Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari » S�yleyeceklerim var
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Dis macunu se�erken

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Y�netici
Yönetici

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Dis macunu se�erken
    Gönderildi: 17-Mayis-2015 tarihinde 13:59
Kullanacaginiz dis macununu �igneyiniz.

�itir-�itir sesi geliyorsa bu dis macununu kullanmaya devam ederseniz disleriniz asinir ve soguk kamasmalari, soguk hassasiyeti ortaya �ikabilir.

-M
Başa Dön
ncort Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ncort Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Mayis-2015 tarihinde 15:26
Siz hangisini kullaniyorsunuz?
Başa Dön
Mehmet Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Mayis-2015 tarihinde 23:16
Tesekk�r ederiz hocam bilgilendirdiginiz i�in. Dis nasil fir�alanir bununla ilgili bir yaziniz var mi?
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Mayis-2015 tarihinde 07:22
İlk gönderen: ncort ncort yazdı:

Siz hangisini kullaniyorsunuz?

Dis macunlarinin i�erisinde etken maddeler asagi yukari aynidir. Tatlandiricisini, veya renklendiricisini veya asindiricisini degistirip sanki mucize bir �r�n icat edilmis gibi baska bir marka veya model adi altinda piyasaya dis macunu s�r�lmektedir.

T�rk mali kullanin. veya En ucuzunu kullanin. Tv reklamlarina itibar etmeyin.
-M
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Mayis-2015 tarihinde 07:25
Bir ka� tane �zel kimyasal yapisi olan dis macunu vardir. Stronsiyum, KOH veya bazi katkilar i�erirler. Onlari �zel durumlarda zaten hekiminiz re�ete eder.
-M
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Mayis-2015 tarihinde 07:48
İlk gönderen: Mehmet Mehmet yazdı:

Tesekk�r ederiz hocam bilgilendirdiginiz i�in. Dis nasil fir�alanir bununla ilgili bir yaziniz var mi?

Buyrun:
http://www.aydinmur.com/dis-nasil-fircalanir.html

Sohbet anlaminda size bir sir vereyim: �lkemizde bireyin dis fir�alamayi �grenebilecegi bir kaynak yok.!

Milli Egitime bagli ders kitaplarimizda disin nasil fir�alandigi yazili degildir. (yeni kitaplarda yazili olup olmadigini bilemiyorum)

Klozet kapaginda bile prospekt�s vardir ama dis macunu kutularinda prospekt�s yoktur. Birey dis macunu kutusundan da dis fir�alamayi �grenemez. Saglik bakanligina dilek�e �st�ne dilek�e verdim. Dis macunu firmalarina mektup �st�ne mektup yazdim. Telefonlar a�tim, dis macunu i�ine prospekt�s koydurmayi basaramadim.

Gazete k�selerinde saglik magazin dedikodusu k�selerinde ve internet kirliliginde insanlar dislerini nasil fir�alayacaklarini �grenemiyorlar. Bir g�n gazetede "yemekten sonra dis fir�alamayin" diye bir haber okudum. Epey sinirlendim. Gazeteyi aradim haberin kaynagini sordum. Kaynak yoktu tekzip istedim. 1 hafta sonra ayni sayfada tekzip yayinlattim. Sorumsuzca halk sagligi ile oynadilar.

Her birey bana dis fir�alamayi �gret diyerek dis hekimine gitmez. Halkimiz dis fir�alamayi Amerikan filimlerinin dis fir�alama sahnelerinden �greniyor.

Dis hekimligi fak�ltelerinde dis fir�alamayi yazan bir ders kitabimiz yoktur. Derste hoca anlatir biz dinleyerek �greniriz. Kalici bilgi aktarimi olmadigi i�in gri renklidir, kulaktan dolma dedikodular ile gelecekte kolayca kirlenebilen bir bilgi olarak �greniriz. (Yazili �gretiler gelecekte geri d�n�p tekrar okunabilecegi i�in daha degerli ve kalicidir. )

1970 li yillarda tasra �niversitesinden bir hoca, bu g�n piyasamizda bulunmayan bir ders kitabina meslektaslarimiz �grensin diye disin nasil fir�alanacagini anlatmis. Onun disinda fak�ltelerimizde hi� bir bilgi kaynaginda dislerin nasil fir�alanacagi yazili anlatilmamaktadir. (B�yle bir eser varsa bile benim haberim yok)

O yillardan sonra ilk defa bir ders kitabina dislerin nasil fir�alanacagini yazdim. http://www.aydinmur.com/agizmikrobiyolojisi.html Bundan sonra yetisen gen� meslektaslarimiz faydalansin istedim.

Ayrica yukarida linkini verdigim veb sayfasina halkimiz �grensin diye dis fir�alamayi yazdim.

Bu bedenin i�inde bu kadarini yapabildim.
-M
Başa Dön
Mehmet Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Mayis-2015 tarihinde 21:01
Sag olun hocam faydali oldu. Peki �n taraflari yukari asagi fir�alayacagiz da azi dislerinin i� kisimlarini nasil yapacagiz? Dislerin arka kismini nasil fir�alayacagiz?
Başa Dön
Tospik Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Ocak-2022 tarihinde 19:23
İlk gönderen: Tospik Tospik yazdı:

Arkadaslar Sensodyne F marka flor�rl� dis macunu aldim, bogazimi inanilmaz kuruttu ve agiz kokum korkun� artti. Bunun sebebinin bu macun oldugunu ancak 1 hafta sonra anlayabildim. www.sikayetvar.com sitesinde de benzer pek �ok sikayet yapilmis. Millette aft ve yara da �ikarmis agizda ama Allah'a �ok s�k�r bende sadece agiz ve bogaz kurulugu yapti.

tikla
Başa Dön
bazenhissediyor Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Ocak-2022 tarihinde 19:46
Inan dis macunu agzimi kuruttugu i�in macunsuz fir�alamayi tercih ediyorum. Keske murat hocanin �inko i�erikli agiz ve dis sagligina faydali form�lleri dis macunu formunda satisa arz edilse hem insanliga faydali bir is olur hem hak eden insanlar para kazanmis olur. Ben insanlara zarar veripde para kazanan insanlari dinleyince, g�r�nce �z�l�yorum.
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.