Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bunlari biliyor muydunuz?
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Farinjit genel bilgiler

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Y�netici
Yönetici

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Farinjit genel bilgiler
    Gönderildi: 13-Agustos-2013 tarihinde 12:54
Farinks yutak demektir.
Yutak 3 par�adan olusur.
1- Burunun arkasinda geniz olarak bilinen "nazo- farinks"
2- Agizin arkasinda aynadan bakinca tam karsimiza gelen, bademciklerin hizasina yer alan bogazin arka duvari "oro-farinks"
3- Girtlaga baglanan alt par�a, "hipofarinks".

Yutagin i� y�z�n� d�seyen mukoza (deri-epitel) �rt�n�n iltihabina "farinjit" adi verilir. Farinksin mukozasinin hemen altinda ve derin tabakalarinda limf d�g�mc�kleri vardir. Bunlar mikrop filitreleridir. Orofarinksin mikrop girisi daha fazla oldugu i�in oro farinksin giris deliginin etrafini �evreleyen limf d�g�mleri y�zeye y�kselir ve birer organ seklini alir. Biz bu organlara bademcik (tonsil) adini veriyoruz. Damak tonsili, dil tonsili, ve daha baska tonsiller halka seklinde yutagi �evirir. Bu organlar halkasina Valdeyer'in limf halkasi denir. O halde bademcikler sagli sollu 2 tane degildir, binlercedir ve �ogu farinksin i�ine g�m�l�d�r hepsi birer mikrop kapanidir.

Farinks mukozasinin iltihabinin sik rastlanan sebepleri:
1- Kurumak
(gece agiz a�ik kalanlarda, g�nd�z agizlarini kapatmayanlarda, salgi noksanligi olanlarda)
2- Alerji
3- Agir kirli beslenmek
4- �evre b�lgelerdeki organlarin her hangi birisinde bir infeksiyon odaginin bulunmasi (dis, orta kulak, dil, dis eti, �ene, dis kulak iltihabi vs...)
5- Bilinmeyen baska sebepler

Farinjit ilk defa meydana geldiginde bogazda kuruluk hissi, yanma, batma, yutkunmada huzursuzluk belirtisi vardir. Fakat kroniklesirse hi� bir belirti vermeden yillarca kalir. Orofarinkse dikkatli bakildiginda yanak, ve bogazin �n mukozasinin renginden daha farkli olarak koyu kirmizi olmasi, mukozanin �t�s�z kumas gibi uzunlamasina kirisiklik g�styermesi, y�zeyinde birbirine paralel seyreden y�kselti ve �ukurlarin olusmasi, kirlilik tarzinda beyaz kivamli cisimlerin g�m�l� gibi duruyor olmasi farinjitin g�rsel belirtisidir.
Nasofarinks iltihaplandiginda yukardan asagi s�m�k benzeri beyaz bir akinti orofarinks arka duvarinda g�r�lecektir.

Bu durum g�nl�k degisimler g�sterir. Bu g�n farinjit var iken ertesi g�n yok g�rmek m�mk�nd�r. Veya agir bir kuruma durumunda sabah yok iken �gleden sonra ortaya �ikabilir. Iyilesmesi ile hastaligin bulundugu durum arasindaki sinirlar kesin ve keskin degildir.

Grup i�erisindeki fikir alis verislerinde bu bilginin bilinmesinde fayda olabilecek g�r�smeler yapildigi sebebiyle bu bilgileri paylasmak istedim
-M

Başa Dön
Helicobacter Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Helicobacter Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Agustos-2013 tarihinde 18:24
peki hocam, yutkunurken bogazda iltihap varmis gibi bir tat olur mu? takip ettigim kadariyla bir �ok arkadas bu sikayetlerden bahsetmis.
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Agustos-2013 tarihinde 07:33
Tabi bu sikayet farinjit i�in belirleyici , teshis koydurucu, kesin olarak bulunmasi gereken bir belirti degildir fakat mutsuz tatlarin bulunmasi farinjit i�in s�priz olmaz.

infeksiyon atiklari yutkunma sirasinda tat goncalarina temas edip muhtelif tad hisleri algilamaya sebep olabilir. Dogrudur.
-M
Başa Dön
yasamsikinti Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı yasamsikinti Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Kasim-2018 tarihinde 22:22
hocam 10 yildir kronik faranjit var onlarca kbb e gittim ge�mez diyorlar ne yapacagiz bununla daha ne kadar yasanilabilir, Allah rizasi i�in bu tip 2 agiz kokusuna y�nelik bir ila� veya gargara yapin ne olur yalvariyorum...
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı yasamsikinti Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Kasim-2018 tarihinde 22:24
genizim her zaman k�t� kokuyor hani hapsirinca �ikan k�t� koku gibi, dil arkasi ise daha k�t� ancak en yakin arkadasima sorunca iltihap kokusu gibi kokuyor dedi. belki beni kirmak istemedi bilemedim.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Kasim-2018 tarihinde 08:48
İlk gönderen: yasamsikinti yasamsikinti yazdı:

hocam 10 yildir kronik faranjit var onlarca kbb e gittim ge�mez diyorlar ne yapacagiz bununla daha ne kadar yasanilabilir, Allah rizasi i�in bu tip 2 agiz kokusuna y�nelik bir ila� veya gargara yapin ne olur yalvariyorum...

Burun i�inde bir problem olunca farinjit ortaya �ikiyor.
Burun i�erisinde hava trafigi d�zelirse farinjit ila� kullanmadan azaliyor ve kayboluyor diye biliyorum.
Başa Dön
wolfscream Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı wolfscream Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Kasim-2018 tarihinde 23:39
Hocam 3 sene �nce gittigim kbb doktoru bana ''burnun tikali ameliyat ettirirsen farinjitin kaybolacak dedi. Gittim �zelde ameliyat oldum. 3 senedir burnum a�ik �ok rahat nefes alabiliyorum fakat koku gitmedi. Farinjit dahada artti. Artik her saniye yutkundugumda o les tat agzima geliyor. Artik son aylarda �g�rmeye basladim. Birakin diger insanlara rezil olmayi, kendimden tiksinmeye basladim hocam.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı yasamsikinti Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Kasim-2018 tarihinde 19:00
hocam kronik faranjitte geniz de koku oluyor. ama benim dilimin arkasi da k�t� kokuyor kronik faranjit dil arkasinda da k�t� koku yapabilir mi
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı yasamsikinti Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Kasim-2018 tarihinde 19:05
wolfs kardesim zaten kronik faranjit illet bir sey bir�ok kbb ye gittigimde ge�mez dediler ge�medi de. refl�d�r dediler mide ila�lari verdiler ge�medi. simdi ben alerjidir herhalde diye alerji ila�lari i�iyorum ge�miyor, benim burnum da a�ik herzaman. valla kbb doktorlarinin bununla ilgili �alisma yapmasi lazim nedir arkadas, kanserin bile tedavisi var artik, ya yasarsin ya �l�rs�n. bunda hep yasayarak �l�yoruz, �len bizler degil �len umutlarimiz �len duygularimiz.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Kasim-2018 tarihinde 19:18
İlk gönderen: yasamsikinti yasamsikinti yazdı:

hocam kronik faranjitte geniz de koku oluyor. ama benim dilimin arkasi da k�t� kokuyor kronik faranjit dil arkasinda da k�t� koku yapabilir mi

Elbette evet
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı yasamsikinti Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Kasim-2018 tarihinde 22:06
hocam bir insan agzinin tam olarak nasil koktugunu algilayabilme ihtimali var mi? ben sabah ki kokuyu algiliyorum o da diski gibi oldugu i�in herhalde. dil arkasi her zaman k�t� kokuyu ama en yakin arkadasima sordugumda sende her zaman k�t� koku olmuyor diyor. belki ben �z�lmeyeyim diye diyor da olabilir. arkadaslar bu konuda aslinda hata yapiyor.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 22-Kasim-2018 tarihinde 09:15
Agiz kokusunun neye benzedigi �ok degersizdir. herkes herhangi bir seye benzetebilir. Neye benzediginin �nemi yoktur. rahatsiz edici bir koku bulunmasi yeterlidir.

Hi� bir gayret sarf etmeden (hohlamadan, sormadan, �flemeden) siz kendiniz kokuyu duymuyorsaniz, ve
sosyal mesafeden 5 ten fazla kisi siz sormadan kelimeler ile (ima ile degil) s�ylemediyse sizde koku yok diye d�s�nebilirsiniz.

Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.