Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Yeni t�k�r�k bezi

Yanıtla Yanıtla
Yazar
�ye
Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı birdenbasladi Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Yeni t�k�r�k bezi
    Gönderildi: 28-Ekim-2020 tarihinde 18:06
Hocam, selamlar. Ge�tigimiz hafta haber okurken g�rd�m fakat ancak yazabildim. Baglantida yer alan haberle ilgili mesleki olarak ne d�s�n�yorsunuz? Foruma konu olan meseleyle bir ilgisi var midir?

https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/bilim-insanlari-kafatasinda-yeni-bir-organ-bulduklarini-acikladi/2013261
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Ekim-2020 tarihinde 19:43
Bu haber �ok yeni bir bilgi degil
Agiz ve bogazda d�zinelerce t�kr�k bezi vardir.
Başa Dön
Holmes Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Holmes Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Ocak-2021 tarihinde 03:54
Murat hocam sorum size olacak. Tip 1 vakalarinda tedavi i�in �inkolu dis macunu ne �neriyorsunuz? Antiseptik olarak pharmol chx bulamiyorum artik satilmiyor mu acaba?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Ocak-2021 tarihinde 09:39
İlk gönderen: Holmes Holmes yazdı:

Murat hocam sorum size olacak. Tip 1 vakalarinda tedavi i�in �inkolu dis macunu ne �neriyorsunuz? Antiseptik olarak pharmol chx bulamiyorum artik satilmiyor mu acaba?

Tip 1 vakalarda �zel bir dis macunu �nermiyorum. Marketteki en ucuz dis macununu kullanin diyorum. hepsi aynidir. Hi� birisi �zel degildir. Tv reklamlari aldatici olabiliyor
Dentasave veya Powerdent uygundur

PharmolCHX in adi degisti. HalitosilCHX oldu. Agiz kokusu tedavisinde antiseptik gargara �nermiyorum.
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Holmes Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Ocak-2021 tarihinde 13:15
Sevgili hocam bir kitabinizdaki �rnek vakalara baktigimda tip1 vakasinda belli bir s�re �inkolu dis macunu ve alkols�z antiseptik gargara verildi yazdiginizi okudum bu nedenle sordum.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Ocak-2021 tarihinde 21:11
O kitaptan sonra o kadar �ok sey degisti ki.
Yeni baksiyi hala matbaya veremedim. Keske yayinlayabilsem de eskisini unutturabilsem :)
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Holmes Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Ocak-2021 tarihinde 23:36
Hocam o kitaptaki �rnek vakalari g�r�nce umutlandim umarim degistigini belirttiginiz bir �ok sey olumlu anlamdadir
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Ocak-2021 tarihinde 19:48
İlk gönderen: birdenbasladi birdenbasladi yazdı:

Hocam, selamlar. Ge�tigimiz hafta haber okurken g�rd�m fakat ancak yazabildim. Baglantida yer alan haberle ilgili mesleki olarak ne d�s�n�yorsunuz? Foruma konu olan meseleyle bir ilgisi var midir?

https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/bilim-insanlari-kafatasinda-yeni-bir-organ-bulduklarini-acikladi/2013261

Bular magazin haberi.
Site yanilmiyorsam bir haber ajansi olup haberin bilimsle i�eriginden bahsedilmiyor. Eger bilimsel kaynak bulabilrisek ben de merak ediyorum dogrusu
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Holmes Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Ocak-2021 tarihinde 15:37
Hocam �ok merak ettigim bir konuda soru sormak istiyorum agiz kokum ge�en yil bu aylarda sabah �ok vardi yatmadan �nce artardi lakin g�n i�ersinde cok nadir olurdu dilimdeki pas ge�en yilda var miydi hi� hatirlamiyorum olsa dikkatimi �ekerdi diye d�s�n�yorum. Pandemi d�neminde seker orani y�ksek -ki bunlarin �ogu sekerdir- sporcu takviye gidasi gainer kullandim. Psikolojik mi yoksa simdi mi farkediyorum bilmiyorum bu gainer agiz kokumu artirmis olabilir mi yani ona sebep olan bakteriyi vs artirmis olabilir mi asiri kilo verdigim i�in spor yapiyorum yeniden kullanma durumum var size danismak istedim.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Ocak-2021 tarihinde 20:31

Hocam �ok merak ettigim bir konuda soru sormak istiyorum agiz kokum ge�en yil bu aylarda sabah �ok vardi yatmadan �nce artardi lakin g�n i�ersinde cok nadir olurdu dilimdeki pas ge�en yilda var miydi hi� hatirlamiyorum olsa dikkatimi �ekerdi diye d�s�n�yorum. Pandemi d�neminde seker orani y�ksek -ki bunlarin �ogu sekerdir- sporcu takviye gidasi gainer kullandim. Psikolojik mi yoksa simdi mi farkediyorum bilmiyorum bu gainer agiz kokumu artirmis olabilir mi yani ona sebep olan bakteriyi vs artirmis olabilir mi asiri kilo verdigim i�in spor yapiyorum yeniden kullanma durumum var size danismak istedim.

B�yle seyler kisiye �zel tuhaf, ge�ersiz, s�rd�r�lemez, tekrarlanamaz, teshis degeri olmayan subjektif tespitlerdir.

�zerinde durmayin. Detaylarin labirentine takilmayin.
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Holmes Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Ocak-2021 tarihinde 22:43
Yani dogrudan bir baglanti kurmayayim dogru mu anladim hocam?
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Holmes Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Ocak-2021 tarihinde 23:13
Hocam karnitin i�eren sporcu takviyeleriyle protein tozlarinin bir baslikta koku yaptigini belitmissiniz. Benim s�yledigim bu gainer da karbonhidrat tozu i�erisinde belli miktarda proteinde bulunmakta bu y�zden artirmis olabilir mi diye sordum?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Ocak-2021 tarihinde 10:02

Hocam karnitin i�eren sporcu takviyeleriyle protein tozlarinin bir baslikta koku yaptigini belitmissiniz. Benim s�yledigim bu gainer da karbonhidrat tozu i�erisinde belli miktarda proteinde bulunmakta bu y�zden artirmis olabilir mi diye sordum?

Soru i�in tesekk�r ederim
Siz yukardaki (�nceki) sorunuzda sekerli (amino asitli degil) gida takviyesi kullandiginizi s�yl�yorsunuz ve �stelik agiz kokusunuzun bulundugundan emin olmadiginizi ifade ediyorsunuz.

Halbuki, Sporcu takviye aminoasitleri dogrudan nefese ge�er. Tip 4 koku baslatabilir. Agizdaki bakterilerin sayisini artirip tip 1 agiz kokusu yapma �zelligi vardir ama zayiftir. Ayrica sekerli takviyeler pek koku yapmaz.

Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Holmes Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Ocak-2021 tarihinde 10:36
Hocam tip1 agiz kokum var y�ksek seker oranli y�ksek proteinli ek takviye gidasi var olan tip1 i artirir mi diye sordum agizdaki bakterileri artirarak. Anladigim kadariyla zayif bir ihtimal ama olabilir diyorsunuz dogru mu? Tesekk�rler hocam.
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.