![]() |
Bademcik tasindan kaynaklanan koku |
Yanıtla
|
| Yazar | |
Clean
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Bademcik tasindan kaynaklanan kokuGönderildi: 07-Haziran-2016 tarihinde 00:20 |
|
Merhaba hocam
4-5 senedir agiz kokusundan muzdaribim. Kokunun sebeplerini �ok arastirdim ve bademcik tasinin bu kokuya sebep oldugunu �grendim. Birka� doktora gittim bademcik tasi tespit etti ve bademciklerimi aldirmam gerektigini s�yledi, 3 ay �nce bademcik ameliyati oldum ama hala koku devam ediyor. Hala tas olabilir mi? Yardim edin l�tfen ne yapmaliyim |
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 231 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Haziran-2016 tarihinde 02:56 |
bademcik taslari ve/veya dis ��r�kleri/dis arasinda kalan besin arttiklari b�yle bir kokuya sebep olabilir. bendeki sebepler bunlardi.bu iki sorunu ortadan kaldirdiktan sonra diski kokusu kalmadi bende. |
|
|
�areSiZseniz ! �are SiZsiniz !!
|
|
![]() |
|
Clean
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Haziran-2016 tarihinde 12:45 |
|
Bademciklerimi aldirdigim halde koku hala devam ediyor. Ne yapmam gerektigini bilmiyorum
|
|
![]() |
|
Funda
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 02-Subat-2016 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 28 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Haziran-2016 tarihinde 15:35 |
|
Clean burnunda sorun varmiydi acaba bide ona y�nelebilirsin.o da olmadi mide elbette �aresi bulunacaktir.Sorunlarin birisinden kurtulmussun oda iyi umarim iyilestim diye yazmak nasip olur forumda
|
|
|
T�kenmislik
|
|
![]() |
|
Clean
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Haziran-2016 tarihinde 12:22 |
|
Murat hocam sizce hala bademcik tasi olbilir mi?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Haziran-2016 tarihinde 13:35 |
Bilmiyorum |
|
![]() |
|
BezginBet�l
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Haziran-2016 tarihinde 22:11 |
|
Benim de bademciklerim alindi k�c�k yasta. Galiba 5 yasimda ameliyat olmustum. Ama gecen g�n kbb hekimi burnumun icinden esnek endoskop ile baktiginda, bademcikler biraz burusuk, girintili cikintili dedi. Baska bir kbb doktoru da bir kac yil �nce bakmisti ve alinmis olmalarina ragmen yine de hafif belirginler agiz icinde demisti. Ben bademcik tasi g�remedim benimkilerde..Ama karbonatla dilimi fircalayip ardindan da yine karbonatla gargara yapinca iyi geliyor biraz. Ya dilde anerob bakteriler var, ya da bademciklerin icinde.
Ama ameliyattan kisa s�re sonra tekrar b�y�me yapma olasiliklari bence yok bademciklerin. Antiseptik gargsra denedin mi? Kbb hekimine bir sor ve etkili bir gargara yazdir. Eger gargarayla gecerse bademcikler ya da dilden kaynaklaniyor demektir bence. |
|
![]() |
|
nilsukkk
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 05-Kasim-2018 Konum: Balikesir Durum: Çevrimdışı Puan: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Kasim-2018 tarihinde 14:07 |
|
bademcik ameliyati oldum 5 g�n oluyor bug�n agzimdaki koku ne zaman gider ve dilimin beyazligi ne kadar surede gecer ?
bogaziminin acisi gecti garip bir tat var suan orda tamamen ne zaman iylesirim ? |
|
|
nilsu
|
|
![]() |
|
bedbahtadam2
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 13-Eyl�l-2017 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 22 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Kasim-2018 tarihinde 14:37 |
|
10 g�ne agrilarin tamamen ge�er sonraki 7 g�n hafif sekilde seyrediyor. dilin beyazligi beslenmenin d�zene girmesiyle gidiyor 2 hafta falan s�rm�st� bende. berbat bir koku oluyor evet ameliyattan sonra kardesim yanindan kovmustu ameliyattan sonra. o da sanirim ge�iyor 2 haftaya (2015 ekimde olmustum)
|
|
|
Tonsilektomi +check
Septum Deviasyonu Ameliyati +check Yan yatik iltihabli 20lik dis cekimi +check |
|
![]() |
|
melek
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 11-Haziran-2017 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Kasim-2018 tarihinde 18:59 |
|
arkadaslar uzun zamandir foruma girmiyordum ama bugun heyecanla biseyler yazmak istedim..d�n burnuma sulandirilmis aci kavun suyu siktim. biliyorum daha �nce konusulmustu ama ben bunu uyguladiktan sonra koku gidince size de danismak istedim.midemden kaynakli bir agizkokusu var saniyordum agzimda hala o aci k�t� tat devam ediyor fakat koku yok . bilmiyorum belki de ge�ici bir durum ama paylasmak istedim.
|
|
![]() |
|
12345
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Ocak-2019 tarihinde 12:16 |
|
Merhaba arkadaslar, eger agz kokunuzun bademcik tasindan kaynaklandigindan eminseniz doktorunuza danisin ve kullanmanizda bir sakinca yok derse propolis diye arinin �rettigi bi �r�n var (eczane ve aktarlarda bulabilirsiniz ) kullanim sekli kutusunda yaziyor sabah aksam dislerinizi fir�aladiktan sonra gargara yapin INSAALLAH bademcik tasindan kurtulacaksiniz
|
|
![]() |
|
12345
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Ocak-2019 tarihinde 08:03 |
|
Propolis de alkol olma riski varmis arkadaslar iyice bi arastirtalim yeni �grendim bende
|
|
![]() |
|
qwertyu
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Ocak-2019 tarihinde 16:01 |
|
Merhaba, agiz dusu yapan aletlerle bademcik ve arkasi rahat temizlenebiliyor. mekanik olaniyla denedim ve ise yaradi, arkasini g�remedigim i�in hepsini temizledim mi bilemiyorum tabi. elektrikli olani pahali ama mekanik olani hesapli.
|
|
![]() |
|
TheyLike12
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 28-Haziran-2019 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Haziran-2019 tarihinde 23:44 |
|
Merhabalar forumda uzun s�redir basliklari okuyorum 2.5-3 senedir agiz kokusu problemi �ekiyorum. Baslarda ne oldugunu neyden kaynaklandigini bilmiyordum. Disimde ��r�k var diye dis�iye gitmistim askeri revirde kanal tedavisi ile kullanabilecegim 3 disi direk �ekti �ok zor g�nler atlattim. Neyse konumuza gelelim. 20 Haziranda bademcik ameliyati oldum.Doktorum aileme bademcigimin arkasinin �ok iltihapli oldugunu agiz kokusunun bundan kaynakli oldugunu s�yledi. Bug�n ameliyatin 9.g�n�. Agiz kokum ge�medi �ok fazla baslik okudum bademcik ameliyati ile ilgili iyi ve k�t�. Doktoruma kontrole gittigimde en az 2 hafta 3 hafta hatta 1 ay beklemen dedi ama ben inaniyorum ki 1 ay sonra da ge�meyecek. Artik umudum kalmadi ben ailemi ikna etmeye �ok ugrastim bundan 5-6 ay �nce Anneme bademcik taslarinin oldugunu agiz kokusu yapabilecegini s�yledigimde bana agzindan baktigin zaman bademciklerini g�remezsin gibi cevaplar veriyordu... Neyse su an bademciklerimin oldugu yerde h�la yara var �ok �ok d�s�k bir ihtimal olsa da ge�er belki... Biktim artik otob�ste yer olmasina ragmen ayakta gitmekten, kendimi rahat�a ifade edememekten, insanlarla konusamamaktan bazen soruyorum kendime bu kisacik hayatta cidden b�yle bir sey i�in bu kadar �aba mi sarf etmem gerekiyor diye. Bu sene sinav senem. 11.sinif benim i�in tam bir rezaletti. O kadar k�t� hissediyorum ki kendimi ders �alismiyorum sadece bos bos oturuyorum b�t�n g�n zaten ameliyat oldugum i�in disari da �ikmiyorum bir seyler yiyip i�emedigim i�in. Bademcik ameliyati olmak isteyenler b�t�n sorularini sorabilir elimden geldigince yanitlarim
|
|
![]() |
|
Sinirbozucu
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Eyl�l-2019 tarihinde 22:56 |
|
Bende bademcik ameliyati oldum ama gecmedi
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Eyl�l-2019 tarihinde 07:46 |
|
Zaten bademcik ameliyati ile agiz kokusu iyilesen pek az insan g�rd�m.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Eyl�l-2019 tarihinde 07:49 |
|
Bademciklerim parmak veya bir alet ile dokununca koktugunu anlayabiliyoruz. Fakat bu koku salya i�inde ��z�nd�g� i�in agiz kokusu yapmiyor. Elimde delil yok ama b�yle oldugunu tespit ediyorum.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Eyl�l-2019 tarihinde 07:49 |
|
Baska bademcik ameliyati olan var mi grupta ?
|
|
![]() |
|
Simyaci
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Eyl�l-2019 tarihinde 16:53 |
Hocam bademcik taslari olan ve koku yaptigini ileri s�ren arkadaslar direkt burnuna y�nelsin..Agizdan s�rekli nefes alan insanlarin bademcikleri kuruyor deliniyor ve tas olusumuna sebep oluyor..bence durum bundan ibaret.. |
|
![]() |
|
Sinirbozucu
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Eyl�l-2019 tarihinde 23:47 |
|
Doktorum da aynisini s�yledi fakat psikolojik olarak iyi geleceginden ameliyati yapti. Agiz kokusunun oldugunu �grenince dislerime �amasir suyu s�r�p fircalamistim. Dilimi asprin cif s�r�p yikadim. Artik sa�ma sapan olan hersey kokuyu ve onun yuzunden uzaklastigim arkadaslarimi aklima getirince mantikli geliyordu.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Eyl�l-2019 tarihinde 18:29 |
|
Aman arkadaslar agziniza toksik kimyasallar s�rmeyin.
|
|
![]() |
|
Sinirbozucu
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Eyl�l-2019 tarihinde 20:32 |
|
�ikar yolu kalmiyor, akil disi davraniyorum.T�m hayatimin bittigini d�s�n�yorum.
|
|
![]() |
|
donniebrasco
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 04-Aralik-2015 Konum: Kocaeli Durum: Çevrimdışı Puan: 33 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Eyl�l-2019 tarihinde 01:20 |
|
hocam tas y�z�mden bademiciklerimi aldirmistim 5 sene oldu ge�medi yeniden tas olustugu g�rd�m ge�en cikardim ufak birseydi ancak cikinca 2 3 g�n koku gitti neyden kaynaklaniyor olabilir derinin altina n�fus etmisti disteki siyah leke yapabilir mi doktorlar bu koku yapmaz demisti tam olarak ne olusturugunu bulamaiyorum
|
|
|
Belki birg�n
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Eyl�l-2019 tarihinde 07:46 |
|
Alinmis yani olmayan bademcik tas yapiyorsa tamami alinmamis olabilir.
Bademcik taslari diste renklesme yapmaz -M |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Eyl�l-2019 tarihinde 07:47 |
Mesela ne gibi akil disi davrandiginizi tespit ediyorsunuz? -M |
|
![]() |
|
Sinirbozucu
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Eyl�l-2019 tarihinde 22:09 |
|
Insanlarla iletisim kuramadiktan sonra hi� birseyin anlami olmuyor.Tarih boyunca bile agiz kokulu insanlar lanetlenmis.G�n�m�zde ise durum farksiz degil.Kimyasal maddeleri s�rekli kullanmaya basladim.Biliyorum zararli faydasiz rahatlamak i�in yapiyorum.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Eyl�l-2019 tarihinde 07:19 |
Not etmek i�in soruyorum: Tarihte lanetlenen agiz kokulu bireyler kim ? Narkotik mi kullaniyorsunuz? Agiz kokunuz bulunduigu i�in mi basladiniz? -M |
|
![]() |
|
lulupi
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Eyl�l-2019 tarihinde 12:06 |
|
Merhabalar, bademcik ameliyati oldum su an 2.g�n�mdeyim.Su an a�liktan, ve yaralar nedeniyle �ok fazla duymasam da koku hissi var. Sonrasi i�in bilemiyorum,neler olacak.
Asil mesele su; genel olarak k�t� bir tat,agizda kuruluk,burun tikanikligi mevcut ancak koku alamayan ancak bazi insanlarla konusurken kokuyu duyan birileri var mi aramizda benim gibi merak ediyorum. Bunun nedenini hi�bir zaman onlarin nefesi kokuyordur olarak algilamadim, her daim kendimden suphe duydum ki bence dogrusu bu. Ama neden o insanlarla iken duyuluyor koku sizce? |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Eyl�l-2019 tarihinde 14:51 |
Sevgili arkadasim �ncelikle bademcik ameliyeatiniz i�in ge�mis olsun. Soru: Agiz kokusu sebebi ile mi bademciklerinizi aldirdiniz ? Soru: Koku alan/duyan/duydugunuz bazi insanlar dediginiz insanlar kendi aralarinda tanisiyor mu? Soru: Asagidakilerden hangisi dogru? A- Bazi insanlar ile karsilastiginizda kendinizde agiz kokusu duyuyorsunuz B- Bazi insanlar ile karsilastiginizda onlar sizde agiz kokusu duyuyor |
|
![]() |
|
lulupi
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Ocak-2020 tarihinde 23:18 |
|
Sevgili hocam, cevabinizi yeni g�r�yorum maalesef..
Evet bademciklerimi kokudan kurtulabilmek �midiyle aldirdim.Kbb doktorum alalim zaten islevsiz hale gelmis fakat y�zde y�z koku ge�er diyemem demisti. Aldirdim lakin hala kokunun var oldugunu hissediyorum.Geniz akintim mevcut ve sabahlari bazen kokuyu alabiliyorum. Bazi insanlarla konusurken kokuyu net duyabiliyorum, ama onlar benden rahatsiz olmus gibi davraniyor. Burunlarini kapatiyorlar veya kasiyorlar, burunlarini �ekiyorlar veya uzaklasiyorlar. |
|
|
tonsillektomi /check
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Ocak-2020 tarihinde 00:52 |
asama asama bu isler. geniz akinti zaten 2-3 nedenden dolayi oluyor, yattigin oda kuru hava varsa, deviasyonun veya burun etin varsa, yada refl� varsa. bademcik alindi, 1 asama gitti, simdi hala varsa diger asamayi bulup-��z�p sorunu k�kten ��zeceksin. |
|
![]() |
|
lulupi
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Subat-2020 tarihinde 23:34 |
|
Deviasyon ve burun etlerimin b�y�k oldugunu s�yledi doktor sinus BT �ektirip gosterdigimde... Bu islemlerden sonra geniz akintisi ve agiz kokusu biten var mi acaba?
|
|
|
tonsillektomi /check
|
|
![]() |
|
Belinda
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 25-Mayis-2020 Konum: Nigde Durum: Çevrimdışı Puan: 31 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Mayis-2020 tarihinde 16:27 |
|
Bacemcikler alinsa bile tas olusmaya devam edio bazi durumlarda okudugum kadariyla ��nku vucut kendisi �retio belki calismayan bi hormon y�zunden parathormon olabilir...vucutta kalsiyum ��kmeleri oluo b�brek tasi icin b�brek alinmio ama bademcik tasi icin bademcikler alinio dogru deil bnce. peki t�k�r�k bezlerinizde tas olabilirmi herzamn g�r�nt�leme cihazlarinda �ikmaya biliniomus bi arastirin isterseniz sialendoskopi y�ntemiyle g�r�l�p cikarilabiliniomus o da ayni sikayetleri yapio agizda kuruluk dilde beyazlik koku vs...
|
|
![]() |
|
PesYok
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 19-Mayis-2020 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı Puan: 8 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Haziran-2020 tarihinde 20:21 |
|
Merhaba, yutkunurken kursaginizda batma olan varmi, sanki k���k yuvarlak bisey var, 4 yil �nce bademcik tasim oldugu i�in bademciklerim aldirdim, endoskopi de olmustum, bisey �ikmamisti
|
|
|
Pes etmek yok!!
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Haziran-2020 tarihinde 22:23 |
zaten kursakta yutkunmada takilma vs, 2 se�enek var, biri kanser digeri, refl�-farenjit . tabi refl�d�r genellikle. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Haziran-2020 tarihinde 07:25 |
Tatminsiz yutkunmadan bahsediliyor galiba. Bunun �ok sayida sebebi olabilir. 2 se�enek ile daraltmak dogru olmaz. K���k dilde �dem, adenoid vejetasyon, peritonsiller iltihap, bademcik hipertrofisi, mukosel, kafa �arpismalari, beyin hasari vesaire. Farinjit tatminsiz yutkunma da yapabilir. Fakat Reflu , genellikle tatminsiz yutkunmaya sebep olmaz. |
|
![]() |
|
Rftoz
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 29-Haziran-2020 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Haziran-2020 tarihinde 13:32 |
|
Merhabalar benim burunda tikaniklik var iki tarafta tikali konkalar deviasyon haliyle geniz akintisi var ve bademcik agizdan aldigimiz icin herg�n enjekt�rle su tutup temizliyorum ve tas olusmadan sadece geniz akintisinin o mukusunu temizliyordum �ok batma ve yutkunma oluyor 2-3 g�n temizlemesem hafiften bogazdan koku basl8yordu bu s�re kisin 1 g�nd� ama hi� agzim kapaliyken burnuma koku gelmezdi taki 3 g�n �ncesine kadar banyoda bademciklere parmakla basmistim ve 3 g�nd�r kokuyu hissediyorum bunun sebebi nedir sayin hocamdan ricamdir acaba bademcik arkasinda vardi da ezilince orda koku mu yapmaya basladi arada vuruyor ama bu durumda olan arkadaslar varsa bi yazsin
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |