Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Tip 1 hari� diger kokular

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Tip 1 hari� diger kokular
    Gönderildi: 02-Haziran-2012 tarihinde 00:43
Arkadaslar genelde anlatirlar �inkolu gargara, dis macunu vs. yada ceviz, badem, �an fistigi ye.. Bunlar tip1 agiz kokusuna iyi gelir diye.

�te yandan tip2, Tip3, Tip4 kokulari kaynagi belli olan kokulardir ve dogru teshis ve m�dahale ile koku s�rekli vaziyette ge�irilebilir. Yalniz Tip1 t�r� kokular ne yapilirsa yapilsin en fazla ge�ici bir �nlen alinabiliyor. Ben s�rekli antibiyotik kullanamam ki! Parmagimla dil sirtimi siyirip kokladigimda o koku hep orada. Bu tip1 'in nisanesi sanirim! Yaniliyorsam d�zeltin doktor bey.

Simdi asil sormak istedigim tip 1 hastalari neler yapmali?

Bir ara hatirladigim kadariyla hastalarinizdan birine �inkolu bir macunu(dis macunu degil belki pastildir) yada onun gibi bir seyi dil y�zeyine s�rm�ss�n�z,1 hafta s�resince agiz kokusunun ge�tigini s�ylemistiniz.(yada hasta s�ylemisti tam hatirlamiyorum) belki bunu muayeneleriniz de hep kullaniyorsunuzdur. Bu �r�n nedir bize s�yler misiniz?

Ben kendi koku t�r�m hakkinda sunu kesinlikle s�yleyebilirim ki nidazol tabletten 2 tane aldim mi 3 g�n boyunca koku kayboluyor, en ufak bir belirti dahi olmuyor kokuda ister sogan yiyim ister baska bir sey o koku olmuyor. Isin ilgin� yani dil sirtina parmak testi yaptigimda bir gram koku gelmiyor. Demek ki bu kesinlikle tip 1 dir diyebilir miyiz? Neden dolayi o bakteriler olusuyor bizde, yanlis olan ne anlamadim ki?

Umarim sorularimin hi� birini es ge�meden yanitlarsiniz. �ok tesekk�r ederim bir daha bize bu konulari konusmak i�in bir imkan sundugunuz i�in.
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Haziran-2012 tarihinde 08:31
Nidazol kullaninca ge�ici bir d�nem i�in bile olsa agiz kokusu derhal ve tam olarak kaybolan insanlar ariyorum. Bazi testler yaptirmasini isteyecegim diye yurt i�i ve yurtdisi forumlarda duyurdum pek m�racaat eden olmamisti veya yanlis insanlar m�racaat etmisti.
Madem bu durumdasiniz Bana bir eposta yazin. Bazi sorular sorup testler isteyecegim sizden.

Es ge�meye gelince, uygun sorulmus b�t�n sorulari cevapladim.
Başa Dön
Mehmet Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Haziran-2012 tarihinde 23:15
Hocam bende tamamen ge�iyor nidazol kullaninca. 3 g�n boyunca sogan sarimsak hak getire hi� bir koku kalmiyor. Bana yollamistiniz ne yapmam gerektigini. Bir tane ila� yazmistiniz onu dene demistiniz. Bende maalesef 2 g�n i�inde yurt disina �ikmistim arada kaynadi �yle. Bu sefer deneyecegim. (maillerime bakacagim birazdan) Bu arada o agiza s�r�len �inko pastili nedir? Ben mi yanlis hatirliyorum.
Başa Dön
tetsuya Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı tetsuya Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Haziran-2012 tarihinde 19:09
�inkolu �r�nler bende oran verecek olursak ortalama %80 civarinda ge�iriyor. Murat hoca'nin paylastigi bilgilerden yola �ikarak tip1 agiz kokusuna sahip oldugum kanisina variyorum.

Bu nidazol'u yarin eczaneden alip test edecegim koku tamamen kesilirse murat hocaya basvuracagim.

Arkadaslar birilerinin elini tasin altina koymasi gerekiyor. Bu isle ugrasan hekim sayisi belli, belki de Murat hoca T�rkiyede tek bu konuda; destek olmaliyiz, yardimci olmaliyiz, gerekirse DENEK olmaliyiz.

Tedavi olan arkadaslar da buralara ugramaz oluyor sanirim bu da yanlis ge�misteki sikintilarinizi hatirlayin biraz vefali olun.

Allah doktorlarimiza sabir bizlere sifalar versin.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı tetsuya Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Haziran-2012 tarihinde 21:04
�stteki mesaji 6 Haziran'da yazmisim, bug�n itibariyle 9 Haziran yani aradan 3 g�n ge�mis hepi topu ve Nidazol isimli antibiyotik agiz kokumu tamamen kesmis bulunmakta. Psikolojik olarak iyi geldigini mi d�s�n�yorum acaba dedim ama g�vendigim insanlara da test ettirdim, koku tamamen yok!

�ok enteresan geldi bu olay bana a�ik�asi. Bu antibiyotik tam olarak v�cudun neresindeki bakterilere n�fuz etti de koku bir anda bi�ak gibi kesildi inanilir gibi degil. Kalici bir ��z�m olmadigi i�in �ok ta sevinemiyorum a�ik�asi; ��nk� bu antibiyotigi daha �nce deneyen ve ayni benim gibi bir ka� g�n agiz kokusu kesilen ilaci birakinca agiz kokusu tekrar devam eden arkadaslarin deneyimlerini okumustum.

Murat hocam bahsettiginiz testler i�in mail olarak ulasacagim size izin verirseniz.

Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Haziran-2012 tarihinde 12:59
Tetsuya, bende bilmiyorum nereye n�fuz ettigini ama isaret parmagimi dilimin sirt kismina sokup siyirdigim zaman, parmagim �ok k�t� kokuyor... Ne zaman nidazol i�sem 6-8 saat i�erisinde o koku kayboluyor. Dilimin arka kismi kesinlikle kokmuyor ve agiz kokum ge�iyor. Ilaci (nidazol 250 mg) kestikten sonra bu durum 3 g�n boyunca s�r�yor. Ne kadar mutlu olmustum ilk denedigimde ��nk� hayatimda ilk defa agiz kokusuz bir s�re ge�irmistim. �z g�venim yerine gelmisti, arkadaslarimla yakin temas kuruyordum. Ama malum sonra yine :(

Bak simdi, Murat hoca bana bir ila� ismi verdi tee subat ayinda ama ben yurtdisina gittigimden kullanamadim. Simdi gene yurt disina �ikacagim diploma islemlerim var. Isin k�t� tarafi 1 seneyi askin baska tedavim s�r�yor o y�zden o ilaci su anda kullanamamaktayim.

Sen bizi bilgilendirebilir misin tetsuya o ilaci alip kulladiginda?
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı tetsuya Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Haziran-2012 tarihinde 22:34
Mehmet ben o ilacin ne oldugunu bilemiyorum. Benim durumum biraz farkli sanirim ben de bilmiyorum. Nidazol 500'� hala kullaniyorum, a�ik�asi birakmaya korkuyorum su an desem yeridir :)
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Haziran-2012 tarihinde 22:14
Doktor yazmadiysa bu ilaci kullanmayin. Florayi bozabilir, hatta hen�z yeterli delil yok fakat baska �nemli hastaliklari tetikleyebilir.
Başa Dön
aze35 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aze35 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Haziran-2012 tarihinde 22:30
hocam ben sin�zit rahatsizligi ile kbb uzmanina gittim ayni zamanda agiz kokusu oldugunu da s�yledim. bana nidazol verdi ve kullandigim da hemen etkisini g�sterdi inanamadim ama koku yok oluyor. 1hafta boyunca �ok rahat ettim. ama biraktiktan 2 g�n sonra tekrar koku tekrarladi. Nidazol sin�zitime iyi gelmedi ayni sikayetlerim devam etmekte. fakat agiz kokusuna bire bir geliyor.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Haziran-2012 tarihinde 18:31
Hocam arkadas yazinca bende eklemek istedim. Bende de sin�zit var, galiba kronik. Sizce bunun nidazolun tamamen bize etki etmesiyle bir ilgisi var mi? Birde bir sey daha ekleyim. Sin�zit y�z�nden dil arkasinda koku meydana gelir mi?(bende var) Yani tip 2 hastalari da tip 1 gibi dil fir�alamali mi?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 22-Haziran-2012 tarihinde 20:37
Sin�zitiniz varsa agzi kokusu i�in daha fazla sebep aramaya gerek yok. Elbette dil kokusunun �zerine eklenecektir.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Haziran-2012 tarihinde 15:26
Peki hocam dil kokusu olmayanlar(tip1), normal agzi kokmayan bir insan sin�zit olursa, bu da agiz kokusu yaparsa, dil kokusuna neden olur mu? Yani dile bakteri tasir mi bu sin�zit yoksa baska sekilde mi k�t� koku ortaya �ikar.

Bunu sormamin nedeni, eger sin�zit dil kokusu yapmazsa bende hem tip1 hem tip2 var demektir. ��nk� dilimin arkasi da k�t� kokuyor...
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Haziran-2012 tarihinde 09:24
Evet.
Sin�zit dahil b�t�n Tip 2 kokular, Tip 1 kokuyu ya baslatir veya artirir.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Haziran-2012 tarihinde 16:42
Hocam, bazi ila�lar var hatta ilaca da gerek yok, Ahmet maranki hoca kaynatilmis olan su ilidik dan sonra i�ine kristal tuz (84 mineral varmis) atiyor belli �l��lerde. Bunu bir alet yardimiyla burundan �ekmemizi s�yl�yor, o sin�zit olan b�lgeler de ki(tipta ki adlarini bilmiyorum)
bakterileri, vir�sleri hep temizliyormus ve o salgilari disari atiyormus. Benimde burnum kendimi bildim bileli tikanik, ne kadar tikanik olursa o kadar koku arttigini hissediyorum. Sizin bir �neriniz var mi denemem i�in? Ila� da olabilir ya da bu tip ev y�ntemleri de olabilir. Bende size etkisini ve gidisati bildirim bu sayede.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Haziran-2012 tarihinde 15:57
Kocakari ila�larindan uzak durmakta fayda vardir. Sin�zitin sebebi bulunup ortadan kaldirilirsa iyilesir. Sebebi bulunmadan tedavi edilmeye �alisilirsa tekrarlayabilir.
Başa Dön
hakan Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı hakan Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Ekim-2012 tarihinde 20:41
arkadaslar tip 1 kokuyu pharmol zn tedavi mi ediyor ge�ici s�re baskiliyormu?
Başa Dön
Misafir Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Ekim-2012 tarihinde 21:08
İlk gönderen: Mehmet Mehmet yazdı:

Hocam bende tamamen ge�iyor nidazol kullaninca. 3 g�n boyunca sogan sarimsak hak getire hi� bir koku kalmiyor. Bana yollamistiniz ne yapmam gerektigini. Bir tane ila� yazmistiniz onu dene demistiniz. Bende maalesef 2 g�n i�inde yurt disina �ikmistim arada kaynadi �yle. Bu sefer deneyecegim. (maillerime bakacagim birazdan) Bu arada o agiza s�r�len �inko pastili nedir? Ben mi yanlis hatirliyorum.

su hocamin �nerdigi ilacin ismini, bi de varsa �inko pastilinin markasini veya nerde bulbilecegimizi de yazsan ?
Başa Dön
coqnfechn Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı coqnfechn Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Ekim-2012 tarihinde 20:51
Evet hocanin �nerdigi ilacin ismi nedir ? Hocam ?
Başa Dön
Josephine Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Josephine Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 31-Temmuz-2013 tarihinde 00:18
İlk gönderen: Misafir Misafir yazdı:

İlk gönderen: Mehmet Mehmet yazdı:

su hocamin �nerdigi ilacin ismini, bi de varsa �inko pastilinin markasini veya nerde bulbilecegimizi de yazsan ?

evet meraktayiz
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.