlayan arkadaşlar, aile hekiminden faydalansınlar. Bir çözüm bulunmazsa özel hastaneye kendi imkanlarınızla her zaman gidebilirsiniz.
IP
osmanp
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 13-Mayıs-2013
Konum: Gaziantep
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 6
Alıntı osmanp Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Temmuz-2013 Saat 03:51
arkadaş bu sorunu olanlar akşam yatmadan önce burnunu tuzlu su ile temizleyip gün içinde ağız kokularını kontrol edip burada bizi bilgilendire bilir mi acaba ? Ben yaptım olumlu sonuc aldım acaba sizde de aynı sonucu alacakmıyız ?
IP
xdemirleydi
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 29-Temmuz-2013
Konum: Eskişehir
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 15
Alıntı xdemirleydi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ağustos-2013 Saat 01:06
faranjite çok iyi gelen ada çayı var günde birbardak en fazla tüketin ve gargara yapın kesinlikle faydası var boğazım kızrıkdı beyazlamaya başladı şu an nidazoluda su an kullanıyorum bugun dr gittim nidazolu kontrol dışında ve günde 2 yarım parca olarak aldıgımı söledim kokunun cok aza indiğini söledim doğru bişi yapmışsın dedi bakteri kaynaklı ise kontrol altına lmışsın 10 gün kullan dedi yanınada bir tane alerji ilacı yazdı banaama bırakınca koku dönerse yandım müşderi temsilcisiyim işi bırakırım büyük ihtimalle...sonuçu drda merakla bekliyo yolun düşerse haber ver bana dedi:)
IP
ornitop
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 09-Şubat-2013
Konum: Yzmir
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 80
Alıntı ornitop Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Eylül-2013 Saat 00:04
kokunun bogazimdan geldigini hissediyorum. faranjit kokusu icin yokmu bir cozum :(
IP
yaşamsıkıntı
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 09-Kasım-2018
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 19
Alıntı yaşamsıkıntı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Kasım-2018 Saat 21:12
Evet mağlesef benim de hastalığım kronik faranjit. Mağlesef dedim çünkü kronik faranjitin tedavisi yok belki var ama kesin değil. O kadar kötü bir sebep ki bu tip2 ağız kokusu. Yani pharmol falan fayda etmiyor. Yarım saat sonra ağız kokusu başlıyor. 5 yıldır Kbb e gidiyorum bu hastalıkla yaşamam gerekiyormuş diyen de oldu . faranjite sebep olan şeyi bulursan iyileşirsin diyen de oldu. En son gittiğim kbb e reflüdür herhalde diyip mide koruyucu ve rennie duo diye bi ilaç verdi fayda etmedi. Şimdi bende 10 yıldır kronik faranjit var düşünüyorum ben hayatımda alcol, sigara kullanmadım soğuk ve sıcak bir şey yemiyorum ama var. (İnanın 60 yaşında içki içen sigara içen dişleri çürük olup ağız kokusu çekmeyen kişiler var.) neyse şimdi ben kronik faranjitin nedenlerini araştırıyorum 1 yıldır. Bu meret kendi içinde bile ayrılıyor ama KBBlerin çoğu bunu bilmiyor. Alerji olabilirmiş diye öğrenince kendi kafama göre xyzalın muadili olan ilacı kullanıyorum ama geçmiyor. Neden var bilmiyorum galiba bu benim kaderim.
IP
tekyaşayan
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 22-Kasım-2018
Konum: Amasya
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 20
Alıntı tekyaşayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Kasım-2018 Saat 11:30
Selamun aleyküm sevgili arkadaşlar,,, bende kronik faranjit ve kronik sinüzit tedavisinde takıldım Araştırırken özel bir hastanenin internet sayfasında şöyle okudum ve unutmıym diye bi yere kaydettiydim

"Uygun tedavi ve hastanın maksimum dikkati bile kronik farenjitin bulgularını ortadan kaldırmayabilir. Ancak bulgular hafifleyebilir veya geçici olarak kaybolabilir."

En önemlisi!!!

Faranjit ve kronikleşmiş faranjitin her zaman bir üst tetikleyici iltihaplı bölgesi   VARDIR.Örneğin ,burada birkaç yerde yazdıydım yine yazıcam,
bende gizli kronik sinüzit çıkmıştı .

Sinüzit için gittiğim doktorlar !SİNÜZİTİN!yok derken !KRONİK SİNÜZİTİM OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI"kanal genişletme ameliyatı oldum çok faydasını gördüm tabi tekrar daralma olabilir demişti doktor bey 1yıl geçti ameliyat olallı yine geniz akıntımda sinüsten gelen bi tuhaflık hissediyorum bazen buda zarzor tedavi olan kronik sinüziti tetikliyo diye mantık yürütüyorum yakın zamanda yine sinüs tomografi randevum var.

Kronik faranjiti tetiklemeye sinüzit,kronik yada gizli kronik sinüzit (bendeki gizliydi doktorlar tomografi cektirmek istemiyorlardı özellikle bu noktaya lütfen dikkat edin)
Burunda yada ağızda ki küçük görünen bir problem bile sebep olabiliyor.

Sonuç olarak şunları yazmak istiyorum.
Doktorların kronik faranjitin bulguları hafifleyebilir veya geçici olarak kaybolabilir yargısı vardı.Bizim için su anda elilimizdeki en güzel sonuç "geçici olarak kaybolabilir " yargısını üst tetikleyici leri kontrol altında tutarak desteklemek kendim su an bu noktadayım. %90oranında azalma var bende inşallah.Dis fırcaladıktan sonra ağzımı ve bogazımı ağız çalkalama suyuyla güzelce calkaladıktan sonra hep kayboluyo .Yarım saat bi saate doğru genzimden akn sinüs akıntısından bi koku geldiğini fark ediyorum tabi faranjiti de mahfediyo bu enteresan olan akıntı normal şeffaf niteliklerde işin için de is var bazen düşünmekten,caresizlikten bütün bildiklerimi unutuyorum ot gibi anlamsız manasız biseye dönüştüğümü hissediyorum,

son olarak sevgili arkadaşlar ya sinüslerimden biri tekrar tıkandı ve eskiden oduğu gibi sıkışınca havasız kalıyo ve kokan sarı yeşil iltihaplı bi maddeye dönüşüyo (hala belli belirsiz kısa ya da uzun zaman aralıklarında bazen jöle gibi yoğun şeffaf, bazen kirli iltihap renklerinde akıntı oluyo bu beni gene kanal tıkanmasından şüpelendiriyor)
Yada alternatif bir fikrim,sinüs sıvısının salgılandığı yerde yada sinüs sıvısının hammaddelerinde yada buraya gelmeden önce bulundukları yerde kokuya sebep olan kimyasal ,biyolojik bi sıkıntı var
Hepinizden özür dilerim çünkü kişisel düşünceler bilimsel konularda çok yanlış.Ama Bulunduğum ortamlarda şimdiye kadar ancak böyle kendi kedimi zorla tedavi ettirebildim .Devamlı nefes kokusununun ne olduğunu bilmeyen doktorlarımız var .

SİZLER DE DAHA İYİ BİLİYORSUNUZ!HEPİMİZİN HAYATI ,YAZSAK KİTAP OLUR.Allahü Teala ya emanet olun hepimize aacil şifalar!
Kimseye etmem şikayet ağlarım ben halime

Titrerim mücrim gibi baktıkça istikbalime
IP
tekyaşayan
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 22-Kasım-2018
Konum: Amasya
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 20
Alıntı tekyaşayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Aralık-2018 Saat 11:02
Dün tomografi çektirmek için devlet hastanesine gittim durumumun farklı ve özel olduğunu anlatmaya çalıştım.Gecen sene Temmuz ayında sinüs kanal genişletme ameliyatı olduğumu ameliyattan sonra kokunun aşırı azaldığını ameliyatı yapan doktor beyin bi süre sonra tekrar daralabilir 1sene sonra tomografi cektirebilirsin dediğini Ve Sinüs ten akan mukustan tekrar koku hissetiğimi ve sinüzit belirtilerini taşımamana rağmen bana Kronik sinüzit teşhisi konulduğunu ameliyatla genişletilen Sinüs kanalının(kokudan dolayı) tekrar daraldığını düşündüğümü Sinüs tomografisi çektirmek istediğimi anlatmaya çalıştım .
Aslında tomografi için geçen ay gitmiştim doktor ilaç yazdı gönderdi.İlaclar bitice bidaha bakalım dedi .İlaçlar bittiğinde gittim yine ilaç yazdı .
Kendi içimdeki çıldırışları yazmadan anlayabildiğinizi düşünüyorum. Tıkanıklılık durumunda ilaçlar fayda etmiyor.
Kısa zamanda özel hastanede çektirmeye çalısıcam inşallah
Kimseye etmem şikayet ağlarım ben halime

Titrerim mücrim gibi baktıkça istikbalime
IP
Arayan
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 205
Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Aralık-2018 Saat 22:12
Selamünaleyküm özel mesaj kutuna bakarmısin
IP
yaşamsıkıntı
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 09-Kasım-2018
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 19
Alıntı yaşamsıkıntı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Aralık-2018 Saat 23:59
valla bizim ağız kokusu sebebimiz kbb polikinliği ile ilgili ama malesef bu branş bizim sıkıntımıza çare olmuyor. bugün yine doktora gittim kamerayla heryere baktı. bademcikleri alalım istersen dedi ama yine koku konusunda garanti veremem dedi. bademcik ile geniz akıntısı veya genizdeki kötü koku arasında bir ilişki var mı bilmiyorum. ve bademcik ameliyatından korkuyorum 10 gün acı çekiliyormuş.
IP
Fayda
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 24-Aralık-2017
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 41
Alıntı Fayda Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Nisan-2020 Saat 16:52
Murat hocam kronik farenjit dil pası yapar mı yani?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Nisan-2020 Saat 17:25
Orjinalini yazan: Fayda

Murat hocam kronik farenjit dil pası yapar mı yani?

Farinjitler, Bakteri yükünü artırdığı için dil kaplamasının kalınlaşmasına katkı verir.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Dünyada ve Türkiye'de ağız kokusuna katkılarım (Dr. Murat Aydın)


Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu