Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Ben iyilestim
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Demir ve b12 eksikligi

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Yeni �ye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Polyanna Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Demir ve b12 eksikligi
    Gönderildi: 19-Agustos-2017 tarihinde 17:31
Merhaba arkadaslar, uzun s�redir forumu takip ediyordum. Belirli bir iyilesme gosterince yazmak istedim...

Yaklasik 3 yildir agiz kokum vardi -�ok agir bir koku kendim bile kokuyu aliyordum - daha sonra asiri halsizlikden sikayet�i olarak doktora gittim demir ve b12 eksikligi �ikti. Ila�lari kullandiktan bir s�re sonra koku %70 azaldi.

Azalmayi g�r�nce kokunun buradan kaynaklandigi d�s�nerek demir agirlikli beslenmeye basladim. Dilimi fir�aaldiktan yarim saat sonra beyazlik ve koku geri d�n�yordu simdi ise beyazlik sadece sabah oluyor.:)

Koku ise %90 azaldi tamamen ge�memesini de kirmizi et t�ketmeme bagliyorum. Hi� sevmem kirmizi eti...

Koku kendiliginden ge�medi ise sebebi demir ve B12 eksikligi arkadaslar. Size yardimci olmak i�in yazdim, umarim sizde bir an �nce iyilesirsiniz.
Her seyin bir nedeni vardir.
Başa Dön
ahmetmehmet1 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ahmetmehmet1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Agustos-2017 tarihinde 23:29
vallah aft filan yara varsa b12 bagli buda. Bende et sevmiyorum kirmizi �zellikle. b12 hapi filan almak kullanmak lazim.

Yine dahiliye doktoru bakiyor gidecek arkadaslar.
Başa Dön
Haklar bilimi Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Haklar bilimi Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Ekim-2017 tarihinde 13:05
Dahiliye gittim
B12 tam olarak alt sinirdan bir fazlaydi yanlis hatirlamiyorsam 180 civarindaydi.
Peki Murat Hocam siz ne dersiniz bu konu hakkinda ?
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Ekim-2017 tarihinde 13:14
Sizin bireysel durumunuzu bilemem. Ama demir ve B12 eksikliginin agiz kokusuna sebep olmasi i�in �nemli ve ciddi sekilde sifirlanmis olmasi ve uzun bir s�re b�yle kalmasi beklenir.
Başa Dön
nisaluce Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nisaluce Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Nisan-2018 tarihinde 20:52
Arkadaslar benimde on yildir ne zaman kan tahlili yaptirsam B12 vitamini alt sinirinda altinda �ikar, hatta bir keresinde 6 (alti) ya d�sm�st�. �� kutu dodex igneden sonra bile ancak en y�ksek 350 ye y�kseliyordu.

Devletin �dedigi apikobal, benexol gibi ilaclarin i�inde yalnizca B1, B6 ve B12 var, bunlari i�iyordum ama agiz kokusuna herhangi bir etkisi olmuyordu.

Yazmak i�in erken mi bilmiyorum ama 5 g�nd�r solgarin B complex kaps�llerinden g�nde bir tane i�iyorum, bug�n bir arkadasimla 40-50 cm bir mesafeden konustum ve hi� burnuna dokunmadi, hatta tatli yeyip kahve i�tikten sonra bir arkadasimla 30-40 cm mesafeden konustum ve oda burnuna dokunmadi, o kadar g�zel bir hiski :) dilimden gelen koku yok ve parmagimi dilimin arkasina dokunup kokladigimda koku yoktu! dilimin arkasindaki koku bile gitmisti.

Her zamankinden farkli yaptigim tek sey 5 g�nd�r solgar B compleks vitamin kaps�l�n� i�mek, bunda devletin �dediginden farkli olarak daha �ok B vitamini �esitleri ve folik asit var. kullanmaya devam edecegim, etkilerini g�zlemlemeyede.
Başa Dön
bazenhissediyor Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Nisan-2018 tarihinde 13:17
ila�la agiz kokusu tedavi olmaz sadece absorbe edilir biz tedavi olmak istiyoruz kendimiz kandirmak degil :)
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
nisaluce Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nisaluce Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Nisan-2018 tarihinde 22:10
Vitamin kapsullerini i�tigim s�rece kokuda azalma var ancak bunun semptomatik bir tedavi oldugunu d�s�n�yorum, kandiller bitince eski siddetli haline d�necegi kanisindayim. ��nk� altta yatan sebep yalnizca b vitamini eksikligi olamaz, sebep teshis edilmedigi i�in ge�ici ��z�m saglamis oluyorum.
Başa Dön
�mitvar Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ümitvar Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Nisan-2018 tarihinde 13:03
Karaciger fonksiyonunuz duzelmis ve kani temizleme islevini daha iyi yapmistir b12 ile.Yalniz b12 nin metilkobalamin olanini kullanin.
Başa Dön
ahmetmehmet1 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ahmetmehmet1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Temmuz-2019 tarihinde 22:14
İlk gönderen: nisaluce nisaluce yazdı:

Vitamin kapsullerini i�tigim s�rece kokuda azalma var ancak bunun semptomatik bir tedavi oldugunu d�s�n�yorum, kandiller bitince eski siddetli haline d�necegi kanisindayim. ��nk� altta yatan sebep yalnizca b vitamini eksikligi olamaz, sebep teshis edilmedigi i�in ge�ici ��z�m saglamis oluyorum.

Bir �ok vitamin ve mineral eksikligi �rnegin A
vitamini, B12 vitamini, demir veya �inko eksikligi agizda
kurumayla birlikte mukozada fiss�rlesmeye yol a�ar ki
bu da gida ve doku artiklarinin tutunmasina dolayisiyla
halitozise katkida bulunur.

kaynak : http://eskidergi.cumhuriyet.edu.tr/makale/855.pdf

bende 2 sene �nce filan yorum yazmisim konuya, ben simdi �grendim b12 alt degeri devlette filan tahlilde 200-1000 arasi sinir, benim 300 filan �ikiyor normal saniyordum, canan karatay min 800, osman m�tft�oglu min 500-700 olmasi gerektigini s�yl�yor. yabanci kaynaklar da bu orandir muhtemel. devlet hastanesi dahiliye b�l�mleri bakiyorlar 180 alti sinirin alti oluyor, 200 olsa bile hasta bir sey yapmiyor. b12 eksikigi belirtileri de �ogu uyuyor. bu hafta alacam g�zel bir hap.
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.