![]() |
Bir sorum var yorumlariniz benim i�in �nemli |
Yanıtla
|
| Yazar | ||
ali1111
�ye
Kayıt Tarihi: 10-Haziran-2021 Konum: Bartin Durum: Çevrimdışı Puan: 42 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Bir sorum var yorumlariniz benim i�in �nemliGönderildi: 23-Mart-2022 tarihinde 11:02 |
|
|
B�y�k abdeste �iktigimda s�rekli mukus yani bildiginiz t�k�r�g�m oldugu gibi �ikiyor �ogu zaman ishal oluyorum �zellikle az yemek yedigimde yani midem ve bagirsagim biraz bos kalsa ve arkadaslar �zellikle t�k�r�g�m bagirsaklarimda asiri gaz yapiyor bagirskalarimda sesli hareketler oluyor b�yle ve gaz var �ok fena disari da atamiyorum (nefes kokusu sebebi ) keza midemde de �yle ��nk� ne zaman yutkunsam midemde aniden bi gaz sesi bi sikisma oluyor bunun sebebi nedir yorumlariniz benim i�in �nemli dostlar
1) t�k�r�kte zararli bakteriler olabilir mi ? 2)mide asidi azligi t�k�r�ge gerekli etkiyi yapamadigi i�in olabilir mi ? 3) veya sizin g�r�sleriniz nelerdir ? |
||
![]() |
||
Melina
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Mart-2022 tarihinde 11:50 |
|
|
Sindirimle ilgili problemlere isaret sendeki sikayet bence benimde �yleydi ��nk� yediklerie dikkat et sivilari ve tatlilari yemeklerden 2 saat �nce veya sonra t�ket ben birka� g�nd�r sindirim enzimi kullaniyorum iyi geliyor sanki daha iyiyim diskiyla gelen t�k�r�k gibi seyde benim tahminimce iltihap olabilir ��nk� bir ara benimde �yleydi ama sonra nolduysa d�zeldi
|
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 393 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Mart-2022 tarihinde 13:24 |
|
Mide asidi azliginda yemekler sindirilemez, saatlerce midede kalir, bagirsaklara ge�mesi uzun s�rer, tam sindirilemedigi i�in bagirsakta da yeterince sindirilemeden ge�irgen bagirsak sendrromuna sebep olup bagirsaklardan tam sindirilemedigi i�in patojen, hastalik yapici maddeler kana karisirmis. Ge�enlerde bunun videosu i�in baglanti adresi koymustum ama izlememissinsz sanirim. Mide asidinizin yeterli olup olmadigini anlamanin en kolay yolu aksam yiyip i�ip en az 8 saat saat bir sey yiyip i�meden sabah kalkiyoruz. Yarim su bardagi suya �ay kasiginin yarisi kadar silme karbonat ekleyip karistiriyoruz ve bu suyu i�iyoruz. Midemizdeki asit karbonatla birlesince tepkimeye girip karbondioksit gazi �retirmis. Eger midemizde yeterince asit varsa yani ph 1 ile 3 arasinda ise karbonatli suyu yuttuktan en ge� 5 dakika i�inde karbondioksit gazi olusarak gegirmemiz gerekirmis. Eger gegirmiyorsak mide asidimiz yeterli degil demekmis. Yemeklerle kesinlikle su i�miyoruz, yemekten 1 saat �nce ve en az 2 saat sonra i�memiz gerekiyor ki mide sivisini sulandirip asitligi daha da d�s�rmesin. Mide asidi azsa yediklerimiz tam sindirilemedigi ve gidalardaki mikrop, bakteriler de o asitle �ld�r�lemedigi i�in terimiz, v�cudumuz bile pis kokarmis |
||
![]() |
||
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Mart-2022 tarihinde 17:12 |
|
mide asidi artirimi i�in ise yemekten sonra suya 1 tatli kasigi dogal elma sirkesi ile karistirip i�mek yarar sagliyor. yemek �ncesi de olur g�nde 2 defa. |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Nisan-2022 tarihinde 11:16 |
|
|
Agiz kokusu kadar sosyallesmeye engel olan ve dahiliyeciler tarafindan g�zardi edilmis sebebi ve ��z�m� �zerine d�s�n�lmeyen komplikasyon "KARIN GURULDAMASI" tipki dis hekimlerinin �zerine �alisma yapmadigi "AGIZ KOKUSU" gibi bu rahatsizliginda dahiliye gastro alaniyla ilgilenen cesur bir doktor tarafindan ele alinip sebep ve ��z�mlerin ortaya �ikarilmasi gerekiyor. Yoksa biz zavalli hastalar kendi basimiza �are bulamayacagiz.
|
||
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
||
![]() |
||
Selen123
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Nisan-2022 tarihinde 08:55 |
|
|
Karin guruldamasinin bizlerde fazla olmasinin nedeni cok fazla sitrese maruz kalmamiz seker sakiz tuketmemiz yada kokuyu bastirmak icin yaptigimiz denegesiz �g�nler v�cudun normal isleyisini bozuyoruz bagisak ve midemizde haliyle tepki g�steriyor.Midemiz asitleniyo maalesef
|
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Nisan-2022 tarihinde 06:31 |
|
Guruldayan mide mi bagirsaklar mi ayirt edemiyorum. Evet stresin mutlaka etkisi var ama seker sakiz gibi seyler de kullanmiyorum. Tam gastro hekimine sira alacagim zaman daha dogrusu randevu zamansiz acil isler �ikiyor sonra randevu bulunmamaktadir uyarisi ile aylarca bekliyoruz. �are bulabilecek miyim s�pheli ama bu isin uzmanlik alani buysa �are aranacak yerde orasi. Googleye karin guruldamasi neden olur diye yazin ilk sitede yemeksitesi diye bir sitede yazari ve kaynagi belirsiz bir tanim yapilmis. Bilim bu kadar mi k�t� durumda. Alakasiz insanlarin a�iklama yaptigi isin ehillerinin bir tane bile arastirma yorumda bulunmadigi bir sikayet olabilir mi vallahi hayretler i�indeyim. |
||
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
||
![]() |
||
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |