![]() |
soguk agrisi 2 |
Yanıtla
|
| Yazar | |
kuz
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: soguk agrisi 2Gönderildi: 13-Haziran-2012 tarihinde 22:55 |
|
hocam �ncelikle merhabalar 9 10 g�n �nce bir dolgu yaptirdim �n disime nefes alirken sicak soguk biseyler i�erken yada su bile i�erken sizlama yapiyor bu sizce normal mi?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Haziran-2012 tarihinde 22:11 |
|
Bazen bir ka� hafta devam edebiliyor.
Giderek azalmasi, durdugu yerde hi� agri yapmiyor olmasi beklenir. |
|
![]() |
|
lulupi
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Nisan-2020 tarihinde 05:33 |
|
Daha �nce cevaplandi mi bilmiyorum, arama kismina farkli kombinasyonlar girdim ancak bulamadim.
Arka dislerimden biri fir�alarken asiri aciyordu ve su ile durulama esnasinda soguk suya karsi hassasiyet oluyordu. D�nden beri ise genel olarak dis etlerimde agri mevcut, disin ete baglanan kismina tirnagimla dokundugum an dayanilmaz derecede aciyor. Diste degil dis etinde sorun olduguna b�yle karar verdim. G�r�slerinizi merak ediyorum, karantina g�nlerinde tek �are dis hekimine gitmek midir su durumda? |
|
|
tonsillektomi /check
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Nisan-2020 tarihinde 09:58 |
|
B�yle s�yleyenler genellikle yanlis (yatay y�nde) dis fir�alayanlardir. Yatay hareketler ile dis eti disin hassas olan boyun kismini terk eder ve a�iga �ikan hassas b�lgeler soguk agrisina sebep olur.
Metal ile dokunmalar daha fazla agrilidir. �rnegin temiz bir toplu ignenin ucu, veya �atalin ucu ile disin boyununa (dis etine en yakin b�lgesine) temas ettiginizde cereyan �arpmasi seklinde agri yapabilir. Tirnak veya k�rdan dokunmasi daha az agri verir. Genellikle sol alt k���k azilar grubundadir. Dis gicirdatanlarda daha fazladir. Bunun i�in disari �ikmayin, hekime gitmeyin. Koronavir�s salgini ge�inceye kadar erteleyin. -M |
|
![]() |
|
lulupi
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Nisan-2020 tarihinde 21:20 |
�st b�y�k azilar hocam, iki tarafta mevcut. Arka kisimlari yatay fir�aliyordum evet tekrar dis nasil fir�alanir adli i�erige bakacagim. Tesekk�r ederim, fir�alama islemi d�zeltilirse sorun ortadan kalkar mi kendiliginden, dis eti iltihabi olabilir mi ? :/ |
|
|
tonsillektomi /check
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Nisan-2020 tarihinde 11:26 |
Fir�alama islemid�zelince iyilesmez. Artmasi durur. Bu bir dis hassasiyeti problemine benziyor dis eti ile ilgili degil gibi g�r�n�yor. Zaman (aylar) i�inde giderek azalabilir. Colgate sensetif veya prorelief dis macunu bekleme s�resini biraz kisaltabilir. Eger ge�mezse veya hizli d�zelsin isteniyorsa, disin boynu laserlenebilir, flor iyontoforezi yapilabilir veya kanal tedavisi uygulanabilir. -M |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |