![]() |
Demir Ve B12 Eksikligi |
Yanıtla
|
| Yazar | |
hamza171
�ye
Kayıt Tarihi: 11-Haziran-2016 Konum: Isparta Durum: Çevrimdışı Puan: 45 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Demir Ve B12 EksikligiGönderildi: 01-Ekim-2016 tarihinde 21:07 |
|
Demir Ve B12 Eksikligi'nin dilpasi �zerinde tibbi olarak bir etkeni olabilir mi hocam proteinlerler par�alanip h2s gazina d�n�yordu bildigim kadariyla tip1 sisteminde.Acaba bu eksiklikler diger insanlardan farkli olarak bu ortama yardimci mi oluyor hocam ?
Ayrica artik mantari felan bir k�seye koydum 1993deki ansiklopedileri dahi arastirdim evet dogru candida var lakin onlara kalsa t�m belirtilerde candida a�iga �ikiyor bu y�zden bana pek mantikli gelmedi bu denli belirtisi olan bir mantarin v�cutta �ok agir tahribata yol a�masi lazim lakin benim agiz kokusu ve dil pasi disinda sistematik bir sikintim yok kesinlikle hijyen eksikliginden diyorum.Ve yardimlarinizi bekliyorum.Bu arada koku tip1 ise burnun alisma durumu olabilir mi normal zamanlarda �irkin koku var lakin su son 1 haftadir pharmol ve dil fir�alama isini �zenle yapiyorum sabahki koku dahi 100�zerinden 10-15e d�st� dis fir�aladigimda koku bile almiyorum uzun s�re hocam yine �ikmazlardayim yani:)Tesekk�rler.. |
|
![]() |
|
hamza171
�ye
Kayıt Tarihi: 11-Haziran-2016 Konum: Isparta Durum: Çevrimdışı Puan: 45 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Aralik-2016 tarihinde 03:48 |
|
Cevap bekliyorum.
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Ocak-2017 tarihinde 22:53 |
|
Bir test yaptirin. Bende 4-5 aydan sonra foruma mesaj yazim dedim.
Koku i�in b�yle genis ve ayrintili bir hastalik oldugunu sanmiyorum. Ya �st b�lgede sin�zit geniz akintisi burun ile alakali. Yada mide ile alakali. S�t i�iyorsaniz s�t alimini 1-2 hafta i�meyin . Bagirsaklar ile ilgilesi bagirsaktan sesler geliyor zaten belli ediyor o sesler varsa onun ile alakali olabilir. Yine burun kaynakli ise sin�s rinse 20 tl ila� degil. Burun yikama aparati herkesin kullanmasi gerekli dogal y�ntem. Mutlaka sin�s rinse alin burnunuzu tuzlu su ile g�nde 3-4 defa yikayip temizleyin i�indeki birikmis s�m�kler ve ilk yaptiginizda degisik seylerde �ikiyor tabi sin�zitiniz varsa . Diger g�zlemledigim dil arkasi kokusu olanlar geniz akintisina bagli yani �stteki sin�s rinse y�ntemine. �stten arka b�lgeden yapisik olarak genizden akiyor yutkunuyorken dil yapiskan b�lgeyi aliyor ve dil arkasi yapiskan oluyor zaten inceledimi. Bir sey yedimi karpuz olsun peynir hemen dilde birikiyor koku yapiyor. Bunu �nlemek yine sin�ziti �st solunum y�ntemlerini halletmek lazim. Yine mide i�in ise basit y�ntem var endoskopi olun bakteri varsa koku kaynaklidir. Dis ��r�g�de �nemli. |
|
![]() |
|
siyah06
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Aralik-2023 tarihinde 09:33 |
|
Hocam B12 eksikligi, demir eksikligi, ferritin eksikligi, D vitamini eksikligi nefes kokusuna sebebiyet verir mi? 2016 da Kizilay kurumuna kan bagislamistim (1.55 boy-52 kilo) ve sonrasinda neredeyse �l�yordum.. m�sahade altinda tutuldum bir s�re. Ve o g�nden beri de demir-B12-D vitamini testi hi� yapilmamis. Sonrasinda iki defa amaliyat oldum ama tahlillerime baktigimda yoktu hi�biri.
Ge�en hafta kronik ishal (yaklasik birka� senedir) sebebiyle gittigim doktor ��lyakdan s�phe edip bu testleri de eklemis.. sonu�? Hepsi �ok d�s�k.. Bu degerlerin d�s�kl�g� nefes kokusu yapabilir mi hocam? Size bransiniz olan ya da olmayan her konuda soru y�neltiyoruz ama bilginiz varsa cevaplamanizi rica ediyorum.. (suan hap kullaniyorum, destege baslandi. B12 i�in de igneye) |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |