Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Ben iyilestim
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

�ok b�y�k oranda iyilestim

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Yeni �ye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Akyildiz Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: �ok b�y�k oranda iyilestim
    Gönderildi: 06-Mart-2015 tarihinde 16:09
Herkese merhaba herkese ge�mis olsun. Kisaca hikayemi anlatip sebep sonu� iliskisini anlatmak istiyorum...
Kendimi bildim bileli bu sorunla karsi karsiyayim. KBB gastroenteroloji dis hekimi i� hastaliklari dahiliye t�k�r�k tahlili kan tahlili vb bi S�r� Y�nteme basvurdum. Endoskopi yaptirip Helikobakter pylori helipak kullandim. Ge�ici ��z�m... 2 ay �nce dahiliye doktoruna gittim. Lacombi ve rennuduo surup yazdi. Yine ge�ici ��z�m oldu. Anladigim kadariyla i�sel bisey oldugu kesindi. ��nk� antibiyotik veya herhangi bir ila� Alinca ge�iyor. Demek ki ilacin tedavi ettigi bakteri yada H�cre yada mantar yada parazit gibi bisey mevcut.

Bazi gidalara karsi degiskenlik G�steren bu durumun tek ��z�m� olarak suyu kesfettim. G�nde en az 1 litre su i�erek bu sorunla beraber bu sorunun paralel olusumlarinada ��z�m bulmus oldum. V�cdumdaki asiri yaglanma da ��z�me kavusmus oldu. Sorunun mide veya bagirsaktan kaynaklandigi kesinlik kazanmis oldu. Haftada 1 g�n 10 adet kurusu Kayisi yiyorum. Herg�n kahvaltida 1 adet Kayisi veya g�n kurusu ile 1 adet kuru incir yiyorum. Dikkat ederseniz su Kayisi ve incir Bagirsak hizlandirici ve bagirsak dengeleyici �zellikte yiyecekler. Su an i�in �ok rahatlamis nefes almaya Baslamis durumdayim. Tek �nerim sudur. Herkesin anatomik yapisi farkli oldugu i�in Bagirsak hareketleri ve reaksiyonlari farkli olabilir. Yogun ishal ile asiri su kaybina ugramamaya dikkat etmenizi �neririm. Zaten su takviyesi yapilmasi gerekiyor. Ishalden dolayi magdur olmayin. Zaten belli s�re sonra Bagirsak normale D�n�yor. Kimyasal ila�lardan �ok daha ucuz ve �ok daha etkili bu y�ntemi denemenizi �neriyorum. Aklima geldik�e t�m bilgileri aktarmaya �alistim.

Ayrica s�yle bir durum daha oldu. Saglikli yasam y�r�y�slerine katildim 1 ay boyunca. Haftada 3 g�n 40 dakika civarinda y�r�y�s yaptigimdada sorun ortadan kalkmaya baslamisti. ��nk� y�r�y�s ile Bagirsak mide normale d�nmeye Basliyor. Mide reaksiyonlari Degisiyor diskilama degisiyor. Benim sorunumun mide veya b�y�k oranda bagirsak �alismasi/tembelligi sorunundan kaynaklandigini kesfettim sanirim.

Dil pasini da yazmam gerekiyor. Dilimde sari tabaka da �ogumuzun ki gibi standart. O da �ok b�y�k oranda kayboldu. Dilin arka kisminda biraz var. Ama koku yok. I�ten gelen koku kayboldu.

Soru sormak isteyen olursa forumu takip ediyorum. Elimden geldigince herkese yardimci olmak istiyorum. Herkese saglikli g�nler. Derdi veren Allah dermani yarattiklari ile Zaten su takviyesi yapilmasi gerekiyor. Ishalden dolayi magdur olmayin. Zaten belli s�re sonra Bagirsak normale D�n�yor. Kimyasal ila�lardan �ok daha ucuz ve �ok daha etkili bu y�ntemi denemenizi �neriyorum. Aklima geldik�e t�m bilgileri aktarmaya �alistim.
Başa Dön
Misafir Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Mart-2015 tarihinde 00:15
gecmis olsun oncelikle hocam ben soyle bi mantik kuruyorum

antibiyotik alinca geciyorsa koku ve birakinca ilaci geri tekrar koku geliyorsa , vucut demekki koku yapan virus mu diyim artik bakteri mi diyim onu uretiyor? mantikli gelmiyor mu sizede...

baska bi aciklamasi olamaz bence vucut koku yapan bu seyi uretiyor bu biseyin hastaligidir neyin blmiyorum benden bu kadar
Başa Dön
Akyildiz Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Akyildiz Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Mart-2015 tarihinde 14:16
Bende ayni d�s�ncedeyim. ��z�m yollarinin �ogunu denedim. Su an i�in �ok rahatim S�k�rler olsun. Bol y�r�y�s bol su sanirim olayi net ��z�yor.
Başa Dön
xauke7 Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı xauke7 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Mart-2015 tarihinde 15:10
kardesim zahmet olmazsa konuya biraz daha detay eklermisin mesela koku ne kadar s�re vardi ne kadar s�rede gitti ve ne zamandir koku yok ve benzeri akla gelebilicek seyleri yazarsan sevinirim bizde yararlanmis oluruz
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Akyildiz Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Mart-2015 tarihinde 02:44
15 yaslarimdayken basladi. Su an 38 yasimdayim. �ok bedel �detti bu durum bana. En son gittigim Dr lacombi diye bir hap ve rennuduo surup verdi. O da ge�ici ��z�m oldu. Bagirsak ve mide ile ilgili oldugu kanaati olustu bende. ��nk� ne zaman antibiyotik yada ona benzer ila� kullansam ge�iyordu. Hep ge�ici ��z�mler olmasindan dolayi bunun i�sel bir bakteri gibi biseye bagli oldugu kanaatine vardim. Su an i�in bol bol su t�ketiyorum. G�n kurusu (Kayisi) kuru incir t�ketiyorum. Haftada en az 2 g�n 45 dk y�r�y�s yapiyorum, y�r�y�s yaparken v�cudun i� isisi �ok y�kseliyor ve bagirsaklarin Performansi artiyor. Ayrica kan dolasimi artiyor. Antibiyotik kullanip ge�ici ��z�me ulasanlara bunlari tavsiye ediyorum. Bir seyi daha belirtmem Lazim kahve �ay yapay seker barindiran yiyeceklerden uzak durmak Lazim. Eger bir bakteri varsa ve koku bu bakteriden olusuyorsa yapay seker kahve bayat �ay vb Seyler bakteriyi besliyor olabilir. Birde bira ge�ici bir fayda sagliyor. Allahtan af dileyerek sirf koku azalsin diye i�iyordum. 2 g�n falan kokuyu b�y�k oranda azaltiyordu.
Başa Dön
xauke7 Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı xauke7 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Mart-2015 tarihinde 12:14
bende tam tersi i�kinin zararli oldugunu duydum bende mide kaynakli problem yasiyorum ve sorun bi mikrop dediler 1 hafta hap seti kullandim ilk 4 g�n koku %90 gitti sonra tekrar ufaktan gelmeye basladi su an koku hala agizda var fakat nefes kokusu d�zeldi anladgim kadariyla mideyi d�zelttim fakat agizdan kaynakli mikrop tekrar mideye ulasti diye bi d�s�nceye kapildim doktor 6 hafta sonra test yapicaz demisti su an o s�renin dolmasini beklyorum bakalim nolucak bu arada tesekk�r ederim ek bilgiler i�in
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Akyildiz Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Mart-2015 tarihinde 15:25
Birde haslanmis patates Tuz ve... Bunu yazmayi unuttum. Hikayesi de s�yle, bir gece aciktim haslanmis patates vardi. Tuzla beraber yedim, su i�tim yattim. Sabah Kalktim koku gitmis. Ertesi gece yine yedim. Baktim faydali. Internetten patatese baktim mide Bagirsak i�in sifa yaziyor. Hatta patates suyunun �ok faydali olacagi yaziyor. Tuzun da yakma etkisi OLDUGUNU d�s�n�yorum. Suyun temizleme etkisi... Denemekte fayda var.
Başa Dön
bir hayalim var Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bir hayalim var Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Mart-2015 tarihinde 23:28
Ilgin� bir bilgi ger�ekten. ben de her zaman hareket halinde olan bir insanim. ge�misimde de suan da da b�yleyimdir.
ger�ek anlamda spor yapmasam da hareketli bir yapiya sahibimdir.
acaba bu durum bana da mi iyi gelmis olabilir mi? Bu y�nden hi� bakmamistim.
Hatta o kadar hareketliyim ki ayni tempoda hi� durmadan 15-20 km y�r�yebiliyorum mesela.
Bug�n yaklasik 25 km y�r�d�g�m gibi:)
�areSiZseniz ! �are SiZsiniz !!
Başa Dön
mehmet27 Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mehmet27 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Mart-2015 tarihinde 17:18
Akyildiz peki kardesim yemekte sonra karninda siskinlik bastirinca falan agri oliyormuydu
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Akyildiz Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Mart-2015 tarihinde 15:00
Agiz kokusu oldugu s�rece alt karinda sislik vardi. Herkese s�yle bir test �neriyorum. ( benim kategorimde olanlara tabi) gaz Yapici seyleri internetten arastirin, bolca t�ketin, agiz kokunuz artarsa Bagirsak veya midede bulunan gaz yapiyi bozuyor ve koku Basliyor demek oluyor. (Bence) Benim vardigim Kani bu. Soda su patates tuz t�ketip y�r�y�s yapinca mide ve bagirsaktaki gaz disari atilirsa koku gittik�e azaliyor. Bunlari deneyip grafigi degistirebiliyorsaniz en azindan mide ve Bagirsak sorunundan dolayi b�yle bir sorun olustugu ortaya �ikmis olur. Ki �ogumuzun sorunu mide ve Bagirsak diye d�s�n�yorum. Yani Siralama yapsak en fazla bu �ikar. Sonra sin�s burun bademcik dis falan �ikar. Birde alafranga tuvalet kullaniyorsaniz Vazge�in. Alaturka tuvalettede bir 3-4 dk fazladan oturun. Bagirsaktaki gaz tamamen atilsin. Su an bitirmis ve isin psikolojik kismiyla savasa Baslamis durumdayim. Arkadaslar level1 agiz kokusu M�cadelesi level2 psikolojik m�cadele. Tekrar koku gelir mi korkusu, nefes Alip verme ritmini ayarlamaya �alisma sikintisi. Hemen hemen herkes, elinden gelse nefes Alip vermeyecek hale geliyor bazen. Bu da nefes alisveris ritmini bozuyor. Ileriye Y�nelik sakincalari var bunun. Kandaki oksijen miktari kalp ritmi akciger Performansi falan filan. Agiz kokusundan kurtulduktan sonra psikolojik tedavi ve nefes teknikleri gibi bir yasam Ko�'u bulmak Lazim yada interneti kullanarak nefes teknikleri �zerine biseyler yapmak Lazim. Psikolojim alt�st benim su an. Nefes alisverisimi d�zenlemek i�in kasiyorum resmen kendimi. Agiz kokusundan kurtulmus olmak ayri bir Rahatlik tabi. Fakat sonrasindaki durumlarda �eyregi kadar can sikici. Aslinda bunuda anlatmak istiyorum ama daha sonra. Herkese saglik diledim.
Başa Dön
mahoni Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mahoni Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Nisan-2015 tarihinde 21:28
Bilgi paylasimin icin tsk ederim kardesim.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Akyildiz Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Nisan-2015 tarihinde 15:36
keske elimden daha fazlasi gelse. �ok �nemli bisey s�ylemeliyiym arkadaslar. mide ve bagirsak kaynakli oldugunu d�s�nen arkadaslar; gaz sorununu ortadan kaldirinca sorunu ortadan kaldirmis olacaginiza inaniyorum. birde kesfettigim birsey var. v�cuttaki su miktari azalinca bagirsaklarin kayganlasma etkisi azaliyor. o zaman asiri gaz ve kabizlik oluyor. otomatikman agiz kokusu artiyor tabi. diger arkadaslarla sesleniyorum bu durumu sizde g�zlemliyormusunuz.

g�nl�k olarak sade soda i�iyorum, su i�iyorum bol miktarda. bagirsak i�in faydali oldugu asikar olam kuru incir ve kuru kayisi t�ketiyorum. (bunlarin ucuzundan uzak durun) malatyali olan varsa yardimci olsun burdaki arkadaslara, kargoyla kayisi, g�n kurusu dagitimi yapsin... (�creti mukabil) daha ucuza gelir, ki b�y�ksehirlede kilosu 60-70 tl malatyadan �ikisi 15-20 tl arasi. denemenizi tavsiye ederim arkadaslar. birde forumdan biriyle daha �nce telefon konusmasi yapmistim. mide ve bagirsaklara iyi gelen kaplica sularindan bahsetmisti. eger yakininda b�ylr bir imkani olan varsa denesin durumu bildirsin. bana bu konuyla ilgili anlatilani tam olarak aktarmak istiyorum. tv de �anakkale taraflarinda bir termal yada kaynak suyundan bahsedildi. ger�i marmara b�lgesi komple bu suyla dolu. suyun bulundugu yerde hem cilt i�in hem belirli hastaliklar i�in hemde mide bagirsak i�in bilmem ne degerleri essiz olan bir sifali su oldugu s�yleniyor. �anakkale afyon eskisehir yalova balikesir veya benzeri yerlerde oturan arkadaslar ufak bir arastirma yapip bu kaplica sularindan mide bagirsak i�in arastirma yapip denerlerse fayda saglanir kanatindeyim, msde ve bagirsaktan kaynakli olup olmadigi kanaatine varmak konusunda daha �nce bahsettigim form�l� biraz daha belirginlestiriyorum. sogan yedikten sonra koku tavan yapiyor ve sogan kokusu bika� g�n boyunca nefesinizde kaliyorsa b�y�k ihtimal sorun gaz mide ve bagirsak kaynakli. bunun yaninda kahve, �ay, �ikolata, seker gibi gidalar, hele ki 3� bir arada igren� kahvelerden uzak durun. test yapmak istiyorsaniz bunlari kullanin. bunlar hem gaz yapici hem agiz kokusunu asiri arttirici maddelerden sadece aklima gelenler.

isin �z� mideye bagirsaga dikkat. murat hocamdan ricam bu konuda hassasiyeti olan arkadaslara bir diyet listesi yayinlarsa b�y�k iyilik bizlere. me yemeli ne yememeli konusunda bilgi sahibi olmak gerekir. �rnegin sogan sarimsak seven ama yiyemeyen ben, su an dozu abartmadan yiyebiliyorum. �nceden olsa 3 g�n sogan kokusu �ekiyordum. sorurusu olan arkadaslara yardimci olmak benim i�in g�rev sevgili arkadaslar. herkese saglik diliyorum.
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Nisan-2015 tarihinde 12:03
İlk gönderen: Akyildiz Akyildiz yazdı:

gaz sorununu ortadan kaldirinca sorunu ortadan kaldirmis olacaginiza inaniyorum. birde kesfettigim birsey var. v�cuttaki su miktari azalinca bagirsaklarin kayganlasma etkisi azaliyor. o zaman asiri gaz ve kabizlik oluyor. otomatikman agiz kokusu artiyor tabi. ..makas... g�nl�k olarak sade soda i�iyorum, su i�iyorum bol miktarda. bagirsak i�in faydali oldugu asikar olam kuru incir ve kuru kayisi t�ketiyorum.

Yukarida yazanlar a�ik bir sekilde tip 4 agiz kokusunun mekanizmasina uyan fevkalade isabetli tespitlerdir.

Diskilama sikliginin d�zenli ve g�nde en az 1 olmasi arzu edilir. Tercihan sabah kahvaltidan sonra olmasi istenir.

Sindirim kanalinda biriken gazlarin nefes ile atildigini g�steren bir resim ekledim

-M

Düzenleyen: aydinmur - 04-Nisan-2015 tarihinde 12:04
Başa Dön
Mehmet Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Nisan-2015 tarihinde 13:21
Peki tip 4 kaynakli kokularda dil arkasinda bakteri birikimi de olur mu?
Başa Dön
latte Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı latte Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Nisan-2015 tarihinde 15:05
hocam benim durumum 2. c�mlede anlattiginiza uyuyor yani d�zenli ve kahvaltidan sonra,hayatim boyunca 4-5 kez kabiz olmusumdur en fazla ama �zellikle aksam yemeginden sonra gaz oluyor ve rahatsiz ediyor ,bu durumda bagirsak kaynakli bi problem oldugunu d�s�nmeli miyim?
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Akyildiz Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Nisan-2015 tarihinde 03:27
hocam tip 4 durumunda olanlar i�in nasil bir re�ete �nerirsiniz?
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Nisan-2015 tarihinde 18:31

hocam tip 4 durumunda olanlar i�in nasil bir re�ete �nerirsiniz?

Sablon tedavi yok maalesef.
Sebebin bulunup ortadan kaldirilmasi gerekir.
-M
Başa Dön
Gemi Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Gemi Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Nisan-2015 tarihinde 22:26
@akyildiz, paylasim i�in tesekk�r ederiz. Yarin ben de baslayacagim.
Senin koku nasildi tarif edebilir misin ? t�k�r�g�n kokuyor muydu ? mesela bende nefes kokusu yok, t�k�r�g�mde koku var, kaynagi ne bi t�rl� ��zemedim...
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Nisan-2015 tarihinde 22:45
Arkadaslar benim mide bildiginiz sisik! Yani sik sik gegirme durumlari oluyor. Karnimin sisliginin a� yada tok olmayla bir ilgisi de yok. A�kende sis, tokkende. Ve dikkat ettim su i�meyi d�zenli yaparsam agiz kokumda azalma oluyor. Bu sisligi nasil ge�irecegim bilmiyorum. Kuru incir ve kayisi olayina yavastan gireyim bende.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Akyildiz Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Nisan-2015 tarihinde 11:32
Gemi kokunun agizdan mi dilden mi t�k�r�kten mi geldigini anlamam pek m�mk�n olmadi. bunu ��zebilmek i�in �ok �aba harcadim. su durumlar oluyordu; dilimi temizleyince koku azaliyor, s�mk�r�rken burnumdan koku gelyor, gegirdigim zaman kokulu olmuyordu.agiz boslugumdaki havayi burnumdan solursam koku gelyordu. bira i�tigim zaman ertesi g�n koku olmuyordu, patates yersem ertesi g�n koku olmuyordu. bunlari yapip yatmadan dillerimi fir�alarsam nerdeyse hi� koku olmuyordu. ama saatler sonra tekrar basliyordu tabi. gittigim bir s�r� doktordan en sonuncusu genel cerrahi uzmaniydi. durumu utana sikila anlattim. yanyana masalarda asistani olan kiz oturuyordu. o y�zden daha zor oldu iletisim. dr bu dururmun tedavisinin zor oldugunu s�yledi, ila� yazdi. ben soru sormaya yeltenirken " bu ila�lari kullan ge�er. bir ay sonra kontrole gel" dedi. o kadar �mitsizdim ki, �mitlenemedim bile. istemedim zaten. o kadar �ok inis �ikis yasamistim ki, tekrar bir inis �ikisa daha tahamm�l�m yoktu. lacombi diye bir ila� ve rennue duo diye bir surup yazdi. kullanir kullanmaz ise yaradi. yine �mitlenmedim. son 3 ay i�indeki s�re�te bu ila�lari kullandim, soda, su, kuru incir, kayisi, g�n kurusu t�kettim, kahve �ay kola vb seylerden uzak duruyordum, tamamen uzak durdum. bitki �aylari konusunda da tavsiyede bulunuyorum. �ok faydali.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Akyildiz Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Mayis-2015 tarihinde 16:47
arkadaslar �nemli birsey sormak istiyorum! g�nde ka� defa ka� dakika dis fir�aliyorsunuz! dilinizi iyice temizliyormusunuz! dis ipi yada dis k�rdani kullaniyormusunuz! yukarida yazdigim uygulamalara ek olarak sunlari s�ylemeliyim. iyilesmeme yardimci olan genel cerrahi doktoru tekrar kontrole gelmemi istedi. ge�enlerde gittim. devlet hastanesinde benzerine zor rastlanan doktor t�r�nden. dakikalarca bana vakit ayirdi ve samimi bir sekilde iletisim kurdu ve dedi ki: evladim ila�larini d�zenli kullan ve agiz hijyenine notmal insanlardan iki kat daha �zen g�ster. bazi insanlarin dis yapilari zayiftir. dis doktoruna git dislerini temizlet ve incelettir. dis kuveeti ve dis yapin konusunda bilgilendirsin. tedavi gerektiren bir durum varsa halletsin dedi. sonu� 100% kaybolan agiz kokusu... hi� s�phesiz. tek yaptigim ila�lari d�zenli kullaniyorum, g�nde 3 defa hakkini vererek dislerimi fir�aliyorum, dilimi temizliyorum, yatmadan kesinlikle agiz temizligi yapiyorum, aksam 8 den sonra bisey yemiyorum, 2 veya 3 g�nde bir dis ipi ve dis k�rdani kullaniyorum. b�y�k oranda iyilesme s�recini olabilecek en �st seviyeye �ikarttim. agzim kokuyormu diye de test bile yaptim. sonu� s�per �tesi...
Başa Dön
Misafir Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Mayis-2015 tarihinde 21:34
ya hocam ilac yazmissin ne ilaci? neden su ilaclarin ismini yazmazsniz anlamiyorum forum zaten yavas isliyor sizde tekrar ilaci yazmak isteseniz 1 hafta geciyor... neden ilk basta yazmazsiniz anlam veremiyorum
Başa Dön
mahoni Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mahoni Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Mayis-2015 tarihinde 21:46
Senin adina sevindim Akyildiz.
Hangi ilaclari duzenli kullaniyorsun ve ne zamana kadar?
Benim midemle alakali hic bir problemim olmadi ayrica hic gaz,yani siskinlik problemi de yasamadim.Eksime yok yani hicbir olumsuzluk yok. Bende antibytk ictigimde koku yok oluyordu,kesince tekrarliyordu.Benimki tip kac acaba? Ben icinden cikamadim!.
en olumlu sey,senin iyilesmen kardes.
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı latte Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Mayis-2015 tarihinde 22:33
akyildiz verdigi ila�larin prospekt�s�nde ne yaziyor neye iyi geliyormus tam olarak?? doktor herhangi bi test ya da tahlil yapti mi?
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı latte Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Mayis-2015 tarihinde 22:39
bu arada g�nde 3-4 kez yaklasik 3-4 dk disimi fir�alarim g�nde 2 kez de dilimi temizliyorum �antamda macun ve fir�a hep vardir evde olmadigim zamanlarda da fir�alarim. dislerimin arkasinda sabitleyici tel oldugu i�in dis ipini herg�n kullanamiyorum �ok zor oluyor.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Mayis-2015 tarihinde 22:42
İlk gönderen: Gurkan33 Gurkan33 yazdı:

ya hocam ilac yazmissin ne ilaci? neden su ilaclarin ismini yazmazsniz anlamiyorum forum zaten yavas isliyor sizde tekrar ilaci yazmak isteseniz 1 hafta geciyor... neden ilk basta yazmazsiniz anlam veremiyorum

Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Akyildiz Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Mayis-2015 tarihinde 11:29
ila�larin isimlerini konunun girisinde yazdigim i�in tekrra yazmak aklima gelmedi. lacombi ve rennuo duo. bu basligin altindaki yazilari okumanizi tavsiye ederim. sorularinizi kapsiyor. murat hocam da �ok �nemli bir bilgi paylasti fotografli olarak. doktor herhangi bir test yapmadi yada tahlil yapmadi. sorunu anlattim ila�lari yazdi kontrole gel dedi. kontrole gittim ge�enlerde. devlet hastanesi doktoru olmasina ragmen 20 dakikaya yakin ilgilendi ve anlatti. agiz hijyeni. rfl�, gastrit, bagirsak, mide asidi vs. ilaci iyilesene kadar kullan dedi. her sabah a� karna lacombi, yemeklerden sinra rennue duo sururp i�iyorum. surubun tadida harika bu arada.
Başa Dön
bir hayalim var Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bir hayalim var Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Mayis-2015 tarihinde 22:36

arkadaslar �nemli birsey sormak istiyorum! g�nde ka� defa ka� dakika dis fir�aliyorsunuz! dilinizi iyice temizliyormusunuz! dis ipi yada dis k�rdani kullaniyormusunuz! yukarida yazdigim uygulamalara ek olarak sunlari s�ylemeliyim. iyilesmeme yardimci olan genel cerrahi doktoru tekrar kontrole gelmemi istedi. ge�enlerde gittim. devlet hastanesinde benzerine zor rastlanan doktor t�r�nden. dakikalarca bana vakit ayirdi ve samimi bir sekilde iletisim kurdu ve dedi ki: evladim ila�larini d�zenli kullan ve agiz hijyenine notmal insanlardan iki kat daha �zen g�ster. bazi insanlarin dis yapilari zayiftir. dis doktoruna git dislerini temizlet ve incelettir. dis kuveeti ve dis yapin konusunda bilgilendirsin. tedavi gerektiren bir durum varsa halletsin dedi. sonu� 100% kaybolan agiz kokusu... hi� s�phesiz. tek yaptigim ila�lari d�zenli kullaniyorum, g�nde 3 defa hakkini vererek dislerimi fir�aliyorum, dilimi temizliyorum, yatmadan kesinlikle agiz temizligi yapiyorum, aksam 8 den sonra bisey yemiyorum, 2 veya 3 g�nde bir dis ipi ve dis k�rdani kullaniyorum. b�y�k oranda iyilesme s�recini olabilecek en �st seviyeye �ikarttim. agzim kokuyormu diye de test bile yaptim. sonu� s�per �tesi...

hijyen konusunda Akyildiz arkadasimi destekliyorum ve sizleri de tekrardan hijyene daha fazla dikkat etmeniz konusunda siddetle uyariyorum.
bakin 1 ay, 2 ay, 1 senedir... dis ve dilimi fir�alamama ragmen verim alamiyorum deyip birakmayiniz.
Bu konuda sunu rahatlikla s�yleyebilirim ki ben ameliyatlarimdan daha �ok hijyenden verim aldim.
Bu konuda g�nde ka� defa dis ve dilinizi fir�aladiginizi bilmiyorum ama hedefiniz daima 5 ile 10 defa olmasina �zen g�steriniz.
Sunu bilin ki bizler i�in 3 defa ger�ekten az. G�n i�inde 10 defa dis ve dilinizi fir�alamaya gayret edin.
B�yle yapilir mi? Veya yapan var mi? demeyin. Ben ger�ekten yapiyordum ve halen de elimden geldigince yapmaya gayret ediyorum.
Suan benim i�in g�nde 2 defa dis ve dil fir�alama yetiyorken dil pasim sagolsun yine 5-10 arasinda dis ve dil temizligimi d�zenli olarak yapmaktayim.
Hi�bir sekilde bundan rahatsizlik duymuyorum,bunun aksine bu konuda �ok memnunum. hijyen konusunda da hasta biri degilim :) bu da ek bilgi olsun.

Ve akyildiz arkadasin dediklerine ek olarak sabahlari uyandiginizda elinizi ve y�z�n�z� yikiyorken dis ve dilinizi de fir�alamayi ihmal etmeyin.
Evet, sabahlari dis ve dil fir�alamak �ok ama �ok �nemli ! Kahvaltidan �nce ve kahvaltidan sonra. Dis ve dilinizi fir�alayiniz l�tfen.
Ve kullandiginiz �r�nlere dikkat edin. �zellikle macun ve gargaraya.
B�yle bir sorun yasayanlar olarak ta sigara ve alkol kullanmayin l�tfen. Bunlar da �nemli seylerdir.

�areSiZseniz ! �are SiZsiniz !!
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.