![]() |
Dis teli |
Yanıtla
|
| Yazar | ||
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Dis teliGönderildi: 29-Mart-2019 tarihinde 20:01 |
|
|
Hocam dis tellerinde seffaf olan klasik olan tele g�re daha mi yavas d�zelme saglar? Benim �st �n disim tavsan disi ile k�pek disi arasindaki dis bayagi geride. Onun altindaki dis de ilerde. Dis�im �stteki disi �ne atlatmak i�in ugrasacakmis. G�r�n�m a�isindan seffaf teli se�tim ama internette seffaf braketin metal braket kadar baski yapmadigi yaziyor. Ikisi arasindaki d�zeltme s�resi g�z ardi edilebilir mi? Ve daha �nemlisi bes alti ayda biter mi?
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Mart-2019 tarihinde 19:53 |
|
|
Dise uyguladiklari kuvvet ve tedavi s�resi aynidir.
Not: "Seffaf tel" yerine "seffaf plak" kast ettiyseniz cevabim degisir -M |
||
![]() |
||
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Nisan-2019 tarihinde 18:10 |
|
|
Seffaf braketi kastettim hocam. Invisalign dedikleri degil. Ama nasil bes alti ayda biter? �stelik benimki gibi �aprasik disler. Daha �nce bir�ok dis�iye, ortodontiste sormustum, metal braket bile iki yilda biter dediler.
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Nisan-2019 tarihinde 21:25 |
|
|
Ge� bitmesi daha iyidir.
seffa dediginiz braketleri bilmiyorum. Porselen olani var, metal olani var diye biliyorum. |
||
![]() |
||
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Mayis-2019 tarihinde 20:15 |
|
|
Selam hocam, dis telini taktirdim -Aynaya bakinca neden on yil �nce taktirmadim diyorum...- Bes alti ay sonra �ikacak. Bir iki sey aklima takildi: Bu dis telleri normalden biraz fazla ince degil mi, g�r�n�s a�isindan �ok iyi ama etkisi nasil olur? Arada helezon yay gibi olan kisimlar var, onlari da ilk defa g�rd�m, internette de hi� g�rmedim ne ise yariyorlar?
Dis�iye agiz kokusunu sordum, dislerin �arpik ondan olabilir dedi, �stelemedim. Merak eden arkadaslar i�in fiyati, �st �n sekiz disime porselen braket takildi bes ay s�recek 2500 lira. Internetteki fotolar kadar seffaf degil daha sarimtirak, zamanla �ay sigara vs etkisi ile daha da sarariyormus. Hocam dislerimin fotosu asagidaki adreste. Sayfada yayimlamayin. G�rmek isteyen arkadaslar �zelden yazarsa yollayabilirim. {fotograf silindi} Düzenleyen: aydinmur - 23-Mayis-2019 tarihinde 20:18 |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Mayis-2019 tarihinde 20:58 |
|
|
Coil spring yaylar k�pek dislerinizi geri itmek i�indir.
Tel kalinliginiz normaldir 0.12 mm Ortodontistiniz gayet basarili ve kaliteli bir �alisma yapmis -M |
||
![]() |
||
mahoni
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 422 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Mayis-2019 tarihinde 13:34 |
|
|
Dislerin �arpik olmasindan koku olusur mu?
�ok merak ettim! Yoksa Dr, kafadan mi atti? |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Haziran-2019 tarihinde 09:38 |
|
|
�arpik dislerin arasina yemeklerin dolmasi biraz daha kolay olabilir diye d�s�nerek bu sekilde s�ylenmis olabilir
|
||
![]() |
||
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Haziran-2019 tarihinde 19:51 |
|
|
Hocam iki sorum var: �st �n sekiz disime tel takilmisti. Dis telinin sonundaki birinci k���k azidaki braket koptu dis hekiminin yardimcisi da o braketi kesti bir dahaki sefere takariz dedi. O braketin kesilmesi k�pek disinin ve diger dislerin yerine oturmasini geciktirmez mi? Kesilmese yapistirilsa daha iyi olmaz miydi?
2- �stteki bir disim bayagi i�eride gerideydi ve alt disin arkasinda kaliyordu. Doktor �stteki disi alttakine takilmadan �ne atlatmak i�in, dislerim kapanmasin diye �st yirmilige b�sb�y�k yesil dolgu gibi bir sey yapti. Agzimi kapatsam bile alt ve �st �enem s�rekli ayrik kaliyor. Yesil dolgunun oldugu b�lgede arada bir uyusma gibi yorgunluk bir his oluyor. Bu ge�ici bir his midir, yesil dolgu ileride �enede yapisal bir maraz yapar mi? |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Haziran-2019 tarihinde 20:57 |
|
|
Yerinden �ikan braket lazim oldugunda, s�z konusu dise hareket verilecegi zaman muhtemelen yapisitirilacaktir
Evet okl�zyon atlatirken �enelerin kapatilmasina engel olan apareyler takilir. �ok normaldir. -M |
||
![]() |
||
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Haziran-2019 tarihinde 16:27 |
|
|
Ben de sondaki braketin diger disteki braketleri �ekmeye yaradigini saniyordum. Ama sonu�ta lazim olmasa en basta o braketi neden takti ki?
Dis teli taktirali kirk g�n� ancak ge�ti. Tel taktirmayi d�s�nen ama �ekinen utanan elalem ne der diyenler bir saniye bile durmasin. Ben orta yas d�nemindeyim, niye on bes yil �nce taktirmadim diyorum. Allah'a b�y�k gelmesin ilk kez ge�misteki bir durum i�in bu kadar pisman oldum. |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Temmuz-2019 tarihinde 08:30 |
|
|
Ortodontik tel taktirmanin yasi yoktur. Ne kadar �nce takilirsa o kadar faydalidir, kolaydir, hizlidir.
Braketler 28 tane set halinde �retilir. Bir tanesini takmazsaniz kaybolur ve yenisi aynisi olmaz. Bu sebeple hepsi yni anda takilir. Kullanilmasi gerekenler kullanilir. Kullanilmayanlar ya ertelenir veya bos birakilir. Bu �ok normal bir uygulamadir. -M |
||
![]() |
||
mahoni
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 422 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Temmuz-2019 tarihinde 15:56 |
|
|
Hocam tel �cretleri asagi yukari ne kadardir ?
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Temmuz-2019 tarihinde 15:24 |
|
Bilmiyorum Muhtemelen duruma g�re degisiyor olabilir. 100 ortodontistten 99 tanesinin Muayenesi �cretsizdir. Telefon ile muayene olmak i�in �cret �denmeyecegini dogrulayip daha sonra randevu aliniz. Dislerinizi g�sterip tel tedavisi i�in fiyat alabilirsiniz. Internet bilgileri kirlidir. Dogrudan ortodontist(ler)den fiyat aliniz -M |
||
![]() |
||
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Agustos-2019 tarihinde 23:59 |
|
|
Hocam, ortodontistler disindaki dis doktorlarinin tel tedavisi yapmasi yasak mi?
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Agustos-2019 tarihinde 09:55 |
|
Yasak degil. Serbest. her dis hekimi ortodontist olmasa bile serbest�e ve basarili bir sekilde ortodontik tedavi yapabilir ve yapiyor. Bunu destekliyorum. -M |
||
![]() |
||
plels
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Ekim-2020 tarihinde 16:33 |
|
|
Merhaba,
18 yasindan sonra �enem biraz �ne geldi, neredeyse 22-23 yasima kadar s�rd�. �st �n dislerim ile alt �n dislerim ayni hizadaydi ama simdi degil. Sizce bu normal mi? 18 yasindan sonra oldugu i�in �ene ameliyati olmadan da eski haline getirebilmek m�mk�n m�? Dis doktoru �enemin biraz �nde oldugunu s�yledi. G�lerken �enem tam olmasi gerektigi yerde duruyor ama agzimi kapattigimda nedense biraz �ne geliyor. �enesi �nde olan kisilerin g�ld�g�nde de �enesinin �nde durmasi gerekmiyor mu? Benim g�lerken �enem olmasi gerektigi yerde oldugu i�in �ene ameliyati olmadan da bu durumu d�zeltme imkanim var mi? Eskiden �st 4 disimin diger �steki dislerime g�re daha asagida oldugunu g�r�yorum. Hatta en ortadaki �st 2 disim yanindaki dislerden daha asagida g�z�k�yor ama simdi �st 4 disim neredeyse ayni hizada. Burada sormak istedigim, tel takarak bunlari tekrar asagiya �ekme imkanim var mi? Mesela yarim santim asagiya �ekilebilir mi t�m �st dislerim? ��nk� benim alt dislerimden 1 tanesi �ekilmisti ve onunla ayni hizadaki �st disim biraz asagiya geldi. Eger b�yle oluyorsa, tel takilarak da yapamaz miyiz bunu? Murat hocam cevap verirseniz �ok sevinirim. :) |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Ekim-2020 tarihinde 20:40 |
|
net �ekilmis �oks ayida fotografinizi g�rmek m�mk�n olsaydi Ortodontik problem olup olmadigi konusunda size belki fikir verebilirdim. Asil �nemli mesajim sudur: Ortodontik ama�larda ameliyata sicak bakmiyorum. tel takarak d�zeltilemeyecek �ene problemi bilmiyorum. Fikrimi soran dostlarima ortodonik ameliyati �nermiyorum. Daima tel takilmasi yolunda se�im yaparim |
||
![]() |
||
plels
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Ekim-2020 tarihinde 20:48 |
|
Hocam ben de ameliyat + tel tedavisi uyguluyorlar ya, ondan bahsediyorum. �nce dislere tel takiliyor, daha sonra ameliyat yapiliyor. �enenin yan tarafindan kesik alinip geriye �ekiliyor diye biliyorum. Ama sizin tel takilarak d�zelmeyecek �ene problemi bilmiyorum derken ne demek istediginizi anlamadim. Ben doktora muayene oldum ve 25 yasinda oldugum i�in �enemin tel takilarak filan geriye alinamayacagini s�yledi. Ameliyat olabilirsin demedi ama yetiskinlerde tek ��z�m ameliyat degil mi? |
||
![]() |
||
plels
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Ekim-2020 tarihinde 21:19 |
|
|
Hocam size ayrica 2 soru sormak istiyorum.
Birincisi ameliyati neden �nermiyorsunuz? Ikincisi ise g�lerken �enem dogru pozisyona geldigi i�in acaba �ene kemiginin baglandigi yerde bir problem olabilir mi? Ameliyat olmak ben de istemiyorum ama �enenin biraz bile �nde olmasi s�rat ifadesini ger�ekten �ok bozuyor. |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Ekim-2020 tarihinde 09:33 |
|
Ortodontik tellerle dise uygulanacak kuvvetler tamamen kontrolumuzdadir ve zaman i�erisinde mucizevi dis ve kemik degisimleri yapilabilir. Islemi hizlandirmak i�in, bir an �nce sonuca ulasmak i�in, hizli tedavi yapmak i�in, kemigi testere ile kesmek yerine tellerle k���k kuvvetlerle kemige sekil vermek daha makuldur. Daha az travma yaratir, daha kontrolludur, daha az risklidir ve daha kansizdir. Kendim ve ailem i�in ortodontik cerrahi teklif edilse sicak bakmam. Kendi kararinizi kendiniz veriniz. Doktorunuza danisiniz. Ortodontinin yasi yoktur <- iki defa okuyunuz 12 yasinda ortodonti yapmak daha kolay olur fakat sabir, incelik, zaman, ve emek verilince 60 yasinda da ortodonti �ok basarili bir sekilde yapilabilir. |
||
![]() |
||
plels
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Ekim-2020 tarihinde 12:26 |
|
Yanlis anlayip anlamadigimi �grenmek i�in soruyorum. Benim ablam �enesi �nde oldugu i�in aparat falan takmisti k���kken. Yani siz simdi ben de bu tarz aparatlar takip emek verirsem, �enemin geri gelecegini mi s�yl�yorsunuz? |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Ekim-2020 tarihinde 10:10 |
|
Evet |
||
![]() |
||
plels
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Ekim-2020 tarihinde 13:10 |
|
Hocam Ankara'da b�yle d�s�nen iyi bir doktor s�yleyebilir misiniz �zel mesaj ile? Adana bana �ok uzak, size gelmem zor olur. |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Ekim-2020 tarihinde 19:36 |
|
Isim vermem dogru olmaz. Zaten bilmiyorum. istek ve beklentilerinizi a�ik , net ve temiz T�rk�e ile s�ylerseniz degerli meslektaslarim sizi kirmayacaktir. Yine son karari hekiminiz verecektir. |
||
![]() |
||
plels
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Ekim-2020 tarihinde 21:24 |
|
Hocam iyi doktor bulmak zor. Bunu benden daha iyi biliyor olmalisiniz. Ayrica meslektaslariniz t�ccar olmus durumda. Isini iyi yapan ve kazik atmayan doktor bulmak zorlasti. Belki de eskiden de b�yleydi, bilmiyorum. Mesela �ene ameliyatini �ok kolay ve risksiz bir ameliyat gibi g�steren youtube videolari izledim mesela. ��nk� ameliyat i�in 20 bin lira falan veriyorsunuz. Bana gelsin, ameliyat edeyim ve parami alayim diye d�s�n�yorlar. Ayrica baska durumlar y�z�nden doktor doktor gezdigim i�inde bu durumu biliyorum. Mesela son gittigim dis�i, �enemin geriye alinamayacagini s�yl�yordu ama simdi siz alinabilecegini s�yl�yorsunuz. Yani iki tane doktor ama iki zit cevap. Ayrica mewing diye bir sey duydum. Dili dogru pozisyona getirerek hafif kemik degisimleri yasayan, fotograflarini atan kisiler var. Bu ger�ekten dogru mu bilmiyorum. Bu da doktorun youtube kanali: https://www.youtube.com/watch?v=Hmf-pR7EryY Bu t�r seyleri ancak arastirip bulabiliyoruz malesef. Bu doktor da sizin gibi dil ve boyun durusunu falan d�zelterek kemiklerin yavas�a dogru pozisyonu alacagini s�yl�yor. |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Ekim-2020 tarihinde 21:40 |
|
|
Link yolladiginiz videoda konusan sahis siddetli dis gicirdatiyor. �enesinin dis arka kenarinda kalinlasan maseter kasindan �ok belli oluyor.
|
||
![]() |
||
plels
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Ekim-2020 tarihinde 22:27 |
|
Adami dikkatli bir sekilde dinledim. Dis gicirtisi duyulmuyor. Hangi saniyede gicirdatiyor? |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Ekim-2020 tarihinde 06:49 |
|
|
Ses ile duymaya gerek olmaz. Maseter kasinin tutundugu noktalarda meydana gelen kalinlasma bireyin g�nl�k yasantisinda dis gicirdattigini veya siktigini d�s�nd�r�r/s�phelenmemizi saglar.
|
||
![]() |
||
plels
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Ekim-2020 tarihinde 12:26 |
|
Mewing yapanlarda o kas daha belirgin oluyor. Youtube'da mewing diye aratirsaniz g�r�rs�n�z. |
||
![]() |
||
kaptancansu
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2021 Konum: Samsun Durum: Çevrimdışı Puan: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Nisan-2021 tarihinde 15:33 |
|
|
merhaba benim de �n dislerimin �zerinde dis d�kt�g�m zaman �ikan ve g�lmemi engelleyen �stdislerim var tel taktirmak i�in devlet �ok ileri tarihlere atiyor. �zelde yaptirmak i�in biraz baktim fiyatlar buradaki gibiyse yaptirilabilir gibi geldi.Her yerde fiyat degisir mi emin olamadim https://www.periodent.net/dis-teli-fiyatlari/
|
||
![]() |
||
nicksizz4
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Nisan-2021 tarihinde 16:13 |
|
|
Dis teli tedavisi g�r�yorum ben suan sorusu olan varsa yazabilir
|
||
![]() |
||
kaptancansu
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2021 Konum: Samsun Durum: Çevrimdışı Puan: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Nisan-2021 tarihinde 20:54 |
|
|
ka� paraya taktirdiniz dis teli fiyatlari ne kadar tutuyor alt �st �ene?
|
||
![]() |
||
vbdestabe
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 07-Agustos-2021 Konum: Diyarbakir Durum: Çevrimdışı Puan: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Agustos-2021 tarihinde 01:29 |
|
|
Hocam dis teli kullanan biriyim ve d�n yemek yerken yanlisikla sert bir madde y�z�nden d�st� dis telim. Normalde dis teli fiyatlari olduk�a pahali. bu siteden arastirdim ve olduk�a yararli oldu . Sizler de bu sitedeki bilgileri teyit edebiliyor musunuz. https://www.periodent.net/dis-teli-fiyatlari/
|
||
|
abdullah �akmakk
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Agustos-2021 tarihinde 21:17 |
|
|
Bu sitede kendim yazamdigim hi� bir seyin kefili degilim. Forum i�eriginde sayilamayacak kadar fazla sayida onaylamadigim bilgi bulunmaktadir Dis teliniz disinizden ayrildiysa ����ok basit bir m�dahale ile yerine yapisir. O teli oraya takan meslektasima gidiniz. Neden dis teli fiyatlarina bakiyorsunuz? B�t�n telleri s�k�p en bastan tel tedavisine baslamaya gerek yoktur. |
||
![]() |
||
nicksizz4
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Agustos-2021 tarihinde 21:41 |
|
|
Ben de dis teli kullaniyorum. Braketim kirildi. Doktorum geri yerine yapistirmadan devam ediyor. Tel tedavisine bastan baslamak gibi bi durum s�z konusu degil
|
||
![]() |
||
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |