![]() |
dil arkasi koku |
Yanıtla
|
Sayfa <12 |
| Yazar | |
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Kasim-2020 tarihinde 20:44 |
Soru i�in tesekk�r ederim Dil temizleme �ubugunun sekli nedir? Fotografi veya linki var mi? Dil kaziyicisindan mi bahsediyoruz? Laser derken dile laser uygulamak mi? Ozon derken gaz olarak agizin i�ine dile ozon uygulamak mi sordunuz yoksa damardan kan alarak uygulanan ozonu mu sordunuz? |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 422 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Kasim-2020 tarihinde 20:25 |
|
Ethic
�ye �ye Kayit Tarihi: 31-Mayis-2017 Aktif Durum: Aktif Degil G�nderilenler: 54 Alinti Ethic Cevaplabullet G�nderim Zamani: 27-Temmuz-2017 Saat 21:14 Bir de hocam s�rekli dil fir�alama dilin �zerindeki bosluklarin daha da a�iklamasina ve daha fazla bakterinin tutulmasina mantiken neden olabilir. G�nde 3 kez fir�aliyoru� ve dilim ger�ekten artik a�iyor o sebeple arkadaslara agiz bakim cubugu �neriyorum tahris etmeden onunla temszlsyebilirsiniz bence.. Ve fir�alamanin karserlesme yaptigina dair kanit olmadigi gibi, yapmadigina dair kanit da yok.. O sebeple bence dikkatli olunmali.. Yukarida ethic adli arkadas yazmisti bir ka� sene �nce, agiz bakim �ubugu diye. Merak ettim nedir bu �ubuk, nerede bulabiliriz? Var mi bir bilginiz? Ayrica hem agiz kokusuyla ilgili uygulanan,hem de kandan verilen ozonla ilgili g�r�s ve tavsiyelerinizi merak ediyorum. Dil y�zeyine uygulanan lazer hakkinda g�ncel durum bilginiz var mi merak ettim? Sorularim �ok mu kalabalik oldu hocam? 🙏🏾🙏🏾 |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Kasim-2020 tarihinde 11:35 |
|
Mahoni kardesim siz her zaman isabetli sorular sorarsiniz
Dil temizleme �ubugu nedir bilmiyorum. Dil kazimaya yarayan bir plastik �ubuk olabilecegini tahmine diyorum ve dogru bulmuyorum. Kirliligi papillerin arasindan �ikarmaz, bulundugu yere g�mer. S�rekli fir�alama ile dili kanatmamak lazimdir. Kanamaya megil veya agri olusursa iyilesinceye kadar ara vermek gerekir. Kandan verilen ozon gazinin tip 1 agiz kokusunda bir h�km� olamaz. Agzini�ine ozon gazi verildigini d�s�n�rsek : ozon gazindan a�iga �ikan k�t� kokuya tahamm�l etmis olsak bile ozon gazi dil y�zeyinde saatler boyunca red�ksiyon potansiyelini y�kseltecek ve saatler sonra hersey eski haline d�necektir. Laseri uygulayan meslektasimi bilmiyorum. Bi ara ben denemek istemistim. Hatta bu ama� ile laser bile yaptim. Fakat �ylece kaldi. Daha �nemli baska seyler girdi araya. |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Kasim-2020 tarihinde 20:59 |
|
Hocam zaman ayirip cevap I�in �ok tesekk�r ederim.
Sorularimla sikmadigimi s�ylemeniz, ayrica rahatlatti beni🙏🏾 Kandan verilen ozonun genel sagligimiz I�in olumlu sonu� verdigini d�s�n�yor musunuz? Bunu koku harici sordum. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Kasim-2020 tarihinde 08:23 |
|
Uygulamayi yapan bir arkadasim var. Her g�n ozon yapiyor fakat hi� merak edip sen ne yapiyorsun diye sormadim. Zannedersem koldan kan aliyorlar. I�ine ozon karistirip damardan geri veriyorlar.
Burada �esitli �ekincelerim var: 1- ne gerek var ? Neden ozona ihtiya� duyalim ki? 2- Diyelim ki gerek var, ozona gerek olmayan dokularda ozonun etkisini �nceden kestirmek m�mk�n degil. Yani insanin kulaginza fayda, prostatina zarar veriyorsa bunu �nceden nasil kestirebiliriz? 3- Ozon ile kanimizda oksijen radikalleri a�iga �ikiyor. Peki yaslanmayi artirmiyor mu? 4- Ozon ile elde edilmesi beklenen fayda her ne ise aynisini baska t�rl� elde edemiyor muyuz? vesaire. |
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Kasim-2020 tarihinde 17:40 |
|
Agiz bakim �ubugu o dil temizleme �ubugu degil internete yaz �ikiyor eczanelerde 100 l�k 20-30 lira ama s�nger o bildigin bir anlami yok. Lazer ise Istanbul�da bir dis hekimi akademisyen ayni zamanda lazer diye tararsaniz �ikar. Biz tek seans yaptik o y�zden etkili olmamis olabilir. Daha detayli deneyen olursa l�tfen g�ncellesin.. yurtdisinda bu sekilde tedavi y�ntemi uygulaniyor ancak tip 1 i�in.
|
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Kasim-2020 tarihinde 19:11 |
|
Hocam sorularima, sorularinizla cevap vermeniz hosuma gitti.
Ben bilgilendigimi hissettim, tesekk�r ederim 🙏🏾 Sizin bu �nemli sorularinizi birg�n ozon uygulayan bir hekime sorarim👍👍 |
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Kasim-2020 tarihinde 10:43 |
|
Arkadaslar merhaba, YouTube da yosef krespi adinda bir hekim var. Videosunu izler misiniz??hekim su lazeri kullaniyor, ben co2 lazer denemistim. Bu tedavinin etkili olacagini d�s�n�yorum, ��nk� hekim kbb uzmani ve sadece dil sirtina degil tonsil(bademcik) lere de uyguluyor ve biyofilm tabakasini yoketmeye �alisiyor, videosunda da �yle ifade ediyor. Su lazeri olan bir hekim bulup iletisime ge�memiz gerekiyor.
|
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Kasim-2020 tarihinde 10:46 |
|
Bir de yabanci bir forumda xylitol diye bir maddeden bahsediliyor su sakizlara koyulan, ondan siparis edip bir kasik agzinda eriten biri kurtuldugunu ifade etmis. K�t� bakterileri �ld�rd�g�n� iyilere zarar vermedigini de yazmislar. Murat hocam siz ne d�s�n�yorsunuz bu madde hakkinda??
|
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Kasim-2020 tarihinde 10:52 |
|
Bu Arada ben ozonu damardan denedim agiz kokusunu tabiki faydasi Yok, ancak sin�zit i�in burundan da uygulama yapiliyor hatta Ankara�da bir yer uyguladigini s�ylemisti. Ancak o da oksijen gibi ge�ici bir ��z�m Murat hocamin dedigi gibi etkisinin uzun s�re olacagini kesinlikle d�s�nm�yorum.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Kasim-2020 tarihinde 15:24 |
Soru i�in tesekk�r ederim Iyi bakteri / k�t� bakteri yoktur. hepsi k�t�d�r. Xylitol bir alkold�r ve agizda alkol� pek tercih etmeyiz |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Kasim-2020 tarihinde 10:26 |
|
Duydugum kadariyla damardan ozon almak, halsizligi gideriyor ve zinde hissetiriyor. Bir nevi takviye diye duydum.
Bu arada Ethic kardes, su dil temizleme �ubugundan sen bahsetmistin sanirim; nasil bir alettir bu merak ettim? Yukarida yazdiklarinla ilgili de arastiracagim. Bakalim bu doktor hangi �lkede g�revini yapiyor... |
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Kasim-2020 tarihinde 19:38 |
|
Dil temizleme �ubugu diye bir sey Yok. Ben bahsettim evet. Bahsettigim sey agiz bakim �ubugu, ucu s�ngerli �ubuk bizim bir isimize yaramiyor, ona takilmayin. Doktor newyork�ta, YouTube da videolari var. Ben T�rkiye de su lazeri kullanan bir dis hekimi bulmaya �alisiyorum su an bulursam konusucam, lazer ile agiz kokusunun nasil yapildigina iliskin bir �ok makale var. �nemli olan cihazla �alisan bir hekim bulmak.
|
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Kasim-2020 tarihinde 19:39 |
|
Murat hocam neden bir proje yapip almiyoruz su lazer.. �ok zor bir sey olmasa gerek. Hi� Y�k mu �nv akademisyen dis hekimi bir bap yapilsa.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Kasim-2020 tarihinde 20:32 |
Siz elim(iz)de laser yok mu zannediyorsunuz? Benim kendi yaptigim laserim var. http://www.halitor.com/laser/ |
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Kasim-2020 tarihinde 20:47 |
|
Aytug Altundag'a muayeneye gittigimde dilimin u� kisimini sargi bezi gibi bir seyle tutup "dil basacagi" denilen tahta ile dilimi k�k�nden ucuna kadar s�rekli ve hizli bir sekilde kazidi. Dilde kanama olmadi. Sonra dilimin �zerine bir seyler s�rd�. Yillardir ilk defa dilimi �yle temiz g�rd�m, ki bende asiri dil pasi yok bugulu gibi bir y�zeyi var. Yine de orada agzimin i�inin ferahladigini hissettim doktor da o anda kokuyu almadigini s�yledi.
(Dil basacagi, KBB doktorlarinin dilimize bastirip " aaaa de bakalim." dedikleri tahta.) Murat hocam "dil kazimak zararli." diyorsunuz biliyorum ama arada bir, mesela on veya on bes g�nde bir b�yle uygulama yapmanin zarari olur mu |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Kasim-2020 tarihinde 20:52 |
|
Dil kazimayi uygun bulmuyorum
Fir�alamak daha isabetli olur |
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Kasim-2020 tarihinde 09:16 |
|
Ben var olan bir lazer cihazindan bahsetmistim hocam, peki sizdeki bu cihazin kullanim durumu, deneysel �alisma hakkinda Bilgi verir misiniz??
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Kasim-2020 tarihinde 20:33 |
|
Literat�rde laserin dil �zerine uygulamasinin hayvan �alismasi bulamadim. Yani insanlarin diline uygulamak i�in ruhsatlandirilmis degil bildigim kadariyla
|
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Kasim-2020 tarihinde 10:16 |
|
Nasil olur hocam lazer ile agiz kokusu tedavisine iliskin makaleler var. Benim merak ettigim siz gelistirdiginiz lazer cihazi ile ne yapacaksiniz?
|
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Kasim-2020 tarihinde 15:42 |
|
Arkadaslar herkese merhaba, bir ka� g�nd�r son �arem olan lazer hakkinda detayli bir tarama yaptim ve bilegilerimi sizinle paylasiyorum. Literat�rde, co2 ve su lazeri kullanilmis. Su lazeri ile yapilan �alismada (Krespi, 2020), tedavi sonrasinda anlamli sekilde agiz kokusunda azalma g�r�lse de 1 ay gibi bir s�rede tekrar artisa ge�mekte. Ayni sekilde 2016 yilinda y�r�t�len bir �alismada tedaviden bir hafta sonra iyilesen �l��m ortalama 2 katina �ikmis. Demem o ki lazer de tamamen etkili bir y�ntem degil ki zaten hen�z T�rkiye�de Yok. Ben feci bir durumdayim artik fir�alarken bile koku var, agzim resmen aciyor ve yaniyor bilmiyorum bakalim ne olacak ama daha da artacagina eminim. Hepinize kolay gelsin.
|
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Kasim-2020 tarihinde 11:37 |
|
Su lazeriyle bir ay boyunca yok oluyorsa koku, iyi haber ozaman.
Yani bu tedavinin ne kadar zaman aldigi �nemli! Eger 10 dakika ya da 1 saat aliyorsa, ve her ay yaptirmakta saglik a�isindan hi�bir risk yoksa, iyi bence 👍 Bu konuda bir Bilgi var mi Ethic kardes? Bu arada �abalarin I�in tesekk�r ederim 🙏🏾 |
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Kasim-2020 tarihinde 23:15 |
|
Islem maksimum 20 dakika s�r�yor makaleler �yle yazmis. Kalici bir ��z�m olmadigi i�in benim pek dikkatimi �ekmedi. Tabi bir de uygulayan hekim yok T�rkiye�de. �lkemizde dis hekimleri diyor lazer kullaniyor. Bir de kbb doktorlarinin uygulamasi daha mantikli olur tip2 ler i�in bademciklerin oldugu b�lgeye uygulama yapiliyor ( Dr paulose var YouTube da badbreath yazip doktorun adini yazarsaniz videolari mevcut. Benim hedefim simdilik lazer uygulayan kbb doktoru bulmak ki T�rkiye de bunu agiz kokusu i�in degil ama cerrahi girisim i�in kullanan bir ka� kbb doktoru var. Bir de pandeminin ge�mesini beklemek tabi.
|
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Kasim-2020 tarihinde 23:16 |
|
Diyor degil diyot lazer olacak 😉
|
|
![]() |
|
Guest
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Aralik-2020 tarihinde 10:36 |
|
Arkadaslar merhaba. Dil �zerini dil macunuyla fircaladigimizda ya fa sirkeli su ile temizledigimizde koku kisa bir sureligine de olsa yok oluyor sonra geri geliyor. Acaba bizim ulasamadigimiz dilin arkasindan da ilerde mesela yemek borusunda kolonize olmus koku yapan k�t� bakteriler mi var? Eger durum b�yleyse nasil ��z�m bulunabilir ki, orayi temizlemek de m�mk�n degil. Murat hocam siz bu konuda ne d�s�n�yorsunuz?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Aralik-2020 tarihinde 13:48 |
Valla hep b�yle diyorlar sonra geldiklerinde g�zlerimle g�r�yorum ki dil 3/3 kaplama ile �rt�l�. Temizlediklerini zannediyor olabiliyorlar. Aksi halde tip 2 falan d�s�nmek lazim. Tam bilemiyorum. |
|
![]() |
|
Guest
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Aralik-2020 tarihinde 17:56 |
|
Hocam yanitiniz i�in tesekk�rler. Ben kendi tecr�bemi paylasayim �nce dislerimi sert fircayla fircaliyorum sonra sizin onerdiginiz �r�n olan dil macunuyla fircalayip ayni markanin gargarasini yapiyorum. Koyu pembe oluyor dilim,ne koku var ne bir sey. Ama yarim saat sonra basliyor artmaya. Yani insan su asamalari her yarim saatte bir yapamaz ki g�ndelik hayatinda. Hem b�yle bir zorunluluk olsa yakinimda 3 g�n disini fir�alamayip asla agzi kokmayan insanlari nasil a�iklayacagiz?
|
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 377 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Aralik-2020 tarihinde 00:22 |
|
guest geniz akintin kokulu mu yutarken k�tu tad aliyor musun
|
|
![]() |
|
Guest
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Aralik-2020 tarihinde 08:59 |
|
Geniz akinti problemim hi� olmadi ama herhangi bir koku veya k�t� tat olmuyor yutarken. Ne olur ne olmaz diye nasal rinse de denemistim sonu� degismedi.
Yani sunu demekteyim hocam dil pasi hastalik degil semptom benim �ikarimim. K�k sebebi bulamiyoruz bir t�rl�. O y�zden de ne kadar temizlesek de pas bir s�re sonra tekrar olusuyor. |
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Aralik-2020 tarihinde 21:50 |
|
Yemek borusunda olabilir, bogazinda olabilir sin�slerdeki olabilir hepsi m�mk�n.
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
Sayfa <12 |
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |