![]() |
Korona vir�s� hastasi ve bulasiklari |
Yanıtla
|
| Yazar | |
birdenbasladi
�ye
Kayıt Tarihi: 07-Mart-2020 Konum: Mugla Durum: Çevrimdışı Puan: 77 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Korona vir�s� hastasi ve bulasiklariGönderildi: 28-Eyl�l-2020 tarihinde 02:44 |
|
Hocam, uzun aradan sonra selamlar. Umarim afiyettesinizdir. Bir hususta bilginize danismak istedimm.
Annem 5 g�n �nce korona vir�s�ne maruz kaldi ve hastalandi. Ben de temasli olarak annemle karantinadayim ve t�m hizmetini ben g�r�yorum. Merak ettigim annemin kullandigi bardak, �atal kasik, tabak gibi gere�leri bazen �amasir suyunda bekletip makineye �yle atiyorum bazen dogrudan bulasik makinesine atiyorum. Bu bekletme ve dogrudan makine yikamasi solunum, salya yoluyla bardaga, �atala kasiga sinen vir�s� temizler mi? Temizlemezse bulasik makinesinde yikadiktan sonra muhtemelen ben de kullaniyorumdur. Ne yapmali? Siz olsaniz ne yapardiniz? Vir�se maruz kalanlar ne yapiyordur? Velev ki temizlenmedi ve hasta iyilesme s�recine girdi. Tekrar vir�se maruz kalip hasta olur mu? |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Eyl�l-2020 tarihinde 08:28 |
|
Sizin en etkili ilaciniz hipodur.
Bakkalda satilan �amasir suyundan daha etkili ve daha garantili hi� bir kimyasal madde yoktur. Hipo ile 5-10 dakika temas eden her sey koronavir�s bakimindan emniyetli kabul edebilirsiniz. Alkol ve diger disinfektanlara ihtiyaciniz kalmaz. Salyanin i�inde burundan gelen salgida vir�s�n bulundugu g�sterildi. Diskida ve idrarda vir�s varligi a�ik�a g�sterilmedigi i�in var kabul ediniz. Hipo Kumasi bozar. Kumaslar i�in deterjan ve sicak su kullaniniz. Hipo metali de bozar. Metalik esyaya hipoyui 1-2 dakika uygulayip hemen durulayiniz. Eller ve deriye alkollu disinfektanlar veya alkol kullaniniz. Metal ve kumas disindaki her sey i�in 1/10 sulandirilmis hipolu su kullanabilirsiniz. 1/10 hipolu su sprey hazirlayip sik araliklarla odalara havaya p�sk�rt�n�z. Havaya sa�ilan viral partik�lleri etkisiz hale getirir. Buluncugunuz odada daima bir pencere a�iniz. Pencerenin �n�ne bir vantilat�r koyunuz. Disariya dogru �flesin. Yalniz degilseniz, Bu vantilat�r� ve pencereyi hi� kapatmayiniz. Ge�mis olsun. -M |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |