Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Bir sorum var yorumlariniz benim i�in �nemli

Yanıtla Yanıtla
Yazar
�ye
Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ali1111 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Bir sorum var yorumlariniz benim i�in �nemli
    Gönderildi: 23-Mart-2022 tarihinde 11:02
B�y�k abdeste �iktigimda s�rekli mukus yani bildiginiz t�k�r�g�m oldugu gibi �ikiyor �ogu zaman ishal oluyorum �zellikle az yemek yedigimde yani midem ve bagirsagim biraz bos kalsa ve arkadaslar �zellikle t�k�r�g�m bagirsaklarimda asiri gaz yapiyor bagirskalarimda sesli hareketler oluyor b�yle ve gaz var �ok fena disari da atamiyorum   (nefes kokusu sebebi ) keza midemde de �yle ��nk� ne zaman yutkunsam midemde aniden bi gaz sesi bi sikisma oluyor bunun sebebi nedir yorumlariniz benim i�in �nemli dostlar
1) t�k�r�kte zararli bakteriler olabilir mi ?
2)mide asidi azligi t�k�r�ge gerekli etkiyi yapamadigi i�in olabilir mi ?
3) veya sizin g�r�sleriniz nelerdir ?

Başa Dön
Melina Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Melina Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Mart-2022 tarihinde 11:50
Sindirimle ilgili problemlere isaret sendeki sikayet bence benimde �yleydi ��nk� yediklerie dikkat et sivilari ve tatlilari yemeklerden 2 saat �nce veya sonra t�ket ben birka� g�nd�r sindirim enzimi kullaniyorum iyi geliyor sanki daha iyiyim diskiyla gelen t�k�r�k gibi seyde benim tahminimce iltihap olabilir ��nk� bir ara benimde �yleydi ama sonra nolduysa d�zeldi
Başa Dön
Tospik Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Mart-2022 tarihinde 13:24
İlk gönderen: ali1111 ali1111 yazdı:

B�y�k abdeste �iktigimda s�rekli mukus yani bildiginiz t�k�r�g�m oldugu gibi �ikiyor �ogu zaman ishal oluyorum �zellikle az yemek yedigimde yani midem ve bagirsagim biraz bos kalsa ve arkadaslar �zellikle t�k�r�g�m bagirsaklarimda asiri gaz yapiyor bagirskalarimda sesli hareketler oluyor b�yle ve gaz var �ok fena disari da atamiyorum   (nefes kokusu sebebi ) keza midemde de �yle ��nk� ne zaman yutkunsam midemde aniden bi gaz sesi bi sikisma oluyor bunun sebebi nedir yorumlariniz benim i�in �nemli dostlar

Mide asidi azliginda yemekler sindirilemez, saatlerce midede kalir, bagirsaklara ge�mesi uzun s�rer, tam sindirilemedigi i�in bagirsakta da yeterince sindirilemeden ge�irgen bagirsak sendrromuna sebep olup bagirsaklardan tam sindirilemedigi i�in patojen, hastalik yapici maddeler kana karisirmis.

Ge�enlerde bunun videosu i�in baglanti adresi koymustum ama izlememissinsz sanirim.

Mide asidinizin yeterli olup olmadigini anlamanin en kolay yolu aksam yiyip i�ip en az 8 saat saat bir sey yiyip i�meden sabah kalkiyoruz. Yarim su bardagi suya �ay kasiginin yarisi kadar silme karbonat ekleyip karistiriyoruz ve bu suyu i�iyoruz.

Midemizdeki asit karbonatla birlesince tepkimeye girip karbondioksit gazi �retirmis. Eger midemizde yeterince asit varsa yani ph 1 ile 3 arasinda ise karbonatli suyu yuttuktan en ge� 5 dakika i�inde karbondioksit gazi olusarak gegirmemiz gerekirmis.

Eger gegirmiyorsak mide asidimiz yeterli degil demekmis.

Yemeklerle kesinlikle su i�miyoruz, yemekten 1 saat �nce ve en az 2 saat sonra i�memiz gerekiyor ki mide sivisini sulandirip asitligi daha da d�s�rmesin.

Mide asidi azsa yediklerimiz tam sindirilemedigi ve gidalardaki mikrop, bakteriler de o asitle �ld�r�lemedigi i�in terimiz, v�cudumuz bile pis kokarmis
Başa Dön
ahmetmehmet1 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ahmetmehmet1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Mart-2022 tarihinde 17:12
İlk gönderen: Tospik Tospik yazdı:

İlk gönderen: ali1111 ali1111 yazdı:

Mide asidi azliginda yemekler sindirilemez, saatlerce midede kalir, bagirsaklara ge�mesi uzun s�rer, tam sindirilemedigi i�in bagirsakta da yeterince sindirilemeden ge�irgen bagirsak sendrromuna sebep olup bagirsaklardan tam sindirilemedigi i�in patojen, hastalik yapici maddeler kana karisirmis.

Ge�enlerde bunun videosu i�in baglanti adresi koymustum ama izlememissinsz sanirim.

Mide asidinizin yeterli olup olmadigini anlamanin en kolay yolu aksam yiyip i�ip en az 8 saat saat bir sey yiyip i�meden sabah kalkiyoruz. Yarim su bardagi suya �ay kasiginin yarisi kadar silme karbonat ekleyip karistiriyoruz ve bu suyu i�iyoruz.

Midemizdeki asit karbonatla birlesince tepkimeye girip karbondioksit gazi �retirmis. Eger midemizde yeterince asit varsa yani ph 1 ile 3 arasinda ise karbonatli suyu yuttuktan en ge� 5 dakika i�inde karbondioksit gazi olusarak gegirmemiz gerekirmis.

Eger gegirmiyorsak mide asidimiz yeterli degil demekmis.

Yemeklerle kesinlikle su i�miyoruz, yemekten 1 saat �nce ve en az 2 saat sonra i�memiz gerekiyor ki mide sivisini sulandirip asitligi daha da d�s�rmesin.

Mide asidi azsa yediklerimiz tam sindirilemedigi ve gidalardaki mikrop, bakteriler de o asitle �ld�r�lemedigi i�in terimiz, v�cudumuz bile pis kokarmis

mide asidi artirimi i�in ise yemekten sonra suya 1 tatli kasigi dogal elma sirkesi ile karistirip i�mek yarar sagliyor. yemek �ncesi de olur g�nde 2 defa.
Başa Dön
bazenhissediyor Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Nisan-2022 tarihinde 11:16
Agiz kokusu kadar sosyallesmeye engel olan ve dahiliyeciler tarafindan g�zardi edilmis sebebi ve ��z�m� �zerine d�s�n�lmeyen komplikasyon "KARIN GURULDAMASI" tipki dis hekimlerinin �zerine �alisma yapmadigi "AGIZ KOKUSU" gibi bu rahatsizliginda dahiliye gastro alaniyla ilgilenen cesur bir doktor tarafindan ele alinip sebep ve ��z�mlerin ortaya �ikarilmasi gerekiyor. Yoksa biz zavalli hastalar kendi basimiza �are bulamayacagiz.
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
Selen123 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Selen123 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Nisan-2022 tarihinde 08:55
Karin guruldamasinin bizlerde fazla olmasinin nedeni cok fazla sitrese maruz kalmamiz seker sakiz tuketmemiz yada kokuyu bastirmak icin yaptigimiz denegesiz �g�nler v�cudun normal isleyisini bozuyoruz bagisak ve midemizde haliyle tepki g�steriyor.Midemiz asitleniyo maalesef
Başa Dön
bazenhissediyor Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Nisan-2022 tarihinde 06:31
İlk gönderen: Selen123 Selen123 yazdı:

Karin guruldamasinin bizlerde fazla olmasinin nedeni cok fazla sitrese maruz kalmamiz seker sakiz tuketmemiz yada kokuyu bastirmak icin yaptigimiz denegesiz �g�nler v�cudun normal isleyisini bozuyoruz bagisak ve midemizde haliyle tepki g�steriyor.Midemiz asitleniyo maalesef

Guruldayan mide mi bagirsaklar mi ayirt edemiyorum. Evet stresin mutlaka etkisi var ama seker sakiz gibi seyler de kullanmiyorum. Tam gastro hekimine sira alacagim zaman daha dogrusu randevu zamansiz acil isler �ikiyor sonra randevu bulunmamaktadir uyarisi ile aylarca bekliyoruz. �are bulabilecek miyim s�pheli ama bu isin uzmanlik alani buysa �are aranacak yerde orasi. Googleye karin guruldamasi neden olur diye yazin ilk sitede yemeksitesi diye bir sitede yazari ve kaynagi belirsiz bir tanim yapilmis. Bilim bu kadar mi k�t� durumda. Alakasiz insanlarin a�iklama yaptigi isin ehillerinin bir tane bile arastirma yorumda bulunmadigi bir sikayet olabilir mi vallahi hayretler i�indeyim.
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.