![]() |
�nemli - Beyaz dilde %40 azalma |
Yanıtla
|
| Yazar | |||||
Darr
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: �nemli - Beyaz dilde %40 azalmaGönderildi: 15-Subat-2015 tarihinde 16:28 |
||||
|
Otrivine ve Iliadin isimli ila�lar burundan harika nefes alma sagliyordu ama beyaz dilde degisiklik yoktu.
Dikkat edin g�zel nefes aldigim halde beyaz dilde azalma yok. Ama ilgin� bir sey farkettim. Bu ila�lari birakmak i�in su an Risonel isimli bir ilaci kullaniyorum. Bir kortikosteroid. Aynada burnunuzun i�ine baktiginizda orada bir et sismesi varsa onlari azaltiyor, tam adini bilmiyorum kusura bakmayin tarif etmeye �alistim. Bu ila� dilimdeki beyazligi %40 azaltti. Burnumun ucunda havadaki sisler hafif birikirdi eskiden bu ila�la tam dogru nefes alamasam bile artik birikmiyor. Bence bu ilgin� bir sey. Murat hocam siz ne d�s�n�yorsunuz bu konuda? Sizce bendeki sorun ne? |
|||||
![]() |
|||||
Lavi
�ye
Kayıt Tarihi: 06-Temmuz-2022 Konum: Hatay Durum: Çevrimdışı Puan: 53 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Agustos-2022 tarihinde 14:33 |
||||
|
Arkadaslar yeni fark ettigim birseyi paylasmak istedim faranjit mide problemleri nedeniyle g�nl�k sakizi �nermislerdi bana hemen kocakari ila�lari falan demeyin bazi bitkilerin bir�ok faydasi var denemek denememek size kalmis ben bu g�nl�k sakizini g�nde 3 kez �igniyorum bazen yutuyorum 3. G�nde pas olusmamaya basladi bazen is yogunlugundan dis fir�alayamiyorum bazen bika� g�n o zaman bilr olusmadigini farkettim neye iyi geliyor kalici bir ��z�mm�d�r bilmiyorum ama bir s�re deneyecegim birde arkadaslar bu dili fir�aladik�a dil daha fazla fir�alama hissediyor bunu farkettim agiz kokusu yasamayan kimse hatta �evremizdeki kimselerden dil fir�aladigini duymuyoruz ne hikmetse fir�aladik�a dil daha pigmentli bir hale geliyor ve daha fazla pas olusup daha derine iniyor
|
|||||
![]() |
|||||
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Agustos-2022 tarihinde 07:33 |
||||
|
Instagram'da " agizkokusutedavisi " hesabina bakin. Orada derin dil temizligi sonrasi dil g�r�nt�leri var. Profes�r Aytug Altundag'in hesabi. Bir�ogumuzun agiz kokusunun sebebi o g�r�nt�lerde olabilir. Dilimiz o kadar temiz olmuyor maalesef.
Ben de Aytug Altundag'a gittim. Dili, tahta dil basacagiyla temizliyor. Daha dogrusu kaziyor. Iki hafta sonra dilin b�yle olunca gel diyor. Ben o temizlige ulasamadim. O sekilde kazimak da imkansiza yakin. Dilini fotograflardaki pembe veya kirmizi renge ulastiran var mi? |
|||||
![]() |
|||||
Tospik
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 393 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Agustos-2022 tarihinde 09:50 |
||||
Dostum hesaba baktim da cidden dedigin gibi m�this temizlenmis ama s�yle bir sorun var, o dil �ok degil 6 saat sonra eski haline d�ner hele de sekerli, hamurlu seyler yersen. Dilin pasli hali sonu�tur sebep degil. Bizim amacimiz neden diger insanlarin degil de sadece bizim dilimizin bu sekilde oldugunun sebebini bulabilmek. Sivrisinek �ld�rmek ��z�m degil, ��z�m sineklerin �redigi batakligi kurutabilmek. Biz 2 g�nde bir o Aytun� dr un yanina mi gidecegiz dilim,zi temizlesin diye? Ayrica sadece tahta �ubuk yetmez mutlaka bir ila�, antibakteriyel sivi falan da kullaniyordur. Misal ben bir tutam kaya tuzunu agzimda eritip iyice t�k�r�g�mle karisinca bos fir�ayla dislerimi ve dilimi o tuzlu t�k�r�k agzimdayken fir�aliyorum, dilim kipkirmizi oluyor. |
|||||
![]() |
|||||
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Agustos-2022 tarihinde 14:06 |
||||
|
Murat Bey tam tersini s�yl�yor. Kulak kiri gibi d�s�n�n, olustuk�a temizleyeceksiniz zamanla olusumu yavaslar, diyor. Ama asil sorun, �ogu insan bu pembelige veya kirmiziliga ulasamiyor. O resimlere bakinca daha net anlasiliyor.
Sen s�yleyince d�s�nd�m de sanki alkoll� bez gibi bir seyle de siliyordu veya tend�rdiyot. Yine de kesin konusmayayim tam hatirlamiyorum. Ama asil yaptigi, tahta basacakla ileri geri s�rekli kazimakti. Arada bir �ikan kirleri pe�eteye sildi, islem 15 dakika s�rd�. Bende de dilimin �ncesi sonrasi fotografi var, o hesaptaki gibi dil rengi �ok fark ediyor. Temizlikten sonra da bir sayfa yazi okuttu, kokuyu almiyorum dedi. Temizlik sonrasi iki hafta veya bir ay sonra gel dedi ama gidemedim. Kaya tuzu sende etkili olabilir ama baskasinda olmayabilir. �stelik tuz da tansiyonu olanlara da olmayanlara da zararli. Benim anlamadigim �inkolu gargaralar tip1 agiz kokusuna etkiliyse neden kokuyu kesmiyor? |
|||||
![]() |
|||||
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Agustos-2022 tarihinde 15:54 |
||||
E tamam iste, madem kulak kiri gibiyse bu Aytun� denen dr bey sana tam olarak ne �nerdi? Hi� sormadin mi Hocam ben senin gibi temizleyemiyorum, ne yapmam lazim diye? Tahta �ubukla istedigin kadar kazi hatta 4 saat kazi kipkirmizi olmaz dil, ben �oooook denedim o seyleri. Mutlaka bir antiseptik falan kullanmistir. Daha �nce de yazmistim, Klorhex, Farhex tipi aft gargaralari ile agzi �alkalayinca dili kipkirmizi yapiyor ama s�rekli kullanamazsin. Bu Aytun� beyin y�ntemini tam olarak algilayamadim ve ciddi s�phelerim var. Para tuzagi olabilir mi? |
|||||
![]() |
|||||
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Agustos-2022 tarihinde 20:36 |
||||
|
Dil temizligi sonrasi "Iki hafta sonra b�yle yap gel." dedi, hem uzak diye hem de dilimi o renk yapamadim diye gitmedim. Bir s�r� ila� vs yazdi, hatirladiklarim: 6 kutu Gaviscon, agizdaki aftlar i�in kullanilan bir ila�(agzimda aft yoktu.), bir probiyotik, dilde eritilerek kullanilan bir prebiyotik veya onun gibi bir sey, sin�s rinse kit, hindistan cevizi yagi, susam yagi, tung dil macunu ve dil fir�asi.
Dil, KBB ve mide i�in ila�lar verdi yani. Susam ve hindistan cevizi yagi sabah agiz �alkalamak i�in. Oil pulling dedikleri sey. Sin�s rinse kit de burun temizligi i�in kullaniliyor. Klorhex'ten(andorex vb.) hafif antiseptikli gargaralar var, g�nl�k kullanima uygunlar. Dili kirmizi yapiyorlar mi bilmem. Murat Bey'in dil beyazligi ��z�m� i�in �nerisi: D�zenli dil fir�alama. Mucize y�ntem, �r�n yok diye yazmis. Ingilizce bilen arkadaslar yabanci forumlarda arastirma yaparsa belki farkli bir �neri, �r�n bulabilirler. Aytun� degil Aytug :) Ben de �ok karistiriyorum. Aytug Altundag'in ismi Aytunc Altindal'a benziyor. Adam profes�r oral chroma adli bir cihazla �l��m yapiyor. Murat Bey bu cihazi yetersiz buluyor ama Aytug Altundag da 4 dakikada tespit ediyorum diyor. �l��m 4 5 dakika s�r�yor dogru fakat ��z�m yolu dogru mu ona bir sey diyemem. Dilimi o sekilde kirmizi yapsam ve koku ge�mese yorum yapabilirdim. Istanbul'da olanlara veya gideceklere Fatih Vural'i �neririm. Murat Bey'in cihazini kullaniyor, periodontolji uzmani. Hem �alisanlari hem kendi �ok pozitif bir insan. Muayenehanede sadece kendi oluyor o y�zden de rahat�a konusabiliyorsunuz. |
|||||
![]() |
|||||
kaderarkadaslar
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Agustos-2022 tarihinde 23:47 |
||||
|
Iki sene �nce gitmistim dedigin gibi �l��m aletini 4 dk diyor fakat t�m olasiliklari kapsayan ila�lari veriyor. Antibiyotikleri bir arada i�erken bayilacak gbi olmustum. Ve ger�ektende koku gitti benim i�in. Sabahlari daha g�zel uyaniyor g�n i�inde daha �zg�r konusuyordum. Tekrar gittim tekrar �l�t� ve bana hala koku var dedi. T�m kullandiklarimi biraktirip yeni mide ilaci ve yeni bir antibiyotik verdi su bagirsak i�in olan F ile baslayan. Kullanmaya basladim o siralar yogundumve d�zensiz kullandigimdan mi agir geldiginden mi hepsi �st �ste dilim harita dil oldu. Biraktim t�m ila�lari ve �ok korkmustum. Ve yavas yavas koku geri geldi Tabi beni dil temizleme konusunda bilin�lendirdi ve artik hafif te olsa baskilayabiliyorum. Ama benim i�in ��z�m degildi. Yasadiklarimi paylasmak istedim. Hepimizin tez zamanda sifasina kavusmasi i�in dua ediyorum. Allah yardimcimiz olsun🤲
|
|||||
![]() |
|||||
kaderarkadaslar
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Agustos-2022 tarihinde 23:53 |
||||
Pasin azalmasi ile kokuda da azalma oldumu acaba ? |
|||||
![]() |
|||||
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Agustos-2022 tarihinde 09:37 |
||||
|
Ne zaman tatile gitsem, denizde agzimdan burnumdan tuzlu su girdigi i�in dilde pas sifirlanir kipkirmizi olur dilim. Komu da �ok azalir.
|
|||||
![]() |
|||||
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Agustos-2022 tarihinde 11:54 |
||||
O zaman sin�slerle ilgili bir sikinti olabilir. ��nk� genelde sin�zit olanlar denize gittiklerinde rahatliyor. Hatta �zellikle denize gidip suyun altinda takla atiyorlarmis bu sayede �ok rahatlama oluyormus. |
|||||
![]() |
|||||
mysia
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Eyl�l-2022 tarihinde 15:14 |
||||
|
Yaklasik 9 yildir dilimde pas ve koku vardi. Ne yaptiysam kurtulamamistim. Sonra bir g�n ekmek ve un i�eren t�m gidalari birakma karari aldim. o siralarda tamamen tesad�fen kefirin faydalari anlatilan bir yaziya denk geldim. E i�eyim bari dedim. D�zenli olarak g�nde 2 bardak kadar i�tim. Aradan 3 hafta kadar ge�ti. Dildeki pas durumu %90 azaldi. Koku ise sifir. Koca bir sifir. Inanilir gibi degil. Ne kadar peynir gibi s�t �r�nleri yesem de koku yok. ��z�m bu kadar ulasilabilir ve basitmis megerse.
|
|||||
![]() |
|||||
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Eyl�l-2022 tarihinde 19:41 |
||||
Ahhh ne g�zel bir haber, acaba kokunun ge�mesinin sebebi unlu mamulleri kesmeniz mi yoksa kefir i�meniz mi? |
|||||
![]() |
|||||
Ethic1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Eyl�l-2022 tarihinde 02:23 |
||||
|
Ne kadar s�re koku yok o �nemli.
|
|||||
![]() |
|||||
ismimnefarkeder
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 10-Eyl�l-2014 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 142 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Eyl�l-2022 tarihinde 09:14 |
||||
|
Ge�mis olsun. Umarim kalici olarak iyilesmissinizdir. 🙏
|
|||||
![]() |
|||||
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Eyl�l-2022 tarihinde 20:26 |
||||
|
Arkadaslar sunu bilmenizi isterim ki bizler de diger insanlar gibi degerliyiz. Bu sorununuz var diye kendinizi ezik, ikinci sinif insan hissetmeyin.
Kiminin y�ksek tansiyonu vardir, kimi diyabet hastasidir, kiminin kulaklarinda kiminin g�zlerinde sorun vardir, kimi engellidir, nasil ki onlar da birinci sinif insansa biz de �yleyiz. Hidrojen s�lf�r�n de sodyum klor�r�n de cani cehenneme.
|
|||||
![]() |
|||||
Murat880
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 377 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Eyl�l-2022 tarihinde 00:07 |
||||
|
�ay kahve �st�ne unlu mamuller �ikolata kisaca gluten i�eren besinler kokuyu �ok arrtiyor �ay kahve dao enzimini engelliyor b�ylece daha �ok burun akintisi gluten ekmek unsa burun akintisini arttiriyor d�s�k histamin tahillar yerseniz birde internette ��rek otu yagi olsun �inko magnezyum olsun takviyeler alirsaniz zencefil mesela sindirim i�in �ok iyi kokunun ciddi sekilde d�st�g�n� g�receksiniz birde g�nl�k dis dil ve sin�s i�in sin�s kit bunlar disinda aklima bisi gelmiyor
|
|||||
![]() |
|||||
Murat880
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 377 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Eyl�l-2022 tarihinde 00:09 |
||||
|
Kefir bagirsaklari hizlandiriyor zencefil gibi. ayrica burun akintisininazaltan 2 bakteri t�r�n� arttitor bagirsaklarda kefir degilde yemekten �nce zencefil ve g�nl�k 1 porsiyon meyve yerseniz ozeolikle. Elma portakal ayni sonucu alirsiniz
|
|||||
![]() |
|||||
mysia
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Eyl�l-2022 tarihinde 14:56 |
||||
|
�ok b�y�k ihtimalle kefir i�tigim i�in koku yok oldu. ��nk� 3 sene kadar �nce aylarca seker ve unu birakmistim. kokuda ve pasda zerre kadar azalma olmamisti.
|
|||||
![]() |
|||||
mysia
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Eyl�l-2022 tarihinde 14:58 |
||||
Kefir i�meye devam ediyorum ve evet hala koku yok. Ayrica agzimi hi� olmadigi kadar temiz hissediyorum. Sadece %10 dil pasi hala mevcut. Belki de aylar sonra sifirlanir. Kefire devam |
|||||
![]() |
|||||
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Eyl�l-2022 tarihinde 18:43 |
||||
Hazir kefir mi i�iyorsunuz? Markasi nedir? |
|||||
![]() |
|||||
mysia
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Eyl�l-2022 tarihinde 15:29 |
||||
Kefirzadem. I�inde daha fazla miktar ve �esitlilikte bakteri var. Sadece migrosta satiliyor. |
|||||
![]() |
|||||
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Eyl�l-2022 tarihinde 16:09 |
||||
Yarin ilk isim almak olacak nasipse. Tesekkurler.
|
|||||
![]() |
|||||
Melina
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Eyl�l-2022 tarihinde 17:43 |
||||
|
Un i�eren gidalari hala tuketmiyomusunuz kefire basladiktan sonra peki
|
|||||
![]() |
|||||
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Eyl�l-2022 tarihinde 17:21 |
||||
Aldim ve ilk bardagi i�tim, bakalim bende de ise yarayacak mi? G�nde 2 bardak i�ilecek anladigim kadariyla. Kokuyu kesmeye basladigini ilk ne zaman anlariz acaba, ka� g�n sonra? 3 hafta beklemek mi gerek? |
|||||
![]() |
|||||
mysia
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Eyl�l-2022 tarihinde 13:47 |
||||
Ekmek makarna manti lahmacun gibi unlu gidalari t�ketmiyorum. Sadece haftada birkac tane kurabiye yiyorum. Biranda herseyi kesmek zor. Zamanla sifir un ve seker hedefim var. |
|||||
![]() |
|||||
mysia
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Eyl�l-2022 tarihinde 13:52 |
||||
2-3 hafta kadar sonra. Yalniz s�yle bir durum var. Bagirsaklardaki candida mantarlari �l�p yerine faydali olanlari ge�tigi i�in, �len candidalar toksik madde olarak kana karisiyor. Birkac hafta candida die off sendromu yasayabilirsiniz. |
|||||
![]() |
|||||
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Eyl�l-2022 tarihinde 13:29 |
||||
Hi� bir ise yaramadi bende. Hayirlisi. |
|||||
![]() |
|||||
mysia
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Eyl�l-2022 tarihinde 14:38 |
||||
Hastaliklar nasil birka� g�nde olusmuyorsa, iyilesme de birka� g�nde ger�eklesmez. Ben ilk sonu�lari 2-3 hafta sonra almaya basladim. |
|||||
![]() |
|||||
kaderarkadaslar
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Eyl�l-2022 tarihinde 20:21 |
||||
Sabah aksam olarak mi t�kettiniz. Vede a�mi tokmu ? |
|||||
![]() |
|||||
kaderarkadaslar
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Eyl�l-2022 tarihinde 23:22 |
||||
Kefir bende kabizlik yapti. Bu normal mi ? Kefirzade i�iyorum |
|||||
![]() |
|||||
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Eyl�l-2022 tarihinde 15:53 |
||||
|
Arkadaslar mide kaynakli kokular yok denecek kadar az. Bence �nce agiz i�i ve burun olarak y�nelelim.
|
|||||
![]() |
|||||
Sleepy
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Mart-2024 tarihinde 21:50 |
||||
|
tung marka dil fir�asi ve macunu var fiyatlari biraz y�ksek ama dil pasi i�in �ok iyi. dil k�k� kismi i�in de dis agrisi i�in satilan uyusturucu sprey aldim. re�etesiz satiliyor. dilimin k�k kismini sikiyorum. biraz aci ama uyusturuyor �g�rmeyi bayagi azaltiyor. tung fir�a ve macun ile dilimi fir�aliyorum. dil kaziyici ile �ikan kiri kaziyorum pespembe dil oluyor. sadece kazima hi� bir ise yaramiyor.
|
|||||
![]() |
|||||
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Mart-2024 tarihinde 18:46 |
||||
|
Spreyin adini buradan veya �zelden yazar misin?
|
|||||
![]() |
|||||
Sleepy
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Mart-2024 tarihinde 00:08 |
||||
|
Vemcaine
|
|||||
![]() |
|||||
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |