![]() |
soguk agrisi |
Yanıtla
|
| Yazar | ||
nisa
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: soguk agrisiGönderildi: 09-Aralik-2011 tarihinde 18:52 |
|
|
murat hoca;
dislerimde bazi agrilar var anemnezim dogrultusunda y�zeysel de olsa yardimci olurmusunuz: bir dis hem sogukta hem sicakta hemde tatlida agriyor s�phelendigim dis dolgulu arkasindaki diste leke bile yok m�dehalesiz bir dis,him birde durup dururken agriyip ge�iyor acaba bir disten mi bu kadar sorun olur yoksa iki diste de mi problem var 2)bir disim ise buda sifir m�dehalesiz ve leke si bile olmayan bir dis her seferinde degil bazen �zerine basinca bazen sicakta bazaen dilimle ittigimde bazen diyorum �nk� saydigim bu 3 etken her defasinda sikayet vermiyo 10/3 diyelim burda ne gibi bir durum var acaba.(bu arada r�tgenim var ama g�nderebiliyormuyuz belk daha net olurdu durum...
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Aralik-2011 tarihinde 20:31 |
|
|
R�ntgen yollayiniz. ALINTI d�gmesine basin, �stte resim y�kle d�gmeis bulacaksiniz.
�nce sunlari sorayim: 10/3 nedir? 2) nedir? |
||
![]() |
||
nisa
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Aralik-2011 tarihinde 20:55 |
|
|
10/3(yani g�nde 10 perk�syonda �� duyarlilik veya sogukta diyelimm gibi
2) (iki de yani ikinci sorum olarak iki yazdim bir deger ifade etmiyor yani ilgilendiginiz i�in tesekk�rler...r�ntgenide simdi yolluyorum...:
|
||
![]() |
||
nisa
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Aralik-2011 tarihinde 21:08 |
|
|
||
![]() |
||
nisa
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Aralik-2011 tarihinde 21:42 |
|
|
hocam genel olarakta soru disinda agiz ne durumda:)
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Aralik-2011 tarihinde 21:46 |
|
Peki r�ntgendeki hangi dis(ler)inizdem bahsediyorsunuz?
10 perk�syon (�zerine vurma hareketi) ile 3 tanesinde duyarlilik degerli-anlamli-faydali-sonuca g�t�ren bir ip ucu degildir. Duyariligin dikey-yatay y�nde oldugu veya az mi �ok mu oldugu degerli bilgidir
10 soguk uygulamasinin 3 tanesinde agri duyuyor olmaniz da bilmeyi arzu ettigimiz bilgilderden degildir. Soguk agrisinin hep ayni disten mi geldigi, konforunuzu bozup bozmadigini, agrinin baiz gibi atip atmadigi ve ne kadar (ka� dakika) devam ettigini bilmek isteriz. T�rk�eyi temiz kullanirsaniz daha fazla yardimci olabilirim.
|
||
![]() |
||
nisa
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Aralik-2011 tarihinde 22:05 |
|
|
peki hocam;genel olarak;16 ve 17 nolu dislerin ordan tam diyemiyorum ��nk� Yayilan-soguk-sicak-durup dururken bir agri hissediyorum burda nabiz atimli agri gibi bir sikayetim yok (simdilik)16 ve 17 dikey perk�syonda zayif agri
31 bir nolu disimde sadece dikey perk�syonda ve sogukta birde elimle sagdan soldan kontrol ama�li itince sanki anestezisiz sinirleri bosaltilmaya �alisilan bir �rpertici agri ama durup dururken agri yok nabizda yok etkene y�nelik dokunmada ve sogukta 33 ve 35 te dikeyde zayif sicakta zayif nadir olarak durup dururken saniyelik agrilar oluyor..durum b�yle murat hocam sonu� nedir:)? yine affiniza siginarak s�yl�yorum 46(ila� taskinligi var oda eriyorr:)= nin disindaki kanal tedavili dislerin pek te muntazim oldugu s�ylenemezzz Devlette yaptirmistim. bu arada 44 kanalli bu r�ntgeni ondan �nce �ektirmistim |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Aralik-2011 tarihinde 22:25 |
|
|
Sag �stten yirmi yas disi �ikariyorsunuz. Eger dis hekiminiz klinik muayenede 16-17 perk�syon duyarliligini a�iklayacak bir problem g�remiyorsa muhtemelen 20 yas disi �ikariyor olmanizdan meydana geliyor olabilir.
31in ucu kirik. Bir yere �arpmis olabilirsiniz. Vital degilse dis hekiminiz kanal tedavisi yapmak isteyebilir.
�ekilen 36 'nin k�k ucundan bir par�a i�eride kalmis gibi g�r�n�yor. burnunuz tikali kapali g�r�n�yor. 46'da basarili bir kanal tedaviniz var, 45'te ya ��r�k veya kompozit dolgu g�r�n�yor, 26 her an sorun �ikarmaya hazir g�r�n�yor. Son karar dis hekiminize aittir. Bu s�ylediklerim fikir vermek i�indir.
|
||
![]() |
||
nisa
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Aralik-2011 tarihinde 22:50 |
|
|
hocam bilgilendirdiginiz i�in tesekk�rler.son olarak su k�k ucunda g�r�nen siyah g�lge g�r�n�m�nden seyler her zaman bir lezyon-iltihabin vaya kanal tedaviye etken bir durummudur hocam benim r�ntgenim de de alt �ene de oldugu gibi.
evet hocam burnum da da sorun var:(bt sonucumda �ikti kemik sola egik buna bagli iki sorun spur formasyonu konkada b�y�me doktor ameliyat ol diyor zaman ve doktor bulabildigim en kisa s�rede septum deviasyon ameliyati olcam.. Bu arad sizin fikriniz(DR.MURAT AYDIN)Benim nazarimda teshistir.Muhtemelen sizin isminiz de kalmayan uzmanliginizi bilmeyen azdir.tekrar tesekk�rler Dikkate alicam.
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Aralik-2011 tarihinde 23:28 |
|
|
Estagfurlah.
G�sterdiginiz (panoramik) r�ntgenlerin 3 �zelligi vardir:
1- G�r�nt� boyutlari ger�ek dis boyutlarindan farklidir. Orada g�rd�g�n�z disin boyu aslinda o kadar degildir.
2- Anlamsiz kemik bosluklari (siyah g�lge) veya anlamsiz kondanse b�lgeler (beyaz odaklar) g�sterir. Bunun sebebi arkada hava yolu veya hyoid kemigin veya omurlarin g�r�nt� �akismalaridir. Aslinda kemikte b�yle odaklar bulunmuyor olabilir. Aldatici olabilir.
3- kesici disler b�lgesi, orta �izgi �zerinde r�ntgene �ikmayan k�r bir alan vardir. 11,21,31,41 civarindaki g�r�nt�lere g�venilmez.
Panoramik r�ntgene bakarak baglayici kararlar alinacaksa periapikal r�ntgen ile g�r�nt� dogrulamasi yapilmalidir.
|
||
![]() |
||
nisa
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Aralik-2011 tarihinde 20:52 |
|
|
hocam bir sey diyecegim;26 nolu disim i�in her an sorun yaratabilir demistiniz ya ufak ufak sorunlar var.merak ettigim �nceki g�nderdigim film de r�ngende nasil bir anomali bir durum g�z�k�yor hocam abana rahatsizlik edebilecek sekilde brde kanal tedevisi olmadan �nceki hali var disimin alta eklemye �alisacagaim g�r�nt�de teshis nedir hocam.yardimci olursaniz sevinirim o tarafta bu disime ihtiyacim var:) yirmilik �ikmadi,27 hi� yok eksik belki pek g�r�lmemis ama .. ![]() |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Aralik-2011 tarihinde 15:08 |
|
|
Hem �nceki hem simdi yolladiginiz r�ntgenlerde sizin bu disinize kanal tedavisi yapilmadigini g�r�yorum. Kanal tedavisi yapilmis dis �nce yolladiginiz panoramik r�ntgendeki 46 numarali disin g�r�nt�s� seklinde g�r�n�r. Yani k�klerinin i�inde parlak beyaz �ubuklar g�r�n�r.
|
||
![]() |
||
nisa
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Aralik-2011 tarihinde 15:20 |
|
|
malesef ki sorun burda hocam muhtemelen bu kanal tedevisini herkez tam yapamiyor .��nk� kanal tedavi olmasina ragmen r�ngende �ok ciliz g�z�k�yor hatta belli bile olmuyorlar.Yani bu disime o zaman s�yle diyeyim kanal tedavisi yapmaya �alismislar.peki simdi ne yapmaliyim hocam nasil bir durum arz ediyor beklemek daha mi durumu zorlastirir yoksa dogri yol ne olali.s�kme konusunda bi bilgim yok...yani endodomtist sartmi nasil s�k�yorlar �zel bir alet veya ila� mi bilmiyorum tesekk�rler..(bu arada son g�nderdigim kanal tedavi olmadan �nceki hali ama malesek ki sizin de dediginiz gi kanal tedavi sonraindaki g�r�n� m� arasinda pek de bi fark yok:((
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Aralik-2011 tarihinde 21:17 |
|
|
Bu disten gelen sikayetleriniz zayif ise ve konforunuzu bozmuyorsa, unutun b�yle birakin kalsin. Hayir uzmanlik gerekmez, her dis hekimi s�ker.
|
||
![]() |
||
nisa
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Aralik-2011 tarihinde 17:31 |
|
|
lezyon ile kist arasinda ne gibi bir far vardir.ve olusumlari aynimidir.nasil bit tanim vermeliyiz acaba.
yani iltihabin ilerlemis hali falan mi yoksa olusumunu nasil anlatmaliyiz... iyi �alismalar..
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Aralik-2011 tarihinde 20:17 |
|
Normal disina �ikan her t�rl�, yara, ezik, kirik, kist, iltihabin genel ismi "lezyon" dur.
|
||
![]() |
||
nisa
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Aralik-2011 tarihinde 18:01 |
|
|
hocam birka� sorum olucak yardimci olursaniz seviniriz..
diste kemik erimei nasil bir durumdur ne yapilmasi lazim �nlem olarak yapilacak veya calsiyum vsbir seyler var mi ileride sallanma y�z�nden saglam dislerimi kayb etmek isteme �n iki disimde varmis benim.. birde diste fiss�r tam anlamadim internette bakiyorum dis etinde olusan sis ve benzeri seyler g�steriyorlar.. benim 47 numarali disimde disimin arti seklinde siyay dis tasi degil bir sikayetim de yok muhtemelen ��r�kt�r dedim veya baslangici ama doktor o f�stil dir dedi ama analmadim aydinlatirmisiniz..yani ben siyahlarinda ��r�k oldugunu bilirdim ��r�k s�tl� kahve renginde oluyormuss o zman s�phelen dedi .a�iik�asi biraz g�ven problemi yasadim en iyisi isin ehline sorayim dedim .Tesekk�rler...
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Aralik-2011 tarihinde 18:51 |
|
|
Dis eti iltihabi artarsa disi tutan kemik erir. Bu durumda dis sallanmaya baslar, tedavisi pek zor ve zayiftir. �OK temiz tutulursa artmasi durur. (iyilesir demedim, ilerlemesi durur dedim)
Dis k�k� veya �evresindeki iltihap sivisi kemik i�inde birikir ve kendisine �ikacak bir delik arar. En ince buldugu noktadan eti deler ve disari akar. Yanardag p�sk�rmesi yapan krater gibi d�s�n�n. Volkan agzi gibi olusan dis eti deligine fist�l simi verilir. Tedavisi infeksiyon odaginin bulunup iltihabin giderilmesi ile olur.
|
||
![]() |
||
nisa
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Subat-2012 tarihinde 15:29 |
|
|
iyi �alismalar; iki sorum olucakti 34 nolu disimin eti hizasinda igne ucu b�y�kl�g�nde sivilce tarzi bir sey var bazende kendiliiden vurup ge�en dis �ene agrisi karisimi bir sey var;acaba hem sikayetlrim hemde r�ngenim dogrultusunda ne gibi bir durum var.
birde 45 nolu disimin �st�ne basinca agriyor ve aksam agrisi �ok oluyor bzen de hafif kisa nabiz gibi agrilar oluyor yardimci olursaniz seviniriz..(dislerimi karistirma olanagida olabilir zamaniniz olursa r�ntgeni mede g�z atabilirmisiniz belki sikayelerim dogrultusunda bir deger ifade eder.TESEKK�RLER..
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Subat-2012 tarihinde 17:07 |
|
|
R�ntgende tarif ettiginiz b�lgeyi net olarak inceleyemiyorum ama tarifiniz kronik apseye benziyor. Kesin bir sey s�ylemek istemem.
|
||
![]() |
||
nisa
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Subat-2012 tarihinde 15:54 |
|
|
hocam tekrar rahatsiz ediyorum bug�n doktora gittim muayene etti filme bakti oda kroniklesmis dedi ama su anda disimin altinda hizasinda belkide igneyi yaptigi yerde ceviz b�y�kl�g�nde morarma olusytu bu benim ilk yaptirdigim tedavi veya ilk yaptidigim kanal tedevi hi� dedgil aca ba neden olmus olabilir niye oldu dersiniz yanitlarsaniz seviniriz..
birde tedavi esnasinda bug�n ilk seansi disimin i�ine koulan sey� merak ettim airatorun ucunu biraz daha b�y�k u� k���k orta boy ila� sisesi gibi airatorun ucunu degdirsi yogurt gibi kivami beyaz birsey 10 saniye falan disimin i�ine uyuladi acaba neydi o hocam tesekk�rler iyi �alismalar diliyorum..
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Subat-2012 tarihinde 20:08 |
|
igne yapildi ve ignenin battigi delikte morluk var ise hi� �zerinde durmayin, mukoza altina kanama olmus demektpr, fevkalade �nemsiz bir durumdur, bir ka� g�n i�inde kaybolur.
Fakat bu morluk ceviz b�y�kl�g�nde olamaz. Siz ceviz b�y�kl�g�nde morarma dediniz. 2 ihtimal var. Ya morarma degil veya ceviz b�y�kl�g�nde degil.
Muhtemelen kalsiyum hidroksit.:-)
-M
|
||
![]() |
||
nisa
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Subat-2012 tarihinde 12:01 |
|
|
tesekk�r ediyorum evet bu sabah baktim ge�mis agrilarimda ge�ti :)cevap -y�nlendirme ve yardimlariniz i�in ayrica tesekk�r ediyorum iyi �alismalar Hocam.
|
||
![]() |
||
nisa
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Mart-2012 tarihinde 23:39 |
|
|
hocam; r�ngende de �r�ld�g� gibi 44 nolu disime 3 ay �nce kanal tedavi oldu bu son bir haftaya kadar sikinti yoktu kendiliginden gelen giden hafif sizi seklinde agrilar gelip gidiyor.dis eti hizasinda igne ucu b�y�kl�g�nde sivilce tarzi herhalde fist�l deniyo bir ey vardi o b�lgeninde hafifde olsa dis eti rengi degismisti belki daha erken mi bilmiyorum ama disardan �eneme o b�lgeye dokundugumda agri hissederdim o ge�medi-patlatip temizledigi fist�l k���k oda �yle duruyo oda ge�medi-dis eti rengindeki o b�lge de de iyilesme olmadi acaba bunlar normal mi ne yapmam lazim beklemelimiyim r�ngende anomali bir durum g�r�n�yormu 44 te.
birde bunlara ilaveten sanki yine o hizada o disin hizasindaki eski fist�l yerinin 1 cm �st�nde ayni seyden �ikti gibi acaba disim iyilesiyormu yoksa birseyler mi yolunda gitmiyor durum nedir ?hocam..yardimci olursaniz seviniriz ..tesekk�rler iyi �alismalar...
|
||
![]() |
||
nisa
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Mart-2012 tarihinde 23:50 |
|
|
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Mart-2012 tarihinde 11:09 |
|
Yolladiginiz resmin �zerinde biraz aydinlik-kontrast d�zeltmeleri yaptim.
Fist�l'� normal karsilamayiniz. Iltihabin disari aktigi delige fist�l adi verilir. Her durumda bir hatalik ifadesidir. Sanki 4 ten degil 6 numarali disin k�k�nden geliyor gibi duruyor. Fist�l�n deliginden i�eri 15 numara kon g�ta sokulup r�ntgen �ekilmesi gerekir. Iltihabin adresini elinizle komys gibi bulursunuz. |
||
![]() |
||
nisa
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Mayis-2012 tarihinde 16:52 |
|
iyi g�nler;bir sey sorucaktim hocam yirmilik i�in �ektirdigim r�ngende diger disleinde �st, sanki alt dislerde oynamis gibi acaba �st�n itme kuvetiyle olmus olan durumdan dolayi g�z yanilgisimi yoksa sanki alta da ufak tefek oynamalar olmus gibi bunu �ektireli yaklasik bir ay falan oldu digeriyle 3 ay var acaba normalmidir.Bir de genel olarak �nem arz eden yapilmasi geren bir durum varmidir?bu arada �nceki sorularimda 26 alti sorun �ikarabilir demistiniz onuda yaptirdim. iyi de oldu sikintisi giti �� seansta tamamladilar .umarim uzun yillar agzimda fonsiyonunu s�rd�r�r.Iyi �alismalar.
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Mayis-2012 tarihinde 22:23 |
|
|
Oynamis derken neyi kast ediyorsunuz?
Dis oynamis derken neyi anlamaliyim?
R�ntende g�rd�g�m her seyi s�yleyip sizi gereksiz panikelemek istemem. Siz bana yardimci olabilecegim belirli bir dis probleminiz varsa sorunuz. Ayrica r�ntgende g�rsel olarak pek bir sey g�r�nm�yor.
|
||
![]() |
||
nisa
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Mayis-2012 tarihinde 22:46 |
|
|
yani s�yleki �st �n dislerle alt �n disler diger r�ngenimdeki gibi degiller digerleride kapanis durumunda birbirlerine gelen hizalari bozulmus �stekileri g�zle g�rebiliyorum disime baktigimda yirmilikten dolayo k�pek dis ve �n�ndeki �ne dogru �ikti .Ama altta belki milimlikmi bilmiyorrum baktigimda g�zle g�r�l�r bir siikisma g�remedim ama diger 3 ay �nceki r�ntgenimdeki alt dislerin durumu ile simdikinin arasinda fark gibi bilemiyorum anotamik a�isindan nasil bir durum bu disler s�rekli oynar haldelermi sebep olsun olmasin .bilemedigim i�in soruyorum tesekk�rler.belirli bir dis problemi varama �ok da rahatsiz etmiyo ama durum nedir bilemiyorum 45 �st�ne basinca bazen agrir bazende kendigilinden vurup ge�en inat�i agrisi olur.birde 34 ten bazen nabiz atar gibi veya nadiren �ok sert bir sey yedigimde agri olur o kadar hocam.Aslinda bir de ne zamandan beri merak ettigim bir sey var 44 de kanal tedavi yaptirali yaklasik 5 ay falan oldu o disiin hizasina disardan elimle dogundugumda veya bir sey ile sildigimde agri yakalardim doktor bubun ge�icegini demisti ama s�resini sormadim benim hala ge�medi acaba bu gibi durumlar ka� ay araliginda ge�er.biraz uzun oldu ama bu firsati verdigini i�in sizlere ayrica tesekk�r ediyoruz. |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Mayis-2012 tarihinde 20:54 |
|
|
Dislerin y�kseklik farklari, egimleri, rotasyon ve yer degistirmeleri r�ntgende incelenmez.
18-Mart-2012 de g�nderdiginiz r�ntgene bakarak s�yl�yorum: kanal tedaviniz �ok basarilidir. Belki dolgusunun y�ksek olmasi sebebiyle duyarlilik hissediyor olabilirsiniz. 34 '� r�ntgende net olarak g�remiyorum.
|
||
![]() |
||
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |