Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari » S�yleyeceklerim var
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Sin�s rinse ile geniz akintisi tedavisi

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ahmetmehmet1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Sin�s rinse ile geniz akintisi tedavisi
    Gönderildi: 11-Eyl�l-2015 tarihinde 21:25
Evet �zellikle sin�s rinse sonrasi kokuda azalma oluyor daha 3.g�n�mdeyim. 2-3 sene �ncede kulalnmistim simdide basladim.Geniz akintisi olanlar yada balgami bol olanlarda iyi ise yarayacaktir.Devlet hastaneleri ila� yazarlar �zel hastaneler ise b�yle g�zel teknikleri bize �gretiyorlar.

Buda video kullanimi hakkinda

https://www.youtube.com/watch?v=e22Ta7iRgks

Dr.�z anlatmis.

Eczanelerde 20 tl civari.Dogal yikama �r�n� zarari yoktur pek kulak iltihabi olanlar kullanmasin.Zaten �ogu kisi biliyordur yinede sin�ziti geniz akintisi olanlar g�nde 2 saat ara ile yapsinlar bunu.
Başa Dön
karo01 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı karo01 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Eyl�l-2015 tarihinde 14:18
kardes sende ki agiz kokusu nasil di biraz anlatirmisin bide y�zde ka� azalmistir eskiye g�re biraz bilgi verirmisin
Başa Dön
Ethic Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 31-Mayis-2017 tarihinde 17:38
Merhabalar, ben eski kullaniciyim fakat sifremi unuttugum i�in yeniden kayit yaptim. Daha �nce ke�iboynuzu, g�m�s suyu, dis temizligi hepsimi denedim. Sonu� ayni, �zellikle su ramazanda mahvoluyor uz. Endoskopi oldum midede sorun yok, Murat hocam bagirsak mantari ile ilgili kanit olmadigini belirttigi i�in eledim. Su an elimde geniz akintim, koyu yapiskan, kaldi. Yuykunduk�a igren� bir tat hissediyorum ve biraz �s�t�nce daha da artiyor, ne yapabilirim hi� fikrim yok kendimi aspirasyon bile ettim ama ��z�m degil benimle ayni sikintilari paylasan varsa konusabiliriz.. Zira agizdan baslayip KBB, gastro, enfeksiyon hepsini dolandim tekrar KBB ye d�nd�m.
Başa Dön
bazenhissediyor Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Haziran-2017 tarihinde 16:04
İlk gönderen: Ethic Ethic yazdı:

Merhabalar, ben eski kullaniciyim fakat sifremi unuttugum i�in yeniden kayit yaptim. Daha �nce ke�iboynuzu, g�m�s suyu, dis temizligi hepsimi denedim. Sonu� ayni, �zellikle su ramazanda mahvoluyor uz. Endoskopi oldum midede sorun yok, Murat hocam bagirsak mantari ile ilgili kanit olmadigini belirttigi i�in eledim. Su an elimde geniz akintim, koyu yapiskan, kaldi. Yuykunduk�a igren� bir tat hissediyorum ve biraz �s�t�nce daha da artiyor, ne yapabilirim hi� fikrim yok kendimi aspirasyon bile ettim ama ��z�m degil benimle ayni sikintilari paylasan varsa konusabiliriz.. Zira agizdan baslayip KBB, gastro, enfeksiyon hepsini dolandim tekrar KBB ye d�nd�m.

kbb ne dedi balgaminiz akintiniz i�in?
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
ahmetmehmet1 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ahmetmehmet1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Haziran-2017 tarihinde 00:17
İlk gönderen: Ethic Ethic yazdı:

sin�s rinse kullandin mi ? her g�n kullan o balgam gidiyor. o balgam zaten geniz akintisi y�z�nden birikiyor .
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Haziran-2017 tarihinde 18:50
Tekrar merhaba, sin�s rinse kit kullandim, bende kronik sin�zit var.. Hi� biri fayda etmedi. Sin�zit aslinda agiz korkularinin en yogun nedenleri arasinda. ��nk� o bogazimda yapiskan seyin koktuguna eminim. Sin�sler yeterince havalanmiyor ve yapisal anomaliler mevcut dolayisiyla bakteriler i�in m�kemmel bir besiyer alani. Sin�zit te tedavi yaklasimi �ncelik ortalama iki hafta kadar s�ren antibiyotik ve dekonjestan sprey(akintiya azaltmak i�in) tedavi sonrasi devam ederse ki ben avelox kullaniyorum zerre fayda etmedi cerrahi olabilir tabi bir dizi tanisal islemlerden sonra. S�reci bildirecegim sizlere...
Başa Dön
Mehmet Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Haziran-2017 tarihinde 11:32
Bu ramazan ayinda kurtatici gibi yetisti bana. Kaynar suyu, bir miktar tuz( 1 dolu cay kasigi) bir miktar karbonat (�eyrek �ay kasigi) koydugumuz sinus rinse sisesine ceyreginden bile azini dolduracak miktarda dokuyoruz. Daha sobra 30 sn bekleyip uzerine su ekliyoruz. Su ilik olacak. Bunu her sabah yapiyorum oncelikle sinuslerime dogru daha sonra kafami geriye yatirarak genzimden assagi gelecek sekilde suyu agzimdan cikartiyorum. O koyu kivamli olan seffaf birikintiler akiyor. 30 dk boyunca bazen burundan bazen genizden o seffaf koyu sey cikiyor sonra 1 gun boyunca rahatim. Her gun tekrar tabi :(

Neyse sonu�ta agiz kokusu nedenini buldum. Simdi sira sebebinde. Neden o seffaf neredeyse kati kivamli diyebilecegimiz balgamimsi madde olusuyor? Murat hocam yardimci olabilir misiniz?   
Başa Dön
Neslhn Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Neslhn Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Haziran-2017 tarihinde 14:14
Ya arkadasalar bu genis akintisi tam olarak nasil benim kesin emin degilim ben de Ha bire yutkunma geregi duyuyorum zaten sabahlari agzimda balgam bi oluyo o t�k�r�k degil ve o kadar k�t� kokuyor ki
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Haziran-2017 tarihinde 22:53
Arkadaslar bir sey denedim ben ge�enlerde biri yazmis hurafe dendi ama oturdugum yerde yaptim. Ben dogru d�zg�n nefes alamiyorum bir burnum muhakkak tikali oluyor.. Oturdugum yerde derin derin nefes aldim ve genzimi havalandirmaya �alistim.. Bogazim havalandok�a agzimdaki o agir koku azaldi.. Dedigim gibi yapisal anomali var burunda arka taraf havalanmadigi i�in anaerob lar koku yapiyor ve inanir misiniz agzima g�m�s suyu siktigimda dilimde olusan siyahlik nefes alip verince de oldu.. Yani ger�ekten �l�yorlar tamamen ge�miyor ama azaliyor. KBB ile ilgili sorunu olanlar deneyebilir bence tabi sin�s rinse kit kullanmaya devam..
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ahmetmehmet1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Haziran-2017 tarihinde 23:12
İlk gönderen: Mehmet Mehmet yazdı:

Bu ramazan ayinda kurtatici gibi yetisti bana. Kaynar suyu, bir miktar tuz( 1 dolu cay kasigi) bir miktar karbonat (�eyrek �ay kasigi) koydugumuz sinus rinse sisesine ceyreginden bile azini dolduracak miktarda dokuyoruz. Daha sobra 30 sn bekleyip uzerine su ekliyoruz. Su ilik olacak. Bunu her sabah yapiyorum oncelikle sinuslerime dogru daha sonra kafami geriye yatirarak genzimden assagi gelecek sekilde suyu agzimdan cikartiyorum. O koyu kivamli olan seffaf birikintiler akiyor. 30 dk boyunca bazen burundan bazen genizden o seffaf koyu sey cikiyor sonra 1 gun boyunca rahatim. Her gun tekrar tabi :(

Neyse sonu�ta agiz kokusu nedenini buldum. Simdi sira sebebinde. Neden o seffaf neredeyse kati kivamli diyebilecegimiz balgamimsi madde olusuyor? Murat hocam yardimci olabilir misiniz?   

burun kaynaklidir. burunda et yada egrilik olabilir. yada gece yatiyorken oda nemsiz kaliyor olabilir.

benim sorun burunda et + egrilik var b�ylece sin�zit oluyor. sonra genize dogru iniyor. sonra genizde dil arkasinda yapis yapis oluyor. bir sey yedikten sonra karpuz mesela arkada kaliyor suyu sonra koku dil arkasindan gelenler i�in bundan kaynaklaniyor.

tabi 1 ay i�inde ameliyat olacam. isim vardi simdi bosum doktor bakiyorum.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Haziran-2017 tarihinde 10:44
Ben septoplasti ameliyati oldum. Degisen bir sey olmadi maalesef. ama sin�s rinse sonrasi, burnum a�iliyor bazen ve derin derin nefes �ekiyorum. O zaman o koyu seffaf akintiyi atabiliyorum.
Başa Dön
Mnsm Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mnsm Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Haziran-2017 tarihinde 23:49
Ben burun ameliyati oldum ama hi�bir degisim olmadi burnum daha �ok tikali gibi ama anlamadim
Doktor burunda sorun yok dil k�k� ve ses tellerine bile bakti gayet temiz sikinti yok diyor ama koku bian olsun gitmiyo dis fir�alarken bile bende anlamadim artik baska bisey var sanki doku bozuklugu gibi
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Haziran-2017 tarihinde 17:17
Mnsm hi� ge�miyorsa altinda baska bir sey vardir bence, Mehmet ben septoplasti gibi cerrahi girisimlerin tek basina ise yaradigini d�s�nm�yorum kronik sin�zit serde, sin�s lerin de cerrahi y�ntemle a�ilmasi lazim diye d�s�n�yorum.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ahmetmehmet1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Haziran-2017 tarihinde 23:28
İlk gönderen: Mnsm Mnsm yazdı:

Ben burun ameliyati oldum ama hi�bir degisim olmadi burnum daha �ok tikali gibi ama anlamadim
Doktor burunda sorun yok dil k�k� ve ses tellerine bile bakti gayet temiz sikinti yok diyor ama koku bian olsun gitmiyo dis fir�alarken bile bende anlamadim artik baska bisey var sanki doku bozuklugu gibi

ka� ay �nce oldun. �ok ilgin�. normalde kemik yana yatmis onu kirip normal haline gelmesi lazim burnun �ogu tikali filan diyor. devlette mi oldun ?
Başa Dön
Mnsm Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mnsm Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Haziran-2017 tarihinde 00:08
Tamam a�ildi ama problem orasi degilmis doktorlarda �nemsemiyo rahat rahat ameliyat oldun ge�er kafasindalar biride demiyo ki gel senin sorununu halledelim takip�isi olalim yok b�yle giderse daha �ok paranoyak oluyoruz
Koku �l��m cihazina basvuracagim sanurim nerden geldiigini bilip ona g�re tedavi programi olusturmaliyiz
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ahmetmehmet1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Haziran-2017 tarihinde 19:40
İlk gönderen: Mnsm Mnsm yazdı:

Tamam a�ildi ama problem orasi degilmis doktorlarda �nemsemiyo rahat rahat ameliyat oldun ge�er kafasindalar biride demiyo ki gel senin sorununu halledelim takip�isi olalim yok b�yle giderse daha �ok paranoyak oluyoruz
Koku �l��m cihazina basvuracagim sanurim nerden geldiigini bilip ona g�re tedavi programi olusturmaliyiz

vallah benimde nefes %100 olsun yeter. %90 da yeter.

hep yaziyorum yinede yazim.

�nce dis ��r�g� �ok koku yapiyor iyi bir doktora gidin. zaten flas ile bakin dislere belli oluyor ��r�k.

yine bademcik tasi varsa oda yapiyor. sin�zit geniz akintisi farenjit yapiyor.

bagirsak florasi bozulmus ise oda yapiyor. su testi var t�k�r�yorsun sabah vakti dibe ��k�yorsa bagirsak florasi bozuk .

yine mide refl�s� yapiyor. refl� filan varsa hykopter bakterisi mi ne o etkili.

agiz yarisi aft varsa oda yapiyor.

yine var 1 ka� tane ben bunlari biliyorum.
Başa Dön
derdnz Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı derdnz Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Haziran-2017 tarihinde 00:44
Benimde Mnsm gibi.1 dk bile ge�tigini hatirlamiyorum.Sanki agiz i�inde bir sey var ve devamli agiz ve burun yoluyla koku yayiyor. Herhangi bir sey etki etmiyor. Antibiyotik bile hafifletse dahi tam manasiyla ge�irmiyor.

Ne olabilir bu? Bakteri desen karbonat vs etki etmiyor, iltihap desen antibiyotik etki etmiyor.Bademciklerim zaten alinmis durumda.

Soran olursa kaynagini ararken delirdi dersiniz.
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Haziran-2017 tarihinde 12:59
Arkadaslar benim de son iki aydir s�rekli var, dilimin arkasi yaniyor orada aktif olduklarina bakterilerin eminim artik hep oradalar seker atiyorum 3 dksonra koku ve o agir tat yine geliyor, ne yapacagim bilemedim.. Bir de benim burnumdan gelmiyor sadece agiz, o nasil oluyor anlamiyorum..
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Haziran-2017 tarihinde 13:57
Sin�srinse uyguladiktan 5 saniye sonra kafami �ne egip burnumdan akmasini sagliyorum ve s�mk�r�yorum. �yle bir koku olamaz bildiginiz asiri yogun s�lf�r kokusu agiz ve burundan geliyor, hatta disari dogru �fl�yorum yoksa bogulacak gibi oluyorum. Demek ki kanallar tikali nefes gitmesi gereken yere gitmiyor. Keske doktor olsaydim...
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 20-Haziran-2017 tarihinde 17:56
Mehmet senin bu karbonat su karisimin ise yaradi mi onu ne yaptin??
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.