Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Tip 1?

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Yeni �ye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Dexoa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Tip 1?
    Gönderildi: 15-Subat-2023 tarihinde 13:29
Benim gofret yedikten sonra ge�en agiz kokum var. Bir�ok farkli dis hekimine gittim ama agiz kokum oldugunu s�ylemedim. Dislerimde problem olsaydi s�ylerlerdi diye d�s�n�yorum. Dis fir�alamayi sevmedigim i�in g�nde 1 kere fir�aliyorum. Dilimin arkasinda beyaz pas var ve parmagimi s�r�p kokladigimda diski gibi kokuyor.

Ekmek gibi sagliksiz yiyecekleri kesip 1 hafta diyet yaptim ve beyaz dil pasi y�zde 97 gitmisti. Ama parmagimi s�r�p kokladigimda yine diski gibi kokuyordu ama daha az kokuyordu. Ama agiz kokum gitmemisti.

Gofret yedikten sonra da dil pasim gitmiyor ama agiz kokum gidiyor.

Tip 5 olmadigima eminim ��nk� bu dediklerimi biri ile test ettim. Benim sorunum tip 1 mi oluyor? Nidazol kullandigimda koku y�zde 100 gidiyor.

Murat Beye bir sorum olacak. Dislerimi g�nde 2 kere fir�alamaya basladim. Sizce bu kokuyu tamamen kesebilir mi?

Utanarak s�yl�yorum ama babam dislerini haftada bir kere fir�aliyor ve agiz kokusu yok. Disleri de beyaz. L�tfen dilinizi de fir�alayin demeyin ��nk� ailemde dilini fir�alayan kimse yok ve agiz kokulari da yok. Ben de muhtemelen bir sorun olmali ve ben bunu k�kten ��zmek istiyorum. Tabiki dilimi de fir�alayabilirim ama sorunu k�kten ��zmedigim i�in yine insanlara yaklasamam.
Başa Dön
Tospik Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Subat-2023 tarihinde 13:57
Dexoa kitabin tam ortasindan sormussun ��nk� zaten bizim de aradigimiz cevap tam olarak bu. Neden haftada bir fir�alayanlarda en ufak koku yokken, g�nde 2 kere dis + dil fir�alayan, dis ipi + gargara kullanan bizlerde koku oluyor.

Murat hoca dildeki durumu kulak salgisina benzetiyor. Kiminde azdir kiminde �oktur, bizdekiler �ok. Her g�n onlari temizlemek zorundasin. �aresi bulunana kadar yapabilecegin tek sey bu. Nidazol, flagyl vs tarzi ila�lari kullanip koku tamamen kesilenler oldu ama bunlari �m�r boyu kullanamayiz, bu bir. Ikincisi de bir s�re sonra o etken maddeye bagisiklik kazanana koku yapici bakteriler artik etkilenmeyecek ve yine koku yapmaya devam edecekler.

Her ne surette olursa olsun dilini fir�alamalisin. Ben fir�ayi da ge�tim �ay kasigini sokabildigim kadar dilimin arkasina sokup �ne dogru kanatmadan hafif�e bastirip �ekiyorum, fir�aladigim halde yine de o pasli tabaka geliyor. Sorun su ki dil k�k�n�n sonuna kadar ulasmamiz m�mk�n degil ama dilin %80'ini temizlesek bile kokunun da dogal olarak o kadarini engellemis oluruz.
Başa Dön
Mine Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mine Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Subat-2023 tarihinde 02:39
�L�tfen dilinizi de fir�alayin demeyin ��nk� ailemde dilini fir�alayan kimse yok ve agiz kokulari da yok.� Saskinliktan nutkum tutuldu su satirlari okurken saka gibisiniz. E dislerininizi de hafta da bir fir�alayin babaniz �yle yaptigi halde kokmuyorsa
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Subat-2023 tarihinde 10:14
İlk gönderen: Dexoa Dexoa yazdı:

....L�tfen dilinizi de fir�alayin demeyin ��nk� ailemde dilini fir�alayan kimse yok ve agiz kokulari da yok....

Iki kisi agiz kokusundan kurtulmayi hak etmez:

1- Alkol kullanan
2- Dilini fir�alamayan
Başa Dön
kaderarkadaslar Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı kaderarkadaslar Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 20-Subat-2023 tarihinde 01:55
İlk gönderen: Mine Mine yazdı:

�L�tfen dilinizi de fir�alayin demeyin ��nk� ailemde dilini fir�alayan kimse yok ve agiz kokulari da yok.� Saskinliktan nutkum tutuldu su satirlari okurken saka gibisiniz. E dislerininizi de hafta da bir fir�alayin babaniz �yle yaptigi halde kokmuyorsa

Neden sasirdiniz ki? Eminim v�cudumuzda yolunda gitmeyen her neyse , yolunda gitse bizimde kokmazdi. Ben de hi� fir�alamayan ama kokmayan insanlar taniyorum. Derdi olmayanin dil fir�alamaktan haberi bile yoktur. Sonu�ta eskiden dis macunu fircasi mi vardi? Koku k�t� tat bunlar normal degil. Agiz tadi derler ya�. Bunu bir tek antibiyotik tedavisinde yasadim. Ah ne g�zeldi
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mine Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 20-Subat-2023 tarihinde 15:39
Yolunda gitmeyen bir seyler oldugu apa�ik ama b�yle bir sikintisi olan birinin dislerimi fir�alamayi sevmiyorum dil temizligi hi� demeyin demek gibi bir l�ks� olamaz, bu kadar basit bir islem i�in neyin inadi bu?
Benim �evremde sanmiyorum ki bir kisi bile dil temizliginden haberdar olsun ama kimsenin agiz kokusu yok bu durumda ben de yapmiyorum o zaman diyemem, g�nde sadece 2 dakikami ayirip b�t�n g�n rahat ediyorum ve hayatimda ilk defa agzimin tadi hep yerinde.
Tabii g�n�l ister ki k�kten bir ��z�m bulalim ama buna da s�k�r.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı kaderarkadaslar Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Subat-2023 tarihinde 00:21

Yolunda gitmeyen bir seyler oldugu apa�ik ama b�yle bir sikintisi olan birinin dislerimi fir�alamayi sevmiyorum dil temizligi hi� demeyin demek gibi bir l�ks� olamaz, bu kadar basit bir islem i�in neyin inadi bu?
Benim �evremde sanmiyorum ki bir kisi bile dil temizliginden haberdar olsun ama kimsenin agiz kokusu yok bu durumda ben de yapmiyorum o zaman diyemem, g�nde sadece 2 dakikami ayirip b�t�n g�n rahat ediyorum ve hayatimda ilk defa agzimin tadi hep yerinde.

Tabiki dogru s�yl�yorsunuz yapmaya mecburuz. Ama s�yle birsey de s�ylicem ben tedavi s�recindeyken s�rekli dilimi fir�aliyordum macunuyla beraber g�nde iki kez. Ve ablam da benden g�r�p dilini fir�alamaya basladi. Inanin bana aynen sunu s�yledi �� fir�aladiktan sonra s�rekli tabaka ve koku olustu �� bunu bende farkettim ablamda. Ve dil siyirmayi arastirirken birka� yorum da g�rd�m bu bu sekilde. �ok tuhaf bir durum hen�z neyden kaynaklandigini anlayamadik ama ger�ekten tuhaf ve zor
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mine Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Subat-2023 tarihinde 01:57
İlk gönderen: kaderarkadaslar kaderarkadaslar yazdı:

Tabiki dogru s�yl�yorsunuz yapmaya mecburuz. Ama s�yle birsey de s�ylicem ben tedavi s�recindeyken s�rekli dilimi fir�aliyordum macunuyla beraber g�nde iki kez. Ve ablam da benden g�r�p dilini fir�alamaya basladi. Inanin bana aynen sunu s�yledi �� fir�aladiktan sonra s�rekli tabaka ve koku olustu �� bunu bende farkettim ablamda. Ve dil siyirmayi arastirirken birka� yorum da g�rd�m bu bu sekilde. �ok tuhaf bir durum hen�z neyden kaynaklandigini anlayamadik ama ger�ekten tuhaf ve zor
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mine Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Subat-2023 tarihinde 01:58

İlk gönderen: kaderarkadaslar kaderarkadaslar yazdı:

Acaba dogru fir�alamiyor olabilir mi? Ben de Murat hocanin dil nasil fir�alanir adli videosunu izleyince �grendim ��nk� dogrusunu. Dil rengi pembe olana kadar iyice fir�alamak gerekiyor.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı kaderarkadaslar Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Subat-2023 tarihinde 21:51
Bilmiyorum ama onda �nceden koku yoktu zaten benden g�r�p fir�alama isine girdikten sonra oldu. Anlayamadim yani bu ne dilmis hayatimi mahvetti �zg�ven 0
Başa Dön
Dexoa Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Dexoa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Subat-2023 tarihinde 19:57

Sorunu k�kten ��zmek istiyorum. Dil fir�alayinca tamamen yok olacagini bilsem yaparim.

Dislerimi ve dilimi fir�alayinca agiz kokum gidiyor ama agzimda garip bir his oluyor. Sanki koku oradaymis gibi. Ama antibiyotik kullandigimda dislerimi fir�alamasam bile agzimi temiz hissediyorum ve kokmuyor da. Agzimi daha hafif hissediyorum.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Dexoa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Subat-2023 tarihinde 19:59
İlk gönderen: aydinmur aydinmur yazdı:

....L�tfen dilinizi de fir�alayin demeyin ��nk� ailemde dilini fir�alayan kimse yok ve agiz kokulari da yok....

Iki kisi agiz kokusundan kurtulmayi hak etmez:

1- Alkol kullanan
2- Dilini fir�alamayan

Augmentin antibiyotik ilacini kullaninca agiz kokum gidiyor. Buradan ne sonu� �ikarabilirsiniz?
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Subat-2023 tarihinde 21:18

Augmentin antibiyotik ilacini kullaninca agiz kokum gidiyor. Buradan ne sonu� �ikarabilirsiniz?

Metronidazol dahil bir �ok antibiyotik agizdaki mikroplari �dl�rd�g� i�in koku kayboluyor olabilir.

Nadiren baska odaklardaki mikropslari �ld�rd�g� i�in kullanildigi s�re boyunca antibiyotikler kokuyu bastirabilir.

Ilaci kullanmayi birakinca daima eski haline geri d�ner
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Subat-2023 tarihinde 20:45

Metronidazol dahil bir �ok antibiyotik agizdaki mikroplari �dl�rd�g� i�in koku kayboluyor olabilir.

Nadiren baska odaklardaki mikropslari �ld�rd�g� i�in kullanildigi s�re boyunca antibiyotikler kokuyu bastirabilir.

Murat hocam bunun bir sebebi olmali, neden bizim dil sirtimizda koku yapan mikroorganizmalar �r�yor da digerlerinde �reyemiyor? Bizi farkli kilan sey ne?

Neden bu koku kimimizde 17, kiminde 25 kiminde 32 yasinda ve aniden basliyor? Bunun mantikli bir a�iklamasi olmali.

Agiz kokularinin tip1 den tip5'e t�m �esitlerinin en �ok �yesi %90-95'le tip1 dil sirti grubudur diyen de sizsiniz. Belli bir yastan sonra bizim dilimize ne olmus olabilir ki koku �retiyor? Sizin bu konuda su an i�in bilimsel olarak ispatlayamasaniz bile s�phelendiginiz sey/swyler yok mudur? Syg.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Dexoa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Subat-2023 tarihinde 14:45
İlk gönderen: Tospik Tospik yazdı:

Murat hocam bunun bir sebebi olmali, neden bizim dil sirtimizda koku yapan mikroorganizmalar �r�yor da digerlerinde �reyemiyor? Bizi farkli kilan sey ne?

Neden bu koku kimimizde 17, kiminde 25 kiminde 32 yasinda ve aniden basliyor? Bunun mantikli bir a�iklamasi olmali.

Agiz kokularinin tip1 den tip5'e t�m �esitlerinin en �ok �yesi %90-95'le tip1 dil sirti grubudur diyen de sizsiniz. Belli bir yastan sonra bizim dilimize ne olmus olabilir ki koku �retiyor? Sizin bu konuda su an i�in bilimsel olarak ispatlayamasaniz bile s�phelendiginiz sey/swyler yok mudur? Syg.

Ben babamin dil arkasina parmagimi degdirdim ve kokladim. Hi�bir koku yok. Ama kendi dilimin arkasi diski gibi kokuyor. Dil fir�alayinca da bu koku kaliyor. Sorunu k�kten ��zmeden ben rahat edemem a�ik�asi.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Subat-2023 tarihinde 16:10

Ben babamin dil arkasina parmagimi degdirdim ve kokladim. Hi�bir koku yok. Ama kendi dilimin arkasi diski gibi kokuyor. Dil fir�alayinca da bu koku kaliyor. Sorunu k�kten ��zmeden ben rahat edemem a�ik�asi.

Muhtemelen su dilin yakin �ekim g�r�nt�s�ndeki papilla denen tomurcuklar bizde �ok uzun ve sik, bi sekilde fazla b�y�m�sler ve ne yaparsak yapalim aralari tam temizlenmiyor da olabilir.
Başa Dön
mahoni Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mahoni Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Mart-2023 tarihinde 00:25
Merhaba, uzun zamandir girmedigim i�in yeni g�rd�m mesajlarinizi. Ben eski bir �yeyim yeniler bilmeyebilir.
Geniz akintisi miydi baska birsey mi bilemedim, pek doktora da gitmedim. Bu arada, amalgamli dislerimi amalgamdan temizletmistim yaklasik 5 yil �nce. Simdi, yaklasik 2 senedir iyiyim. Ben her macun degistirdigimde agiz kokum harika oluyor. Yani bir macun kullaniyorum ve bir ay sonra baska bir markaya ge�tigimde yeniden agiz kokusu iyilesiyor. Degistirmezsem bir tik tekrarliyor . Dilimi dil fir�asiyla fir�aliyorum kasik falan kullanmiyorum ve dilimi macunla degil, i�ine karanfil ekledigim suyla temizliyorum. Bilginize
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.