![]() |
Karnindan veya diyaframdan nefes almak |
Yanıtla
|
| Yazar | |
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Karnindan veya diyaframdan nefes almakGönderildi: 08-Mayis-2017 tarihinde 09:10 |
|
Karnindan veya diyaframdan nefes almak diye bir sey yoktur.
B�t�n nefesler diyafram ve kaburgalar arasi kaslar yardimi ile alinir. Baska bir nefes alma y�ntemi bulunmamaktadir B�t�n nefesler akcigere gider ve akcigerden gelir. Karnindan nefes almak diye bir uygulama yoktur. Bunlar saticilarin satis yapmak amaci ile ikna etmek veya aldatmak i�in uydurduklari hurafeden ibarettir. -M |
|
![]() |
|
donniebrasco
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 04-Aralik-2015 Konum: Kocaeli Durum: Çevrimdışı Puan: 33 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Eyl�l-2020 tarihinde 14:35 |
|
galiba forumda okumustum bulamadim burundan nefes alip agizdan nefes vererek �ok rahat konusmaya basladim ve kokuda ciddi bir azalma oluyor aklima geldiginde s�rekli yapiyorum bogazda ki kuruluk kayboluyor agirlik gidiyor arkadaki takilma hissi gidiyor burun i�inde nemlilik ve mukusta azalma oluyor nedeni ne olabilir
|
|
|
Belki birg�n
|
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Eyl�l-2020 tarihinde 13:06 |
|
Hocam, agiz kokusu ile alakasi yoktur ama ses sanat�ilari, tiyatro oyunculari hep diyafram �alisir. Diyaframdan alinan nefes sayesinde nefesinizi daha idareli kullanirsiniz ve sesiniz daha tok �ikar. Diksiyon �alismalari i�in de temel egitim diyafram nefesidir.
Sirt �st� yatip elinizi g�g�s kafesinize koyun derin nefes alin, g�gs�n�z degil karin boslugunuz sisecek. Tipki bebeklerin nefes alip vermesi gibi olacak. https://basurum.com/diyafram-nefesi.html |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Eyl�l-2020 tarihinde 14:41 |
|
Aklimizi kulanmamiz lazimdir.
1 tane delik var Hava bu delikten girer ve �ikar. |
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Eyl�l-2020 tarihinde 14:05 |
|
Hocam, bu konuda s�yle bir teorim var: Diyafram akcigerin altinda bir kas. Nefes aldigimizda cigerler dolunca bu kas karin bosluguna dogru iniyor. Biz diyafram nefesi aldigimizda bu kas daha asagi iner ve bu sayede cigerimize daha �ok hava almis oluruz. Kas g��lendik�e de cigerlerin hava kapasitesi artar.
Diyafram nefesi diye bir sey yoksa neden diyafram nefesi aldigimizda g�g�s kismimiz degil de karin boslugumuz sisiyor? |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Eyl�l-2020 tarihinde 16:41 |
Akcigeriniz ile mide ve bagirsaklari ayiran diyafram kasildigi zaman akciger genisler midenizi asagi iter. Asagi inen mide karin �n duvarini disari iter. Diyafram gevsedigi zaman mide y�kselir, ama bu defa g�g�s boslugunun hacmi azalir, daralir b�ylece demin i�eri aldigi havayi nefes ile disari birakir. Bu sebeple karin �n duvari i�eri (kendi yerine) geri d�ner. Saticilar sizi kandiriyorlar. Bir seyler satiyorlar. Tiklanma, s�kse ve prestij i�in yalanlar uyduruyorlar. Sizi uyandiriyorum, ayiktiriyorum, g�zlerinizi a�in. 1 tane delik var. 1 tane kas var. 1 tane nefes var. |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |