Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Dis teli

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Dis teli
    Gönderildi: 29-Mart-2019 tarihinde 20:01
Hocam dis tellerinde seffaf olan klasik olan tele g�re daha mi yavas d�zelme saglar? Benim �st �n disim tavsan disi ile k�pek disi arasindaki dis bayagi geride. Onun altindaki dis de ilerde. Dis�im �stteki disi �ne atlatmak i�in ugrasacakmis. G�r�n�m a�isindan seffaf teli se�tim ama internette seffaf braketin metal braket kadar baski yapmadigi yaziyor. Ikisi arasindaki d�zeltme s�resi g�z ardi edilebilir mi? Ve daha �nemlisi bes alti ayda biter mi?
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Mart-2019 tarihinde 19:53
Dise uyguladiklari kuvvet ve tedavi s�resi aynidir.

Not: "Seffaf tel" yerine "seffaf plak" kast ettiyseniz cevabim degisir
-M
Başa Dön
Kelime Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Nisan-2019 tarihinde 18:10
Seffaf braketi kastettim hocam. Invisalign dedikleri degil. Ama nasil bes alti ayda biter? �stelik benimki gibi �aprasik disler. Daha �nce bir�ok dis�iye, ortodontiste sormustum, metal braket bile iki yilda biter dediler.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Nisan-2019 tarihinde 21:25
Ge� bitmesi daha iyidir.
seffa dediginiz braketleri bilmiyorum. Porselen olani var, metal olani var diye biliyorum.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Mayis-2019 tarihinde 20:15
Selam hocam, dis telini taktirdim -Aynaya bakinca neden on yil �nce taktirmadim diyorum...- Bes alti ay sonra �ikacak. Bir iki sey aklima takildi: Bu dis telleri normalden biraz fazla ince degil mi, g�r�n�s a�isindan �ok iyi ama etkisi nasil olur? Arada helezon yay gibi olan kisimlar var, onlari da ilk defa g�rd�m, internette de hi� g�rmedim ne ise yariyorlar?

Dis�iye agiz kokusunu sordum, dislerin �arpik ondan olabilir dedi, �stelemedim. Merak eden arkadaslar i�in fiyati, �st �n sekiz disime porselen braket takildi bes ay s�recek 2500 lira. Internetteki fotolar kadar seffaf degil daha sarimtirak, zamanla �ay sigara vs etkisi ile daha da sarariyormus.

Hocam dislerimin fotosu asagidaki adreste. Sayfada yayimlamayin. G�rmek isteyen arkadaslar �zelden yazarsa yollayabilirim.

{fotograf silindi}

Düzenleyen: aydinmur - 23-Mayis-2019 tarihinde 20:18
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Mayis-2019 tarihinde 20:58
Coil spring yaylar k�pek dislerinizi geri itmek i�indir.
Tel kalinliginiz normaldir 0.12 mm
Ortodontistiniz gayet basarili ve kaliteli bir �alisma yapmis
-M
Başa Dön
mahoni Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mahoni Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 31-Mayis-2019 tarihinde 13:34
Dislerin �arpik olmasindan koku olusur mu?
�ok merak ettim!
Yoksa Dr, kafadan mi atti?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Haziran-2019 tarihinde 09:38
�arpik dislerin arasina yemeklerin dolmasi biraz daha kolay olabilir diye d�s�nerek bu sekilde s�ylenmis olabilir
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Haziran-2019 tarihinde 19:51
Hocam iki sorum var: �st �n sekiz disime tel takilmisti. Dis telinin sonundaki birinci k���k azidaki braket koptu dis hekiminin yardimcisi da o braketi kesti bir dahaki sefere takariz dedi. O braketin kesilmesi k�pek disinin ve diger dislerin yerine oturmasini geciktirmez mi? Kesilmese yapistirilsa daha iyi olmaz miydi?

2- �stteki bir disim bayagi i�eride gerideydi ve alt disin arkasinda kaliyordu. Doktor �stteki disi alttakine takilmadan �ne atlatmak i�in, dislerim kapanmasin diye �st yirmilige b�sb�y�k yesil dolgu gibi bir sey yapti. Agzimi kapatsam bile alt ve �st �enem s�rekli ayrik kaliyor. Yesil dolgunun oldugu b�lgede arada bir uyusma gibi yorgunluk bir his oluyor. Bu ge�ici bir his midir, yesil dolgu ileride �enede yapisal bir maraz yapar mi?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Haziran-2019 tarihinde 20:57
Yerinden �ikan braket lazim oldugunda, s�z konusu dise hareket verilecegi zaman muhtemelen yapisitirilacaktir

Evet okl�zyon atlatirken �enelerin kapatilmasina engel olan apareyler takilir. �ok normaldir.
-M
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Haziran-2019 tarihinde 16:27
Ben de sondaki braketin diger disteki braketleri �ekmeye yaradigini saniyordum. Ama sonu�ta lazim olmasa en basta o braketi neden takti ki?

Dis teli taktirali kirk g�n� ancak ge�ti. Tel taktirmayi d�s�nen ama �ekinen utanan elalem ne der diyenler bir saniye bile durmasin. Ben orta yas d�nemindeyim, niye on bes yil �nce taktirmadim diyorum. Allah'a b�y�k gelmesin ilk kez ge�misteki
bir durum i�in bu kadar pisman oldum.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Temmuz-2019 tarihinde 08:30
Ortodontik tel taktirmanin yasi yoktur. Ne kadar �nce takilirsa o kadar faydalidir, kolaydir, hizlidir.

Braketler 28 tane set halinde �retilir. Bir tanesini takmazsaniz kaybolur ve yenisi aynisi olmaz. Bu sebeple hepsi yni anda takilir. Kullanilmasi gerekenler kullanilir. Kullanilmayanlar ya ertelenir veya bos birakilir. Bu �ok normal bir uygulamadir.
-M
Başa Dön
mahoni Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mahoni Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Temmuz-2019 tarihinde 15:56
Hocam tel �cretleri asagi yukari ne kadardir ?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Temmuz-2019 tarihinde 15:24
İlk gönderen: mahoni mahoni yazdı:

Hocam tel �cretleri asagi yukari ne kadardir ?

Bilmiyorum
Muhtemelen duruma g�re degisiyor olabilir.

100 ortodontistten 99 tanesinin Muayenesi �cretsizdir. Telefon ile muayene olmak i�in �cret �denmeyecegini dogrulayip daha sonra randevu aliniz. Dislerinizi g�sterip tel tedavisi i�in fiyat alabilirsiniz.

Internet bilgileri kirlidir. Dogrudan ortodontist(ler)den fiyat aliniz
-M
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 22-Agustos-2019 tarihinde 23:59
Hocam, ortodontistler disindaki dis doktorlarinin tel tedavisi yapmasi yasak mi?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Agustos-2019 tarihinde 09:55
İlk gönderen: Kelime Kelime yazdı:

Hocam, ortodontistler disindaki dis doktorlarinin tel tedavisi yapmasi yasak mi?

Yasak degil.
Serbest.
her dis hekimi ortodontist olmasa bile serbest�e ve basarili bir sekilde ortodontik tedavi yapabilir ve yapiyor. Bunu destekliyorum.
-M
Başa Dön
plels Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı plels Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Ekim-2020 tarihinde 16:33
Merhaba,

18 yasindan sonra �enem biraz �ne geldi, neredeyse 22-23 yasima kadar s�rd�. �st �n dislerim ile alt �n dislerim ayni hizadaydi ama simdi degil. Sizce bu normal mi? 18 yasindan sonra oldugu i�in �ene ameliyati olmadan da eski haline getirebilmek m�mk�n m�?

Dis doktoru �enemin biraz �nde oldugunu s�yledi. G�lerken �enem tam olmasi gerektigi yerde duruyor ama agzimi kapattigimda nedense biraz �ne geliyor. �enesi �nde olan kisilerin g�ld�g�nde de �enesinin �nde durmasi gerekmiyor mu? Benim g�lerken �enem olmasi gerektigi yerde oldugu i�in �ene ameliyati olmadan da bu durumu d�zeltme imkanim var mi?

Eskiden �st 4 disimin diger �steki dislerime g�re daha asagida oldugunu g�r�yorum. Hatta en ortadaki �st 2 disim yanindaki dislerden daha asagida g�z�k�yor ama simdi �st 4 disim neredeyse ayni hizada. Burada sormak istedigim, tel takarak bunlari tekrar asagiya �ekme imkanim var mi? Mesela yarim santim asagiya �ekilebilir mi t�m �st dislerim? ��nk� benim alt dislerimden 1 tanesi �ekilmisti ve onunla ayni hizadaki �st disim biraz asagiya geldi. Eger b�yle oluyorsa, tel takilarak da yapamaz miyiz bunu?

Murat hocam cevap verirseniz �ok sevinirim. :)
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Ekim-2020 tarihinde 20:40
İlk gönderen: plels plels yazdı:

Benim g�lerken �enem olmasi gerektigi yerde oldugu i�in �ene ameliyati olmadan da bu durumu d�zeltme imkanim var mi?

net �ekilmis �oks ayida fotografinizi g�rmek m�mk�n olsaydi Ortodontik problem olup olmadigi konusunda size belki fikir verebilirdim.
Asil �nemli mesajim sudur:
Ortodontik ama�larda ameliyata sicak bakmiyorum. tel takarak d�zeltilemeyecek �ene problemi bilmiyorum. Fikrimi soran dostlarima ortodonik ameliyati �nermiyorum. Daima tel takilmasi yolunda se�im yaparim

Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı plels Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Ekim-2020 tarihinde 20:48
İlk gönderen: aydinmur aydinmur yazdı:

Benim g�lerken �enem olmasi gerektigi yerde oldugu i�in �ene ameliyati olmadan da bu durumu d�zeltme imkanim var mi?

net �ekilmis �oks ayida fotografinizi g�rmek m�mk�n olsaydi Ortodontik problem olup olmadigi konusunda size belki fikir verebilirdim.
Asil �nemli mesajim sudur:
Ortodontik ama�larda ameliyata sicak bakmiyorum. tel takarak d�zeltilemeyecek �ene problemi bilmiyorum. Fikrimi soran dostlarima ortodonik ameliyati �nermiyorum. Daima tel takilmasi yolunda se�im yaparim

Hocam ben de ameliyat + tel tedavisi uyguluyorlar ya, ondan bahsediyorum. �nce dislere tel takiliyor, daha sonra ameliyat yapiliyor. �enenin yan tarafindan kesik alinip geriye �ekiliyor diye biliyorum.

Ama sizin tel takilarak d�zelmeyecek �ene problemi bilmiyorum derken ne demek istediginizi anlamadim. Ben doktora muayene oldum ve 25 yasinda oldugum i�in �enemin tel takilarak filan geriye alinamayacagini s�yledi. Ameliyat olabilirsin demedi ama yetiskinlerde tek ��z�m ameliyat degil mi?
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı plels Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Ekim-2020 tarihinde 21:19
Hocam size ayrica 2 soru sormak istiyorum.

Birincisi ameliyati neden �nermiyorsunuz?

Ikincisi ise g�lerken �enem dogru pozisyona geldigi i�in acaba �ene kemiginin baglandigi yerde bir problem olabilir mi? Ameliyat olmak ben de istemiyorum ama �enenin biraz bile �nde olmasi s�rat ifadesini ger�ekten �ok bozuyor.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Ekim-2020 tarihinde 09:33

Ikincisi ise g�lerken �enem dogru pozisyona geldigi i�in acaba �ene kemiginin baglandigi yerde bir problem olabilir mi? Ameliyat olmak ben de istemiyorum ama �enenin biraz bile �nde olmasi s�rat ifadesini ger�ekten �ok bozuyor.

Ortodontik tellerle dise uygulanacak kuvvetler tamamen kontrolumuzdadir ve zaman i�erisinde mucizevi dis ve kemik degisimleri yapilabilir. Islemi hizlandirmak i�in, bir an �nce sonuca ulasmak i�in, hizli tedavi yapmak i�in, kemigi testere ile kesmek yerine tellerle k���k kuvvetlerle kemige sekil vermek daha makuldur. Daha az travma yaratir, daha kontrolludur, daha az risklidir ve daha kansizdir. Kendim ve ailem i�in ortodontik cerrahi teklif edilse sicak bakmam. Kendi kararinizi kendiniz veriniz. Doktorunuza danisiniz.

Ortodontinin yasi yoktur   <- iki defa okuyunuz

12 yasinda ortodonti yapmak daha kolay olur fakat sabir, incelik, zaman, ve emek verilince 60 yasinda da ortodonti �ok basarili bir sekilde yapilabilir.

Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı plels Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Ekim-2020 tarihinde 12:26

Ortodontik tellerle dise uygulanacak kuvvetler tamamen kontrolumuzdadir ve zaman i�erisinde mucizevi dis ve kemik degisimleri yapilabilir. Islemi hizlandirmak i�in, bir an �nce sonuca ulasmak i�in, hizli tedavi yapmak i�in, kemigi testere ile kesmek yerine tellerle k���k kuvvetlerle kemige sekil vermek daha makuldur. Daha az travma yaratir, daha kontrolludur, daha az risklidir ve daha kansizdir. Kendim ve ailem i�in ortodontik cerrahi teklif edilse sicak bakmam. Kendi kararinizi kendiniz veriniz. Doktorunuza danisiniz.

Ortodontinin yasi yoktur   <- iki defa okuyunuz

12 yasinda ortodonti yapmak daha kolay olur fakat sabir, incelik, zaman, ve emek verilince 60 yasinda da ortodonti �ok basarili bir sekilde yapilabilir.

Yanlis anlayip anlamadigimi �grenmek i�in soruyorum. Benim ablam �enesi �nde oldugu i�in aparat falan takmisti k���kken. Yani siz simdi ben de bu tarz aparatlar takip emek verirsem, �enemin geri gelecegini mi s�yl�yorsunuz?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Ekim-2020 tarihinde 10:10

Yanlis anlayip anlamadigimi �grenmek i�in soruyorum. Benim ablam �enesi �nde oldugu i�in aparat falan takmisti k���kken. Yani siz simdi ben de bu tarz aparatlar takip emek verirsem, �enemin geri gelecegini mi s�yl�yorsunuz?

Evet
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı plels Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Ekim-2020 tarihinde 13:10

Evet

Hocam Ankara'da b�yle d�s�nen iyi bir doktor s�yleyebilir misiniz �zel mesaj ile? Adana bana �ok uzak, size gelmem zor olur.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Ekim-2020 tarihinde 19:36

Hocam Ankara'da b�yle d�s�nen iyi bir doktor s�yleyebilir misiniz �zel mesaj ile? Adana bana �ok uzak, size gelmem zor olur.

Isim vermem dogru olmaz. Zaten bilmiyorum.
istek ve beklentilerinizi a�ik , net ve temiz T�rk�e ile s�ylerseniz degerli meslektaslarim sizi kirmayacaktir. Yine son karari hekiminiz verecektir.

Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı plels Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Ekim-2020 tarihinde 21:24

Isim vermem dogru olmaz. Zaten bilmiyorum.
istek ve beklentilerinizi a�ik , net ve temiz T�rk�e ile s�ylerseniz degerli meslektaslarim sizi kirmayacaktir. Yine son karari hekiminiz verecektir.

Hocam iyi doktor bulmak zor. Bunu benden daha iyi biliyor olmalisiniz. Ayrica meslektaslariniz t�ccar olmus durumda. Isini iyi yapan ve kazik atmayan doktor bulmak zorlasti. Belki de eskiden de b�yleydi, bilmiyorum. Mesela �ene ameliyatini �ok kolay ve risksiz bir ameliyat gibi g�steren youtube videolari izledim mesela. ��nk� ameliyat i�in 20 bin lira falan veriyorsunuz. Bana gelsin, ameliyat edeyim ve parami alayim diye d�s�n�yorlar. Ayrica baska durumlar y�z�nden doktor doktor gezdigim i�inde bu durumu biliyorum. Mesela son gittigim dis�i, �enemin geriye alinamayacagini s�yl�yordu ama simdi siz alinabilecegini s�yl�yorsunuz. Yani iki tane doktor ama iki zit cevap.

Ayrica mewing diye bir sey duydum. Dili dogru pozisyona getirerek hafif kemik degisimleri yasayan, fotograflarini atan kisiler var. Bu ger�ekten dogru mu bilmiyorum.

Bu da doktorun youtube kanali: https://www.youtube.com/watch?v=Hmf-pR7EryY

Bu t�r seyleri ancak arastirip bulabiliyoruz malesef. Bu doktor da sizin gibi dil ve boyun durusunu falan d�zelterek kemiklerin yavas�a dogru pozisyonu alacagini s�yl�yor.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Ekim-2020 tarihinde 21:40
Link yolladiginiz videoda konusan sahis siddetli dis gicirdatiyor. �enesinin dis arka kenarinda kalinlasan maseter kasindan �ok belli oluyor.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı plels Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Ekim-2020 tarihinde 22:27

Link yolladiginiz videoda konusan sahis siddetli dis gicirdatiyor. �enesinin dis arka kenarinda kalinlasan maseter kasindan �ok belli oluyor.

Adami dikkatli bir sekilde dinledim. Dis gicirtisi duyulmuyor. Hangi saniyede gicirdatiyor?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 20-Ekim-2020 tarihinde 06:49
Ses ile duymaya gerek olmaz. Maseter kasinin tutundugu noktalarda meydana gelen kalinlasma bireyin g�nl�k yasantisinda dis gicirdattigini veya siktigini d�s�nd�r�r/s�phelenmemizi saglar.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı plels Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 20-Ekim-2020 tarihinde 12:26

Ses ile duymaya gerek olmaz. Maseter kasinin tutundugu noktalarda meydana gelen kalinlasma bireyin g�nl�k yasantisinda dis gicirdattigini veya siktigini d�s�nd�r�r/s�phelenmemizi saglar.

Mewing yapanlarda o kas daha belirgin oluyor. Youtube'da mewing diye aratirsaniz g�r�rs�n�z.
Başa Dön
kaptancansu Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı kaptancansu Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Nisan-2021 tarihinde 15:33
merhaba benim de �n dislerimin �zerinde dis d�kt�g�m zaman �ikan ve g�lmemi engelleyen �stdislerim var tel taktirmak i�in devlet �ok ileri tarihlere atiyor. �zelde yaptirmak i�in biraz baktim fiyatlar buradaki gibiyse yaptirilabilir gibi geldi.Her yerde fiyat degisir mi emin olamadim https://www.periodent.net/dis-teli-fiyatlari/
Başa Dön
nicksizz4 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nicksizz4 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Nisan-2021 tarihinde 16:13
Dis teli tedavisi g�r�yorum ben suan sorusu olan varsa yazabilir
Başa Dön
kaptancansu Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı kaptancansu Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Nisan-2021 tarihinde 20:54
ka� paraya taktirdiniz dis teli fiyatlari ne kadar tutuyor alt �st �ene?
Başa Dön
vbdestabe Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı vbdestabe Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Agustos-2021 tarihinde 01:29
Hocam dis teli kullanan biriyim ve d�n yemek yerken yanlisikla sert bir madde y�z�nden d�st� dis telim. Normalde dis teli fiyatlari olduk�a pahali. bu siteden arastirdim ve olduk�a yararli oldu . Sizler de bu sitedeki bilgileri teyit edebiliyor musunuz. https://www.periodent.net/dis-teli-fiyatlari/
abdullah �akmakk
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Agustos-2021 tarihinde 21:17
İlk gönderen: vbdestabe vbdestabe yazdı:

Hocam dis teli kullanan biriyim ve d�n yemek yerken yanlisikla sert bir madde y�z�nden d�st� dis telim. Normalde dis teli fiyatlari olduk�a pahali. bu siteden arastirdim ve olduk�a yararli oldu . Sizler de bu sitedeki bilgileri teyit edebiliyor musunuz. https://www.periodent.net/dis-teli-fiyatlari/

Bu sitede kendim yazamdigim hi� bir seyin kefili degilim. Forum i�eriginde sayilamayacak kadar fazla sayida onaylamadigim bilgi bulunmaktadir

Dis teliniz disinizden ayrildiysa ����ok basit bir m�dahale ile yerine yapisir. O teli oraya takan meslektasima gidiniz. Neden dis teli fiyatlarina bakiyorsunuz? B�t�n telleri s�k�p en bastan tel tedavisine baslamaya gerek yoktur.
Başa Dön
nicksizz4 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nicksizz4 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Agustos-2021 tarihinde 21:41
Ben de dis teli kullaniyorum. Braketim kirildi. Doktorum geri yerine yapistirmadan devam ediyor. Tel tedavisine bastan baslamak gibi bi durum s�z konusu degil
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.