![]() |
Bademcik ameliyati |
Yanıtla
|
Sayfa <12 |
| Yazar | |
Green
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 03-Mart-2019 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı Puan: 19 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Mart-2019 tarihinde 08:41 |
|
Bazenhissediyor ger�ekten haklisin bu hastalik psikoloji birakmiyor Allah yardimcimiz olsun da pes etmemek lazim ya
Hi� bu sebeple doktora gitmedim yeni basliycam randevularim var umarim senin yasadiklarini yasamam insan gibi davranirlar |
|
![]() |
|
Green
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Mart-2019 tarihinde 08:42 |
|
Tesekk�r ederim hocam cevabiniz i�in.
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Mart-2019 tarihinde 10:46 |
burun deviasyonu ve bademcigi aynanda oldum ameliyati oldugum g�n bir s�re hastanede bekletildim burnumdaki tampon alindi felan 1 2 saate yakin bekledim ve sonra taburcu oldum evde iyilesme s�reci tam hatirlamiyorum ama ilk 1 2 hafta agrili sizili ge�ti 1 ay sonra rahatlamaya basladim bademcik a�isindan burun zaten sikinti olmamisti bol dondurma yemek g�zel oluyordu orayi iyilestiriyordu ama seker almaktan v�cutta kafayi yiyor aptallasiyorsun resmen yani 1 ay sikinti �ekebilirsin biraz normal ama thermal y�ntemi daha kolay sanirim ama doktor nedense bana bunu yapmadi uzman oldugu y�ntemin bi�ak y�ntemi oldugunu s�yledi |
|
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Mart-2019 tarihinde 10:48 |
|
kokuda azalma olmadi ��nk� sanirim sebep o degilmis ama onun sebep olmasini engellemis oldum veya ilerde onunda koku sebepleri arasina girmesini engellemis oldum bir a�idan tek bu ise yaramis oldu , bende �mitliydim b�y�k oranla bunun sebep oldugunu d�s�nerek bi totem yapmistim kendime fakat �yle olmayinca tabiki ilk baslarda hayal kirikligi sonra hayatina devam
|
|
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Mart-2019 tarihinde 10:49 |
|
benim sorunum �ok enteresan nickim gibi bazen hissediyor yani bazen hi� olmuyor bazende �ok oluyor bazende �ok az oluyor ama ben ne �ok az olsun isterim nede �ok olsun isterim ben isterimki hi� olmasin :D
|
|
|
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Mart-2019 tarihinde 15:03 |
|
Murat hocam ben bademcik ameliyati oldum ve iki bademcigimde alinmis vaziyette lakin s�phem bi a�idanda halen bademcik b�lgesinde o b�lgedeki bosluka aynada baktigimda g�rebildigim kadariyla mukus beyaz sari kapli gibi �r�mcek agi gibi bazen kalin bazen ince bi�imde bazen par�a par�a bi�imde bademcik b�lgelerim beyaz renkli s�m�k tarzi geniz akintisi tarzi seylerle kapli vaziyette bunun agiz kokusunda etkisi acaba varmidir? bogaz ve bademcik tarafini su ile gargaladigimda genelde o seyler azaliyor ve kokudada azalma oluyor bunu test ettigimde hissedebiliyorum siz bu konu hakkinda ne d�s�n�yorsunuz ve bu ger�ekten agiz kokusuna etki yapan bir durumsa buna ��z�m ne yapabiliriz s�rekli dakikalarca bogaz gargarasi uygun bir ��z�m gibi durmuyor hem psikolojik a�idan hem zaman a�isindan , tesekk�r ediyorum cevabinizi bekliyorum hocam.
Düzenleyen: aydinmur - 30-Mart-2019 tarihinde 19:57 |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Mart-2019 tarihinde 19:58 |
|
Karmasik bir tarif oldu.
kesin bir sey s�ylemek zor olabilir -M |
|
![]() |
|
nyks
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Nisan-2019 tarihinde 19:28 |
Gargara azaltiyor mu kokuyu? |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Nisan-2019 tarihinde 07:28 |
|
Sizin agiz kokunuzun (varsa) kaynaginin bogazinidan mi oldugunu bilemem ama isaret etmek istedigim �nemli bir konu var:
�ok gerekli olmadik�a, sik ateslenip, yataklara d�s�r�p, yilda 3-5 defa tibbi m�dahale g�rmek zorunda birakip, yutkunmayi nefes almayi bozacak kadar sismedik�e bademcikelrin alinmasina sicak bakmiyorum. Bilhassa basit bir ka� kript beyazligi g�r�ld� diye bademciklerin alinmasini isabetsiz buluyorum. Bademcikler, boagzi �ember gibis aran limf halkasinin sag ve soldaki iki noktasidir. Bademcikler aslinda bir �emberi tamamlayacak sekilde bogazi �epe�evre kusatan bir limf dokudur. Bu hata yapilirsa (gereksiz bademcik alinirsa)bogazin �evre limf dokulari bademciklerin yapmasi gereken y�k� �zerine alip iltihaplanmaya basliyor. Eskiden saatte 10^5 bakteri ile m�cadele etmek zorunda olan �evre limf dokularinin y�k�, bademcikler alindiktan sonra artiyor diyelimki 10^10 bakteri ilem�cadele etmek zorunda kaliyor. Siklikla bu bakteri y�k�n� kaldiramayip ka�inilmaz olarak kronik bir infeksiyon basliyor. Kural sudur: �ok gerekli olmadik�a sondakikaya kadar Allah'in taktir ettigi fabrika ayarlari ile oynamamak gerekir. -M |
|
![]() |
|
yasamsikinti
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Nisan-2019 tarihinde 00:54 |
|
bence bademcigin yapisi hemen hemen herkeste aynidir koku yapsa diger insanlarda da yapar. ben agiz kokusu b�y�k ihtimalle sindirm sisteminden kaynaklandigini d�s�n�yorum. neden diyecekseniz agiz �zellikle de dil sindirimin basladigi yer deniyor.
bu arada 1 haftadir unlu mamullere ve paketlenmis �r�nleri kullanmamaya �zen g�steriyorum ve agiz kokum ger�ekten azaldi. nedeni ne olabilir bilmiyorum ancak sindirmden ciddi sekilde s�phe ediyorum. |
|
![]() |
|
Biktimartikkkk
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Nisan-2019 tarihinde 22:31 |
|
Ben de bademciklerimi aldirdim ger�ekten kokuda en az %50 azalma oldu bademcik tasi oldugu i�in agzim ne yesem �yle kokuyordu tamamen ge�ti mi bilmiyorum 2 ay �nce aldirdim insanlarin tepkilerini kontrol ederek almaya �alisacagim ��nk� artik koku alamiyorum ins hepimiz kurtuluruz bu durumdan tek duam bu
|
|
![]() |
|
Green
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Mayis-2019 tarihinde 16:21 |
|
Murat hocam bu bademcikler sorunluysa bogazda gicik kuruluk yanma kasinti �ks�r�k konusmada zorlanma yapar mi? T�k�r�k bezlerine bi etkisi olur mu bende dehset bi sekilde agiz ve bogaz kurulugu var sebebi bademcikler olabilir mi? Dahiliyede kan testi vs yaptirdim sonu�larini en yakin zamanda alicam ama burdanda bi sorayim dedim merak ediyorum.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Mayis-2019 tarihinde 19:30 |
|
Bilmiyorum
Bademciklerin bogazda yapacagi yanma kuruluk kasinti vesaire kulak burun bogaz hekiminin bransina girer |
|
![]() |
|
Green
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Mayis-2019 tarihinde 20:12 |
|
Tesekk�r ederim hocam yinede sorayim dedim
|
|
![]() |
|
lulupi
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Eyl�l-2019 tarihinde 12:02 |
Bu sekilde d�s�n�rsek mide,dis vs. diger organlar da herkes i�in aynidir. Bazi insanlar dislerini ayda yilda bir fir�aliyor, agizlari �uruk dolu ancak sabahlari a� halde bile agizlari kokmuyor. Ben buna �ok sahit oldum. Bu yaklasim bence dogru degil. Bazi insanlarin organlari bu koku durumuna daha elverisli bence. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Mayis-2021 tarihinde 08:42 |
|
Agiz kokusu yaptigi �ne s�r�len Tonsil tasi (tonsillolith),
toplumun %10 unda (Stoodley P, 2009), %46.1 sinda (Oda M, 2013) asemptomatik olarak vardir. =============== 326 tonsil tasi vakasi tomografi ile 2 yil s�re boyunca incelenmis. % 12.1 kadarinin kendiliginden kayboldugu g�r�lm�st�r. %26.1 kadarinin b�y�kl�g� degismistir. B�y�me g�sterenler yilda 0.61 � 0.41 mm hizi ile b�y�m�st�r. %37.3 kadarinin yeri degismistir. Yeri degisen tonsil taslarinin %92 si bulundugu noktadan solunum yoluna daha yakin olan bir noktaya g�� etmistir. G�� etme hizi − 1.38 � 1.59 mm /yil dir. Tonsil taslarinda iki yil izleme boyunca %84.3 oraninda HU (kire�lenme) parametresi arttarken %12.7 kadarinda azaldigi g�r�lm�st�r. (Yamash*ta K, 2021) |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
Sayfa <12 |
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |