![]() |
Tip 5 iyilestim |
Yanıtla
|
| Yazar | |
Orhan96413411
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Tip 5 iyilestimGönderildi: 17-Ekim-2022 tarihinde 20:15 |
|
Merabalar yaklasik 1.5 2 sene olsu bu formu takip edeli hi� bir sey yazmamistim ve sadece sunu s�ylemek istiyorum ben nefesimi koklarken koku aliyodum ve kesin emindim ama etrafimda yanyana karsi karsiya sohbet ettigim hi� bir insan bu kokuyu almiyodu biraz zor oldu ama anladim piskolojik agiz kokusu �ok yaygin ben 6 7 senedir agzimin kokdugunu zannediyodum sigara kullanan biriyim ve nefesimi yakindan koklayinca sigaradan dolayi agiz d�zenimin bozuldugunu farkettim ama bunu kimse almiyordu yani arkadaslar piskolojik agiz kokusu �ok yaygin ben zorda olsa buna inandim herkezin tip 5 olma ihtimali yuksek bu formda insallah tez tamanda kurtulursunuz
|
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 393 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Ekim-2022 tarihinde 22:41 |
Dilini disini fir�ala, bi sey yiyip i�me, 2 saat sonra bi pe�eteyle dilinin sirtini siyir ve 1 dakika bekleyip kokla, k�t� kokuyorsa nefesin de �yle kokuyordur. Bilegini yalayarak da dogrulayabilirsin. Agzi kokmayanlarin genelde bilegini yalayinca da kokmuyor. Psikolojik koku nasil olur aklim almiyor benim. Ben kendi ter kokumu aldipim zaman diger insanlar da ter kokuyorsun derken agiz kokumu aldigimda nasil olur da onlar almazlar? Burda bir yanlislik olmali. |
|
![]() |
|
Orhan96413411
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Ekim-2022 tarihinde 14:32 |
|
Benim aldigim Etrafimdakilerin almadigi koku bana piskolojik bir sekilde yansiyor
|
|
![]() |
|
Sabreyle
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Kasim-2022 tarihinde 23:40 |
Kesinlikle bu durum g�zardi edilmemeli forumdakilerin �ogu agiz hijyenine �nem veren ve bunu �ok �nemseyen kisiler, s�rekli g�ndemimizde aklimizda bu var ger�ekten var olmayan kokuyu duyabiliyoruz ya da siddeti konusunda yanilabiliyoruz. emin olun bu durum azimsanmayacak kadar �ok kiside mevcut. Agiz kokumu 1 metre uzaktaki birinin duyabilecegi bir siddette oldugunu d�s�nd�g�m haldeyken ,dogru s�yledigine emin oldugum 5 kisiye �ok yakindan (5-10cm kadar) sicak nefesimi verdim, y�ksek sesle konustum ve �fledim hepsi de zerre miktarda koku olmadigini s�ylediler. Halbuki ben o anda agzimdan diski kokulari aliyor idim. Inanamadim ama cesaret edip daha �ok kisiye test ettim ve sonu� yine ayniydi. Herkeste b�yle olacak diye birsey yok tabi ki ama bir�ok kisi 5 metre �apinda herkesin duyabildigi, girdigi odada en uzaktaki kisinin bile kokuyu aninda fark ettiginden bahsediyor ve bu kisiler g�nde 5 kez dil dis fir�alayan kisiler. Bu kesinlikle tip5 belirtisi bunu mutlaka yakinlarinizla test edin arkadaslar. Unutmayin Beyniniz sizi istediginiz herseye inandirabilir. |
|
![]() |
|
Orhan96413411
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Kasim-2022 tarihinde 14:03 |
|
Sabreyle �ok g�zel yazmissin zaten tip5 olan �ogu insan bende kesinlikle agiz kokusu var derler tip 5 olma ihtimali vermezler kendilerine ve en �nemlisi kimseye soramazlar koku varmi diye �ekingen kirilgan insanlardirlar ben agiz kokumu hissediyorum hatta bazen kokunun siddetinin arttigini veya azaldigini hissediyorum ama normal bi mesafeden 5 10 cm den konustugum insanlardan koku alan yok yada bazen �ok yaklastigimda y�z�ne �fledigimde �ok hafif diyolar yani normal olan olmadi gereken bir seyi bild �ok kafaya takiyoruz.
|
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Kasim-2022 tarihinde 22:11 |
|
Selam sabreyle, agiz kokun yok mu yani?
|
|
![]() |
|
Sabreyle
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Aralik-2022 tarihinde 20:53 |
|
Selamlar. Ben etrafimdakilere sorma cesaretini buldum ve test ettik�e benim duydugum koku da azaldi. Hatta sordugum ilk kisiye yakindan �fleyip koku yok dediginde benim duydugum koku da bir anda ge�iverdi psikolojik oldugunu o an fark ettim. Ama hala insanlarin y�z�ne karsi konusmaktan �ekiniyorum uzun yillar korkuyla yasayinca travma haline geliyor artik
|
|
![]() |
|
Sabreyle
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Aralik-2022 tarihinde 21:13 |
|
Ben yaptigim bazi hatalari s�ylemek istiyorum. Bunlar benim gibi olanlarin psikolojisini bozan seyler:
1. Sabah uyanir uyanmaz agiz kokumu test etmek( herkeste olan birsey) 2. Dis ipi kullandiktan sonra ipi koklamak bu da ayni sekilde herkeste olur 3. S�rekli agzimdan nefes verip burnumdan �ekmek( snif snif seklinde) Bu da insani yaniltan bir y�ntem agzimiz burnumuza �ok yakin :) ve zaten k�t� koku ariyoruz dis macunu kokusu bile k�t� geliyor ayrica s�rekli yapinca agiz kurulugu oluyor bir s�re sonra koku yoksa bile olacak hale geliyor 4. Bilek yalama testi yapmak. �ogu kiside koku oluyor. Bunlar beni hep yaniltti dis ipini koklayip agzim �yle kokuyor zannedenler Bademcik tasini �ikarip agzi �yle kokuyor zannedenler Bunlari yapmayin psikolojinizi alt �st etmeyin Bu isin �aresi birini karsiniza alip denemek ya da profesyonel yardim almak gerisi adami hasta eder |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Aralik-2022 tarihinde 18:09 |
sabreyle hanim/bey �ok dogru seyler yazdiniz. tesekk�r ederim. keske forumdaki diger arkadaslarim bunlari okusa ve uygulayip i�sellestirse. |
|
![]() |
|
marquex
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Ocak-2023 tarihinde 19:14 |
Uzun bir s�redir agiz kokusu, agiz kurulugu problemini yasiyorum.Bu bahsettiginiz hatalarin �ogunu ben de yapiyorum aslinda ama sorun sadece o degil.Istanbul'da Fatih Vural'in agiz kokusu testleri yaptigini forumdan g�rm�st�m.Ona gitmeye karar verdim.Sabahlari a� sekilde test yapiliyor ben de sabahlari haliyle normalden �ok �ok daha fazla agzimin koktugunu bildigim i�in kesin bir sonu� �ikar diye bekliyordum.Ama tip5 tanisi konuldu ve testlerin hepsinin dogru yapildigini kesin bir sekilde tip5 oldugumu vurguladi ama ayni gun kahvaltimi yaptiktan sonra 2-3 saat sonra k���k kardesime yaklasip sordugumda yine agzimin k�t� koktugunu s�yledi.Kafam �ok karisti eger ben tip5 isem baskalarinin koku almamasi gerek miyor muydu?Eger ger�ekten agzim kokmasa bile okadar fazla agiz kurulugu yasiyorum ki o bile tek basina yetiyor rahatsiz olmama(ki muhtemelen agiz kurulugu �ok yasadigim i�in koku problemini yasiyorum.)Yok mudur bunun bir �aresi acaba |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |