![]() |
ge�meyen nefeste diski kokusu |
Yanıtla
|
| Yazar | ||
Cchfz
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: ge�meyen nefeste diski kokusuGönderildi: 30-Aralik-2020 tarihinde 19:50 |
|
|
Merhaba, ben bu formu birka� ay �nce kesfettim; biraz ge� kesfettim sanirim.. Buraya kendimi psikolojik olarak rahatlatmak ve belki yasadigim sorunlari burada detayli anlatirsam tibben farkli a�ilardan tedaviler d�s�n�lebilir ve ��z�mler bulunabilir diye yaziyorum. 26 yasindayim. Ilkokuldan beri nefes kokum var diye hatirliyorum ��nk� kendimi hep sakiz �ignemek zorunda hissederdim ama kendim bu kokuyu o zamanlar hissetmezdim simdi d�s�n�nce demek ki etrafimdakiler mi bunu bana b�yle hissettirmis bilemiyorum, simdi ise hissediyorum. Taaaaki birinin 13 yasimdayken dalga ge�erek ve asagilayarak agzin kokuyor diye insanlarin i�inde beni rencide etmesiyle nefesimin/agizimin koktuguna kesin kanaat getirmistim. Bu kisiden �nce kimse bana agzin/nefesin kokuyor diye direkt s�ylememisti o zamanlar, sanirim kirici olmamak i�in bana bunu kimse direkt s�ylememis, bilemiyorum. �ocuklugumda ailem ve �ok sevdiklerimde hi� b�yle bir sey s�ylemedi y�z�me karsi. Sonra lisedeyken de bika� kisi nefesimin/agzimin koktugunu bana s�yledi, tabii yine kirici alayci sekilde s�ylediler... Ama ailem ve sevdiklerim y�z�me asla koktugunu hi� s�ylemedi sanirim kirici olmamak i�in s�ylemediler, ben de simdi bile hi� sormam kokuyor mu diye, ��nk� gurur kirici ve �ok utan� verici hissediyorum,dum. Ilkokuldan beri hep dis doktorlarindayimdir. 7,8 yaslarindan beri azi dislerime dolgu, kanal yolu tedavisi yapilir halen de hep sikinti yasarim dislerimle ilgili ve hep tedaviler gerekir. Ge�tigimiz yillarda, yine bir disim agriyordu ama dis filmimde bu diste sorun g�r�nm�yordu doktora israr ettim, a�ti ve ger�ekten disim i�ten ��r�kt� ama filmde g�r�nm�yordu.
Farkli bir vakitte, baska bir disimdeki baska bir sikintida baktik disim kurtarilacak gibi degil doktor �ekelim dedi, k���kl�kten beri s�rekli islem uygulananan bir disti zaten: �ekerken doktorum 4 tane uyusturucu igne ile anca uyusturabildi(normalde dis�i korkum hi� yok aliskinimdir)ve �ektikten sonra bana dis k�klerimin �ok fazla derinde ve k�klerin u�larinin �ok i�e kivrik oldugunu ve k�klerin g��l� sekilde tutunduklarini s�ylemisti. Yani dislerimle ilgili �ocukluktan beri sikinti vardir. Simdi de mesela �nceden tedavi g�ren 3 disimde sorun var ama pandemiden dolayi gitmek istemiyorum. Bu arada dis doktorlarim hep farkli hastahanelerde ve farkli doktorlardi ayni doktora uzun s�re hi� gitmedim. Yani diyecegim evet dislerimle ilgili sorun hep var, vardi. Ama dislerimi tedavi ettirince de bu koku hi� gitmezdi, gitmedi. Yani sadece disle alakali bir koku asla degil bendeki koku bence. Acaba dislerimin b�yle sorunlu olmasi gizli seker mi var diye d�s�nd�r�yor, evde �l��nce sekerim normal. Ama babamda kronik seker var. Anneminde b�nyesi yatkin. Diger saglik sorunlarimi da anlatayim, k���kl�kten beri her zaman belirli d�nemlerde kulak arkamda veya v�cudun belirli b�lgesinde mantar, d�k�nt�l� kizariklar olur; yilin belli d�nemlerinde bu olur eskiden beri kullandigim bildigim re�ete gerektirmeden alinan krem, ila� vb. tedavi ile ge�er. Ayrica �ok hassas ve alerjik bir b�nyem vardir. Yine �ocukluktan beri hep kabizlik ve karinda siskinlik sorunum vardir. Kabizlik halen var, belirli iyi vitaminler kullaninca kabizlik ge�iyor ama nefes kokum hep var. (Buarada hi�bir zaman kilo problemim olmadi, aksine zayifim diyebilirim.) Geniz akintisi da olur bazen bende. Ve kendimi bildim bileli �ocuklugumdan beri her zaman uykum vardir, oturdugum yerde uykum gelir. Halsizlik hep vardir bende, hep. Doktora gittin mi derseniz, 5 yil �nce bika� kez baska sebeplerden detayli kan testi yaptirdim; pek �nemli bisey �ikmadi, baska bir test hi� yaptirmadim. Birde �� yil �nce �zelde endeskopi yaptirdim; kronik gastrit �ikti ama doktor bir ila� yazmadi.. Ama hi�bir zaman diski kokulu nefesim var diye bir doktora gidip ��z�m arayamadim ��nk� �ok utandim, her zaman hep utandim. Ilkokuldan beri hep sakiz ve naneli sekerle �mr�m ge�ti. Halen disari �ikarken sakiz ve seker yanimdadir, onlar olmadan kimseyle konusamam. Insanlarla rahat ve huzurlu konustugum bir an bile hatirlamiyorum ��nk� nefesim diski kokuyor. Koku bogazdan ve altlardan geliyor hissediyorum, agzimin i�i hep sicak, hi� ferah bir agzim yok agir bir his var hep. Zamanla bu tabii psikolojik olarak da ben de travma oldu, su an asosyalim diyebilirim. ��nk� bunu bana ilk kez �ocuklugumda s�yleyen de dalga ge�erek s�ylemisti(50 yasinda akraba), sonra lisedeyken de s�yleyenler de hep dalga ge�erek s�yledi ve alayci im� ettiler. Bu da ister istemez bende bunalim ve i�ime kapanma yapti. Dilerim onlarda ayni sorunu yasar normalde insanlara dua eden �ok yardimsever biriyimdir ama bunu bana s�ylettiler... Ama sunu artik �ok iyi anladim bu bir rahatsizlik �ocuklugumdan beri var, benim gibi insanlar da varmis. Insanlar �ok kirici sekilde bunu s�yleyince psikolojik olarak bir yikim oluyor, keske biraz empati yapabilseler ve dalga ge�meseler, eger b�yle kirici olmasalardi belki simdiye kadar doktorlardan utanmadan derdimi �are arardim, ama utancimdan hi� �are arayamadim. Ailemde hi� bu konuyu bana a�madi, her zaman yokmus gibi davrandilar ��nk� ben asiri kirilgan biriyim sanirim onlar da bu y�zden bu sorun hi� yokmus gibi davrandilar bir kere bile y�z�me s�ylemediler. Ama pandemi ge�sin insallah, detayli testler yaptiracagim utanmayacagim artik. Simdiye kadar hep bu sorunum yokmus gibi davrandim, yakinlarimda bu koku yokmus gibi davrandi. Artik �yle yapmayacagim. �are arayacagim. Onun disinda nefeste diski kokusu babamda da hep olurdu, �ok yogun kokardi nefesi bir oda kokardi. Ama bir yildir falan bu koku yok onda. 14 yildir seker ve tansiyon hastasi babam, ila� kullaniyordu zaten. Ama benim g�zlemim bu kokunun onda ge�me sebebi bilmiyorum tabii ama sadece g�zlem birka� yildir ila�lari degisti. Bi de kalpte sikinti �ikti ona da ila� basladi. Su an koku yok onda. Babamdaki koku benden de fazla inanilmaz bir diski kokusuydu ama simdi yok. Ayrica bende v�cut kokusu da vardir. Temizligime dikkat ederim, ama her g�n dus almam gerekiyor, ��nk� asiri terleme ve v�cut kokum vardir. Ben doktora gitmeyi pek sevmeyen biri oldugum i�in belki bende bir�ok sikinti var ve bu koku onlardan oluyor bilmiyorum. Zaten nefeste diski kokusu ile ilgili ayrica psikolojik travmalarim ve utan� duygum olustu bu y�zden hi� doktora gidip de �are aramadim. Ve yine �ok �nemli bir konu da genetik ve �evre etmenli olarak okb, kaygi bozuklugu, anksiyete gibi siddetli psikoljik rahatsizliklari olan biriyim. Ge�tigimiz yillarda bu rahatsizliklar dayanilmaz bir hal alinca psikiyatri uzmanina gitmistim ve 1 yil kadar bir ila� kullandim sonra kendim kestim. bir yorumcu bu formda bu kokunun sebebini beyin, bagirsak ve psikoloji ile iliskilendirmis, bence �ok mantikli. Mutsuz ve huzursuzken ekstra bu koku artiyor. Bu konununda �zerine gidip psikiyatri ile de g�r�secegim. Neden bir makine icat edilip insan i�ine girince v�cudun neresi koku yapiyor g�r�lemiyor keske yapilsa bu makine... Murat hocam tesekk�r ederim kendi adima form faydali size de basarilar. Yazmakla bitmez bu sikintilarim benim �ok uzattim. Allah sifa versin. |
||
![]() |
||
yeldasoylem
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Aralik-2020 tarihinde 21:14 |
|
|
Merhabalar oncelikle cok gecmis olsun benimde benzer sikeyetlerim var ek olarak bende kotu kokulu geniz akintisi da var size bor onerim olucak daha once forumda yazam ve boyle sifa bulmus arkadaslar vardi gun icerisinde 30 gr yaklasik lif almamiz lazim ama biz genelde liften yoksun gidalarla besleniyoryz ben bir kac gundur bunu deniyorum ve cok faydasini gordum sizde bir deneyin isterseniz tam gecmedi ama en azindan uzun bir sure koku yok forumda meyve ile agiz kokum gecti basligi altinda arkadaslarin uygulamalarini g�rebilirsiniz
|
||
![]() |
||
Cchfz
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Aralik-2020 tarihinde 21:17 |
|
|
Iyi dualariniz tesekk�r ederim. Deneyecegim. Sagolun.
|
||
![]() |
||
BlackSea58
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 15-Haziran-2020 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 17 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Aralik-2020 tarihinde 23:55 |
|
|
Selam, ayni sorunlar bende de var Ankara da yasamasam murat hocama g�r�necegim ama iste...
Bu arada bende asiri terlerim yaz kis farketmez, bogazimda gurultu olur, feci geniz akintim olur dilim bem beyaz olur genelde akintidan, uzanirken karnimda gurultu ve karin agrisi oluyor nasil ge�ecek bu bilmiyorum �ildiricam en sonunda |
||
![]() |
||
Cchfz
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Aralik-2020 tarihinde 01:43 |
|
|
Ge�mis olsun, ge�ecek �midi kaybetmek yok. Asiri terleme D vitamini eksikliginden de olabiliyor, doktorunuza danisin bu konuyu isterseniz,gerekli g�r�rse d vitamini ampul� versin. Allah herkese sifa versin.
|
||
![]() |
||
xxstarxx
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 17-Aralik-2020 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı Puan: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Aralik-2020 tarihinde 18:51 |
|
|
Yillardir bu forumlarda dolasip �are arayan bu b�y�k sorundan kurtulmus biri olarak son kez bu siteye giriyorum ve yaziyorum. Utanmayin �ekinmeyin gidin dislerden baslayip daha sonra kbb tedavinizi olun ��z�m bulunmazsa diger b�l�mlere de basvurabilirsiniz.
Nasil kurtuldugum gelecek olursam yillardir kendi basima bir ��z�m arayisindaydim s�rekli forum forum gezip yeni seyler deniyordum fakat hi�biri kalici olarak bir ise yaramis degildi. Yas 21 e dayandi artik �ekilecek gibi degildi dislerime baktirdim herhangi bir ��r�k vs yoktu. Aylar sonra devlet hastanesinde bir kbb uzmanina g�rd�nd�m sikayetimi tam olarak s�yleyemedim kronik farenjit tanisi koydu burunda egrilik oldugunu s�yledi.Sorun hale devam ediyordu dilde �zellikle arka kisimda fazla olmakla birlikte beyaz bir tabaka vardi kesinlikle ondan kaynakli bir kokuydu temizledigimde neredeyse tamamen ge�iyordu ama bir g�n temizlemeyeyim tekrar eski haline d�n�yordu. Ayni zamanda bogazda bisey varmis hissi yanma kuruma sikayetlerimde vardi. Yine �st�nden aylar haftalar ge�ti bir g�n �zel bir hastanede bir kbb uzmanina g�r�nd�m (yine sikayetimi s�yleyemedim:/) burun i�ini incelemesi sonucu kendisi de kemik egriligi oldugunu s�yledi ancak bunun yaninda alerjik rinit oldugumu ve �ncelikle bunun tedavisini yapmamiz gerektigini s�yledi antibiyotik tedavisine basladik hayatim degisti diyebilirim (farkinda olmadigim) bas agrilarim geniz akintim dil de beyazlik bogaz da yanma kuruma vs t�m sikayetlerimden kurtuldum �ok s�k�r sabahlari din� uyaniyorum g�n i�inde s�rkeli yorgunluk halim artik yok. hayat kaliten 1den10a �ikti desem yeridir birseye odaklanmam egitim hayatimda basarim artti. BU SORUN SIZDE DE KRONIKLESMISSE MUHAKKAK ALTINDA YATAN SEYI BULUP TEDAVI OLUN BU HAYAT B�YLE YASANMAZ HEPINIZI ANLIYORUM �ZELDEN SORULARINIZ OLURSA YAZIN �OK NADIR DE OLSA BURALARA UGRARIM HERKESE �OK GE�MIS OLSUN. |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Ocak-2021 tarihinde 08:18 |
|
Yok hayir. �zelden yazismiyoruz. Herkesin okuyacagi sekilde yazisalim. Bu forum siz aklinizdakileri yazasiniz baskalari okusun diye var. |
||
![]() |
||
Holmes
�ye
Kayıt Tarihi: 04-Ocak-2021 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 57 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Ocak-2021 tarihinde 21:30 |
|
|
Arkadaslar merhaba yeniyim sizlere bir sorum olacakti piyasa da rahatlikla bulabilecegim hocamizin �nerdigi sekilde dis macunu ne var, ayrinca alkols�z antiseptik gargara tavsiyeniz var mi
|
||
![]() |
||
Holmes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Ocak-2021 tarihinde 21:31 |
|
|
Hocam merhaba sorumu sizede sormus olayim suan tip1 vakalarinda �inkolu dis macunu olarak ne �neriyorsunuz?
|
||
![]() |
||
Murat880
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 377 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Ocak-2021 tarihinde 00:57 |
|
|
Colgate proc�zum paradontax ferahlik dis macunu �neririm cinko yok i�inde
Ben evde yapiyorum gargarayi para �ok gitmesin diye 3 �ubuk tar�in 2 su bardagi suda kaynatiyorum buhar �iktiktan 5 dakika sonra ocaktan aliyorum sogutuyorum sonra tar�inlarla beraber blendira atiyorum bunla Gargara yapiyorum i�ine yarim limonun suyunu taze sikipta koyabilirsin sogukken |
||
![]() |
||
Holmes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Ocak-2021 tarihinde 03:35 |
|
|
�inkolu diye belirttim zaten �inkolu soruyorum
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Ocak-2021 tarihinde 09:31 |
|
Piyasamizda agiz kokusuna uygun bir dis macunu yoktur. (Veya varsa bile ben bilmiyorum) |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Ocak-2021 tarihinde 09:38 |
|
Paradontaks isimli dis macunun agiz kokusu �zerine hi� bir h�km� yoktur. Siz tarifini verdiginiz dis macunu ile dislerinizi ��r�t�yorsunuz. �yle tuhaf karisimlar yapmayin. Gogil'a fazla g�venmeyin. Internet bilgi ��pl�g�d�r. Bir konu hakkinda �n bilginiz yoksa, gogilda okuduklariniz sizi savurur. Powerdent veya dentasave kullanin. Olduk�a ekonomiktir ve T�rk malidir. |
||
![]() |
||
Murat880
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 377 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Ocak-2021 tarihinde 09:47 |
|
|
Hocam colgate macun veya tar�in nasil dis ��r�tecek limonu kast ediyorsaniz ben her zaman koymuyorum yarim limondanda �ok az su �ikiyor
|
||
![]() |
||
Holmes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Ocak-2021 tarihinde 13:12 |
|
|
Hocam cevapladiginiz i�in tesekk�r ederim. splatin �inkolu oldugunu s�yledigi dis macunu var sanirim �inko glukonat var i�inde siz suan tedavi sirasinda hangi dis macununu veriyorsunuz? Ayrica dentiste diye uyku �ncesi dis macunu var bunun hakkinda d�s�ncelerinizi �grenebilir miyim
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Ocak-2021 tarihinde 21:15 |
|
Evet Limon yedikten sonra dis fir�alamazsaniz disleriniz ��r�yebilir |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Ocak-2021 tarihinde 21:16 |
|
Hangi dis macunu verdigimi yukarda uzun uzun yazdim tekrar yazmayayim isterseniz. Evet Zn Glukonat iyidir ama pratikte dis macununun �inkolu olmasi ile olmamasi arasinda pek bir fark g�remiyorum. |
||
![]() |
||
Holmes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Ocak-2021 tarihinde 23:34 |
|
|
Hocam tam muayeneye gelecektim ki �n�m�zdeki s�re�te muayene etmeyecegini dile getirmissiniz. Acaba yeniden ne zaman muayenehaneniz a�ilacak umarim �ok uzun s�rmez. Sorulara verdiginiz cevaplar i�inde tesekk�rler.
|
||
![]() |
||
Holmes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Ocak-2021 tarihinde 00:06 |
|
|
Bu arada hocam dentiste dis macunun yorumlarinda �ok etkili oldugu s�ylenmis i�ersinde xylitol var bu zararli sanirim degil mi hocam
|
||
![]() |
||
Hakan3443
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 20-Aralik-2020 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 16 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Ocak-2021 tarihinde 17:03 |
|
Selam CChfz, Kronik gastritin sebebi H.Bacter Pylori. Bende seninle ayni sikinntiya sahiptim. Nefesim diski gibi kokuyordu. Ben iyilestim. Brokoli k�r� ile migdedeki bu bakteriyi temizlemen gerekir. Ayrintili bilgi i�in a�tigim konuyu inceleyebilirsin. http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=2831&PID=24206#24206 |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Ocak-2021 tarihinde 19:59 |
|
Ksilitol alkoldur. alkollerin hi� birisini pek �nermiyorum. Ya �r�n�n i�erisinde �ok degerli ve zor bulunan malzemeler bulunacak ve ksilitolun varligini affettirecek ve g�rmezden gelecegiz veya ksilitol hi� bulunmayacak ki g�n�l rahatligi ile alkols�z olarak kullanabilelim |
||
![]() |
||
Holmes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Ocak-2021 tarihinde 20:12 |
|
|
http://www.dentisteturkiye.com/ Hocam buyrun �r�n�n i�eriginde bunlar oldugu yazilmis yorumlarda �ok etkili oldugu s�yleniyor g�r�s�n�z� almak istedim. Ayrica muayenehanenizle ilgili sorumu g�zden ka�irdiniz sanirim hocam. Tesekk�rler
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Ocak-2021 tarihinde 09:26 |
|
Bu dis macununu her grupta bana soruyorlar. Ben burada veya baska yerde yazmistim gibi hayirliyorum ama tekrar yazayim: Probiyotik, antiseptik, antibiyotik, hos kokulu otlar, yaglar, bitkiler agiz kokusunda maske olarak kullanilir. Bunun disinda bir h�km� yoktur. Veb sayfalari satis ama�li �esitli sahte yorum veya ileri iddia, ispat edilmemis hipotezler �ne s�rebilir. Biz bunlara kapilmamaliyiz, onlara kanmamaliyiz, inanmamaliyiz. Arzu edenler bu �r�n� kullanabilirler. Ancak bunun bir koku maskesi oldugunu , sinirli bir s�re i�in kullanilabilecegini ve etkilerinin hem ge�ici hem de �nceden kestirilemez oldugunu bilerek kullanmak gerekir. Gelelim ikinci sorunuza: Bu forumda ticari ama�li olarak yazismayiz, bu forumu kendime hasta bulmak i�in kurmadim. Zaten korona krizi sebebi ile aylardir klinigim kapali, hasta bakmiyorum. |
||
![]() |
||
Holmes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Ocak-2021 tarihinde 13:08 |
|
|
Yani i�indeki ksilitole ragmen maskelemek amaciyla olmasina ragmen kullanilabilir mi hocam?
|
||
![]() |
||
Cchfz
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Ocak-2021 tarihinde 14:35 |
|
|
Selamlar Hakan3443, senin adina ger�ekten sevindim. Ben de senin gibi t�m bu doktorlara gitmeyi artik kafama koydum, pandemiden sonra insallah gidicem doktorlara. Ama koku sikayetlerimiz ayniymis madem, sende bir sey �ikmamissa kontrollerde belki benim de aynidir sorunum. �nerin i�in tesekk�r ederim, belki bende de ise yarar brokoli neden olmasin, deneyecegim ilk firsatta.
Sagolasin.
|
||
![]() |
||
Marsss
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Ocak-2021 tarihinde 23:01 |
|
Kardesim gittigin hastanenin ismini ve doktorun ismini verebilir misin? Bir de antibiyotik tedavin biteli ne kadar oluyor? Sadece sana antibiyotik mi verdi bunun yaninda sin�s rinse kiti ya da burun spreyi vs vermedi mi? |
||
![]() |
||
marln
�ye
Kayıt Tarihi: 16-Aralik-2015 Konum: Mersin Durum: Çevrimdışı Puan: 56 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Mart-2021 tarihinde 23:30 |
|
|
Benim 6 senedir nefes kokusu problemin var yapmadigim test kalmadi hi� birsey �ikmayinca bende ugrasmayi biraktim.ama ge�en g�n kan gazimi aldi gastroenteroloji b�l�m� ve sonu�lar iyi �ikmadi.kanimda karbondioksit fazlasi varmis ve diyer degerlerde bozuk �ikmis.Dr dedigine g�re asitlenme de olmus.murat hocam acaba kanda karbondioksit bulunmasi nefes kokusu yapar mi
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Mart-2021 tarihinde 19:38 |
|
Karbon dioksit kokusuzdur. Ama buna sebep olan durum koku yapar mi bilemiyorum. |
||
![]() |
||
Melike
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 25-Agustos-2021 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 31 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Agustos-2021 tarihinde 23:51 |
|
|
Arkadaslar ben refl� hastasiyim agiz kokum hi� ge�miyor napmam lazim kafayi yiyicem ya
|
||
|
Mlk
|
||
![]() |
||
unfair
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Agustos-2022 tarihinde 18:19 |
|
|
hakan bey durumunuzda bir gelisme oldu mu, yazabilir misiniz?
|
||
![]() |
||
unfair
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Agustos-2022 tarihinde 18:21 |
|
|
merhaba, ayni sikayetlere sahibiz, siz bu problemlerin farkina erken varmissiniz, tecr�belerinizi paylasabilir misiniz? durumunuzda gelisme oldu mu?
|
||
![]() |
||
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Agustos-2022 tarihinde 10:22 |
|
|
http://dentisteturkiye.com/#urunler
Maskeleme yapsa bile g�nl�k hayatta yeterli olur. Emin degilim ama ben bu macunu almistim. Evde duruyorsa tekrar deneyeyim.
|
||
![]() |
||
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Agustos-2022 tarihinde 13:31 |
|
|
Murat Hoca Refl� agiz kokusu i�in tek basina yeterli degil midenin de kokmasi gerekir diyor. Ben gegirdigimde o g�n ne yersem o yemegin kokusu gelir. Bu olay bir iki saat s�rer.
Aslinda mide diski dolu oldugu i�in herkesin midesi kokmaz mi?.
|
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 393 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Agustos-2022 tarihinde 16:58 |
|
Yok �yle degil bence ��nk� kustugun zaman kesif bir asit kokusu oluyor kusmukta. Kusmugun bilirsin kendine has bir kokusu olur fakat mide asidin azsa, besinler tam sindirelemedigi ve mikroplar �lmedigi i�in kokusma basliyor, mayalanma (fermente) oluyor besinler ve o zaman koku oluyor. Lahanayi, salataligi d�s�n, tursu kurunca fermente olurlar ve bambaska bir kokuya b�r�n�rler. Yalniz Murat hocanin dedigine biraz aklim takildi ��nk� midedeki helicobacter pylori'yi kesfeden, bu mikrobu labprstuvar ortaminda �retmeyi basaran bilim adami bu mikroplari i�erek kendisine de bulastirmis ve 10 g�n sonra bir �ok belirtiyle beraber esinin uyarmasiyla agzinin da koktugunu belirtmis, Dikkat edin kendisi degil esi uyarmis ��nk� kendisi almamis kokuyu. Bununla ilgili bir baglanti da birakmistim buraya bulursam yine koyarim. Mide asidine bile son derece dayanikli bu bakteri midir vir�s m�d�r artik her ne karin agrisiysa midede kokulu bir gaz olusmasina sebep oluyorlarmis. Yalniz isin tuhaf kismi su ki toplumun neredeyse %40 inda olan bu mikrop neden herkeste koku yapmiyor sorun bu. |
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 393 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Agustos-2022 tarihinde 21:02 |
|
|
Bu arada diski testi buldum,
1 su barsagi ilik suyun i�ine 1 �orba kasigi susam d�k�p karistirip susamlari �ignemeden yutuyorsunuz. Susamlar bagirsakta sindirilemeden diskiyla atilirmis. Eger bunu yaptiktan sonra 12 saatten �nce diskida susam g�r�rseniz bagirsaklariniz besinleri yeterince emmiyor, sindirim yapamiyor demekmis. 24 saat ve daha uzun s�rede diskida susam g�r�rseniz bu da iyi degilmis. Bagirsaklariniz tembel ve muhtemelen kabizsiniz. instagram baglantisi tikla Detaylar videonun a�iklama kisminda. |
||
![]() |
||
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |