![]() |
Hak |
Yanıtla
|
| Yazar | |
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: HakGönderildi: 28-Kasim-2013 tarihinde 12:53 |
|
Yurt disinda bir kurum (veya kurulus) agiz kokusu hastalarinin belirli haklari bulundugunu, bazi insani haklarini alabilmek i�in milletvekillerinin bir seyler yapmasini istemek �zere �rg�tleniyor
Diyorlar ki: - bizim agiz kokumuz tedavi edilemeyen hastalik sinifina girer - Is g�c� kaybimiz vardir - Sakatlik indirimi isteriz - �z�rl� avantajlarindan yararlanmak isteriz - bizi bilgilendirilme hakkimiz vardir - bizim egitilmemiz gerekir - �cretsiz ila� isteriz - bizden anlayan doktorlar isteriz - bu konuya �zellesmis cihazlarla donatilmis klinik isteriz Bu isteklerini milletvekillerine eposta ve mektup ile bildiriyorlar. Birden aklima geldi. B�yle bir �rg�tlenme bizim �lkemizde nasil olur acaba? -M |
|
![]() |
|
sifa
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 255 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Kasim-2013 tarihinde 16:10 |
|
�ok g�zel olur hocam tabi ki. Insan ne zaman sesini �ikarirsa o zaman duyulur anlasilir. Yalniz bizim kamuoyuna �ikma cesaretimiz yurt disindakiler kadar y�ksek midir bilemiyorum.
|
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 02-Eyl�l-2012 Konum: Denizli Durum: Çevrimdışı Puan: 299 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Kasim-2013 tarihinde 23:45 |
|
Hocam selamlar,
Avrupanin 100 yil gerisindeyken, bu tarz bir hakkin alinmasi sanirim bizim ii�in �topya olurdu. Diger d�s�ncem bu tarz bir talep, zaten yeterince aci �eken bu hastalik grubunun desifre olmasi ve daha k�t� hissetmesine yol a�maz mi? |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Kasim-2013 tarihinde 10:46 |
|
Yani evet haklisiniz.
Fakat d�nyada b�yle bir olusum var, b�yle bir organizasyon var. Demekki kimliklerini gizlemiyorlar diye anliyorum. �te yandan, �lkemizde tiroid vakfi, b�brek vakfi, sedef hastaligi dernegi, spondilit hastalari dernegi, Alzeheimer hastalari dernegi var. Agiz kokusu i�in yok. Isin bir de bu cephesi var. �lkemizde agiz kokusu i�in bir organizasyon bulunsaydi ne fayda saglanirdi? Bu sorunun cevabi �nemlidir. Eger bir faydasi olmayacaksa bosuna kurcalamamak gerekir. -M |
|
![]() |
|
ornitop
�ye
Kayıt Tarihi: 09-Subat-2013 Konum: �zmir Durum: Çevrimdışı Puan: 80 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Kasim-2013 tarihinde 14:54 |
|
Aydin hocam, geniz akintisi i�in Rusya'da sizin form�l�n�ze benzer bir damla oldugundan bahsetmistiniz. Inceleme sansiniz oldu mu?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Kasim-2013 tarihinde 16:14 |
|
Onu Hel ba ilacin genel m�d�r� s�ylemisti. Rusya'dan �rnek getirecegini s�ylemisti. Ancak elime gelmedi.
Benim burun damlasi form�l�me arge baslatmayi tasarlamisti ancak sanirim vakti olmadi Kozmetik ruhsati ile basit bir burun damlasi form�l� verdim. Hemen �retilebilecek bir sey olsun, etkili olani daha sonra �iksin diye konustuk. Hen�z o da �retime girmedi. (Hi� birisi i�in 1 kurus �cret talep etmedim.) G�r�yorsunuz ben elimden geleni yaptim, yapmaya devam edecegim. -M |
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 02-Eyl�l-2012 Konum: Denizli Durum: Çevrimdışı Puan: 299 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Aralik-2013 tarihinde 21:48 |
|
Hocam �ok tesekk�rler. Burun damlasi konusunda ben de merakla sonucu bekleyenlerdenim...
Dernek konusuna gelirsek...Agiz kokusu benim i�in hayatimin merkezinde ve hayatimin tamamen karantinada olmasina neden olan bir hastalik oldu. Bir t�r engelliden hi� farkli hissetmedim �ogu zaman. Ancak bunu en yakinimdaki insanlara bile a�amadim. ��nk� nasil olsa anlasilmayacagim ve bir yardimi da dokunmayacak, bu sadece beni daha da �zecek. Karsimdakinin bana acimasina neden olacak. Diger hastaliklar gibi kolayca konusulabilecek minvalde bir rahatsizlik olmadi benim i�in. Bir an once kurtulmak i�in her an dua ediyorum. Bunu birileriyle paylasmak beni rahatlatmayacak ��nk� kabullenemedim hi�. Alisamadim... �ok utan� verici bir benim i�in. O y�zden dernek a�ilsa da ben desifre edemem sanirim kendimi. |
|
![]() |
|
tekyasayan
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 22-Kasim-2018 Konum: Amasya Durum: Çevrimdışı Puan: 20 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Kasim-2018 tarihinde 21:19 |
%100 engelli hayati yasiyoruz. Kendim dag basinda maden ocaginda tek kullanilmasi gereken sondaj makinasi kullaniyorum.Zamanimin,insanlarin anormal g�recekleri kadar b�y�k bi kismini yalniz yasayarak geciriyorum. 24 yillik m�cadele ve tedavi arayisi hayatimin ilk 15 senesi sonunda sizofreni belirtileri ,duygulanim algilanim bozukluklari ,idrak etme ,kavrama ,anlama ve anlatma bozukluklari ,suur ve bilin� bulanikligi gibi rahatsizliklar olustu.Insanlardan iyice uzaklastiktan sonra �niversiteyi birakip maden ocaklarinda �alismaya basladiktan sonra kendimi yikmak harap etmek yerine toparlamaya �alistim. Hocam ger�ekten ben bi sekilde bunca yil sonra hayatimi zor da olsa d�zene koymaya "�alismaya �alisiyorum ",ya gen� arkadaslar lise �niversite �aginda 10 larca gen� kardesimiz izdiraplar icindeler eminim .S�rekli,siddetli nefes problemi y�z�nden Okullarini birakmayi d�s�nenler,karanliklar i�inde izdiraplar �ekenler var ��nk� ben en siddetlisini yasadim biliyorum.Bu hastalik kanserdende siddetli ��nk� kanserin bile tedavisi bulundu.Anlatilamama ifade edilememe sikintisi da yok.Okul zamanlarimda insanlarin yaninda bulunmak zorunda kaldigimda nefesini tutarak ve en az seviyede alip vererek dururdum firsat bulunca da kacardim. bu hastalik sebebiyle �niversiteyi biramak zorunda kaldim. Hayatin temellerinden olan aile ,arkadas,is,ev, evlilik gibi yasanti b�l�mlerimizin bazilarimizda bir kismi bazilarimizda tamami bozuk durumda yada calismak ki meslegini icra edemeyen yakin insan iliskileri problemi y�z�nden �alismayip �z�nt�s�nden hastalanan bunalimdan dertten intihari dahi d�s�nen insanlar var. Rapor ile hastaligi sabitlenebilen benim gibi arkadaslarimiza yine rapor ile tedavi edildigimiz belirlenene kadar bazi �zel tedavi ortamlari olusturulabilir ve ihtiyaci olan arkadaslara maddi destek saglanabilir .Bu fikirleri �ogaltarak vicdani insafi olan yetkililer bulup g�r�sebilirsek olagan �st� g�zel bir durum olacagi kesin. Tabi aklima geldi de Kanunen nefes kokusu bosanma sebebi sayiliyor yaptiklari hatayi anlayip utanip degistirmediler se eger.Tedavi i�in �n ayak olacakken insanlari yasatacakken , 2bin yil �nceki gibi fisleyip tasa tutuyor bazi vicdansizlar. Bunca cildis �igliklarini nasil yetkililere duyuracagiz. �zel bir arastirma merkezi kurulsa ve �zel bir ekip olusturulsa bu tedavi edilemeyen nefes kokusuna karsi,herhalde hepimizin tek hayali en �nemli istegi bu olurdu diye d�s�n�yorum. |
|
|
Kimseye etmem sikayet aglarim ben halime
Titrerim m�crim gibi baktik�a istikbalime |
|
![]() |
|
tekyasayan
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Kasim-2018 tarihinde 08:29 |
Tedaviye kavusmus g�n�ll� arkadaslardan,�n planda sorumluluk �stlenebilecek cesarette,hizmet askinda(forumumuzda ve disarida bu hastaliktan izdirap �ekip kahrolan bi�are g�n�llerin dualarini kazanacak bahtiyar insanlar) �zellikle doktor(!) ,�gretmen ,avukat gibi...abilerimiz ,ablalalarimiz,yasit yada kardeslerimiz elbette �ikacaktir.Hassasiyeti olanlarimizin �zel bilgileri �ok basit bi sekilde gizli tutulabilir.Saglik bakanligi bu hastaliga daha yumusak bir isim bulsa �ok gerekli bi karar olur. Aklima gelenleri yazmaya �alistim sizlerin daha g�zel ve konuyu gelistirici fikirler yazacaginizi d�s�n�yorum.Aslinda daha belirgin fark edilebilir olmasi i�in bu konunun belki de yeni bi baslik altinda a�ilmasi daha iyi olurdu. |
|
|
|
![]() |
|
tekyasayan
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Kasim-2018 tarihinde 10:04 |
|
Benim olagan�st� bi sekilde g�rmek istedigim,bu hastaligi A dan Zye arastiran �zel bir hastane, klinik yada baska bi yer kurulmasi.%100 eminim bu hastaliga �zel hassasiyetle yaklasan Adan Zye tetkikini analizlerini yapan bir kurumda yarimizdan fazlamiz kesin tedaviye kavusuruz insallah. Bu hastaliga odakli bi kurumun olmadigi bu sistemde ruh hastaliklari sahibi olmanin disinda olumlu g�zel bi sonu� alma ihtimali %1 le %5 arasinda ,
26 senemde son 2,3sene hari� bazi doktorlarin verdigi kararlarin mahk�miyet ini yasadim,karsilastigim doktorlarin �ogu nefes kokusununun ge�ici oldugu disinda bi bilgiye sahip degildi .Alismislar yaz g�nder yaz g�nder.B enim rahatsizligim 4yada 5 kaynakli Sin�zitin yok dediler (belli araliklarla kokulu sivi geliyodu,agri sizi hi�bir sikayetim yoktu)israrla tomografi �ektirdim kronik sin�zit �ikti sin�s kanallarinda darlik vardi bu y�zden kanal genisletme ameliyati oldum.Ameliyatlik bi duruma,s�rekli akintin ve agrin sancin yoksa sin�zitin var diyemeyiz demisti eski zamanlarda gittigim doktorlar. Bademcik ,burun tikanikligi a�ma(deviasyon) ,sin�s kanal genisletme ameliyatlari Mide icin endoskopi tedavisi bazen israar ederek bazen �zel durumlari anlatip zorla yaptirmak zorunda kaldim A dan Zye arastiran �zel bir hastane, klinik yada baska bi yer kurulmasi olmazsa olmaz bi mesele ...sistemde gecmeyen nefes kokusu �zerine bi �greti bi bilgi yokki doktorlar dogal olarak kitaptan �grendiklerini uyguluyolar . Makam mevki sahibi bu ve diger bir�ok sikintilarimizi giderecek irade,s�z sahipleri neredesiniz !!!!!!!!!! Elleri �p�lesi;g�zlerindeki isikla, y�zlerindeki tebess�mle,dillerindeki tat ile daha ila� kullanmadan insanlara Sifa veren inan� sahibi hanimefendi ,beyefendi doktorlarimiz da var onlari her zaman tenzih ediyoruz,forumdaki arkadaslarimizin da belirttikleri gibi(!)konumuzun disinda tutuyoruz. |
|
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |