![]() |
Antiseptik |
Yanıtla
|
| Yazar | |
Murat880
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 377 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Antiseptik Gönderildi: 09-Mayis-2020 tarihinde 04:48 |
|
bu konuyu murat hocama sormak istiyorum yeni kayit oldum bu spreyi g�rd�m. vucuttaki virus mantar bakteri dahil tum zararli patojenleri etkili bi sekilde �lduren bi anti septik. asil sasirdigim sey ise i�inde vucudumuzun bagisiklik sistemininde �rettigi ''HIPOKLOR�Z ASIT'' var yani merak ettigim konu su hocam bu �r�n klorheksidin gibi zararli bi icerik mi yani yararli bakteri zararli bakteri fark etmeden mi �lduruyor yoksa �mur boyu kullanabilir miyiz? tesekk�rler.
|
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 377 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Mayis-2020 tarihinde 17:48 |
|
�r�n adi vermek yasak mi baslikta vermistim ama simdiden kusura bakmayin
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Mayis-2020 tarihinde 17:50 |
|
Soru i�in tesekk�r ederim
Hipokloroz asit i�in v�cudumuzda da �retildigi ve antimikrobiyal oldugu dogrudur fakat �ok kisa �m�rl�d�r. Siselenip satildiginda aradan ge�en zaman sebebi ile etkisini kaybeden kararsiz bir molek�ld�r. Elektroliz ile hemen �retir �retmez dakikalar (en �ok saat) s�resince etkin oldugu dogrudur. Vir�s salgini sebebi ile tedbir olsun diye gargara olarak kullanilmasina gerek yoktur. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Mayis-2020 tarihinde 20:58 |
K�t� bir sey s�yleyecekseniz �r�n ve insan ismi vermeyin. Iyi bir sey s�yeleyecekseniz �r�n ve insan ismi verebilirsiniz. |
|
![]() |
|
nisaluce
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Mayis-2020 tarihinde 16:50 |
|
Bahsettiginiz hipokloroz asit �reten, bunu da musluk suyunu bir dk i�inde d�n�st�rerek elde eden bir cihaz var, mobilyalarda, banyoda, mutfakta, meyve sebze sterilizasyonunda, el dezenfektani olarak kullanildigi belirtiliyor. Ben kullanmiyorum ama alsam, bir�ok vir�s bakteri mantari �ld�rd�g�n� iddia eden bu sterilize suyu agzima sikabilir miyim diye merak etmedigim degil. Sterilize ettigi suyun 3 saat kullanim �mr� oldugu belirtiliyor, ilgilenmek isteyen arkadaslar i�in link https://www.fakirstore.com.tr/fakir-hypo-clean
|
|
![]() |
|
nisaluce
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Mayis-2020 tarihinde 17:12 |
|
Sikayetvar.com sitesinde birinin bu suyu bir�ok yerde ve ayni zamanda agiz gargarasi olarak kullandigini okudum, yorum sadece bu kadardi arkadaslar.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Mayis-2020 tarihinde 17:36 |
Hipokloroz asit diger ismi ile anolit adi verilen sudur. Diger ismi ise ECA (Electrochemically activated water) Bu sivi agiz kokusu i�in de kullanilir. Bu kitabin 189 uncu sayfasinda anlattim. Merak ederseniz okuyabilirsiniz: https://drmurataydin.com/agiz-kokusu-kitabi-2008.pdf |
|
![]() |
|
nisaluce
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Mayis-2020 tarihinde 22:27 |
|
Hipokloroz asit ile ilgili b�t�n yazdiklarinizi okudum hocam, hangi bakteri, vir�s, protozoalari hatta diren�li mantarlari bile ne kadar s�rede inhibe ettigi etkileyici. Elektroliz yapilmis suyun agiz kokusu tedavisinde uygulanmasinin literat�rde �rneginin olmadigini, eger agiz kokusu gargarasi olarak kullanilirsa 1) genis spektrumlu antibakteriyel etkisi, 2) red�ksiyon potansiyelini
y�kseltme etkisi, 3) ortamin pH ini d�s�rme etkisi, 4) anti-biyofilm �zelligi sebebiyle umut verici g�r�nd�g�n� yazmissiniz. Bir markanin �rettigi anolit suyun 12 ay kullanim �mr� oldugunuda belirtmissiniz. Sizin anolit suyun bir gargarada kullanilmasiyla ilgili bir �alismaniz, girisiminiz mevcut mu? Yazdiklarinizi okuduktan sonra �lkemizde 2 markada satisi olan bu cihazin musluk suyu ve tuzu elektroliz ederek �rettigi anolit suyu gargara olarak kullanmayi d�s�n�yorum, cihazin fiyati 1700-tl olmasa d�s�nmez hemen alir denerdim. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Mayis-2020 tarihinde 09:11 |
|
Yazdiklarimi okuyup tam olarak anladiginiz i�in tesekk�r ederim. Evet dogru. Tip 1 agiz kokusunda kullanilabilir.
Fakat bir sorun var: bu madde dakikalar (veya saatler) i�inde etkisini kaybediyor. Bir sonraki g�ne etkisi yok gibi olur. Kararsiz bir molek�ld�r. 12 ay �mr� oldugu firmanin iddiasi olup hi� ikna edici bulmuyorum pek inanmiyorum. Basit bir tuzlu elektrolizi i�in pahali �r�nler almaya gerek var midir bilemiyorum. -M |
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Mayis-2020 tarihinde 17:51 |
|
�r�n�n fiyati �ok da y�ksek degil ancak benim merak ettigim suyun etkisi, antibiyotik kullandigimizda da v�cudumuzda koku �reten bakteriler disinda yararli olanlar da �l�yor, bunda da �yle bir durum olabilir.
|
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Mayis-2020 tarihinde 18:17 |
|
Bir de hocam kitaptaki vaka �rnekleri sizin mi orayi anlayamadim.
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |