![]() |
kokunun azalmasina yardimci oneriler |
Yanıtla
|
| Yazar | |
yeni_uye
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: kokunun azalmasina yardimci onerilerGönderildi: 07-Agustos-2013 tarihinde 22:04 |
|
forumu uzun suredir disardan takip eden ve yaklasik 10 yildir bu konu ile ugrasan ve hala kesin cozumunu bulamasam da kismen ise yarayan bir kac onerimi sizlerle paylasmak icin uye oldum.
- sut ve sut urulerinden uzak durmaya calisin. - alokollu gargaralarin hepsinden uzak durun. - dil fircalamasini cok fazla abartmayin ve bana sorarsaniz daha once dilinizi hic fircalamadiysaniz hic bu ise girmeyin faydasindan cok zarari oluyor. daha sonra sebebini aciklayacagim. - ise yarayan gargaralar(ama kisa sureli) gargaralar cinkolu (murat hocamin ustunde israrla durdugu), ve klorheksidinli(eczanelerden temin edebilrisiniz- yalniz uzun sure kullanilmasi tavsiye edilmiyor, diste gecici lekelenmyee neden olabilir), -okisjenli su daha once hic kullanmadiysaniz ilk kullandiginizda agzinizin daha once hic bu kadar ferah olmadigini hissedeceksiniz. ama etkisi maalesef zamanla azaliyor.uygulanmasina gelince eczaneden temin edeceginiz 3% (burasi cok onemli 3%'den fazla olmamasi lazim) oksijenli suyu yari yariya suyla seyreltip yaklasik gargara yapin ve solusyonu tamamen tukurup agziniyi iyice suyla yikayin. -yemekten once limonlu su ya da bir kasik elma sirkesini ya da sirke suyunu yarim bardak ilik suyla karsitirip icmek geniz akinitisina(ozellikle refluden dolayi ise) iyi gelecektir. -C vitamini(yuksek dozda gunde 6000 mg a kadar) kokuyu azaltamada baya yardimci oluyor. -cinko ve B viatmini takviyesi kismen kokuyu azaltacaktir. -kendi dis macununuzu yapin. ornegin 3 kasik tuza(deniz tuzu olmasina dikkat edin)+1 kasik karbonat ve bir miktar nane yagi ya da gliserin katip piyasadaki macunalrdan daha fazla ise yarayan macun elde edebilirsiniz. ozellikle murat hocam da belki bana katilacaktir dunyada artik floridin zehir oldugu dusunuldugunden kendi dis macununuzda bu zararli maddeden de kurtulmus olursunuz. -ve ufak bir tiyo, kisa sureli nasil kurtulabilirim diyorsaniz suana kadar en etkili yontem(nedenini bulamadim maalesef), pirinc sutu(rice milk). turkiye de var mi bilmiyorum. ama internetten rice milk arastirirsaniz tariflerine ulasbilirsiniz. bugun yine tarafimca test edilmis yaklasik 2-3 saat kokunun kaybolmasina yardimci olmustur. vakit buldukca paylasmaya devam edecegim. |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Agustos-2013 tarihinde 20:18 |
|
Ben de birka� maddeyi bildigim kadar degerlendireyim, diger arkadaslar da bildiklerini, d�s�ncelerini eklerler.
1 - S�t �r�nleri - yumurta, protein oldugu i�in agiz kokusu yapiyor, uzak durmak yerine �ok az yenebilir. 2 - Alkoll� gargaralari Murat Hoca da �nermiyor, listerine vs alkols�z� var , agiz kokusu i�in olmasa bile temizlik - saglik i�in kulanilabilir. 3 - Dil fir�alamada nazik olunmasi gerekiyor , kanamasi tehlikeli olabilir. 4- 6000 mg C vitamini �ok fazla. Internetten arastirdim, 1000 mg dan fazlasi sakincali diyorlar. 5 - Flor konusunda, Murat Hoca foruma yazdigi bir mesajda abartildigini kullanilabilecegini s�ylemisti. (Ille dogal dis macunu isteniyorsa -agiz kokusuyla alakali degil- Paradontax kullanabilirsiniz. Bu dis macununu reklamiyla hatirlarsiniz. Oyuncunun lavaboya kan t�k�rd�g� igren� reklam...) |
|
![]() |
|
king
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Agustos-2013 tarihinde 01:47 |
|
�ok faydali bir baslik olmus herkes burada fayda g�rd�g� seyleri paylasirsa �ok iyi olur:)
-pirin� s�t�n�n kanserojen i�erdigine dair bilgiler var m�mk�nse evde yapin hazir almayin :) -murat hocam florun zararsiz oldugundan bahsetmisti sanki ama floridin farkli bir sey mi? -evet s�t ve s�t �r�nlerine dikkat �zellikle herg�n aliskanlik seklinde bolca peynir yiyorsaniz :) -bana kalirsa �ncelikle yapmaniz gerekenler 1) dis taslarini temizletmek 2) alerji testi yaptirmak ve ve ve en �nemlisi ila� ameliyat vb hemen duydugunuz seye atlayip deneme yanilma y�ntemini kullanmayin; bademcik aldirayim belki d�zelir, burun ameliyati olayim belki d�zelir, falan ila� iyi hemen kullanayim, kas yapayim derken g�zden olmayalim:) |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Agustos-2013 tarihinde 22:57 |
|
Flor terminolojisinde kafaniz karismasin. Her t�rl� flor bilesigi dahil olarak olayi abartmamak gerekir. Molek�ldeki flor atomunun tasiyicisi sodyum da olsa, fosfat da olsa, kalay da olsa, �ift atomlu da olsa, 4 atomlu da olsa, ismi flor, florid, -floro- da olsa dis macunlari zehirlemez. (yalayip yutmuyorsak). Bu konuda rahat olun, hurafelere, ticari pirime �evrilmek �zere yapilan y�nlendirilmis abartilara g�l�mseyip ge�in.
-M |
|
![]() |
|
dinleyici
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 13-Nisan-2013 Konum: �stanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 8 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Ekim-2013 tarihinde 18:07 |
|
Arkadaslar Allah'a s�k�r kokuda azalma var.Uzun bir s�re agiz kokusu olusmuyor.Yaptigim seyler peyniri azalttim nerdeyse hi� yemiyorum.Gece yatmadan �nce elma sirkesi gargarasi s�rekli degil bazen.dilimi fir�aliyorum tung iyi bence bu konuda.�ok bastirmayin.Birde Pharmol zn ile sabahlari yemek yedikten sonra disleri fir�aladiktan sonra �alkaliyorum uzun bir s�re iyi geliyor Allah'a s�k�r.Yemeklerden sonra agzi �alkalamakta iyi geliyor.Dualasalim arkadaslar.Hayirli bayramlar insAllah.
|
|
![]() |
|
Kader
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 02-Agustos-2013 Konum: Aksaray Durum: Çevrimdışı Puan: 26 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Temmuz-2019 tarihinde 16:37 |
|
Arkadaslar 8 yasindaki kuzenimin agzi tarif edemeyecegim kadar igren� kokuyor �stelik daha 5 yasindan beri kokuyordu yas arttik�a koku artti annesi doktor doktor gezdi ama bi sikintisi �ikmamisti bug�ne kadar artik biraktilar doktora gitmeyi ama 8 yasinda erken erkenlige girdigii i�in doktora gittiler hormonlarinda b�y�k sikinti varmis suan tedavi g�r�yor g�rd�k�e koku azaliyor bunu farkettik ama kesin bisey demek i�in zaman gerekli tabiki size diyecegim hormonlarinizada baktirmayi ihmal etmeyin benim hormonlarimda sikinti yok kokum ondan kaynakli degil ama olabilecek olanlar i�in bilgilendirmek istedim
|
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 422 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Temmuz-2019 tarihinde 23:28 |
|
Degerli bilginiz i�in �ok tesekk�r ederim sevgili kardesim.
Hormon konusunda da iyi bir hekime gitmek lazim tabi. Onu bulmak kolay mi, bilmiyorum! Sifa diliyorum herkese |
|
![]() |
|
Isimsizdunya
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Aralik-2021 tarihinde 21:44 |
|
Dostlar g�n� kurtarmak i�in benim yaptigim 2 sey var g�n� kurtarabiliyorum yani sakiz cok bir ise yaramiyor listerin +https://m.trendyol.com/freshies/90-li-agiz-koku-giderici-p-33652626 kullaniyorum listerin yerine murat hocamin gargarasini kullanmaya baslicam sabah �glen aksam 2 ser kaps�l freshies atiyorum yemeklerden sonra gargara + spreyde veya sekerde tasiyabilirsiniz yaninizda ama �ok gerek olmuyor bu ikili ile g�n rahat ge�iyor bu �r�n� illaki kullananlarda vardir onlarda belirtebilir fikrini+ olarak tip2 yim. Gratiste vucut spreyleri + sac spreyleri var 3 lira onlarida kullanin agzinizdan �ikan koku ile torpilenebilio vucut kokusu onemli yuzunuze nane yagida damlatabilirsinjz veya okaliptus dudak cevreside olur g�n� b�yle rahat kurtarir rahat iletisim kurarsiniz. Benim gun icin yaptiklarim bunlar sizde paylasirsaniz kivan� duyarim.
|
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 393 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Aralik-2021 tarihinde 20:09 |
|
Nasilsiniz arkadaslar? 2 g�nd�r kimse yazmiyor? Yok mudur iyilesen, kokusu hafifleyen, yeni bir seyler kesfeden?
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Aralik-2021 tarihinde 21:55 |
https://www.reddit.com/r/Sinusitis/comments/msldem/sinus_rinse_with_apple_cider_vinegar_cured_my/ bunu okudum ge�en, yeni bir sey. sin�s rinsenin i�ine organik elma sirkesi d�km�s az, ve iyilesmis kronik sin�zit. |
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Aralik-2021 tarihinde 02:28 |
|
Linkteki elma sirkesi %100 organik elmalardan �retilmis, bizde var mi bu tarz bi �r�n?
|
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 377 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Aralik-2021 tarihinde 13:02 |
|
https://www.migros.com.tr/kuhne-organik-elma-sirkesi-500-ml-p-5c07d7
%100 yaziyor |
|
![]() |
|
nicksizz4
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Aralik-2021 tarihinde 21:17 |
|
Benim kokum hafifledi ama kendi kendine oluyo bu bisey yapmiyorum. Ge�en hafta cok yogundu bu hafta azaldi. Sevgilim hi� almadi simdiye dek aylardir almadi yani yogun oldugu zaman bile almiyorum dedi. Agzimi igren� hissettigim zaman bile almiyorum dedi. Odamdaki arkadasim benimle konusurken elini agzina g�t�rerek konusuyor. Ama herhangi bi ortamda k�t� koku var tepkisi almiyorum. Cam a�miyorlar yanimda oturuyorlar mesela
|
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Aralik-2021 tarihinde 02:13 |
E sen dayak istiyosun o zaman. Oda arkadasin belki de kendi agiz kokusunu senin duymandan �ekindigi i�in �yle yapiyordur, seninle ilgisi yoktur olayin belki de.
Hatta farkinda olmadan belki ikiniz de �yesinizdir bu foruma.
Anladigim kadariyla kendi hissettigimiz i�ten gelen kokuyla karsimizdaki insanlarin disariya verdigimiz nefesimizdeki koku ayni degil, olamaz da zaten. Onun i�in takma kafana bence ��nk� senin agzin kokmuyor, psikolojik. Haydi ge�mis olsun, bizi unutma. Hayatinda basarilar. |
|
![]() |
|
nicksizz4
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Aralik-2021 tarihinde 23:47 |
|
Tospik :)) ger�ekten psikolojik degil. Yakin bi arkadasim benden bazi zamanlar ger�ekten koku aldi. 4 ayda 3 4 kez falan. Agzim kokuyo kokmamasi lazim olan bi ortamda kesin kokuyo diye kendimi bunalttigim bi g�n direkt yanina gittim ve suan ger�ekten yogun bi pas kokusu var dedi. Ger�ekten stres kokunu artiriyor bunu anladim dedi. Ben avucuma ard arda hohlayinca koku aliyorum, bu bizim i�ten gelen kolumuz mu. Disari yansimiyor mu. Ben yansiyor saniyorum yani �yle geliyo bana. Sevgilim hi� almadi daha. Ama agzimin tadi da bozuk oluyor �ok fazla geniz akintim var suan da var yatiyorum ve genzimde balgam akiyo sanki
|
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Aralik-2021 tarihinde 04:15 |
|
4 ayda 3-4 kez koku aldiysa bu son derece normaldir, saglikli her insanda normaldir bu. Yedigin yemekteki sogan, sarimsak kokusu olabilir, disini iyi fir�alamamissindir o g�n dis aralarinda kalan yemek artigi vardir o kokmustur yahut �ok kosusturmussundur susuz kalmissindir ondan koku olusmustur vs vs
Burda millet 7 g�n 24 saat kokudan muzdarip hatta intihar etmekle esdeger ama agzina �amasir suyu d�kse koku en fazla 10 dakikaligina gidiyorcular bi tarafta 3-4 ayda bir ka� kere koktu diyen sen bi tarafta.
Sende koku sorunu yok ��nk� d�nyanin agzi en kokmayan insani bile arada kokar. Ne yaparsa yapsin ne kadar terlerse terlesin ter kokmayan insan olamayacagi gibi 24/7 agzi mis gibi kokan insan da yoktur. Arada herkesin kokabilir bence. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Aralik-2021 tarihinde 21:09 |
24/7 terimini dogru kullandiginiz i�in tesekk�r ederim |
|
![]() |
|
nicksizz4
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Aralik-2021 tarihinde 17:58 |
|
2 g�nd�r kokum yine atti. Dis etlerime dislerime parmagimi s�r�nce alkol gibi kokuyor. Yediklerim mi etkiliyor bilmiyorum yer fistigi ve jelibon yedim bunlar artiriir mi bilmiyorum normalde de yediklerime dikkat etmem ama bika� g�nd�r koku yoktu rahattim. S�rekli disaridan beslenmeme ragmen bazen kokum hi� olmuyor. Bazen b�yle alkol kokusu oluyor dislerimde ve fir�alamak la ge�miyor neden b�yle
|
|
![]() |
|
Inception
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 03-Mayis-2021 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 110 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Aralik-2021 tarihinde 20:07 |
|
https://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=960&KW=%C7ukurlar&PID=12097#12097
Nicksizz4 murat hocanin, sordugun soruyla ilgili detayli cevabi burada mevcut |
|
![]() |
|
nicksizz4
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Aralik-2021 tarihinde 22:15 |
|
Baglanti a�ilmiyor tekrar yazar misin
|
|
![]() |
|
Inception
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 03-Mayis-2021 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 110 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Aralik-2021 tarihinde 22:49 |
|
Bunlari biliyormuydunuz? Isimli forum konusuna gir 3.sayfa da parmak veya bir cisimle agizi koklamak isimli baslik i�inde yazilanlari oku cevaplar orda net bi sekilde verilmis.
|
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Aralik-2021 tarihinde 05:30 |
Baglanti adresi buraya yazildiginda tiklamayla a�ilmaz, adresi burdan kopyalayip baska bir sayfada a�acaksin. Ben kolaylik olsun diye sn @inception'un verdigi linkin baglantisini koyuyorum buraya. Tikla yazan yere tiklayin. tikla |
|
![]() |
|
nicksizz4
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Aralik-2021 tarihinde 09:47 |
|
Tesekk�r ederim. Okudum. Ama s�yle, bika� g�nd�r yoktu bu. Dis etlerime ve dis tellerime elimi s�r�nce agir bir alkol kokusu geliyor. Ama sevgilim bu haldeyken bile kokuyu almadigini s�yledi. Bi kere hohladim hafif bi oje kokusu gibi ama s�yledigin gibi agir bi koku degil dedi. Parmagimi tellerime disime s�rd�m yine kokladi oje kokusu gibi diyor. Ama bana �ok agir geliyor bu koku. 2 g�nd�r var, kokudan rahat oldugum zamanlar kokuyu almadigim zamanlar yoktu
|
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Aralik-2021 tarihinde 11:30 |
Valla o bende de oluyor �zellikle portakal gibi asitli meyveleri yedikten sonra. �ayda sekeri kestim epey azaldi o koku. Ona nefeste aseton kokusu diyorlar. S�yle bir bilgi var internette nefeste aseton kokusuyla ilgili : Tip 1 diyabetin tipik bir belirtisi,�nefeste aseton kokusu�olmasidir. Bunun nedeni, Tip 1 diyabet hastalarinda ins�lin eksikliginden dolayi, v�cudun enerji i�in yag yakimina y�nelmesi ve yaglarin yanmasi ile a�iga �ikan keton gazinin�nefeste aseton kokusu�seklinde hissedilmesidir. Aslinda a�lik ve tokluk kan sekerimizi de �l�t�rmek lazim belki de biz diyabet hastasiyiz haberimiz yok. |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |