![]() |
En sonunda oldu galiba |
Yanıtla
|
Sayfa <12 |
| Yazar | |||
Ethic1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Temmuz-2022 tarihinde 21:21 |
||
|
Evet tospik o kadinin videosunu izlemistim. �nerdigi probiyotigin T�rkiye�de satisi yok. Ben s�yle yaptim. O probiyotigin i�erdigi mikroorganizmalari tek tek �ikardim. Videoda �nerdigi probiyotigin i�erigini T�rkiyede 2 ayri probiyotik karsiliyor. Ikisini siparis ettim deniycem bakalim kisa s�reli de ge�ici de olsa denemek istiyorum. Daha �nce de kullanmistim ben probiyotik ama kullandiklarimin i�erigi genelde bagirsak i�indi. Simdi siparis ettigim agiz ve bogaz florasina uygun. Kullandiktan sonra Yazarim yine gruptan.
|
|||
![]() |
|||
Tospik
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 393 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Temmuz-2022 tarihinde 21:28 |
||
Benim bagirsaklarimda sorun var, 3 yildir s�rekli sulu diskilama var, Sibo diye bir hastalik var sanirim ondan olmus olabilirim. Ince bagirsaklardaki zararli bakteri �remesiymis, s�t, peynir, karbonhidrat, ekmek, makarna falan hep yasak. Teshisi de nefes testiyle oluyormus, ince bagirsaktaki bakteriler �rettikleri gazlar ile nefesten metan ve hidrojen mi ne salinimina sebep oluyormus. Ne hastaliklar var yav, benim soeunum bence bagirsaklarla ilgili. |
|||
![]() |
|||
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Temmuz-2022 tarihinde 09:54 |
||
Arkadaslar, siskinlik, hazimsizlik ve agiz kokusu olanlar bu videoyu kesinlikle izleyin. Prebiyotik probiyotik kafaniza g�re kullanmayin, galiba sorunumuzu buldum. (En azindan bir kismimiz i�in) tikla |
|||
![]() |
|||
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Temmuz-2022 tarihinde 10:21 |
||
Hidrojen, metan ve hidrojen s�lf�r gazi nefesinizde varsa (belli oranin �st�nde) ge�mis olsun sibosunuz. Hepsini izleminizi tavsiye ederim ama vaktim yok diyenlere �zellikle 16:05 dakikadan itibaren 2-3 dakika izleyin bence. tikla |
|||
![]() |
|||
Melina
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Temmuz-2022 tarihinde 12:21 |
||
|
Tospik video �nerileri i�in tesekk�rler. Bende yakin zamanda bu durumu arastirmaya baslamistim yalniz sibo konusunu bilmiyordum ben mide asidi azligini arastiriyordum ve aslinda hepsi birbiriyle baglantili imis zaten. Arastirmalarim sonucu mide asidini arttirmak i�in yemeklerle birlikte veya �nce limon suyu veya sirke t�ketmeye basladim. Bende siddetli agiz kurulugu vardi o biraz olsun hafifledi bu uygulamlardan sonra koku durumundada degisiklik oldu tabiki mesela daha uzun s�reler idare edebiliyorum ve dil pasi fircalayinca hemen gidiyor. Yalniz foruma yazmak i�in biraz bekledim ��nk� bir�ok sey deneyip birka� g�n olumlu etki edip basa dondugumu bildigim i�in bekledim. Bu arada yediklerini iyice �ignemekte �ok �nemli. �ay kahve ve kafein i�eren hi�bir gida olmayacak tabi. �ay i�tim bu arada ona �ok dikkat etmemistim ama iki g�nd�r onuda biraktim. Benim kokuda baya azalma oldu daha uzun s�reler idare edebiliyorum bu konunun daha da �st�ne gidip sibo hastaligini arastoaua baslicam ayrica
|
|||
![]() |
|||
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Temmuz-2022 tarihinde 13:51 |
||
Melina senin adina �ok sevindim, son yolladigim videodaki soru soran doktor "gelen bazi hastalarin Agzi kokuyor, dilleri pasli pasli, k�fl�ym�s gibi kokuyor" dedi. Adam resmen bizleri tarif etti. Sabah a� karnina bir �ay bardagi suya yarim �ay kasigi karbonat atip i�ince eger gegirmexsen mide asidin azmis, brn yaptim gegirmedim, asit azligi var. Ayrica bir diger y�ntem de kirmizi pancar. Taze kirmizi pancar mevsiminde alip bir kayisi kadar ye, idrarin kipkirmizi, pembe �ikarsa yine mide asidin az demek. Ben bu y�ntemi bilmeden 2 yil �nce hayatimda ilk defa pancar yemistim idrarim kirmizi pembe �ikmisti korkmustum. Asit azsa o kirmizi maddeyi sindiremeden atiyormussun b�brekten. L�tfen yukaridaki videolari sikilmadan izle, burdakilerin eminim en az %20-30 unda sibo var |
|||
![]() |
|||
Melina
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Temmuz-2022 tarihinde 10:28 |
||
|
Tospik videonun ilk videoyu tamamen izledim ikinci videonun bir kismini izleyebildim bug�n devam edicem. Yalniz ilk videoda su dikkatimi �ekti orda anlatan doktor hanim ilk defa agiz kokusunu bir hastalik sonucu olarak ilk madde olarak s�yledi. Normalde denir ya hani iste su su hastaliklar kokuya sebep olabilir diye kadin direk hastaligin yol a�tigi sey olarak agiz kokusunu s�yledi. Bu sibo ismi verilen hastalik sonucu olusan sikayetler �ogumuz da var foruma yazilanlara bakilirsa detayli arastirma gerekiyor umarim tedavisi zor degildir
|
|||
![]() |
|||
Melina
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Temmuz-2022 tarihinde 13:05 |
||
|
Bana yukarida yaptiklarim �ok iyi gelmisti ama fakirin y�z� g�ler mi hesabi koku siddetli yine geldi iki g�nd�r. Cuma g�n� 2 tane 20 lik disimi cektirmistim ondan sonra doktor antibiyotik filan da vermedi hi� ila� filan kullanmadim yara yerlerde de enfeksiyon kapma filan yok ama agzima hala bike kan tadi geliyor. Kokunun artmasi bu kan kuruldugundan olabilirmi bilmiyorum. Yoksa ger�ekten �ok iyiydim birden koku siddetlendi sebebi ne olabilir sizce?
|
|||
![]() |
|||
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Temmuz-2022 tarihinde 15:13 |
||
Murat hocamin yaninda elbette bizlere s�z d�smez ama mantiken d�s�n�nce eger agzina kan tadi geliyorsa sen fark etmesen de az da olsa kanama vardir muhtemelen ve kokuyu o yapiyordur. Belki de kanin i�indeki gazlarin kokusunu aliyorsundur hemen �mitsizlige d�sme hele bi 7-8 g�n ge�sin iyice iyilessin yaralarin sonra degerlendirirsin. Bol su i�meyi unutma |
|||
![]() |
|||
Melina
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Temmuz-2022 tarihinde 16:04 |
||
|
Tesekk�r ederim desteginiz i�in umarim �yledir �ok umutlanmistim bu sefer. Tamamamen ge�memisti tabi ama hem t�k�r�k seviyesi hem koku seviyesi �ok fazla rahatsiz etmeyecek duruma gelmisti.Umarim ge�er bu agir hali.
|
|||
![]() |
|||
Melina
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Temmuz-2022 tarihinde 16:39 |
||
|
Tospik attigim videolari tamamen izledim ger�ekten �ok faydali bilgiler var. Sibo hastaligini nasil bu kadar ge� �grenebildim o kadar arastirmama ragmen anlamadim ama anlamadigim bir s�r� soruya yanit sanki. Yinede teshis olmadan erkek davranmamak gerekiyor. Videodaki hekim �zg�r bey klinigi Istanbul Sisli'de sanirim gidip test yaptirip gorusucem b�y�k ihtimal ama uzun bir s�re� olacagi i�in maddi kosullar da �nemli olacak. Umarim astronomik rakamlar degildir muayene �cretleri hen�z gorusemedim
|
|||
![]() |
|||
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Temmuz-2022 tarihinde 18:18 |
||
Ben sibo ile ilgili baska bir doktorun videosunu izlerken altraki yorumlara baktim. Bir kullanici bu doktoru siboda tek ge�erim yazmis �yle arastirmaya basladim. Reklam da olabilir bilemem. Bi telefon numarasi veriyor video a�iklamalarinda, ona whatsaptan yazoyorsun ya da tel a�iyorsun kit g�nderiyorlarmis. Kite nefessni gfleyip geri yolliyorsun sanirim ona g�re hangi hastaligin var anlasiliyormus. Dedigim gibi muhtemelen pahali bi doktordur. Tanimam etmem. Yalniz siboda karin yarim hamile seklinde sisermis. Eger karnin kilon az, zayif bile olsan yarim hamile seklinde �ikiksa muhtemelen sibosun. Sibo g�begi denen bi.sey var ��nk� burda sisen kalin nagirsagin degil snce bagirsagin. Kalin bagirsak olsa gaz yaparsin ge�er ama ince bagirsakta isler o kadar kolay olmuyormus. |
|||
![]() |
|||
Melina
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Temmuz-2022 tarihinde 22:32 |
||
|
Evet arastiriyorum bende sizden duydugumdan beri malesef sebebini anlayamadigim bir�ok probleme cevap oluyor. Mecbur gidicem sanirim bu doktora en azindan bir teshis alayim.
|
|||
![]() |
|||
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Temmuz-2022 tarihinde 16:10 |
||
Melina size agiz kokusu teshisi konulmus muydu? |
|||
![]() |
|||
Melina
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Temmuz-2022 tarihinde 17:17 |
||
|
Ben doktora gidipte herhangi bir �l��m yaptirmadim. Ama bu hastaligi yasiyorum zaten tepkide aldim. Kendim de zaten tepki almadan biliyordum bu durumu hala dev ediyor
|
|||
![]() |
|||
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Temmuz-2022 tarihinde 18:41 |
||
|
Arkadaslar, daha �nce de yazmistim aklinizda bulunsun. Bademcik, agizda aft �ikmasi vs gibi nedenlerle aile hekiminiz farhex, klorhex gibi antiseptik agiz gargarasi verirse ve dil sirtindan, agiz i�i kaynakli Tip1 kokuya sahipseniz bunu kullaninca kokuyu tamamen gideriyor bir ka� saatligine. Re�etesiz de satiliyor bu t�r gargaralar.
Ancak dili uyusturuyor bir s�re. Yani aklinizda bulunsun �ok �ok acil olarak ve de mecburen biriyle dip dibe konusmak zorunda kalirsaniz bunlardan kullanabilirsiniz. Ancak unutmayin ve de suyunu �ikartmayin, s�rekli kullanmak kesinlikle zararlidir. |
|||
![]() |
|||
Ethic1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Eyl�l-2022 tarihinde 16:30 |
||
|
Kurtuldum 1903 durumunu g�nceller misin koku ne alemde??
|
|||
![]() |
|||
Brt16
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 08-Mart-2023 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı Puan: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Mart-2023 tarihinde 20:22 |
||
|
Nasil bir diyete basladiniz?
|
|||
![]() |
|||
Yanıtla
|
Sayfa <12 |
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |