![]() |
bir ila� da benden. |
Yanıtla
|
| Yazar | ||
Josephine
�ye
Kayıt Tarihi: 30-Temmuz-2013 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 72 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: bir ila� da benden.Gönderildi: 31-Temmuz-2013 tarihinde 00:38 |
|
|
Arkadaslar kullandigim s�rece bana ��z�m getiren bir ila�tan bahsetmek istiyorum.
Kronik alerjik rinitim var, asi da oldum ama ��z�m� yok. S�rekli burun spreyi ve antihistaminik verilir bilirsiniz. Burun spreyleri hi� ise yaramiyor. Nerdeyse t�m antihistaminikleri denedim. Degismedi. Biri hari� ! Telfast isimli ila� bana ��z�m olmustur. Fexofenadine ger�ekten �ok iyi bir antihistaminik t�r�. Geniz akintisindan muzdarip olanlar denesinler, zarari yok. Telfast 120 mg yeterli olmadi, 180 mg kullandim. Bunu en az 15 g�n , g�nde 1 tane kullaninca koku kaybolmaya basliyor. �ok enteresan. 5 yildir ara ara kullanarak idare ediyorum. Karacigerine zarar vermez korkma demisti doktorum. Tek sikintisi , nonsedatif gruptan olmasina ragmen t�m antihistaminikler gibi uyutuyor biraz. Otomobil kullananlar dikkat. |
||
![]() |
||
king
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Agustos-2013 tarihinde 17:18 |
|
hocam simdi ilacin i�erisinde zaten 16 kaps�l var 15 g�nden sonra koku azalmaya basliyor demissiniz ilk zamanlar �st �ste 2-3 kutu mu kullanacagiz siz ara ara 5 yil nasil kullandiniz bu ilaci? |
||
![]() |
||
Josephine
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Agustos-2013 tarihinde 23:58 |
|
ben 30 g�nde 20 ila� kullaniyorum yaklasik. 1 kutu da 20 tablet zaten, 1 ay gidiyor. Ben yillardir kullaniyorum, b�brek veya karaciger - bir zararini g�rmedim, ama herkeste b�yle olacak diye bir sey yok, kan testleriyle kontrol ettirilebilir. Ama zararsiz bir ila� grubudur. |
||
![]() |
||
Josephine
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Agustos-2013 tarihinde 23:59 |
|
|
Tip 2 var bende, tip 2 i�in iyi geldi diyebilirim.
|
||
![]() |
||
nyse_o
�ye
Kayıt Tarihi: 04-Haziran-2013 Konum: Kocaeli Durum: Çevrimdışı Puan: 77 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Agustos-2013 tarihinde 16:01 |
|
|
Hani bu zarar verme konusunda eminmisiniz. Bende �m�r boyu kullanmaya raziyim. Ama bir ila�in uzun s�re kullanilmasi bence zaralidir. sahsi fikrim. Bu Konuda bilgisi olan paylasabilir mi
|
||
![]() |
||
evian
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 27-Aralik-2011 Konum: Agri Durum: Çevrimdışı Puan: 220 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Agustos-2013 tarihinde 12:53 |
|
|
benim bogazim nedense hep soguk almisim gibi yaniyor ta genzime kadar sadece dilimin arkasi beyaz ama yklu degil genzime bakincada beyazimsi bir akinti var tum gun
|
||
![]() |
||
01adanali
�ye
Kayıt Tarihi: 29-Nisan-2013 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 54 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Agustos-2013 tarihinde 14:03 |
|
|
evian kardes seninki faranjit belirtisi gibi geliyor bana
ins �yle degildir |
||
![]() |
||
Josephine
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Agustos-2013 tarihinde 21:26 |
|
Murat hocama danisalim isterseniz. Benim tipla hi�bir alakam yok, ben de sizler gibi hastayim. Ama zarar g�rmedigimi kendimden biliyorum. En azindan Nidazol kullanana kadar bunu kullanmayi tercih ederim, niye antibiyotikle bagisiklik sistemimi bozayim?? �zetle, Allerjik rinit ve kronik farenjit i�in olduk�a faydali oluyor diyebilirim. |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Agustos-2013 tarihinde 08:40 |
|
|
Telfast'tan bahsediyoruz degil mi?
Bir ka� haftadan uzun kullanmak dogru degildir. Telfast v�cudumuzda bir enzimi engeller, baski altina alir, salgilanmasina engel olur. Telfast ile engelledimiz enzimin adi "histamin" dir. Histamin burnumuzda ve v�cudumuzun her yerinde salgiyi azaltir. B�ylece burun kurur ve postnasal akinti kaybolur. V�cudun her yeri etkilenir. �rnegin histamin bagirsagimiza lazimdir. Histamin engellenirse kabizliga egilim baslar. Histamin beynimize lazimdir. Histamin engellenirse uyuklama ve dikkat dagilmasi baslar. Histamin akcigerimize lazimdir, oksijen alis verisi yapan salgilarin salinmasini, bronslari mikroptan koruyan salggilarin salinmasini histamin temin eder. Histamin g�zde, cinsel organlarda, b�breklerde ve kalp kasinda gereklidir. Telfast alarak histamin enzimini burnunuzda engellerseniz v�cudunuzun her yerinde engellediniz demektir. Bu sebeple, �m�r boyu (uzun s�re) antihistaminik kullanmayi �ok isabetli bulmam -M |
||
![]() |
||
Mehmet
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı Puan: 388 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Agustos-2013 tarihinde 13:01 |
|
|
Birde ise yarayan bir seyin kullanilmasinda sikinti olmasa...
|
||
![]() |
||
nyse_o
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Agustos-2013 tarihinde 22:03 |
|
|
Simdi devlet bah�eli gibi bir hesap yapicam ve size sunucam:) �ogu kisiye komik gelebilir hatta banada komik geliyor ama napalim bu halimiz bize neler yaptirmadiki. BIZE IYI gelen 3 ila� var ben flagly kullaniyordum kimisine nidazol kimisinede telfast iyi gelmis. Burdan bir hafta 2 tane flagly i�sek sonra diger hafta pharmol zn ve oksijenli su gargara tuzlu su burun spreyleriyle idare etsek. oldu bize 2 hafta diger hafta 2 tane nidazol i�sek ve tekrarinda gene oksijenli su pharmol zn vs. etti bize 4 hafta. 5. hafta telfast i�sek 2 tane 6. haftada gene oksijenli su vs. 6 hAFTADA 6 tane ila� i�mis olduk 42 g�nde 6 tane 200 le �arparsak 8400 g�nde 1200 ila� yani 23 yilda 1200 ila� i�mis oluyoruz. ara verip i�iyoruz. Zararlimidir Elbet zaralidir. 1 senede 2 kez hastalanan kisi 2 antibiyotik kutusu bitirse 1 senede 40 ila� i�mis oluyor. Onun toplam rakamida 920 yani �ok fark yok:) Ne hesap yaptim yahu:) 2014 te iktidariz diye bagirasim geldi simdi:)))))))) E nediyosunuz arkadaslar az da g�lelim. ama uygulanabilirmi sizce !
|
||
![]() |
||
Mehmet
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı Puan: 388 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Agustos-2013 tarihinde 09:55 |
|
|
Uygulanamaz tabiki de. 2 haftada bir farkli farkli antibiyotik kullanmak akil kari degil. Kaldi ki artik bazi doktorlar, antibiyotik kullanilmasi gereken durumlarda bile antibiyotik vermiyorlar zararlarindan dolayi.
Bence bu antibiyotik isini �ok darda kalmadigimiz durumlarda kullanmayalim. Mesela 5 kisi bir arabada tatile gidecegiz, o zaman kullanalim :) |
||
![]() |
||
sifa
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 255 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Agustos-2013 tarihinde 12:26 |
|
|
nyse_o yaptigin hesap teorikte m�kemmel g�r�n�yor ama uygulamada bizi sagligimizdan etmesin:) Biz yine en iyisi arastirmaya devam edelim:) Evian bize umut olmali bence �ok ugrasti kendisi hem de yillarca. En sonunda k���k bir umut isigi yakaladi ve tamamen kurtulacagini umuyoruz.
Ama onun disinda �ok zorda kaldigimiz durumlarda mesela mehmetin dedigi gibi 5 kisi bir arabada tatile gideceksek, ya da nisan d�g�n gibi toplu mekanlarda, �zel ve �nemli is toplantilarimizda deneyebiliriz;) |
||
![]() |
||
nyse_o
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Agustos-2013 tarihinde 22:53 |
|
|
Wallah hala beni aricaklar burun ameliyati i�in beklemekteyim. Ayrica g�m� disim var onu halletmem lazim. pes etmek yok Elbet bulucaz. Zaten Benim ALDIGIM kOKU t�k�r�k kokusu. oda flagly m�kemmel derecede kesiyo. Bu hesap ben 1 sene i�inde �ok siddetli 2 kez soguk alginligi yasiyorum oy�zden antibitiyotik i�mek zorunda kaldigimdan hesap etmistim. Ne bileyim hadi 23 senede kesin �are bulunur diyorum ozamana kadar bari d�zg�n yasiyim:) sigaram yok alkol�m yok millet hap i�iyo esrar i�iyor sagliklarini kendileri elinden aliyo. Ben yasam kalitemi y�kseltmek i�in yapmak zorunda olabilirim. FOX haberi izleyin herg�n ne garip �l�m haberleri oluyor. oy�zden nezaman �lcegimizde belli degil bari yasarken �lmeyeyim dedim. uygulamadim ama sogukta degilim. Sanirim uygulucam. Bu Siradada bir �are bulunursa ne mutlu bana. hala arastiriyorum bende bakalim. Burun ameliyatindan sonra baska biseye y�nelcem patoloji sonucunu bekliyorum birde. ALERJI TESTIMDEde bisey �ikmadi. SU KOSKACADA SITEDE T�K�R�G� KOKAN AMA AGIZ KOKUSUNU ALAMAYAN AGZI �OK KURUYAN T�K�R�G� YAPISKAN GIBI OLAN ALLAHIN BIR KULU YOK MU YAW.
|
||
![]() |
||
sifa
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 255 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Agustos-2013 tarihinde 12:11 |
|
|
T�k�r�g�m kokuyor ama agiz kokumu �ok net aliyorum ben. Agzim �ok kuruyor, t�k�r�g�mde viskoz kivaminda yapiskan gibi ama ben bunun geniz akintisiyla ortak oldugunu d�s�n�yorum. Hepsi bende var ayrica kronik bir burun akintisi da var ama netice yok maalesef..
|
||
![]() |
||
nyse_o
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Agustos-2013 tarihinde 12:30 |
|
|
Sifa Murat Hocanin testini yapsana. Bende bir koku aliyorum ama �ok rahatsiz edici gibi degil geliyor. Bu t�k�r�k testini yaptiktan sonra kokan sey t�k�r�k ve agzim sadece bu kokuyor gibi geldi. Oksijenli su tezide ��r�d� Murat Hoca kanser etkisi oldugunu s�yl�yor. Basa d�nd�k simdi.
|
||
![]() |
||
king
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Agustos-2013 tarihinde 16:11 |
|
|
evet telfast ger�ekten etkili 18 g�nd�r kullaniyorum ilaci etkisini 14-15 g�n sonra g�stermeye basladi ve suan koku yok:)
|
||
![]() |
||
Josephine
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Kasim-2013 tarihinde 00:06 |
|
�ok sevindim. arada ara verin ama....tekrar yogunlasana kadar. g�zel yani, kullanmasaniz da bir s�re sizi idare ediyor. sonra gene geliyor tabii.. |
||
![]() |
||
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |