![]() |
Mide kaynakli kokusu olanlar lutfen buraya!! |
Yanıtla
|
| Yazar | |
delux
�ye
Kayıt Tarihi: 19-Subat-2015 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 44 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Mide kaynakli kokusu olanlar lutfen buraya!!Gönderildi: 01-Ekim-2015 tarihinde 07:44 |
|
kokunun mideden geldigine emin olan arkadaslar ozellikle sizin dikkate almanizi istiyorum... 5 6 senedir bu illetden kurtulamadim umidim kalmamisti artik... midemde yanma oldugu icin endeskopi yaptirmisdim,, sonra kokunun midemden kaynaklandigini anlamisdim,verilen antibiyotik ile koku 1 ay ortadan kaybolmusdu... uzerinden 1 seneden fazla bir zaman gecti ve cok arastirdim neler yapabilirim diye bu illetden kurtulmak icin... ve zafere ulasdim taaaki forumdaki akyildiz abinin tavsiye ettigi lacombi denilen ilac ve sabahlari ac karnina su bardigina 1 yemek kasigi elma sirkesi ve biraz limon suyla karistirarak iciyorum... ilacida bundan 5 dkka sonra aliyorum ve 40 dkka sonra kahvatimi yapiyorum.. dislerimide gayet ozenle fircaliyorum malum agiz bakimida cok onemli hepimizin bildigi kadariyla dis ipi kullaniyorum ve gunde 2 kez kaya tuzu ile gargara yapiyorum..suanda koku sifir sabah aksam farketmiyor... kokunun mideden geldigine emin olanlar lutfen bunu denesin bunun kesin bir cozumu bulunurmu bu olayin bilmiyorum,ama ben bu sekilde de devame edebilrim..
|
|
![]() |
|
cuma
�ye
Kayıt Tarihi: 18-Ocak-2013 Konum: Ad�yaman Durum: Çevrimdışı Puan: 82 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Ekim-2015 tarihinde 09:33 |
|
Hergun lakombi mi kullaniyorsun..uzun s�re kullanimda yan etkisi olabilir ama ilacin
|
|
![]() |
|
delux
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Ekim-2015 tarihinde 23:37 |
|
bir kac ay kullanicam sonucda antibiyotik deyil!!,endeskopiden sonra doktor bana zaten 1 2 sene pantpas kullanmami soylemisdi asit onleyici ilac buda onun gibi...mide kaynakli kokun varsa kesinlikle bu dediklerimi uygula kokunun sifir oldugunu goruceksin
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Ekim-2015 tarihinde 09:42 |
|
delux �inkolu �r�nler sende hi� ise yariyormuy du �ok kisa s�reli bile olsa
|
|
![]() |
|
delux
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Ekim-2015 tarihinde 19:11 |
|
70 yuzde 80 azaliyordu sekersiz sakiz cignedigimde.. midedeki asidi engelliyor cunku surekli tukuruk salgilandigi icin..sende sorun tam olarak midemi?
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Ekim-2015 tarihinde 20:46 |
|
Yok sanmiyorum benim koku disinda bi sikayetim yok hic bi doktorda test sonuclarinda farkli bisey soylemedi ama senin icin sevindim unarim sonuclar kalici olur
|
|
![]() |
|
umutsuz
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 26-Mart-2015 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 18 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Ekim-2015 tarihinde 22:39 |
|
A� karnina sirke ve limon i�mek mideye zarar vermez mi?
|
|
![]() |
|
delux
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Ekim-2015 tarihinde 11:32 |
|
su bardagina sadece bir yemek kasigi katiyorsun oyle ciddi manada bir sirke olmuyor icinde zaten suyun zamanla tadinada alisiyorsun... sindirim sistemi kaynakli kokun varsa dene bence birsey kaybetmessin...cancida denilen bakterininde etkili oldugunu dusunuyorum suanda ilaci birakdim sadece sirkeyle devam ediyorum koku yine sifir...sirkenin boyle mucizevi birsey oldugunu daha once bilseydim keske... arastirmalarim devam ediyor...
|
|
![]() |
|
donniebrasco
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 04-Aralik-2015 Konum: Kocaeli Durum: Çevrimdışı Puan: 33 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Haziran-2018 tarihinde 03:29 |
|
Hocam kabizlik problemi �eken biri olarak bu ilaci kullandim bug�n koku sifir 3 4 kere wcye ciktim bu sorun bende yillardir var simdi agzim bebek gibi bu sebepten ��z�me kavusan arkadaslar var mi gastroya gitmeyi d�s�niyorum haftaya saygilar
|
|
|
Belki birg�n
|
|
![]() |
|
birdost
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 18-Haziran-2018 Konum: Zonguldak Durum: Çevrimdışı Puan: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Haziran-2018 tarihinde 14:00 |
|
aynen bende de bu kokunun kaynagini yillarca ��zemedim meger mideden gelen bu kokuyu antibiyotikle ��zebildim
arkadaslar antibiyotik tedavisi uygulanirken domates, sogan, sirke, sarimsak gibi turp gibi yiyecekleri yememeye gayret edin. Bu kokunun kaynagi mide ile 12 parmak bagirsagi arasindaki olusan gevseme(yara, �dem, iltihap) dolayi diskinin mideye geri ka�masindan kaynaklaniyor olabilir. antibiyotik bu yarayi iyilestirince de bagirsak i�eriginin mideye geri ka�masi �nlenmis olunuyor. dolayisiyla da yutkunurken o igren� les kokusundan kurtulmus oluyoruz. Ha antiniyotik tedavisini de en az iki ay devam edin. Biraz karacigeriniz agriyacak ama ne yapalim, hayat risklerle dolu. suyu da eksik etmeyin ve de bir proton pompasi ilaci (pulcet gibi) da ekleyin tedavi s�resince... Bu iyiligimi de unutmayin bana bol bol dua edin. |
|
|
birdost...
|
|
![]() |
|
donniebrasco
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Haziran-2018 tarihinde 18:39 |
|
yazmamisim kullandigim ilac kabizlik ilaci bekunis
|
|
|
Belki birg�n
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Haziran-2018 tarihinde 21:11 |
|
Ne zamandir koku yok sizde. Bu tedaviyi kendiniz mi bulup uygulayiniz yoksa doktor tavsiyesi mi. Kabizlik ilacini s�rekli mi kullaniyorsunuz. Dr tavsiyesi ise adini yazar misiniz
|
|
![]() |
|
compor
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Haziran-2018 tarihinde 00:51 |
|
Simdiye kadar 4-5 kere endoskopi oldum, hepsinde biyopsi aldilar, ciddi birsey yok dediler, proton pompasi verip g�nderdiler. Sadece en son endoskopide doktor pilor kapaginin operasyon boyunca s�rekli a�ik kaldigini s�ylemidi ama buna �zel bir tedavi vermedi.
Okudugum kadariyla buna alkalen refl� deniyor. Mide ile 12 parmak bagirsagi arasindaki kapak�ik bir nedenle d�zg�n kapanamiyor, b�ylece 12 parmak bagirsagindaki safra mideye ge�iyor bu da refl�, gastrit gibi hastaliklara sebep oluyor. Bu durumun antibiyotikle tedavisi oldugunu sanmiyorum. Mide asidini asaltici ve safra azaltici ila�lar kullaniliyor ve beslenme aliskanliklarinin degistirilmesi gerekiyor (tabi ki doktor kontrol�nde). |
|
![]() |
|
Bikkin
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Haziran-2018 tarihinde 17:18 |
|
Iyilestiniz mi peki??
|
|
![]() |
|
donniebrasco
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Haziran-2018 tarihinde 02:22 |
|
Bekunis tedavi ama�li degil kokuya ge�ici ��z�m oldu hergyn kullanmiyorum gastroya randevy aldim dile getirecegim
|
|
|
Belki birg�n
|
|
![]() |
|
mehmet27
�ye
Kayıt Tarihi: 16-Mart-2015 Konum: Gaziantep Durum: Çevrimdışı Puan: 81 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Temmuz-2018 tarihinde 10:22 |
|
Hocam ayni tip koku aliyorum bu tip 3 manasina mi gelir yoksa tip 4 te de hep ayni kokunun olusmasi m�mk�n m�
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Temmuz-2018 tarihinde 07:12 |
|
Algilanabilir koku sayisi tiplendirmeye yardimci olmaz. Yani koku sayisina baarak ne tip oldugunu s�ylemek pek m�mk�n olmaz.
|
|
![]() |
|
jemjemx
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Agustos-2018 tarihinde 22:19 |
|
Hocam iyi g�nler... Normal konusurken koku gelmiyor diyelim... Hi� �yle bir tepki almamissiniz fakat �ok yakin burnunuzu agiz i�ine kadar yaklastirip koklattiginiz da bunaltici olmayan bir koku geliyorsa bu nedir?.. Yani hi� kokusuz agiz olur mu ? Yoksa belli bir limite kadar agizda hafif kokular olurmu ? Tesekk�re ederim...
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Agustos-2018 tarihinde 20:51 |
Sifir koku yoktur Her keste her zaman MUTLAKA bir agiz kokusu bulunur. Anlattiginiz durumda hastalik olan agzin kokmasi degil koklatmaktir. -M |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Agustos-2018 tarihinde 13:32 |
|
Hocam bende benzer birsey sormak istiyordum uzun zamandir arkadasta sormus ama l�tfen biraz daha ayrintili yazarmisiniz yani �rnegin elma yedigimde 1 saat civari belki bazen daha fazla belki bazen daha az bu elma yiyeceginin agzimda elma kokusu olarak kokmasi agiz kokusu tiplerine girmektemidir yoksa bu normal birseymidir yani yedigimiz yemeklerin kokusunun agzimizda kokusunun uzun bazen kisa s�re bulunmasi hastalik sinifina mi girer normal mi karsilanir saygilar hocam
|
|
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Agustos-2018 tarihinde 16:23 |
|
G�zel soru i�in tesekk�r ederim
Alginin s�nmesi yani koku uyarisi ortadan kalktiktan sonra koku algisinin da ortadan kalkmasi gerekir. Algini kimyasal olarak s�nmesi inositol ve kalsiyum un dahil oldugu enzimatik bir mekanizma ile burun �st tabakalarinda ger�eklesir. Eger burun tavaninda bu mekanizma dogru �alismiyorsa koku s�nmez, asili kalir. Saatlerce burunda koku almaya devam eder. Suda ��z�nmesi az olan kimyasallar b�yledir. Eger burunda hava trafigi azalmissa yine bu durum ortaya �ikabilir Ayrica beyinde bazi n�rolojik bozukluklar oldugunda da bu durum ortaya �ikabilir. Kafa �arpismalarinda koku alma organini sikistiran kikridak ezilmeleri olabilir veya bazi psikiyatrik hastaliklarda koku hal�sinasyonlari ortaya �ikabilir. Veya kullanilmakta olan bazi ila�lar da buna sebep olabilir. -M |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Agustos-2018 tarihinde 21:39 |
peki bu algiyi sadece subjektif olarak bizmi algilariz yani o koku bozuklugunun zarari tek bizemidir baskalarida bu kokuyu alirmi? ve ��z�m� nedir hocam bu durumun sagyilar |
|
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Agustos-2018 tarihinde 21:29 |
Evet sadece birey bu kokuyu algilar. Baskasi hissetmez. Tip 5 subjektif n�rojenik bir agiz kokusudur. Tedavisi i�in sebebi bulmak lazim. Resept�r seviyesinde mi yoksa n�ral seviyede mi problem oldugunu bulmak lazimdir. Nasil tedavi edildigini bilmiyorum. -M |
|
![]() |
|
Nerdengeldim
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Temmuz-2020 tarihinde 17:49 |
|
Genellikle disarda salata yiyenlerde ya da kirli sebze meyve yiyenlerde mide mikrpbu yani helokobakter pylori oluyor. O da agiz kokusu yapiyor. Bazen gaita testinde cikmaz. Endoskopi yapmak gerekir. Kola falan da icince agza aci su gelir. ��nk� hastrit yapiyor. Agir antibiyotik tedavisi gormeniz lazim. Ilaclari 1 gun bile icmeseniz fayda etmez. Onun disinda reflunuz varsa kakule yeyin. Hem agiz hem de nefes kokusuna iyi gelir
|
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 422 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Temmuz-2020 tarihinde 12:24 |
|
Tesekk�r ederim kardesim.
Kakule bilgisi denenbilir.👍 |
|
![]() |
|
barbarosse08
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 18-Haziran-2020 Konum: Artvin Durum: Çevrimdışı Puan: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Agustos-2020 tarihinde 20:44 |
|
yillardir ge�meyen agiz kokum var. agzimda aci tat var, dilimde beyazlik var, bogaz kurulugum var s�rekli su i�me istegiim var. dislerimi her g�n d�zenli fir�aliyorum. belirli araliklarla dis ipi kullaniyorumve dilimi temizliyorum. geniz akintim vardi ve burnumun biri tikali sdi. hep burundan kaynakli oldugunu d�s�nerek burun ameliyati oldum. 1 sene ge�ti, geniz akintim azaldi burun deliklerim a�ildi. ancak koku bir t�rl� ge�medi. sin�s rinse kullandim bir s�re ama o da fayda etmedi. forumda bi g�n kefir in tavsiye edildigini g�rd�m. kefir i�tim 1 litre her g�n. mucize gibi kokuyu ge�irdi. ama 3-4 g�n s�rd�. sonrasinda koku devam etti kefir i�sem de. bi ara hasta olup antibiyotik kullanmistim. o zaman da koku ge�misti. antibiyorik bitnce koku basladi. demek ki mideden kaynakli benim agiz kokum. ayni durumlari yasayan var mi. ben dahiliye veya gastro doktoruna g�r�necegim. gerekirse endoskopi olacagim
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Agustos-2020 tarihinde 08:33 |
Barbaros bey bu videoyu izlemek isteyebilirsiniz Antibiyotigin adresi olmaz |
|
![]() |
|
barbarosse08
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Agustos-2020 tarihinde 13:35 |
|
hocam ara sira kefir i�ince de ge�iyor agiz kokum. ama 3-4 g�n ge�iyor sonra kefir de fayda etmiyor. koku tekrar basliyor. bir iki hafta kefire ara verip tekrar i�ince bu defa 2-3 g�n azaliyo koku sonra yeniden basliyor. midemde ara sira yanma, siklikla gegirme, bogaz kurulugu, g�g�s arkasinda zaman zaman agri ve agzimda s�rekli aci tat var. bunlar neyin belirtisi olabilir
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Agustos-2020 tarihinde 18:06 |
Bilmiyorum. Dilinizi fir�aliyorsunuz degil mi |
|
![]() |
|
barbarosse08
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Agustos-2020 tarihinde 22:28 |
|
evet s�rekli fir�alarim. �zellikle sekerli gidalar t�kettigimde �ikolata tatli gibi agiz kokum artiyor.
|
|
![]() |
|
Nerdengeldim
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Agustos-2020 tarihinde 12:27 |
|
Midende helikobakter pilori olabilir. Endoskopi olman gerekiyor.
|
|
![]() |
|
barbarosse08
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Kasim-2020 tarihinde 20:05 |
|
benim de yillardir ge�meyen agiz kokumun mide kaynakli oldugunu �grendim. ama doktora giderek degil kendi kendime. midemde refl� veya gastrit var.pandemi bitince endoskopi olacagim. ama kokuyu yendim nihayet. refl�ye iyi gelmeyen yiyecek i�ecekleri internetten buldum ve kademeli olarak sirayla biraktim. kahveyi biraktigim 3.g�n�nde koku gitti. artik zorlama ile kokuyor. kahveyi hayato�dan tamamen �ikarttim. normalde her g�n t�rk kahvesi nescafe filter kahve i�erdim. artik i�miyorum. hem koku gitti hem midemdeki yanma ge�ti
|
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Kasim-2020 tarihinde 16:22 |
|
Sizin de adiniza sevindim.
Nasil kurtuldugunuzu paylasmaniz, umarim herkesin kurtulmasina vesile olur. Kendi adima tesekk�r ederim 🙏🏾 |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Kasim-2020 tarihinde 16:28 |
|
Bu arada l�tfen forumu birakmayin ve sik sik durumunuzu g�ncelleyin
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |