Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Kronik Farenjit Dilde pas!

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Yeni �ye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı hakan44 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Kronik Farenjit Dilde pas!
    Gönderildi: 26-Haziran-2013 tarihinde 22:54
arkadaslar kronik faranjit kaynakli dilde pas ve koku olmasi bence �ok kuvvetli koku sebebi ve ge�meyen bir koku cinsi sizin g�r�s�leriniz ve ��z�m �nerileriniz nedir Murat hocam sizdende g�r�s bekliyorum..
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Haziran-2013 tarihinde 14:32
Tespitiniz dogru. Y�zde y�z katiliyorum.
Ancak bunun ��z�m� benim bransimin disina �ikiyor.
-M
Başa Dön
sifa Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı sifa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Haziran-2013 tarihinde 15:52
Problem kronik faranjit ise durum vahim. ��nk� b�t�n doktorlar ve tip kronik faranjitin tedavisinin olmadigi kanisinda. Hi� bir doktor da bu hastaligi tedavi etmek i�in arastirma yapmiyor. Ve ayrica bizim hastaligimiz disinda da kimsenin kronik faranjitin tedavisi �zerine yogunlastigini zannetmem. Misal benim agiz kokusu problemim olmasa faranjitin d�n�p y�z�ne bile bakmam. Yediklerine i�tiklerine dikkat ettikten sonra kendine iyi baktiktan sonra bogazinizda hi�bir sikinti yasamazsiniz. Ve ayrica bu forumdan edindigimiz bilgilere g�re koku sebebi dogru nefes alamamaktan ileri gelen agzin oksijensiz kalmasi ve bununda dilde pas olusturmasi ki bu �ok mantikli bir bulgu. Ya da mide veya bagirsakta ki bakterilerin neden oldugu paslanma. Ya da ya da bademcik taslarinin neden oldugu beyaz tabaka bu beyaz sari tabaka da zaten bakteri yuvasi.
Ve hepimiz de az �ok su hastaliklar var; kronik faranjit, sin�zit, alerjik rinit, mide de h.pylori, kronik gastrit, bagirsak mantari, bademcik tasi, septum deviasyon.. vs vs. Ama elimizde ��z�m yok. Aslinda tek tek bunlari tedavi ettirerek elemeli. ��nk� hepimizin koku kaynagi baska olabilir. Misal deviasyon ameliyati olupta kokunun �ok azaldigini s�yleyen de var hi� degisiklik olmadigini s�yleyen de var. Yani ��z�m s�phelendigimiz hastaliklari tedavi ettirerek elemek yada kurtulmak.
Başa Dön
Misafir Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Haziran-2013 tarihinde 20:35
Kronik farenjitse vahim sayilmaz, ugrastirir. Farenjit, agiz kokusunun yaninda baska sikintilar da yaratir. Ses kisikligi - kalinligi, yutkunmada zorluk, konusurken t�k�rme ihtiyaci, bogaz agrisi vs belirtileri oluyormus. Kronik farenjit bu kadar agir olmasa da yine belirti verir. Agiz kokusunun tek sebebi farenjitse gargara, sprey, antibiyoti tedavisi; yiyecek i�eceklere dikkat, sesi iyi kullanma ile farenjit azaltilabiliyormus. Tam olarak ge�meyebilir ama kisisel �nlemlerle �ok �ok azaltilabilir.

Dildeki beyaz tabaka, tibbin en b�y�k sirlarindan biri heralde. Benim dilimde asiri beyazsik yok. Cam bugulanmis gibi bir beyazlik var. Bazi resimlerde g�rd�g�m beyazliklar artik kaplama gibi olmus. Alerjik deniyor ama, hangi alerji yil boyu s�rer ki? Alerjiye bagli olsa, mevsim degistiginde, yediklerimiz degistiginde falan beyazligin da gitmesi lazim. Ben de �ok arastirdim ama kesin bir kaynagi yok. Bogaz, karaciger, bagirsaklar, mantar vs bir s�r� nedeni var. Bazi arkadaslar dil k�k�ndeki beyazliktan bahsediyorlar. Dil k�k� derken nereyi kastediyorsunuz? Dilin bogaza dogru olan kismi mi, daha asagidaki b�l�mleri mi?
Başa Dön
Mehmet Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Haziran-2013 tarihinde 21:41
Dilin bogaza yakin kisminda ki beyazlik had safhada yani �ok beyaz ve asil koku oradan geliyor bende. Artik her dediginiz hastaliktan kil kapiyorum. Mesela ben �ok �ks�r�yorum, bogazim da takilma hissi yasiyorum vs vs. sanki her seyden var bende :(
Başa Dön
dadas87 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı dadas87 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Temmuz-2013 tarihinde 09:24
bazi hastaliklarin belirtileri birbiriyle �ok benzer oldugu i�in ne g�rsek benim hastaligim bu diyoruz ama sonu� �ikmiyor. bu belirtiler aynen bende de var. agiz kokusu yasamadan �nce sik sik farenjit olan biriydim. Ah doktorlar ah adam gibi ilgilenseniz bi �zerine d�sseniz su hastaligin bu kadar insan internetlerden medet ummak zorunda kalmazdi. arkadaslar neye yaniyorum biliyormusunuz, hastalik bir tane ama en az 5-6 tane hastaligin psikolojisini yasiyoruz ve bu bizi ��kertiyor.. :((
Başa Dön
sifa Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı sifa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Temmuz-2013 tarihinde 15:19
kesinlikle katiliyorum. Hastaligimiz bir tane ama biz birden fazla hastalikla m�cadele ediyoruz. Belki odur belki sudur diye her g�rd�g�m�z belirtiden umutlaniyor tedaviye basliyoruz ve sonrasi hayal kirikligi. Ama ne yapalim biz de b�yle b�yle neticeye gidecegiz. O olmayacak su, su olmayacak bu olacak. Ama Allah'in izniyle Eninde sonunda bu is olacak!!!
Başa Dön
Mehmet Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Temmuz-2013 tarihinde 09:12
Agiz kokusu olmasaydi, ne faranjitle ne geniz akintisiyla ne de baska bir seyle ugrasirdim.
Başa Dön
Misafir Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Temmuz-2013 tarihinde 12:24
Arkadaslar, bir ay �nce yeni bir kanun �ikmis. Bu kanuna g�re; aile hekimine gidiyorsunuz, aile hekimi sorununuza g�re sizi doktora bizzat y�nlendiriyor. Yani size "Su b�l�me git" demiyor. Hastaneyi, doktoru kendisi belirliyormus. Sizi sevk ediyor.

Bunlari gazetede okudum. Bana uygulanabilir gelmedi. Yine de haber dogruysa doktor doktor gezmektense aile hekiminin rehberliginde gideceginiz doktordan, rahatlikla her t�rl� tetkik, film, tahlil istersiniz. Aile hekiminizle araniz iyiyse derdinizi de rahatlikla anlatirsiniz. Bir de rahatlik a�isindan su var; mesela bizim aile hekimimizin odasinda sekreter yok. Her seyi a�ik�a sikilmadan konusabiliyoruz. Bu sorun i�in yeni ugrasmaya baslayan arkadaslar, aile hekiminden faydalansinlar. Bir ��z�m bulunmazsa �zel hastaneye kendi imkanlarinizla her zaman gidebilirsiniz.
Başa Dön
osmanp Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı osmanp Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Temmuz-2013 tarihinde 03:51
arkadas bu sorunu olanlar aksam yatmadan �nce burnunu tuzlu su ile temizleyip g�n i�inde agiz kokularini kontrol edip burada bizi bilgilendire bilir mi acaba ? Ben yaptim olumlu sonuc aldim acaba sizde de ayni sonucu alacakmiyiz ?
Başa Dön
xdemirleydi Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı xdemirleydi Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Agustos-2013 tarihinde 01:06
faranjite �ok iyi gelen ada �ayi var g�nde birbardak en fazla t�ketin ve gargara yapin kesinlikle faydasi var bogazim kizrikdi beyazlamaya basladi su an nidazoluda su an kullaniyorum bugun dr gittim nidazolu kontrol disinda ve g�nde 2 yarim parca olarak aldigimi s�ledim kokunun cok aza indigini s�ledim dogru bisi yapmissin dedi bakteri kaynakli ise kontrol altina lmissin 10 g�n kullan dedi yaninada bir tane alerji ilaci yazdi banaama birakinca koku d�nerse yandim m�sderi temsilcisiyim isi birakirim b�y�k ihtimalle...sonu�u drda merakla bekliyo yolun d�serse haber ver bana dedi:)
Başa Dön
ornitop Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ornitop Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Eyl�l-2013 tarihinde 00:04
kokunun bogazimdan geldigini hissediyorum. faranjit kokusu icin yokmu bir cozum :(
Başa Dön
yasamsikinti Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı yasamsikinti Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Kasim-2018 tarihinde 21:12
Evet maglesef benim de hastaligim kronik faranjit. Maglesef dedim ��nk� kronik faranjitin tedavisi yok belki var ama kesin degil. O kadar k�t� bir sebep ki bu tip2 agiz kokusu. Yani pharmol falan fayda etmiyor. Yarim saat sonra agiz kokusu basliyor. 5 yildir Kbb e gidiyorum bu hastalikla yasamam gerekiyormus diyen de oldu . faranjite sebep olan seyi bulursan iyilesirsin diyen de oldu. En son gittigim kbb e refl�d�r herhalde diyip mide koruyucu ve rennie duo diye bi ila� verdi fayda etmedi. Simdi bende 10 yildir kronik faranjit var d�s�n�yorum ben hayatimda alcol, sigara kullanmadim soguk ve sicak bir sey yemiyorum ama var. (Inanin 60 yasinda i�ki i�en sigara i�en disleri ��r�k olup agiz kokusu �ekmeyen kisiler var.) neyse simdi ben kronik faranjitin nedenlerini arastiriyorum 1 yildir. Bu meret kendi i�inde bile ayriliyor ama KBBlerin �ogu bunu bilmiyor. Alerji olabilirmis diye �grenince kendi kafama g�re xyzalin muadili olan ilaci kullaniyorum ama ge�miyor. Neden var bilmiyorum galiba bu benim kaderim.
Başa Dön
tekyasayan Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı tekyasayan Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Kasim-2018 tarihinde 11:30
Selamun aleyk�m sevgili arkadaslar,,, bende kronik faranjit ve kronik sin�zit tedavisinde takildim Arastirirken �zel bir hastanenin internet sayfasinda s�yle okudum ve unutmiym diye bi yere kaydettiydim

"Uygun tedavi ve hastanin maksimum dikkati bile kronik farenjitin bulgularini ortadan kaldirmayabilir. Ancak bulgular hafifleyebilir veya ge�ici olarak kaybolabilir."

En �nemlisi!!!

Faranjit ve kroniklesmis faranjitin her zaman bir �st tetikleyici iltihapli b�lgesi   VARDIR.�rnegin ,burada birka� yerde yazdiydim yine yazicam,
bende gizli kronik sin�zit �ikmisti .

Sin�zit i�in gittigim doktorlar !SIN�ZITIN!yok derken !KRONIK SIN�ZITIM OLDUGU ORTAYA �IKTI"kanal genisletme ameliyati oldum �ok faydasini g�rd�m tabi tekrar daralma olabilir demisti doktor bey 1yil ge�ti ameliyat olalli yine geniz akintimda sin�sten gelen bi tuhaflik hissediyorum bazen buda zarzor tedavi olan kronik sin�ziti tetikliyo diye mantik y�r�t�yorum yakin zamanda yine sin�s tomografi randevum var.

Kronik faranjiti tetiklemeye sin�zit,kronik yada gizli kronik sin�zit (bendeki gizliydi doktorlar tomografi cektirmek istemiyorlardi �zellikle bu noktaya l�tfen dikkat edin)
Burunda yada agizda ki k���k g�r�nen bir problem bile sebep olabiliyor.

Sonu� olarak sunlari yazmak istiyorum.
Doktorlarin kronik faranjitin bulgulari hafifleyebilir veya ge�ici olarak kaybolabilir yargisi vardi.Bizim i�in su anda elilimizdeki en g�zel sonu� "ge�ici olarak kaybolabilir " yargisini �st tetikleyici leri kontrol altinda tutarak desteklemek kendim su an bu noktadayim. %90oraninda azalma var bende insallah.Dis fircaladiktan sonra agzimi ve bogazimi agiz �alkalama suyuyla g�zelce calkaladiktan sonra hep kayboluyo .Yarim saat bi saate dogru genzimden akn sin�s akintisindan bi koku geldigini fark ediyorum tabi faranjiti de mahfediyo bu enteresan olan akinti normal seffaf niteliklerde isin i�in de is var bazen d�s�nmekten,caresizlikten b�t�n bildiklerimi unutuyorum ot gibi anlamsiz manasiz biseye d�n�st�g�m� hissediyorum,

son olarak sevgili arkadaslar ya sin�slerimden biri tekrar tikandi ve eskiden odugu gibi sikisinca havasiz kaliyo ve kokan sari yesil iltihapli bi maddeye d�n�s�yo (hala belli belirsiz kisa ya da uzun zaman araliklarinda bazen j�le gibi yogun seffaf, bazen kirli iltihap renklerinde akinti oluyo bu beni gene kanal tikanmasindan s�pelendiriyor)
Yada alternatif bir fikrim,sin�s sivisinin salgilandigi yerde yada sin�s sivisinin hammaddelerinde yada buraya gelmeden �nce bulunduklari yerde kokuya sebep olan kimyasal ,biyolojik bi sikinti var
Hepinizden �z�r dilerim ��nk� kisisel d�s�nceler bilimsel konularda �ok yanlis.Ama Bulundugum ortamlarda simdiye kadar ancak b�yle kendi kedimi zorla tedavi ettirebildim .Devamli nefes kokusununun ne oldugunu bilmeyen doktorlarimiz var .

SIZLER DE DAHA IYI BILIYORSUNUZ!HEPIMIZIN HAYATI ,YAZSAK KITAP OLUR.Allah� Teala ya emanet olun hepimize aacil sifalar!
Kimseye etmem sikayet aglarim ben halime

Titrerim m�crim gibi baktik�a istikbalime
Başa Dön
tekyasayan Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı tekyasayan Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Aralik-2018 tarihinde 11:02
D�n tomografi �ektirmek i�in devlet hastanesine gittim durumumun farkli ve �zel oldugunu anlatmaya �alistim.Gecen sene Temmuz ayinda sin�s kanal genisletme ameliyati oldugumu ameliyattan sonra kokunun asiri azaldigini ameliyati yapan doktor beyin bi s�re sonra tekrar daralabilir 1sene sonra tomografi cektirebilirsin dedigini Ve Sin�s ten akan mukustan tekrar koku hissetigimi ve sin�zit belirtilerini tasimamana ragmen bana Kronik sin�zit teshisi konuldugunu ameliyatla genisletilen Sin�s kanalinin(kokudan dolayi) tekrar daraldigini d�s�nd�g�m� Sin�s tomografisi �ektirmek istedigimi anlatmaya �alistim .
Aslinda tomografi i�in ge�en ay gitmistim doktor ila� yazdi g�nderdi.Ilaclar bitice bidaha bakalim dedi .Ila�lar bittiginde gittim yine ila� yazdi .
Kendi i�imdeki �ildirislari yazmadan anlayabildiginizi d�s�n�yorum. Tikaniklilik durumunda ila�lar fayda etmiyor.
Kisa zamanda �zel hastanede �ektirmeye �alisicam insallah
Kimseye etmem sikayet aglarim ben halime

Titrerim m�crim gibi baktik�a istikbalime
Başa Dön
Arayan Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Arayan Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Aralik-2018 tarihinde 22:12
Selam�naleyk�m �zel mesaj kutuna bakarmisin
Başa Dön
yasamsikinti Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı yasamsikinti Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Aralik-2018 tarihinde 23:59
valla bizim agiz kokusu sebebimiz kbb polikinligi ile ilgili ama malesef bu brans bizim sikintimiza �are olmuyor. bug�n yine doktora gittim kamerayla heryere bakti. bademcikleri alalim istersen dedi ama yine koku konusunda garanti veremem dedi. bademcik ile geniz akintisi veya genizdeki k�t� koku arasinda bir iliski var mi bilmiyorum. ve bademcik ameliyatindan korkuyorum 10 g�n aci �ekiliyormus.
Başa Dön
Fayda Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Fayda Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Nisan-2020 tarihinde 16:52
Murat hocam kronik farenjit dil pasi yapar mi yani?
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Nisan-2020 tarihinde 17:25
İlk gönderen: Fayda Fayda yazdı:

Murat hocam kronik farenjit dil pasi yapar mi yani?

Farinjitler, Bakteri y�k�n� artirdigi i�in dil kaplamasinin kalinlasmasina katki verir.
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.