![]() |
Murat hocama soru |
Yanıtla
|
| Yazar | ||
Efeefe
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Murat hocama soruGönderildi: 16-Haziran-2021 tarihinde 19:43 |
|
|
Arkadaslar biz niye kurtulamiyoruz diye bi d�s�ncem var hatta eminim.bu koku yapan bakteriler nedensehic bi r�ntgende g�r�nm�yo.tip 1 olsun tip2 olsun,tip3 tip4.ben tip 1dim ve 20 senedir hep dis doktoru benim dislerimde o koku geleneu demisti c�nk� r�ntgende c�r�k g�r�nm�yodu.ama benim 2 arkali disimi hep temizlerken aralarini koku geliyodu.en son zorla cektirdim ve kokum gitmisti.zorla cektirmeseydim hala tip1 agoz kokum olucakti.ama bide tip4 oldum icin onuda haletmem lazim ve cok eminimki koku akcigerden geldini.ama yine o bakteri yada o apsemi ne r�ntgende g�r�nm�yo.arkadaslar biz buy�zden kurtulamiyoruz.benim kokum akcigerden geldini biliyorum ama doktor diyoki r�ntgende bisey yok sagliklisiniz oy�zden tedavi etmiyor :(( normalde 6 haftalik antibiotik(climdamizin) yaziolar.akcigerde iltahabi yok ediyomus 6 haftada.ama nasil recetesiz antibiotik alicami bilmiorum.biz hepimiz sorunumuzu biliyoruz ama tedavisini bilmiyoruz.
Hocam sizde bana katiliyormusunuz? Bu koku eden bakteri r�ntgende g�r�nm�yo |
||
![]() |
||
nicksizz4
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Haziran-2021 tarihinde 19:46 |
|
|
Efe, resimli konu diye bir konu a�mistim oraya arka 20lik disimin fotografini koydum, alt taraflari biraz siyahimsi gibi g�r�n�yor dis etim. Oraya dis ipi sokunca bazen koku geliyor ama dis ipiyle iyice temizleyince gidiyor o koku fakat agiz kokum gitmiyor
|
||
![]() |
||
Efeefe
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Haziran-2021 tarihinde 19:51 |
|
|
Ozaman gitmiyosa problem baska yerde bence.cpnk� ben o aralari temizleyince agiz kokum geciyodu bi s�reline
|
||
![]() |
||
nicksizz4
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Haziran-2021 tarihinde 19:59 |
|
|
Himm. Benim hi� ge�miyor malesef. Bogazimdan geliyor sanirim zaten bogazimda k�t� bi tat var s�rekli
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Haziran-2021 tarihinde 21:10 |
|
Hi� bir bakteri r�ntgende g�r�nmez. Hi� bir r�ntgen hi� bir bakteriyi g�stermez. |
||
![]() |
||
nicksizz4
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Haziran-2021 tarihinde 21:32 |
|
|
Murat hocam, kokunun mide kaynakli olup olmadigini nasil anlariz. Agiz kokusu disinda ne gibi belirtiler verir
|
||
![]() |
||
Efeefe
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Haziran-2021 tarihinde 22:20 |
|
|
Hocam ozaman hangi organ hasta oldunu nasil tespit edebiliriz?(tip4)agri yoksa ve bakteri g�r�nmese?
|
||
![]() |
||
nicksizz4
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Haziran-2021 tarihinde 07:27 |
|
|
Evet nasil bulacagiz. Aylarca ugrasip hi�bir sey bulamiyoruz. Sebep ne, nerden kaynakli ne biz bulabildik ne de doktorlar. Illaki bunun bir sebebi ve ��z�m� var
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Haziran-2021 tarihinde 21:31 |
|
Mide kaynakli (Tip 3) agiz kokusu yok denecek kadar azdir. Bosuna arayip yorulmayin Eger bir g�n tip 3 agiz kokusu g�r�rseniz ilk sikayet agiz kokusu olmayacaktir. Sahis siddetli ve dehsetli mide problemleri ile s�r�n�yor iken agiz kokusu da bulunur. Aramaya gerek kalmayacak kadar barizdir. Halkimiz (ve hartta hekimlerimiz) mide sikayetleri ile agiz kokusu arasinda bosuna iliski ariyorlar. |
||
![]() |
||
Selen123
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Haziran-2021 tarihinde 21:52 |
|
|
Ewt hocam midesinde bir suru siknti olupta hic kokusu olmayan insanlar g�rd�m ayrica bu devirde beslenme tarzndan dolayi herkesin midesinde mutlaka bi problem var o zaman herkeste koku olmasi lazm
|
||
![]() |
||
nicksizz4
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Haziran-2021 tarihinde 22:29 |
|
|
Sag olun hocam. Haklisiniz. Mideyi eledik ozaman. Bir sebep elenmis oldu cok sag ol un. Eledikce isimiz kolaylasir umarim
|
||
![]() |
||
Efeefe
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Haziran-2021 tarihinde 23:58 |
|
|
Hocam nefes kokusu icin (kabizlik ve sibo haric) check up yaptirirsam ozaman o kanteste g�r�nmelimi hangi organ nefes kokuma sebep oldunu.yoksa bu yetmezmi? Yani tek tek hepsi r�ntgenlemi g�r�nmeli
|
||
![]() |
||
ali1111
�ye
Kayıt Tarihi: 10-Haziran-2021 Konum: Bartin Durum: Çevrimdışı Puan: 42 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Haziran-2021 tarihinde 00:33 |
|
�ok haklisiniz bence de �yle ayrica midedem olsa s�rekli mi olur zaten �ogumuzun midede �yle ciddi rahatsizliklari yok |
||
![]() |
||
nicksizz4
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Haziran-2021 tarihinde 12:48 |
|
|
Benim dislerim �ok lekeleniyor bu koku sebebi mi sizce
|
||
![]() |
||
ali1111
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Haziran-2021 tarihinde 15:39 |
|
|
Agiz bakimina dikkat etmene ragmen dislerin lekeniyorsa agiz hijyenini bozan bir durum vardir o da muhtemelen �st solunum yolu ile alakali bir sey aynisi bana da oluyor
|
||
![]() |
||
nicksizz4
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Haziran-2021 tarihinde 18:25 |
|
|
Evet ya okadar �ok dis fir�aliyorum ki. Ama yine de s�rekli tartar olusuyor. Mesela 1 g�n fir�alamayim o g�n hemen tartar birikmeye basliyor. Kendim temizliyorum �ok birikmedigi i�in ama. Sirf bu sebepten dis etlerimde bile �ekilmeler oldu.
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Haziran-2021 tarihinde 20:03 |
|
R�ntgen sadece kemikleri veya hava/kalsiyum birikimini tespit edebilir. Kan testlerinin sayisi 600 den fazladir. Hangi testi yaptirdiginiza bagli olarak biyokimya bilgisi verir. Madem agiz kokusunun y�zde 90 dan fazlasi agizdan geliyor o halde neden agzinizdan baslamiyorsunuz? Bize agiz bakiminizi nasil yaptiginizi detayli olarak anlatiniz. fir�a marka model fir�alama s�resi, sayisi, macun gargara hepsini anlatiniz. Bakalim kan testini d�s�nmemizi gerektirecek bi durumunuz varmiymis. |
||
![]() |
||
nicksizz4
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Haziran-2021 tarihinde 21:39 |
|
|
Orta sert dis fir�asi kullaniyorum. Dis macunum parodontax suan, sensodyne de kullandim ipana da signal de. Pek farki yok birbiriyle. Sabah uyaninca, kahvaltidan sonra, �glen yemekten �nce ve sonra, aksam yemekten �nce ve sonra, yatarken fir�aliyorum. Dis telim de var o y�zden de sik fir�alamam gerekiyor ama ne kadar sik da fir�alasam dis lekelenmelerim oluyor. 2 3 dk fir�aliyorumm. Her fir�alamamda dilimi de en arkasindan �ne dogru fir�alarim. Macunla dilimi fir�alarken agzim balgam doluyor. Ne kadar fir�alarsam fir�alayim agzim bi t�rl� ferah olmuyor. Ayni zamanda Macunla dislerimi fir�aladiktan sonra Bi de macunsuz su ile fir�aliyorum macun kalintisi kalmasin diye. Ama yine de koku girmiyor agzim hi� ferah degil
|
||
![]() |
||
ali1111
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Haziran-2021 tarihinde 14:06 |
|
|
Aynen ben de balgam sikintisi �ekiyorum fir�alarken bogazimin arkasi balgam doluyor acaba bogazdaki bakteriler mi sebep oluyor
|
||
![]() |
||
nicksizz4
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Haziran-2021 tarihinde 14:16 |
|
|
Ben de anlamadim. �zellikle dis fir�alarken uzun s�re agzim a�ik kaldiginda balgam artiyor
|
||
![]() |
||
Efeefe
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Haziran-2021 tarihinde 23:27 |
|
|
Hocam CRP (c-reaktif protein) degeri normal cikarsa ozaman tip4 de hangi organlari sebep olarak silebilirim?
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Haziran-2021 tarihinde 22:16 |
|
�ok ileri d�zey bilgi soruyorsunuz. Tip 4 agiz kokusuna sebep olma ihtimali olan d�zeinelerce hastalik ile crp arasinda olasi iliski zayif ve yeterince �zg�n degildir. crp ye bakarakkarar verilemez. |
||
![]() |
||
Efeefe
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Haziran-2021 tarihinde 23:33 |
|
|
Hocam ozamn hangi test sizce en uygundur? Ne �neririrsinih? Tip4 de hangi organ sebep oldunuuu bulamiyorum :( kabizlik degil, sibo degil.akcigerden s�peleniyordum ama oda degilmis.benim nefes kokum cok agir bi koku metrelerce gidiyo koku.kesintisiz.yemek yerken artigiyor.beden kokusuda var.dis fircalamakla 1 saniye bile koku gitmiyor.antibiotik kulaninca tek yatar pozisiyona gelince koku gidiyor.crp testi yaptim, check up yaptim ama hic bi sonuc yok.baska ne yapabilirim?
|
||
![]() |
||
nicksizz4
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Haziran-2021 tarihinde 07:40 |
|
|
Crp kandaki enfeksiyon d�zeyini g�steriyor. Tip4 sindirim problemi yle ilgili bi koku. Bu kandaki crp d�zeyine etki eden bir durum degil.
Endoskopi yaptirmadiysan yaptirabilirsin. Bagirsaklarinda problem olabilir, illa kabizlik sart degil. Bazi besinlere karsi intoleransin olabilir. �rn laktoz intoleransi gibi. |
||
![]() |
||
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Haziran-2021 tarihinde 13:48 |
|
metrelerce kokuyu nasil algiliyorsun, gidiyorsa eger. probiyotik kullaniyor musun. ayrica candida agiz kokusunu arastir. eger �st solunum ve agiz kaynakli degilse. |
||
![]() |
||
nicksizz4
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Haziran-2021 tarihinde 14:00 |
|
|
Bu metrelerce yayilan koku bana psikolojik gibi geliyor. Mesela ben de kendimi bulundugum ortama etrafima koku yayiyorum gibi d�s�n�yorum hep. Ama arkadasimla yarim metre mesafeden konusuyoruz koku almiyorum diyor hatta iyice yaklasip kokluyor koku almiyorum ben diyor simdiye kadar da hi� koku almadim diyor. Ama yine de ikna olmayip maskeyle bile birine yaklasinca konusmasam bile koku gidiyor saniyorum ��nk� ger�ekten psikolojik olarak b�yle etkilendim ve engel olamiyorum bu d�s�nceme. Aklimda b�t�n g�n koku yayiyorum fikri var. Yani bence b�yle bi olay yok aslinda
|
||
![]() |
||
Efeefe
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Haziran-2021 tarihinde 21:26 |
|
|
Yok benimki neyaziki psikolojik degil.annem ve ablam bana s�yl�yolar koku oldunu ve herkez hep burnunu kapatiyo.metrelerce derken b�yle 3 metre felan abartmadan gercekten.nefes kokusu agiz kokusudan daha agir bisey.koku daha fazladir.
|
||
![]() |
||
Efeefe
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Haziran-2021 tarihinde 21:28 |
|
|
Nicksizzz ama senin psikolojik oldunu d�s�n�yorum sen c�nk� kendinden emin degilsin.bak srkadaslarin bile koku olmadini s�yl�yolar
|
||
![]() |
||
nicksizz4
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Haziran-2021 tarihinde 21:55 |
|
|
Annem koku almiyorum dedi ama yanimda hep burnunu kapatiyor. Sadece cok yakin bi arkadasim var o s�yl�yor hi� koku almadim simdiye kadar diye. O yalan s�ylemez biliyorum ama. Annem de hep b�yle eli agzinda konuluyor burnunu kapatiyor, insanlarla konusurken maskelerini tutuyorlar falan heralde diyorum koku yayiliyor. Neye inancami sasirdim bende
|
||
![]() |
||
Inception
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 03-Mayis-2021 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 110 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Haziran-2021 tarihinde 22:40 |
|
|
Karsimda ki insanin agzi kokmamasina ragmen bende bazen istemsiz elimi maskeme g�t�r�yorum burnumu tutuyorum refleks oluyo bu agzinin koktugu anlamini vermez annenin de dogru s�ylicegine eminim ��nk� varsa s�yler iyiligin i�in s�yler.
|
||
![]() |
||
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Haziran-2021 tarihinde 23:26 |
|
en temiz y�ntem, bos duvara karsi konusmaktir. duvari �fleyin sekip hava size gelecektir,kontrol i�in filan bu y�ntem deneyebilirsin. daha �ok y�ntem var tabi . |
||
![]() |
||
nicksizz4
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Haziran-2021 tarihinde 07:57 |
|
|
Duvara karsi konusurken koku almiyorum ama mesela y�z�mde maske takiliyken konusurken kokuyu bazen �ok fazla aliyorum. Maske varken hohladigimda s�rekli bi koku aliyorum
|
||
![]() |
||
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Haziran-2021 tarihinde 14:18 |
|
maske, kumas zaten kokulu bir sey. |
||
![]() |
||
nicksizz4
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Haziran-2021 tarihinde 15:03 |
|
|
Agzimdan geliyor ama koku maskeden degil
|
||
![]() |
||
marln
�ye
Kayıt Tarihi: 16-Aralik-2015 Konum: Mersin Durum: Çevrimdışı Puan: 56 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Temmuz-2021 tarihinde 06:53 |
|
|
Hocam 1 hafta �nce falan endoskopi oldum uzun s�re hazimsizlik siskinlik sikayeti �ekiyordum sonu�larinda eroziv bulbit antral hiperemik gastropati ve �dem vardi ayrica midemden par�ada aldilar onun sonucu �ikmadi. Yukarda s�yledigim rahatsizliklar nefes kokusu sebebi olabilir mi? Her zaman nefes kokusumun midemden veya bagirsagimdan geldigini d�s�n�yordum ��nk� tek rahatsizlik hissetigim yer orasi. Akcigerlerimede baktirdim temiz kronik sin�slerim var ama rahatsizlik etmeyecek d�zeyde. Bu nefes kokusunda sunu farkettim bende kronik kabizlik var en az 10 sene ge�mistir. Nefes kokusu yavas yavas y�kselmeye basladi ama en �ok 10 g�n lavaboya cikmadigim zamanda y�kseldi ve bir daha inmedi ayrica bir ara kaplicaya gittik ordaki suyu i�tim tadi kokusu yumurtaya benziyordu onu i�tim ve nefesimin kokusunda ertesi g�n degisti.hocam endoskopi sonucumdaki hastaliklar sebeb olurmu
|
||
![]() |
||
Efeefe
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Temmuz-2021 tarihinde 11:25 |
|
|
Hocam size 2 sorum var:
Nefes kokusu (tip4) kesinlikle kesintilimidir?yoksa baze sebebler kesintizisde olabilirmi? Bende hem agiz kokusu(nefes kokusu) ve vucut kokusu var.ve kesintisiz.tek sekeri birakirsam ozaman vucut kokum kayipoluyo ama nefes kokum devan ediyo.bu neden �yle olabilie? Ve bu yinede tip4 mi oluyo |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Temmuz-2021 tarihinde 22:07 |
|
Kisisel sorularin yanitlarini bilemem. Hi� bir koku sekeri terk edince kaybolmaz. |
||
![]() |
||
nicksizz4
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Temmuz-2021 tarihinde 16:31 |
|
|
Murat hocam SMART CHROMA diye bir cihaz varmis, Istanbul acibademde kullaniliyormus agiz kokusunu tespit etmek icin. Bilginiz var mi bu cihaz hakkinda. Siz de kullaniyor musunuz
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Temmuz-2021 tarihinde 21:30 |
|
chroma anahtar kelimesi ile forumda arama yaptiniz mi? 12 temmuzda konusulmus. Bu makineyi begenmiyorum onaylamiyorum kullanmiyorum |
||
![]() |
||
Holmes
�ye
Kayıt Tarihi: 04-Ocak-2021 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 57 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Temmuz-2021 tarihinde 22:22 |
|
|
Hocam dis taslarimi temizlettim. temizlettigim g�n� takip eden g�nde kokum zerre azalmadi zaten gargaradan dolayi tip 1 olduguma eminim tamamen ge�iriyor ��nk�. Dil temizligimi vs yaptigimda da koku azaliyordu. Dis tasimi temizlettikten 1-2 g�n sonra koku gitti fakat dil pasim duruyor hi� azalma olmadi suan da sabah koku az var sadece acaba b�yle bisey m�mk�n m� anlayamadim. Koku psikolojik degil bu arada teyitlidir hocam baskasi tarafindan da. Tesekk�rler.
|
||
![]() |
||
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |