Ağız Kokusu
     

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.


 
  Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: geniz akıntısı olanlar buraya Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   4 Sonraki >>
Yazar Mesaj
erkannn1
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 15-Eylül-2014
Konum: Aydın
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 105
Alıntı erkannn1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Şubat-2015 Saat 07:04
Bu arada geniz akintisi dilde beyazlik yaparmi?
IP
chocalate
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 27-Eylül-2014
Konum: Balıkesir
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 68
Alıntı chocalate Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Şubat-2015 Saat 19:57
Geniz akıntısı dilde beyazlık yapabilir zira benim var genziz akıntım ve dilde beyazlık
IP
erkannn1
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 15-Eylül-2014
Konum: Aydın
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 105
Alıntı erkannn1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Şubat-2015 Saat 07:54
tamam kardeş saol bugün doktoruma kontrole gidicem geniz akıntısı için bundan ve kokudanda bahsedicem her nekadar kokunun ve pasın burundan kaynakladıgını sanmasam bile
IP
chocalate
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 27-Eylül-2014
Konum: Balıkesir
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 68
Alıntı chocalate Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Şubat-2015 Saat 20:56
2 gündür bilmediğim bi sebeple koku gitti sanki bende belkide hala vardır ben hissetmiyorumdur orasını bilemicem ama sanki insan olduğumu unutmuşum gibi bi his oluştu içimde okadar rahat davrandımki bu 2 gün içinde ama dediğim gibi sadece hissetmiyorum Belkide hala vardır koku
IP
bursa90
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 03-Mart-2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 8
Alıntı bursa90 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Mart-2015 Saat 15:56
Merhaba arkadaşlar yeni üye oldum. Ama bi kac senedir forumu yakından takip ediyorum. Bende de sinuzit, geniz akıntısı ve dil pası şikayetleri var. Ama ben kendimde şunu farkettim; benim ağız kokum dil arkası ya da boğazdan geliyor. Geniz akıntısı yaz kış oluyor fakat genelde şeffaf ya da beyaz renkli oluyor. Bi keresinde iltihabın rengi sarıydı ve o keskin kötü kokutu ben çok bariz bir şekilde hissediyordum. O gün arabamin evine oturmaya gitmistik. Sonunda ben kuzenle yalnızken sordum böyle böyle şuan çok kötü bir koku hissediyorum konuşurken sende farkettin mi diye. O da hiç koku olmadığını söyledi. Beni rencide etmemek için soylemedigini düşündüm ve yemin ettirdim. Yalan yerede yemin edicek biri değil kesinlikle. Yani şunu söyleyeyim. kötü koku benim nefesimde değil dil arkası ve boğazdan geliyor. Ben kendimde bu teşhisi koydum.

Geçen hafta da kbb doktoruna gittim ve tomografi cektirdim. Sinuslerin çok dolu olduğunu söyledi doktor ve bi kac ilac yazdı. Bunlari kullan haftaya sinusler temiz oldugunda bi daha bakalim dedi.(amacı ilacı verip başından savmak değildi ve çok ilgili bir doktordu)ilaçları kullandim (1 haftalik tedaviydi zaten) ve yarınkontrolüe gidicem. Artık yarın belli olucak inşallah ne olacağı. Yarinda sizi buradan bilgilendiririm.

Bu arada ilacı kullanırken anneme sürekli kontrol ettirdim koku olup olmadığını sağolsun yardımcı oluyor bana. Konuşurken koku belli olmuyor. Yakından da konussam koku olmadığını söylüyor. Fakat hohladigimda biraz koku olduğunu söyluyor. Bu arada parmagimi dilimin arkasina degdirdigimde keskin bir koku oluyor. Ayni sekilde parmagimi dişlerimle yanagimin arasina degdiriyorum ve zerre koku yok. Bu gozlemlerimi doktorla da paylasicam.

Bu yazıyı okuyup bnmle aynı şikayeti olan varsa dil arkasini ve yanagindaki tukurugun kokup kokmadigini test edip yazmaniz. Ve kendinize bile belli olan kokuyu en yakininiza konuşurken ve hohlayip kokup kokmadigini test ettirip buraya yazmaniz...
IP
bursa90
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 03-Mart-2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 8
Alıntı bursa90 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Mart-2015 Saat 00:59
Yazmayı unutmuşum iki gün önce gittim kontrole. Burnuma veboğazınma baktı. Boğazimin kuru olduğunu soyledi. İlaçların fayda edip etmediğini sordu. Kokuda azalma olduğunu fakat akintinin devam ettiğini söyledim. Sonra dilimin arkasina parmakla dokunup kokladigimda keskin bir koku olduğunu, ayni islemi yanak ve dislerime yaptigimda zerre kadar bile koku olmadigini söyledim. Koku ya enfeksiyondan ya mideden ya da disteki bir çürükten kaynaklanir dedi. Sonra burnumun tam arkasında doluluk hissediyorum ordan surekli geniz akıntısı oluyor dedim. Bir de film cektir gel ona bakayim dedi. Filmi cektirdim fakat mesai saati yetmediginden pazartesiyi bekliyorum. Kontrolden sonra gelismeleri tekrar yazacagim.

Ama hiç cevap yazan olmamış. Bikac ricam olmuştu arkadaşlar. Lutfen bi onceki yazida ki dille ilgili testi yapip yazarsaniz sevinirim. Birbirimize destek olalim ki kurtulalim...
IP
mahoni
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Mart-2015 Saat 13:23
Mrb,tip 2 den eminsen,benim yaptıgımı yazayım.
Oncelikle burun temizleme kiti al eczaneden ve icine ictigimiz sudan koy ve suyun icine 2 cay kasıgı sirke ekle ve bunu burun deliginden cek digerinden cıksın.ilk once burun icini yakıyor ama vazgecme ve bunu her 2 gunde bir tekrarla yılma.Bunu yaparken ayrıca saf sirkeden agzına ir yudum al ve bogazına kadar basını kaldırıp gargara yap ama dikkat et yutma.tukururken bak tukurdugun maddede kahverengimsi yada siyaha yakın kurumlar goreceksin.iste bu agzındaki bakterilerdir. Belki koku ilk basta cogalabilirde ama panik yapma ve dedigim gibi devam et.Ve daha sonrada hergun dilini fırcala ve fırcayla da en son dil kokunu de bastırmadan ama hızlı hızlı fırcala ki,tukuruk bezi harekete geciyor ve kalan bakterileride temizliyor o tukuruk.dil kokunu fırcalarken goreceksinki agzından damlalar gelmeye baslicak.Benimki boyle yuzde80 azaldı iste ve bu azalma nerdeyse 2,3 aydır suruyor.
Bu arada Birhayalimvar kardesimin hijyen konusunu da unutmayın.Bu konuda tecrubesi cok kesinlikle elinizden geleni yapın.Benimle ilgili yazdıgı guzel seyler icin kendisine tesekkur ederim.Ben yuzde 20 az bi koku hala var derken,inanın buyuk konusmamak icin oyle yazdım.Yani %20 lik belkide psikolojiktir.İnsan o psikolojiyi hemen atlatamıyor! Ben bu yazıyı bir arkadasa yazmıstım ve sanırım sitede de paylasmıstım daha once.Yani hepiniz bu tecrubelerimi okuyun kendinize ait mutlaka birseyler bulacaksınız ve probleminiz KBB kaynaklıysa iyileseceksiniz,diye umut ediyorum.Denemekten birsey kaybetmezsiniz. Sonucta sirke kimyasal agırlıklı bir madde degil.Burdan 1 kişiye bile iyi gelirse ne mutlu bana.Bu yazdıklarımı dene Sevgili Bursa90
IP
effect
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012
Konum: Denizli
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Mart-2015 Saat 20:05
Arkadaşlar geniz akıntısı ve sinüzit için çok faydalı bilgileri kısaca belirtiyorum tekrar:

1)Ananas içindeki 'bromelain' maddesi sinüzit için birebir. Bu madde artık proteinleri sindiriyor ve nazal akıntıları azaltıyor yada inceltiyor herneyse..
Bu madde ilaç gibi de satılıyor bence direk ananas yiyin.

2)Narivent pomat, ödem sökücü sprey. yan etkisi diğer spreyler gibi değil, yanlış hatırlamıyorsam yan etkisi yok. Kullandığınızda burnunuzdaki o akmayan birikintiyi inceltiyor. Çok başarılı bir ürün.

3) okyanus suyunu kullanırken spreyi dik olarak gözlerinize (iki göz aranıza doğru) doğru sıkacaksınız. sinüzleriniz bu şekilde temizlenir. kimileri yatay sıkıyor demişti doktor. öyle faydalı değil.

IP
asil35
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 11-Kasım-2014
Konum: İzmir
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 20
Alıntı asil35 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Mart-2015 Saat 11:38
Orjinalini yazan: effect

arkadaşlar inanılmaz bi öneride bulunacağım size şimdi.ananas geniz akıntısına çok iyi geliyor. geniz akıntısı sindirilemeyen proteinler nedeniyle çok artıyor ve koyulaşıyor. ananasın içindeki bromelain enzimi bu proteinlerin sindirilmesini sağlayıp geniz akıntısını kesiyor. birebir denedim ve mucizevi şekilde sonucu gördüm. Aslında zaman zaman geniz akıntım sıfıra iniyor ama hangi besinden kaynaklanıyor pek anlamıyorum. internette keşfettim araştırma yaparken. burun etleri şiş olsa bile geniz akıntısı olmazsa sorunda olmuyor.


Ananasın Faydaları Nelerdir?
Antioksidan: Suda çözünür antioksidan vitaminler arasında bulunan C vitamini sayıları arttığında damar tıkanıklığı, diyabete bağlı kalp hastalığı, solunum yolu hastalıkları ve daha pek çok hastalığın önünü açan serbest radikalleri dengeleyerek vücudu koruyor. C vitamini aynı zamanda sağlıklı bir bağışıklık sistemi içinde önemli vitaminler arasında yer alıyor.
- See more at: http://iyigelenyiyecekler.com/ananasin-faydalari/#sthash.J0fhdOjY.dpuf
yorum(suz)
IP
umit
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 27-Ağustos-2014
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 24
Alıntı umit Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Mart-2015 Saat 12:00
Narivent Pomat içeriği nedir acaba? Yan etkisi yoksa uzun süreli kullanılabiliyor mu?
IP
effect
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012
Konum: Denizli
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Mart-2015 Saat 19:16
Narivent in etkin maddesinin beyin ödemleri için kullanıldığını belirtmişti doktor.

İçeriğini bilmiyorum. Bu spreyi kbb doktorlarının %95 i bilmez. Sorduğum kişiler hayatında ilk kez duyuyormuş gibi davrandı bazısı adını aldı diğer hastalarına önermek için.
IP
effect
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012
Konum: Denizli
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2015 Saat 02:00
Forumda en az yazı yazılan başlık burası sanırım. En zor tedavi edilen kısımda burası gibi.

Son durumumu iletiyorum;

sağ taraftaki burun tıkanıklığım nedeniyle devam eden geniz akıntısı bir-iki gün içinde (boğazda) diş fırçalamayla geçmeyen bir etki bırakıyor. Bu nedenle 3 günü geçirmeden önce dişlerimi fırçalayıp ardından sirkeli su ile yoğun bir gargara yapıyorum. Ardından dilimi ve dişlerimi macunsuz tekrar fırçalıyorum. Hergün de yaparım sirke gargarasını ama biraz çekiniyorum. Ağız florasını bozar mıyım diye.
Bu arada sirke özel yapım sirkelerden. dibinde tortu filan var. marketlerde satılan icetea görünümlü sirkelerden değil.geniz akıntısı olanlar boğazını gerçek manada arındırmazsa ciddi şekilde koku olur. dişlerini 100 kerede fırçalasa fayda etmez çünkü boğaz esas sorunlu kısım oluyor.

Burun etini küçültmek için son çarem lazer gibi duruyor. Videosunu filan izledim. Lazer tedavisinde burun eti tekrar büyümüyor diyor doktor.
Yalnız mukozanın yüzeyine uyguladıkları için mukoza resmen yakılıyor. Bu sağlıklımı bilemiyorum. kuruluk olursa bu da ayrı sorunlara yol açabilir.

gittiğim bir doktor (başka bir şehirdeki hastanesindeyken) mukozayı kurutmamak için lazeri burun etinin içine yapıyoruz yüzeye dokunmuyoruz demişti, . ama şuanki hastaneye henüz lazer cihazı getirmemişler. yapan doktor yok yani.

burun eti büyümesi olanlar varsa lazeri birlikte araştırıp fikir alışverişi yapabiliriz burda.

IP
mahoni
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2015 Saat 19:00
Effect kardes verdigin bilgiler ve emegin icin tks ederim.
Ben yaklasık 6 aydır arasıra sirke su olayını uyguluyorum ve koku da %80 azalma oldu bende.Ama dedigin gibi floraya zararı varmı bilmiyorum bende.Sanırım Murat Hoca agızdaki florayı etkilemiyor,demişti yanlıs degilsem. Bende %80 kokunun yok olması hala devam ediyor.Benim de burnumun bir tarafı tıkalı ve deviasyon var.Ama coktandır Dr a gitmedim.Burnuma ve agzımı sirkeli suyla temizledigimden beri burun akıntım şeffaflaştı ve eskisi gibi burnum akmıyor.Demekki koku dedigin gibi akıntıdan kaynaklı.Yani bende durum bu yonde.
IP
effect
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012
Konum: Denizli
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Nisan-2015 Saat 09:54
mahoni rica ederim.
sirke olayını bence sen yine de burnunda uygulama. bir nevi açık yaraya nasıl ki sirke kullanılmazsa burun yüzeyi de çok hassas ve kalıcı sorun olabilir bence. bakteriler konusunda işe yarayabilir ama burun fonksiyonunu da bozabilir.. ben sirkeyle gargara yapıyorum.



Bu arada yeniden çok heyecanlıyım. LAZER ile burun eti küçültme yaptıracağım. bu işlemde lazer ışını burun etinin içine veriliyor. Bu sayede mukozada problem olmuyor. Kalıcı bir tedaviymiş. Eski haline dönme olayı yok. Yalnız çok tecrübeli bir doktorun yapması lazım. Ankarada özel hastanelerde bu iş yapılıyor ama hangi doktora gitmeliyim bilemiyorum. Bu lazeri bana öneren doktorun hastanesinde yoktu. Öneri lazım bana.
uygun şekilde yapılmazsa bunun tekrarlanma olasılığını göze alamam.

gurkan33 sende bunu araştırmalısın bence. Arkadaşlar konka sorunu olanlar mutlaka araştırsın bunu..
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Nisan-2015 Saat 15:42
valla benim burun eti buyudu mu blmiyorum ki 2-3 hafta sonra olmazsa doktora gidiyim brun etleri nasil sis mi diye...

gerci alerji yuzunden sismisse nasil anlicak doktor? burnun icince anlar herhalde kizariklik varsa falan...

bu arada sabah uyandigimda telden burnumun icine isik tutuyorum kirmizi boyle nasil diyim sistigi icin mi acaba kirmizi gibi gorunuyor? aydin bey sizde cvplarsaniz memnun olurum
IP
effect
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012
Konum: Denizli
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Nisan-2015 Saat 09:33
Lazeri istanbulda bir iki kbb hastanesi uzun yıllardır yapıyormuş. 5bin tl gibi bir fiyat verildi. Bu kadar basit bir uygulamaya biraz fazla geldi. muayene vs derken 6 bin olacaktır. yarım saat bile sürmüyor. Aynı gün hastanede kalmadan taburcu ediliyor hasta. Benim Bulunduğum Şehirde özel hastanelerde Yapılıyor ama deneyimli bir doktor nasıl bulacağım bilmiyorum. Doktorlar fevkalade hastane çok iyi ama bu lazer içinde ayrı bir deneyim gerekiyormuş. Doktora bu konuda deneyiminiz var mı diye sorsam tersleyebilir. Işten izin Alıp İstanbul'a bu işlemi özel olarak yapan kbb doktoruna mı gitmeliyim.

Arkadaşlar aramızda sağlıkçı varsa bu uygulamanın ücretini öğrenebilir mi?
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Nisan-2015 Saat 20:28
effect, 5 bin tl çok çok fazla bir rakam. Burun eti küçülttürmek olağanüstü bir operasyon değil ki o kadar para verilsin. Lazer mazer cilalamalarına kanma. Ben büyükşehirlerden birinde lüks bir özel hastanede bademciğimi aldırdım, burun etimi küçülttürdüm, küçük dili törpülettim toplam 900 tl kadar bir ücret verdim. Üstelik istesem bir gece tek kişilik odada kalacaktım. SGK karşıladı bir kısmını ama yine de 5 bin tl astronomik bir fiyat.

Burun etinin çok fazla yakılması da ilerde büyük sıkıntılar doğurabiliyormuş. Ameliyatın nasıl yapılacağınıi sonuçlarını iyice araştır. Bir de bazı doktorlar radyofrekans yöntemine de lazerli ameliyat diyor. 5 bin tl vermeyi göze aldıysan en ince ayrıntısına kadar hatta saçma gelebilecek soruları bile sor.

IP
mahoni
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Nisan-2015 Saat 21:01
Soz vermiyorum ama bizim ist da bir kbb doktoru var ona bu sozlerini bi okuyayım bakalım ne dicek!
IP
effect
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012
Konum: Denizli
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2015 Saat 11:54
asdf teşekkürler bilgiler için.
aslında bu uygulamanin liste fiyatı 1500 civarı imiş. geri kalan bıcak parası oluyo sanırım..

Gittiğim özel hastanede kbb doktoru lazer yapmıyoruz dedi. bazıları lazere rf diyormuş ondan karıştırmışlar sanırım.

doktora lazeri sordum lazeri burunda önermem dedi, sonra yine sordum yapmadığım birşey hakkında yorum yapamam dedi. Biraz çelişkili cevaplar verince kafam karıştı.

Neyse.
rf te sonuç alabilir miyim bilmiyorum. Yine de lazerden önce bir kez daha deneyeceğim. Zaten en fazla 3 kez yapılabiliyor rf.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Nisan-2015 Saat 00:23
5000 tl nedir abi yarim saat bile surmeyen burnun icine radyofrekans gondercek hepsi bu :)
IP
effect
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012
Konum: Denizli
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Nisan-2015 Saat 20:22
Lazer için bir doktor buldum. Bunu hastalarda en son uygularız dedi. rf i bir kez daha denememi önerdi olmazsa lazer yaparız dedi. RF e bir şans daha vermeye karar verdim.

IP
mahoni
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Nisan-2015 Saat 23:09
Effect kardes ben senin lazerle burun ameliyatı olayını bir kbb doktoruna sordum.hatta yazını okuttum ve basit,dedi.
Tekrarlar mı dedim? ben ameliyatı yaparken iceriye dogru bilmem neyi yamulttugu icin bir daha kesinlikle tekrarlama olmuyormus. Bu kbb doktoru aynı zamanda hastanenin bashekim yardımcısı. Durum boyle yani
IP
effect
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012
Konum: Denizli
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Nisan-2015 Saat 09:53
Mahoni çok teşekkürler kardeşim , içimi rahatlattı bu mailin, lazeri kafaya koydum zaten kesin yaptıracağım. Nette baktım biraz kuruluk olabiliyormuş. Doktora sordum onu hallederiz dedi kremler filan.

Doktor rf i bir deneyelim diyince bende çok işine karışmak istemedim.   çok ileri bir vaka değilmiş benimki. Şuan çok sıkıntıdayım ve Hayatım olabildiği son noktaya kadar sekteye uğradı zaten. Onun için kendimi doktora bıraktım. Aslında derdimi de söylemedim daha çok nefes alamıyorum filan dedim çünkü doktorun ciddiyeti azalıyor ve geçiştiriyorlar
IP
effect
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012
Konum: Denizli
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Nisan-2015 Saat 13:43
mesaja fotoğraf nasıl ekliyoruz bilen var mı arkadaşlar?
IP
mahoni
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Nisan-2015 Saat 19:13
İşine yaradıgına sevindim. Umarım hersey istedigin gibi olur.Bence koku olayını doktora soyleyebilirsin.Cunku bazıları gercekten cok duyarlıTabi sana denk gelirse o bazıları.Mesela benim burun filmimi de gosterdim ve neden bu kadar sene bekledin dedi.
Benimkinde yapısal bozukluk var ve bende sol taraftan rahat nefes alamıyorum.Burnum yanlış yerde oturuyormuş.Cok basit bir ameliyat dedi.Ayrıca koku olayınıda soyledim ama fazla giremedik koku mevzusuna cunku biraz kafası kalabalıktı Dr un..Neyse birbirimizi bilgilendirelim kardesim.
IP
effect
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012
Konum: Denizli
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Mayıs-2015 Saat 09:07
arkadaşlar yakında rf tedavisi yapılacak bana.

yalnız alerjik rinit için birşeyler yapmalıyım yoksa başa saracak. bu konuda araştırma yapan var mı?
IP
Mehmet
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 27-Kasım-2011
Konum: Bursa
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 388
Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Mayıs-2015 Saat 13:00
Konkaları mı yaktıracaksın RF ile? Bence kısmi kesim işlemini uygula. Bir estetik cerrah kendi operasyonlarını anlatıyordu. RF bir halta yaramaz ki bende yaramadı. Konkaları tamamen kesmek çok kötü ama kısmi kesim olursa çok iyi! Benim sol burun deliğim kısmi kesim işlemi uygulandı ve çok iyi, sağ burun deliğime de RF uygulandı tekrar kapandı. Allaha şükür bayadır o da açık ama başka şeylere bağlıyorum. Sen sen ol RF oyununa gelme.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Mayıs-2015 Saat 13:11
Orjinalini yazan: effect

arkadaşlar yakında rf tedavisi yapılacak bana.

yalnız alerjik rinit için birşeyler yapmalıyım yoksa başa saracak. bu konuda araştırma yapan var mı?


alerjik rinit bende de var bulursaniz haber ederseniz cok sevnirim
IP
umutsuz
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 26-Mart-2015
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 18
Alıntı umutsuz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Mayıs-2015 Saat 20:35
arkadaşlar ben de sizinle benzer sorunlar yaşıyorum.geniz akıntım,alerjim ve dil pasım var.ayrıca ağzımda kötü bir tat oluyor.
kokumu kendim alamıyorum.bazen dilimi arkaya attığımda alabiliyorum ama dediğim gibi her zaman olmuyor.(bir de çok ilginçtir bende de göz bozukluğu var)kokunun azalıp azalmadığını tam bilemiyorum ama dil pası ve ağızdaki tat için şunları söyleyebilirim.
şu ana kadar tuzlu suyu,sirkeli suyu ve sinüs rinse kiti denedim.üçünün de etkisi 1 saati geçmedi.tekrar dil pasım oluştu ve tat geri geldi.denediklerim arasında en etkili olan şey ada çayı oldu.dişleri ve dilimi fırçaladıktan sonra bir su bardağı ada çayının 3/4 ile gargara yapıp içiyorum.kalan 1/4 ünü ise sinüs rinse kitin pompasıyla burnuma çekiyorum.önce bir delikten çekip diğer delikten akmasını sağlıyorum daha sonra ise burnuma çekip genzimden akmasını sağlıyorum.bunu yaptığımda ağzımdaki o kötü tattan ve dil pasından çok büyük oranda kurtuluyorum.ama dediğim gibi ağız kokumu kendim hissedemiyorum.bunun üzerinde etkisi olmuş mudur emin değilim.göremediğim bir düşmanla savaşıyorum.
deneyecek olan arkadaşları uyarayım.ada çaynın burna çekilmesinde herhangi bir sakınca var mıdır,uzun vadede nasıl bir etkisi olur hiç bilmiyorum.ayrıca çayı genzinize çekerken dikkatli olun.ben artık kokudan kurtulmak için ömrümden vermeye razıyım.o yüzden her şeyi deneyebiliyorum.
umarım işinize yarar...
IP
effect
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012
Konum: Denizli
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Haziran-2015 Saat 08:33
Dilimin görüntüsünü atıyorum



Sağ tarafta garip bir yükseklik var. bunun dışında sağ taraftan geniz akıntısı aynen devam ediyor.
IP
mahoni
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Haziran-2015 Saat 12:27
Effect geniz akıntısını oldugunu nerden anlıyosun?
Sag taraftan geniz akıntısı dvm ediyor,yazmışsın!
Yani geniz akıntısı nasıl anlaşılır ben bilmiyorum yolunu.
Bir insanda geniz akıntısı varmı yokmu,tıp bunu resmen bulabiliyormu? Hocam gercekten bir bilgim yok bu konuda!
Bilgi verin bende ogreneyim.
IP
effect
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012
Konum: Denizli
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Haziran-2015 Saat 07:26
rf tedavisi olalı 3 haftadan fazla oldu.
doktor bir süre kanlı kabuklu bir salgı çıkabilir burnundan normal dedi. sol tarafta dediği şekilde oldu çok yoğun bir salgı attım 3 hafta, sağ tarafta tık yok, bir damla burnum akmadı, ne kabuk ne kan..sanki oraya işlem yapılmamış gibi.

geniz akıntısı bende şu şekilde. sağ tarafta yoğun bir mukozal kalınlaşma var. raporlarda da çıkmıştı. bu zamanla o kadar yoğunlaşıyor ki artık genzin tamamen dolu hissediyorsun.
ve bu sıvı bir türlü seyrelmediği için sürekli boğazında bekliyor. sürekli gıcık yapıyor ve inanılmaz kötü bir koku yapıyor. yutkunamaz hale geliyorum. sürekli su içiyorum geniz akıntısını gidermek için.
IP
effect
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012
Konum: Denizli
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Haziran-2015 Saat 15:06
@Murat Hocam

Pharmol gargara formülünüz için bugün yine çok dua ediyorum size. ağız florasını ,tadını, kimyasını değiştirmeden, mideyi alt üst etmeden kullandığım tek ürün bu. Benim sorunum mukoza kalınlaşması nedeniyle geniz akıntısı olduğu için Pharmol gargarayı sprey şişesine koyup burun için kullanmayı düşünüyorum. görüşlerinizi belirtirseniz çok sevinirim. Kritik anlarda toplulukta kullanmak üzere spreyi alıcam yanıma devamlı değil. Bazen çok lazım oluyor.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Haziran-2015 Saat 22:20
Faydalı olduğuna sevindim.
Sonucu bana da bildirirseniz çok memnun olurum.
-M
IP
umzn3071
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 09-Temmuz-2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
Alıntı umzn3071 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Temmuz-2015 Saat 15:50
arkadaşlar bende kaç aydır çekiyorum bana faranjit dediler tonsilin(bademcik) dediler reflü dediler çözüm yok iğneler ve antibiyotikler haplar attım ama fayda yok ama bizim çocuğun doktoru iki cümle dedim ve geniz akıntısı vardır dedi ve bana İLİADİN diye bir ilaç verdi çok çok kesti geniz akıntısı ve burnumdan aylar sonra mukoza gelmeye başladı şimdi çok az yutkunma ve ağız kokusu var tasviye ederim hepinize dua edelim birbirimize
IP
Aleho
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 24-Kasım-2014
Konum: İzmir
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 98
Alıntı Aleho Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Temmuz-2015 Saat 20:31
umzn3071 o İliadin dene spreyi 5 günden fazla kullanmak iyi değil diye biliyorum bağımlılık yapıyomuş burnu açmaya birebir ama bende etliki diye 2 şişe aldım birini bir delikten birini diğer delikten doldurdum burnuma yemyeşil bişey aktı burnumda sonrada burnum sürekli tıkanık olmaya başladı burnum hemen akar şimdi en ufak bi soşukta yemek yerken bile akar fazla kullanma tavsiyem zararlı o ben fazla kullandım ama normal kullanımı bile 5 günü geçmemeliymiş
IP
blanche
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 24-Haziran-2015
Konum: İzmir
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 22
Alıntı blanche Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Temmuz-2015 Saat 23:04
Bende otrivine kullandim.zaten otrivine ve iliadin birbirinin muadili spreyler.birer fistan sonra once burnumdan ta yukarilara kadar nefes alabiliyorum yani nefesin yukarilara ciktigini hissediyorum,sonrada geniz akintim ve bogazimdan hic gitmeyen o birikinti gidiyor,en sonundada agiz kokum ciddi oranda azaliyor hatta neredeyse kayboluyor.5 - 6 saat sonra tekrar basliyor.hangi doktora anlatsam sadece o sprey burnunu mahveder 5 gunden fazla kullanma diyor baskada bisey demiyor...
IP
effect
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012
Konum: Denizli
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Temmuz-2015 Saat 09:12
Arkadaşlar bence burun tıkanıklığından fazlası var.
ben rf olduktan sonra tıkanıklık gitti iyice.
ama rf ten sonra tek burnumdan sürekli akıntı olurken diğerinden hiç akıntı gelmedi. kupkuru. normal zamandaki gibi. bu sorunlu taraf hiç akmıyor burun tıkanıklığı ile ilgili değil sorun.
IP
blanche
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 24-Haziran-2015
Konum: İzmir
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 22
Alıntı blanche Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Temmuz-2015 Saat 20:47
effect kardesim sende otrivine kullandiktan sonra rahatlama hissediyomusun?yada hic kullandinmi?
IP
ncort
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 19-Nisan-2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 162
Alıntı ncort Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Temmuz-2015 Saat 21:39
Otrivineyi ben kullandim. Acayip burun aciyor :) Ilk kullandigim zamanda soyle bi 10 15 sn sanki beni biraz yuksege cikardi. Rahatlatti. Genel olarakta rahatlatiyor. Ama dil pasina etkisi olmamisti sanirim. Agiz kokusuna zerre etki etmedi.
IP
<< Önceki Sayfa   4 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Dünyada ve Türkiye'de ağız kokusuna katkılarım (Dr. Murat Aydın)


Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu