![]() |
hindistancevizi yagi,susam yagi ya da zey |
Yanıtla
|
| Yazar | |
Masal
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: hindistancevizi yagi,susam yagi ya da zeyGönderildi: 15-Mayis-2015 tarihinde 19:00 |
|
Arkadaslar merhaba,
ben bu siteye yeni kayit oldum ve kayit yapmadan �nce yazilanlari okudum ve gercekten cok �z�ld�m. Onun icin kayit olmaya karar verdimki bildiklerimi sizlerle paylasabileyim. bu sorunun ne demek oldugunu bende gayet iyi biliyorum ve yasadim. Denemedigim sey kalmadi ki ben Almanyada yasiyorum ve �r�n bakimindan o Kadar cok sey varki piyasada sadece agiz kokusu tedavisi icin, ama hic biri ise yaramadi. sadece gecici bi s�re icin ise yarayan seyler. ama artik gercek c�z�m� buldum. Yapmaniz gereken sey su: Sabah kalktiginizda ac karna dislerinizi fircalamadan once bir yemek kasigi hindistancevizi yagi,susam yagi ya da zeytinyagiyla agzinizi 20 dakika boyunca gargara yapin. bunlar yoksa isterseniz ay cicek yagida kullanabilirsiniz. agzinizin t�kr�k ile doldugunu hissedeceksiniz ama dayanmaya gayret edin 20 dak. kesinlikle yapmaniz gerek. sakin bogaziniza g�t�rmeyin yani sadece agizda gargara yapin. sonra t�k�r�n ve agzinizi sicak suyla yikayin. dilinizin �st�ndeki tabakanin gittigini fark edeceksiniz ve kesinlikle farki hissedeceksiniz. sonra normal dislerinizi fircalayin, dilinizi temizleyin ve dis ipi kullanin. isterseniz bunu Sabah aksamda yapabilirsiniz. ama kesinlikle 20 dakika yapmaniz gerek. Ben koku yapacak seyler yediysem mesela et, balik yada s�t ondan sonrada bunu yapiyorum. yani adet haline getirdim. ben bunun yani sira misvakda kullaniyorum. misvakda agiz kokusunu �nleyen bir mucize. Umarim yardimci olabilmisimdir ve l�tfen bunu deneyin c�nk� fazla bir masrafi yok sadece disiplin gerekli |
|
![]() |
|
ela eflay
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 27-Nisan-2015 Konum: Aydin Durum: Çevrimdışı Puan: 12 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Mayis-2015 tarihinde 01:13 |
|
peki dogustan kaynakliysa koku ne yapacagiz bu kadar basitmi cozumu
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Mayis-2015 tarihinde 10:59 |
|
tesekkurler fakat hindistancevizi yagini birakinca koku gelcek mi asil onemli olan bu
|
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı Puan: 388 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Mayis-2015 tarihinde 13:39 |
|
Sanirim 20 saniye demek istedin?
|
|
![]() |
|
Masal
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Mayis-2015 tarihinde 23:10 |
|
Hayir 20 dakika yapmaniz gerek.
Bu cok eski hindistandan gelen bir gelenekmis. Alman kaynaklardan okudum ve denedim. t�rk kaynaklarda bulamadim malesef. sadece bunu buldum https://duygupadr.wordpress.com/2014/03/21/hic-vakit-kaybetmeden-yag-ile-gargara-yapmaya-baslamaniz-icin-5-harika-neden/ dogustan gelen kokuya tam care olurmu bilmiyorum ama denemekde yarar var. |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Mayis-2015 tarihinde 23:33 |
|
yok abi 20 dk demek istemis 2 kere yazmis :)))
|
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 422 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Mayis-2015 tarihinde 19:03 |
|
Eyvallah Masal kardes ilgin ve bilgin icin cok tesekkur ederim.
|
|
![]() |
|
msms
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Mayis-2015 tarihinde 04:59 |
|
Selam
Bu linkteki yazilar size mi ait Tesekk�rler |
|
![]() |
|
Magdur42
�ye
Kayıt Tarihi: 14-Ocak-2015 Konum: Konya Durum: Çevrimdışı Puan: 42 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Mayis-2015 tarihinde 22:44 |
|
Bugun bende bile farkettim �ilek kokuyu baya ge�iriyor. 3,4 g�nd�r yiyorum yedikten snra bi s�re azalma oluyor hatta %90 azaliyor bilmiyorum bunu k�r� falan var mi veya tibbi bi a�iklamasi. Murat hocam bi bilginiz var mi ?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Mayis-2015 tarihinde 09:27 |
|
Bakterilerin dikkatini baska y�ne �eken her besin maddesi agiz kokusunu bir s�re ge�irir.
Proteinleri par�alayip koku �reten bakterilere daha kolay sindirebilecekleri ve daha bol enerji temin edebilecekleri bir baska besin maddesi verirseniz, yapmakta oldugu isi yarida birakip, proteinden koku �retmekten vaz ge�ip, sizin verdiginiz besin maddesine y�nelirler. A�likta agiz kokusu var iken agziniza seker alinca kokunun kaybolmasi da bu sebepledir. -M |
|
![]() |
|
Magdur42
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Mayis-2015 tarihinde 23:21 |
|
Tesekk�rler hocam. Bide sizi yakalamisken birsey daha sorayim izin verirseniz. Bu suyu alkali yapma meselesine karsi �ikan �ok kisi var. Karbonatla su alkali olmaz diyorlar. Diyelim ki alkali yaptik suyu veya ortami alkali yaptik. Kurtulabilir miyiz sizce Murat Hocam
|
|
![]() |
|
msms
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Mayis-2015 tarihinde 06:08 |
|
Hocam basligi a�an arkadasin bahettigi y�ntem i�in ne d�s�n�yorsunuz?
Sanirim oil pulling deniliyor bu y�nteme |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Mayis-2015 tarihinde 07:04 |
1) Alkali diyet basligi altinda yenilmesi teklif edilen greyfurt, brokoli, portakal, limon vesaire faydalidir. 2) Bu besin maddelerinin hi� birisi alkali degildir. Alkali diyet basliginin yanlis kullanildigini d�s�n�yorum 3) Karbonat girdigi her ortami alkali (bazik) yapar. Mide yanmasi ve mide asidini gidermek i�in faydalidir. Fazlasi aklorhidri yapar. 4) Alkali (bazik) maddelerin hastaliklara iyi geldigi hurafe oldugunu hi� bir seye iyi gelmedigini forumun (simdi hatirlamadigim bir yerlerinde) yakin tarihlerde anlatmistim s�ylemistim. Arama yaparsaniz yakalarsiniz 5) Karbonatli su ile agiz kokusunun iyilesmesi konusunda yazilanlari merakla okuyorum. Sizlerden �greniyorum. Dozu artirilmazsa, zararsiz denemeler olarak g�r�yorum, masum buluyorum. Sonucu sizler bana s�yleyiniz. Iyi geliyor mu? -M |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Mayis-2015 tarihinde 17:34 |
|
Aklorhidri,nin anlami nedir hocam?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Mayis-2015 tarihinde 21:15 |
Midemin alkali olmasi hastaligina aklorhidri denir http://en.wikipedia.org/wiki/Achlorhydria -M |
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Mayis-2015 tarihinde 21:40 |
|
Hocam g�nde yarim �ay kasigi, yarim litre suda i�sek bu hastalik olur mu? ��nk� insanlar senelerdir proton pompasi inhibit�rleri ve asit giderici suruplari kullaniyorlar. �st�ne �stl�k girtlak kanseri olma oranlari �ok y�kseliyor. Karbonat asiri miktarda kullanilirsa olur sanirim bu dediginiz. Bilgilendirir misiniz ��nk� kullanim miktarim g�nde 1 �ay kasigi kadar
|
|
![]() |
|
Magdur42
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Mayis-2015 tarihinde 22:23 |
|
Hocam bende denemek istiyorum bunu. Aklorhidriye yakalanmamak i�in belirli bir dozaj s�yleyebilir misiniz?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Mayis-2015 tarihinde 07:04 |
|
Alkali ile midenin asidini alirsaniz asil o zaman Tip 3, 4 agiz kokusunu tetiklemis olabilirsiniz. Bu sebeple hi� bir seyin asirisina gitmeyin. Zaten benim s�ylememe gerek yok. Evrensel bir kural olarak daima belirli bir kararda durmak lazimdir.
Karbonatli su zararsiz bir oyun olarak devam ediyorsa organizma bu hatayi giderir sikinti olmaz. Ancak asiriya ka�mamak lazimdir. Karbonat oyununda tehlike sinirinin y�zde ka�lik sol�syondan ka� litre/g�n oldugunu bilmiyorum. Madem karbonat diyorsunuz Neden risk almadan sadece gargara yaparak daha masum sekle getirmiyorsunuz? -M |
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Mayis-2015 tarihinde 10:08 |
|
Gargara yapmak, sanirim oksijenli su etkisi yapacaktir. Benim agiz kokum antibiyotik i�misim gibi ge�mis durumda. Bir farkla; mesela antibiyotik i�ince aciktigim zaman dahi agiz kokusu olusmazdi. Karbonat ise tamamen normal bir sekilde agiz kokusunu ge�irdi. Siz pek ger�ek�i bulmasaniz da benim v�cudum aneorob bakterilerin yasam ekolojilerini bozdu karbonat ve suyla.
|
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Mayis-2015 tarihinde 10:13 |
|
Hocam bu arada refl� ve gastrit i�in kullanilan anti asit ila�lar ilgili yorumunuz nedir? Hastalar senelerce kullaniyorlar bu ila�lari ve yukarida dediginiz midenin alkali olmasi durumu onlarda vuku bulmuyor mu? G�nde yarim �ay kasigi karbonat �ok da bir zarar vermez sanirim.
|
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Mayis-2015 tarihinde 11:39 |
|
Tesekkur ederim Hocam.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Mayis-2015 tarihinde 15:22 |
Gastrit, �lser, reflu gibi hastaliklarda midenin asidi fazla oldugu i�in bazik ila�lar verilir. Aluminyum, magnezyum ve bizmut tuzlari asitlik fazlasi var diye verilir. Bu ila�larin asit fazlasi bulunmayan mideye her g�n alinmasi elbette isabetli olmayabilir. Ka� kasik hangi araliklarla ne etki g�sterir bilemem. Kirilma noktasini veya karbonat dozunu bilemem. -M |
|
![]() |
|
Magdur42
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Mayis-2015 tarihinde 00:49 |
|
Hocam birsey sormak istiyorum. Bagirsaktaki bakteri veya mantarin hemoroid ile bi alakasi olabilir mi ?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Mayis-2015 tarihinde 08:01 |
B�yle bir iliski oldugu g�serilmemistir. Bu g�nk� bilgilerimize g�re iliski yoktur -M |
|
![]() |
|
msms
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Mayis-2015 tarihinde 16:38 |
|
Hocam Asil konu basligi olan oil pulling y�ntemi hakkinda hi� yorum yapmamissiniz
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Mayis-2015 tarihinde 17:12 |
Evet . Herbal (bitkisel ve dogal) katkilar konusunda daha �nce karsi olmadigimi fakat hi� bel baglamamak gerektigini daha �nce forumda bir yerlerde yazmistim bu sebeple simdi yeniden kalabalik etmemek i�in ayni seyleri yazmadim. -M |
|
![]() |
|
Arayan
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 205 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Haziran-2015 tarihinde 16:15 |
|
Sevgili hocam http://www.yocyoc.com/dr-shiffa-agiz-kokusu-bitkisel-seti.html bu urunu buldum kullaniyorum aciklamayi okudugumuzda cok b�y�k bir iddaa bu konudaki dusuncenzi biliyoruz peki saglik bakanligi bu aciklamaya nasil musade eder bizler i�in biri bir sey yapsin artik
|
|
![]() |
|
g�khan
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Temmuz-2015 tarihinde 11:49 |
|
ARAYAN peki bu bitkisel setin faydasini g�rd�nm�?
|
|
![]() |
|
Arayan
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 205 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Temmuz-2015 tarihinde 17:16 |
|
Gordum bende 200 tl ye yakin bi aqirlik vardi cebimde o gitti mesela 2 aydir hic gelmedi artik kolayca konusabiliyorum sendede 200 tl lik aqirlik varsa kullan tavsiye ederim
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |