Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari » S�yleyeceklerim var
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Dil kokusu

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Dil kokusu
    Gönderildi: 18-Ekim-2012 tarihinde 23:32
Neden herkes kokunun bir hastaliktan kaynaklanacagini d�s�n�yorda, dillerinin girintili �ikintili oldugundan dolayi yemek artiklarinin burada birikme yaptigini d�s�nm�yor anlamiyorum. Sorun sadece DIL, hastalik falan yok ortada bence!!!
Başa Dön
Misafir Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 20-Ekim-2012 tarihinde 21:10
merak etme bu siteye gelen �ogu kisi bir �ok seyi denedikten sonra buraya geliyor. Agiz i�i kaynakli sorunlari sanirim b�t�n dis�iler ��z�yor asil sorun ondan sonrakiler.

Ben dis fir�alarim, dil fir�alarim, dis ipi+ agiz suyu kullanirdim; sonu� koca bir hi�.... �oktan beri dis dil fir�aliyorum sadece. onlari bile yapasim gelmiyor koku ge�medigi i�in.
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Ekim-2012 tarihinde 00:54
Aydin bey;

Tip bu kadar ilerlemisken dil k�k�n�n girintili �ikintili olan ufacik bir b�l�m�n� d�zeltme gibi bir ameliyat yokmudur �lkemizde? Yada siz bu konuda birseyler yapamazmisiniz? B�yle birsey olursa herkesin kurtulacagina inaniyorum, cevabiniz i�in simdiden Tesekk�rler
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Ekim-2012 tarihinde 19:00
Laser ile dil sirtini s�p�rmek denenmis fakat beklentilere cevap veren sonu�lar elde edilmemis. Bu konuda yayinlanmis bir tespit yok maalesef. Kitabimda bu konudan bahsetmistim. Ana CDR, 2006 yilinda bunu bademcikler �zerinde denedi denedi, basarili oldu diye rapor yayinladi. Israil'den de bir hekim biliyorum. Bunu bademcik �zerine denemeye devam ediyor. Fakat dil �alismalari yetersiz hen�z.
Başa Dön
coqnfechn Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı coqnfechn Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Ekim-2012 tarihinde 21:05
İlk gönderen: yazdı:

Neden herkes kokunun bir hastaliktan kaynaklanacagini d�s�n�yorda, dillerinin girintili �ikintili oldugundan dolayi yemek artiklarinin burada birikme yaptigini d�s�nm�yor anlamiyorum. Sorun sadece DIL, hastalik falan yok ortada bence!!!

Agzi kokmayan saglikli insanlarin dilleri girintili �ikintili degilmi yani ? Her koku dilden kaynaklanmiyor...
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 22-Ekim-2012 tarihinde 19:26
Doktor Bey;

Dilde yogun tabaka olusan insanlarin agiz kokulari dil kaynaklimidir?
Başa Dön
berataydin Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı berataydin Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 22-Ekim-2012 tarihinde 19:45

cok guzel bir noktaya deginmissin. forumda da daha onceden soyledigim gibi benim de sorunum dilden kaynaklaniyor. agizda ve midede hi� bir problem yok ancak dilimde koku oluyor. genelde soylenenin aksine sari pas tabakasi falanda yok. dil kokunde hafif beyazlik oluyor ve silince geciyor. ama nedir ki bir sure sonra yeniden kokmaya basliyor. ve kendi kokumu kendim alamadigimdan nasil ve ne zaman kokuyor, ne kadar rahatsiz edici, ne kadar mesafeden duyuluyor hic bir fikrim olmuyor.
Başa Dön
adanali Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı adanali Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Ekim-2012 tarihinde 08:36
lazer tehlikeli sonu�lar dogurabilir. Burun eti i�in de daha �nce lazer kullaniliyormus ancak k�t� sonu�lar �zerine radyofrekans kullanilmaya baslanmis.Lazeri �ok da g�venilir bir sey olarak d�s�nmeyin.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Ekim-2012 tarihinde 18:51

Doktor Bey; Dilde yogun tabaka olusan insanlarin agiz kokulari dil kaynaklimidir?

Cevap evet.
En azindan kokunun kaynaklarindan birisi dildir.

Ayni soruyu bana baska bir forumda d�n sordular :-)

Orada yazdigim cevabi T�rk�eye �evirip buraya kopyalayayim:

Tat ve koku duyulari arasinda ge�itler vardir. Iki duyunun beyindeki �ekridekleri komsudur. �ogu insan tad'i koku olarak yanlis yorumlar. Bu yanlislik gebelikte, yaslilikta serum �inko eskikliklerinde, tip 5 vakalarda biraz daha fazladir.

Bir kural degildir ama dilde tat varsa koku da bulunur. Fakat b�yle bireylerin bazilari agiz kokusundan yakinmayabiliyorlar.
-M
Başa Dön
Burazin Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Burazin Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Eyl�l-2017 tarihinde 23:31
Hocam dili komple pasli olup da agzi kokmayan biri olabilir mi?
Yani b�yle bir sey m�mk�n m�?
Başa Dön
Tospik Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Aralik-2022 tarihinde 12:18
Murat hocam bug�n bi arkadasla telefonda konusurken hos besten sonra nasilsin diyince "�ks�r�k ve ates, halsizlik sikayetlerim dr un verdigi antibiyotiklere ragmen 20 g�nd�r ge�memisti." dedi ve s�reci s�yle anlatmaya devam etti;

"Ila�lari i�tik�e ishal oldum, kilo vermeye basladim, tekrar dr a gittim, antibiyotiklerin yan etkisi deyip g�nderdi. Daha sonra ila�lar bitti ama halsizlik, �ks�r�k devam etti, ishalim de d�zelmeye basladi ancak agzimin tadi ve istahim yoktu. Agzima metal tadi geliyordu. Evdekiler bana agzin kokuyor demeye basladilar, kendi arabamiza binince camlari a�maya basladilar, agzin, nefesin �ok agir kokuyor dediler. Eve gidince agzimi bi a�tim ki dilim kirli sari renkte tabaka olusmus. Arkadasima da g�sterdim aaaa sen mantar olmussun dedi. Kaliteli bi ingiliz karbonati aldik eczaneden, onunla gargara yaptim belirtiler epey ge�ti. Sonra da arkadas sari renkli bi toz getirdi suya katip onu da i�tim simdi dilimdeki tabaka da ishalim de koku da ge�ti" dedi.

Utanip tam adini soramadim sari tozun. 🙃

Internetten arastirinca agiz mantarinin pamuk�uk gibi olaninin da baska �esitleri de oldugunu �grendim. Agizdan yemek borusuna bademciklere kadar yayilirsa, tutulum olursa i� organlara bagirsaklara kadar yayilabbiliyormus. Hatta karaciger, karin bosluguna bile.

Simdi hocam ben dilimi de fir�alasam, gargara da yapsam hapsurdugum zaman odayi tuhaf bir koku kapliyor. Sanirim dilimizdeki tabaka mantar ve bu mantar nefes borusunu da tutmus olmali ki hapsirinca derinelrden gelen mukusla beraber komu odaya yayiliyor.

Siz ne dersiniz bu candida albicans veya baska olusumlu mantara?

Dil sirtinda tabaka olan herkeste ama az ama �ok mantar olabilir mi? Yukarida bahsettigim kiside de dil sirtinda tabakalar olusmaya baslamis bu s�re�teki ayni bizdeki gibi.

Acaba forumdakilerin �ogunda mantar mi var da bu akdar fir�alamaya dis suyu dis ipi dil sirti temizligine ragmen bir t�rl� koku ge�miyor?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Aralik-2022 tarihinde 17:59
sn tospik
candida albicans ve diger kandida t�rleri agiz kokusuna sebep olmaz.
https://www.youtube.com/watch?v=8RbKO3ESxQo
Başa Dön
Tospik Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Aralik-2022 tarihinde 19:34
Tesekk�rler hocam sag olun var olun demek ki bu bahse konu olay candida t�r� degil, baska bir mantar olabilir.
Başa Dön
kaderarkadaslar Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı kaderarkadaslar Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Aralik-2022 tarihinde 21:57
Bu anlattiklarin benim arkadasimdada olmustu. Birden bire s�rekli isal baslamisti mukus seklindeydi. Ve oda agzinin tadinin degistigini koku hissettigini s�yledi. Bende diline bakayim bir demimistim ve dili beyazdi. �ncesinde onun dilini hep kontrol ederdim ve kesinlikle �nceden pembeydi. Bende candida tarzi bir mantar oldugunu d�s�n�yorum. Daha sonra bana bagirsaklari d�zelince agzinin da eskiye d�nd�g�n� s�yledi.

İlk gönderen: Tospik Tospik yazdı:

Murat hocam bug�n bi arkadasla telefonda konusurken hos besten sonra nasilsin diyince "�ks�r�k ve ates, halsizlik sikayetlerim dr un verdigi antibiyotiklere ragmen 20 g�nd�r ge�memisti." dedi ve s�reci s�yle anlatmaya devam etti;

"Ila�lari i�tik�e ishal oldum, kilo vermeye basladim, tekrar dr a gittim, antibiyotiklerin yan etkisi deyip g�nderdi. Daha sonra ila�lar bitti ama halsizlik, �ks�r�k devam etti, ishalim de d�zelmeye basladi ancak agzimin tadi ve istahim yoktu. Agzima metal tadi geliyordu. Evdekiler bana agzin kokuyor demeye basladilar, kendi arabamiza binince camlari a�maya basladilar, agzin, nefesin �ok agir kokuyor dediler. Eve gidince agzimi bi a�tim ki dilim kirli sari renkte tabaka olusmus. Arkadasima da g�sterdim aaaa sen mantar olmussun dedi. Kaliteli bi ingiliz karbonati aldik eczaneden, onunla gargara yaptim belirtiler epey ge�ti. Sonra da arkadas sari renkli bi toz getirdi suya katip onu da i�tim simdi dilimdeki tabaka da ishalim de koku da ge�ti" dedi.

Internetten arastirinca agiz mantarinin pamuk�uk gibi olaninin da baska �esitleri de oldugunu �grendim. Agizdan yemek borusuna bademciklere kadar yayilirsa, tutulum olursa i� organlara bagirsaklara kadar yayilabbiliyormus. Hatta karaciger, karin bosluguna bile.

Simdi hocam ben dilimi de fir�alasam, gargara da yapsam hapsurdugum zaman odayi tuhaf bir koku kapliyor. Sanirim dilimizdeki tabaka mantar ve bu mantar nefes borusunu da tutmus olmali ki hapsirinca derinelrden gelen mukusla beraber komu odaya yayiliyor.

Dil sirtinda tabaka olan herkeste ama az ama �ok mantar olabilir mi? Yukarida bahsettigim kiside de dil sirtinda tabakalar olusmaya baslamis bu s�re�teki ayni bizdeki gibi.

Acaba forumdakilerin �ogunda mantar mi var da bu akdar fir�alamaya dis suyu dis ipi dil sirti temizligine ragmen bir t�rl� koku ge�miyor?
Başa Dön
kaderarkadaslar Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı kaderarkadaslar Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Aralik-2022 tarihinde 21:59
Keske tozu sorma sansin olsaydi

İlk gönderen: Tospik Tospik yazdı:

Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.