![]() |
Ben Kurtulamadim. |
Yanıtla
|
Sayfa <12 |
| Yazar | |
Tospik
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 393 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Kasim-2023 tarihinde 07:41 |
Murat hocanin bir videosu var, parmaginizi agziniza sokup dislerinize, dilinize, damaginiza, bogaziniza bademciklerinize degdirip koklarsaniz ama az ama �ok mutlaka kokar ancak bu agzinizin koktugu anlamina gelmez diyor. Herkesin agzinda illa ki koku olurmus ama �ogu insaninki belli bir degerin altinda oldugu i�in biz o kokuyu alamiyoruz. Mesela evde k�pek beslesen o k�pek t�m insanlarin agiz kokusunu alir. :) Agizdaki ko�u yapan gazlar t�k�r�k i�inde hapsoluyor ve bu da kokunun disari �ikmasini engelliyormus. Bilegini yalayip kuruyunca koklarsan daha �ok kokarmis ��nk� t�k�r�k gidince kokulari daha belirgin duyabiliyorsun ancak t�k�r�g�n�n eksimsi kokmasi agzinin koktugu anlamina gelmiyor. Gelmiyor ama bir fikir de veriyor, esinin t�k�r�g�n�n daha az kokmasi agzinda koku yapan s�lf�r vs gazlarin daha az oldugu konusunda bir kanittir sanirim. |
|
![]() |
|
Yig1t
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Kasim-2023 tarihinde 07:45 |
|
Kola fln iciyorsaniz birakin i�meyin bakim cidden faydasini goruceksiniz bagoz agrilarindan birakarak kurtuldum dometesi kestim dometes yemeyeli galjba 4 ay olucak. �ikolataya bisi diyemiyorum ben �ok seviyorum ama eskiye bakarak %75 daha az yiyorum �ikolatayi . Iste
Beni bu duruma getiren sey bence yillarca kalitesiz kola t�ketimi. Keske o zamanlarda farkina varsaymisim simdi bu bagirsak hastaligi y�z�nden her hafta kemere delik a�iyorum �ok zayifliyorum 20 saat uyusam kendime gelemem yoruluyor insan insallah senin dedigin gibi tedaviler olumlu etki gisterir |
|
![]() |
|
Yig1t
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Kasim-2023 tarihinde 07:48 |
|
Bende o kokuda yok disimde ��r�k var curukte kokmuyo(hani su disinde curuk olupta agzi hi� kokmayan insanlar vardir ya imrendigimiz ha ben oyum iste kendimi bildim bileli.Ne olduysa sonradan oldu... Benim psikolojimi d�zeltme lazim g�z temasi kurmayi unuttum annemle babamla arkadaslarimla
|
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Kasim-2023 tarihinde 09:51 |
Instagramda g�rm�st�m, kolayi tencereye d�k�p kaynatiyorlar, kaynatdik�a su buharlasip gidiyor en sonda geriye simsiyah renkli, zifte benzer yapis yapis bir madde kaliyor. Iste o bagirsak duvarlarina yapisiyor. Ben de ne zaman kola i�sem ishal olurum, t�m bagirsak d�zenim bozulur. Cips, b�sk�vi yiyince de dokunuyor bana |
|
![]() |
|
Gececekinsl
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 03-Ekim-2023 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 201 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Kasim-2023 tarihinde 10:49 |
|
Tospik dogru diyorsun bak d�n 3 5 kez yaptim o testi ..
Esimin testi yasken kokuyor hafif kuruyunca hic kalmiyor .. Benimkisi kuru yas kokuyor .. nasil kokuyor diyorum eksimsi bir koku sanki bilmiyorum diyor ama kokuyor diyor bogaz testini gidemedim araba calismadi aksiligin bu kadari |
|
![]() |
|
Gececekinsl
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Kasim-2023 tarihinde 11:38 |
|
Bu testi kiz. Kardasimdede deniycem bakalim o ne diycek ..
Yigit sen acil bisey yap evde oturma acilen bisey yap .. Ztn koktugumun farkiydayim ama baskalarida bunu s�yleyince piskolejik olmadigini ..uydurma olmadigini gercek oldugunu g�r�yorsun .. |
|
![]() |
|
Gececekinsl
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Kasim-2023 tarihinde 11:40 |
|
3 haftadir gidemiyorum bi �s�d�yorum bir hastaliyorum .. Burgunder arac calismadi kis geldigindenmi ne oldu bilmiyorum ..
Araba Tamir edilecek daha Mars olan beyazlar yanmis t�rkcesi ne bilmiyorum .. dert bitmiyor |
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Kasim-2023 tarihinde 12:18 |
Dostum esin sen �z�lme diye sana tam dogrusunu s�ylemez. Ayrica na�izane tavsiyem esine de koklatma �yle seyleri, igrenebilir, tiksinebilir, senden soguyabilir. 6 yasina kadar �ocuklar �ok d�r�stt�r, pat diye acimasizca ger�egi s�ylerler. Bulabilirsen �yle bi �ocugun fikrini al, kokunun nasil oldugunu s�yler onlar. Senin bu kadar �aba harcadigini bilen esin k�t� de koksa s�ylemez, en fazla eksi kokuyor der. Ayrica ayni kokuyu sen de aliyorsun, sana pis geliyorsa ona da pis geliyordur hatta sen s�rekli o kokuyu farkinda olmadan aldigin i�in burnun alismistir, sen 8 siddetinde o kokuyu aliyorsan esin 10 siddetinde aliyordur muhtemelen. Kokarcalara d�nd�k anasini satayim, koku uzmani olacaz yakinda. Almancasi Skunk imis.
|
|
![]() |
|
Gececekinsl
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Kasim-2023 tarihinde 13:19 |
|
Hahaha evet koku uzmanlari esime g�stermedimki hangi kolum oldugunu hangi bilehimi yaladigini bilmeden s�yledi. .
Bendeki sorun tam olarak franjit galiba ya kronik yada normal semtonlari bire bir ayni googlede yazan hersey var suan Kbb doktorun s�yledigide buydu asid yaktigindan gecmiyor franjit bir t�rl� yaptiramadim su labor testini 3 haftadir aksiliklerle savasiyorum ama gelecek cuma kesinlikle olmam lazim uykularim kaciyor ya bundansa diyorum nonstop kendime heycanlaniyorum buda gecerse onca cektigim viele bitecek diye insl �yle olur yoruldum iyce Tospik Eger bendeki koku giderse bu 3 seyden dolayi gitmis olcak .. En basta berret �sophagus Gerd hastaligi.. sonra ince bagirsak .. en son bogaz bunlar birbirni tetikliyordu Ne bilim kbb doktorun ilk dedigi dogru cikacak galiba |
|
![]() |
|
Gececekinsl
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Kasim-2023 tarihinde 13:39 |
|
Eine chronische Halsentz�ndung kann nur ausheilen, wenn die ausl�senden Faktoren gemieden werden.
Bak almanca franjit nasil gecer diye arattigimda bu cikiyor karsima yazan sey bogazim gecmesi icin yan fakt�rlerin ortadan kalkmasi gerekiyor .. devamindada yazan refl� asidi diyor kesin bu bendeki baska bisey olamaz .. ilk kbb doktorumun dedigide buldum ztn Ya insl budur uykularim kaciyor heycandan yatamiyorum yine bir haftadaha ertelendi moralim Cook bozuldu hic sormayin aksilik .. Bak tospik bogazimda gecip koku giderse aynisi yarin benim yaptigimin ayni kontrollerden gecin tane tane .. �sophagusmanometrie yaptirdim giris kapagi hic basinca dayanamiyor demisti ve 24 saatlik monitarizasyon yaptirdim asiri refl� cikti bu ikisinden bi yaptirin dedim belki bisey cikar yahu c�nk� amaleyattan sonra koku azaldi ve farkettigim icten degilde bogazdan geliyor bu koku ..bunu deneyin imkaniniz varsa Bu ikisinden bi arastirin derim .. |
|
![]() |
|
Yig1t
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Kasim-2023 tarihinde 13:46 |
|
Anneme sordum tekrardan ve bana ne desin? "Oglum senin psikolojim mi bozuk delirdin mi , senin akli sorunlarin var koku fln yok ben almiyorum 3 yildan beridir "dedi.
Sonra anladimki ben ger�ektende yenmisim bu hastaligi ama beynimle olan savasimi kaybetmisim tabi ben inanir miyim (inanamiyorum) 3 yildan kasit benim ger�ekten bogaz sorunlarim vardi iltihaplanirdi eskiden o zamanlar Kokardi hissederdim ama iyikide sormusum en azindan biraz daha iyi hissediyorum. Dershanede en yakin arkadasima soramadim hala ama ona sorarsam o en net cevabi verir �ekinme fln yok onda pat diye s�yler insallah gecmistirde ben var saniyorum dur bu yazilaro yazarken bile koku yok dil kipkirmizi ama karsidan birisi gelse tek kelime konusamam g�zlerimi kaciririm |
|
![]() |
|
Yig1t
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Kasim-2023 tarihinde 13:47 |
|
Bendede faranjit veya laranjit var akut olan mi bilmiyorum akut olsa ge�mezdi galiba
|
|
![]() |
|
Gececekinsl
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Kasim-2023 tarihinde 14:32 |
|
Yigit ilk baslarda bende kimsenin y�z�ne bakamiyordum utaniyorum ama alistim uzun uzun g�zlerine bak insanlarin kendini alistir ben �yle yaptim ..
Almanca arattigimda viren ve bakterial diye iki seit cikiyor bak .. Virende antibiok ise yaramiyormus bakteriler oluyorsa Antibiotik alimi gerekliymis bendede bi bakteri cikmisti hangi bakteriydi hatirlamiyorum .. Bakteri tespit edilip antibiok alcam insl gececek .. |
|
![]() |
|
Yig1t
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Kasim-2023 tarihinde 15:11 |
|
Insallah bug�nden sonra cabalayacagim bu psikolojiyi atlatmak icin
|
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 422 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Kasim-2023 tarihinde 00:06 |
|
Yigit kardes yas ka�? Ve eger Istanbul da yasiyorsan koku var mi, yok mu konusunda yardim etmeye �alisirim . Yani bulusup konusabiliriz ve anlasilir net var mi yok mu diye. Ben eski bir �yeyim ve koku konusunda epey yol katettim. Benim koku % 80 kayboldu ve sadece dilimi ve dislerimi fir�alamakla ger�eklesti bu. Bu arada dilimi sargi beziyle temizliyorum �ok daha iyi temizliyor o bez.
|
|
![]() |
|
Yig1t
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Aralik-2023 tarihinde 12:08 |
|
ben 18 yasindayim ve Kayseri'de yasiyorum. Senide taniyorum forumdan bana en �ok umut veren kisilerdesin.
Agiz kokum ge�tiginin farkindayim ama ben yinede kimseyle konusmiyorum hala psikolojik evredeyim artik simdide durduk yere forumlardan psikolojimi boza boza burnumdan koku geldigini fln saniyorum ne yapicam bilmiyorumda . Iste insan psikolojisi b�yle bisiymis ben bunu anladim 18 yasinda. Bagirsak sorunlarim ge�ince daha iyi hissedicem kendimi bagirsak florasi o kadar iltihapliki kullandigim vitaminler ise yaramiyo degerler yukselmiyo genetik olmamasina ragmen sa�im dokuluyo(amcam babam dayilarimij sa�lari o kadar sikki)ben bunun bagirsaktan kaynaklandigini d�s�n�yorum bana yardimci olabilirmisin bu konuda (burunla ve sa�la bagirsak iliskisi hakkinda) |
|
![]() |
|
Yig1t
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Aralik-2023 tarihinde 12:10 |
|
Bu arada Ben damak fir�alamaninda �ok faydasini gormustum bagdemcige kadar kusa kusa fircaliyodum g�n� kurtarmak i�in ama dilimin rengi normale d�n�nce artik yapma geregi duymadim
|
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Aralik-2023 tarihinde 12:16 |
Yigit kardesim bu sa� d�k�lmesi �ok b�y�k ihtimalle bagirsaklarindan emilemeyen vitaminlerle ilgili kendin de belirtmissin zaten �zellikle �inko ve B12 eksikliginde sa� d�k�lmeleri olabiliyor ancak bunlar ge�icidir bagirsak sorunlarin d�zeldigi zaman d�k�len sa�larin da yeniden yerine �ikar merak etme |
|
![]() |
|
Yig1t
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Aralik-2023 tarihinde 14:28 |
|
Insallahh ya.
|
|
![]() |
|
Gececekinsl
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Aralik-2023 tarihinde 10:13 |
|
Selam arkadas Labor sonuclari gelmedi daha ..
Kafama takilan bi kacke soru var bende ankam veremiyorum .. T�rkce arattigim cogu sey almanca aratinca Googlede farkli seyler geliyor karsima .. Mesela faranjit t�rkce arattigimda tamamen gecmiyor yaziyor almancada yan fakt�rleri ortadan kaldirinca geciyor yaziyor ... Bide almanca aradim agiz kokusuna neuer sebeb oluyor diye. T�rkce arattigimda karsima gelenler almancada tam tersi gibi .. Agiz kokusu neden olur diye yazdigimda .. almanca �nce agiz dis hijyeni onlarda giderildiyse yazan Mide sosunlari parantes icindede barret �safagus gerd ve bagirsak problemleri cikiyor ve yine sibo yaziyor .. Ben aynen bu amaleyati oldum gerd barret �sofagus .. ve siboda yaptirdim .. oda gecti sanirim bi sikayetim yok .. Tek kalan ise bogaz bakteriel olanlar sadece antibiotikle geciyormus .. Hanoi bakteri sebeb oluyorsa onu belirleyip antibiok yaziyorlarmis .. �yle yaziyor tamda bu yapilacak simdi .. yani almanca aratinca baska bisey cikmiyor .. Bir sayfaya denk geldim gutefrage diye bir kac kisi ayni dilindeki Pa� gecmiyor ve cok k�t� tat var agzimda diye iylesdimi iylesmedimi bisey yazmiyor ama herseyi denedim yazmis bana yardim edin bu ne olabilir diye yazmislar cogu candida mantar yazmis vesayre yani somut bir sey yazmamislar gecip gecmedigine dair . |
|
![]() |
|
Gececekinsl
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Aralik-2023 tarihinde 10:16 |
|
Bakin arkadaslar arattigim soru aynen su ..
Hangi hastaliklar asiri agiz kokusu yapar nokta Bakin yazan sonuc bu Welche Krankheiten verursachen starken Mundgeruch? SIE HABEN EINE ERKRANKUNG Auch Magen-Darm-Erkrankungen, Diabetes, Hals- und Thoraxinfektionen k�nnen Mundgeruch verursachen. Bei Problemen mit Mundgeruch sollten Sie Ihren Zahnarzt oder Hausarzt aufsuchen. |
|
![]() |
|
Gececekinsl
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Aralik-2023 tarihinde 10:19 |
|
Buda neden olusur yazdigimda ne sebeble olusur bu koku diye
�ncelikle agiz hijyeni ama bazi vakalarda mide ve bagirsakdan olusuyor yaziyor Was kann ein Ausl�ser von Mundgeruch sein? Mundgeruch (medizinisch: Foetor ex ore oder Halitosis) ist in meist auf schlechte Mundhygiene, Zahndefekte oder Entz�ndungen von Zahnfleisch und Zahnbett zur�ckzuf�hren. Selten ist der schlechte Atem ein Anzeichen f�r eine Erkrankung des Magen-Darm-Trakts, der Leber oder f�r Diabetes. |
|
![]() |
|
Gececekinsl
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Aralik-2023 tarihinde 10:25 |
|
Burdada yazan nasil anlarim mide ve bagirsakdan gelen kokuyu diye ..
Yazan sey tarihi gecmis yumurta veya Schwefel yaziyor Schwefel galiba t�rkcesi k�k�rt m� ne .. Woher wissen Sie, ob Sie Mundgeruch aus dem Magen haben? Patienten mit Darmproblemen haben mehrere wahrnehmbare Ger�che aus dem Mund beschrieben. Dazu geh�rt: Faulgeruch, der dem Geruch von faulen Eiern oder Schwefel �hnelt . Dies ist der h�ufigste Geruch, den Menschen beschreiben, wenn sie aufgrund einer Magen-Darm-Erkrankung unter chronischem Mundgeruch leiden. |
|
![]() |
|
Gececekinsl
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Aralik-2023 tarihinde 10:32 |
|
Burdada Hanoi probiotik en iyisi agiz icin yazdigimda burdaki geliyor ..
Ama gecirmiyormus azaltiyormus Was ist das beste Probiotikum gegen Mundgeruch und K�rpergeruch? Ein Ungleichgewicht der Darmbakterien kann zu Mundgeruch f�hren. Es gibt Hinweise darauf, dass die Neubesiedelung des Darms mit n�tzlichen St�mmen von Lactobacillus und Bifidobakterien dazu beitr�gt, Mundgeruch zu reduzieren. |
|
![]() |
|
Gececekinsl
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Aralik-2023 tarihinde 10:37 |
|
Hanoi probiotik en iyisi yazinca
Lactobacillus salivarius Oral S1 bu geliyor bunu deneyen oldumu agizdaki mikro arganizmalari �ld�r�yormus .. Ama buda hafiflestiriyormus tamamen gecmiyormus sanki Welches Probiotika bei Mundgeruch? Lactobacillus salivarius Oral S1 kann dabei unterst�tzen, unerw�nschte Mikroorganismen zu verdr�ngen, das Gleichgewicht zugunsten der n�tzlichen Bakterien zu verschieben und damit helfen Beschwerden wie Mundgeruch zu lindern. |
|
![]() |
|
Gececekinsl
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Aralik-2023 tarihinde 10:40 |
|
En iyi probiotik buymus sadece agiz icin ..
Lactobacillus salivarius Oral S1 Ama tamamen geciyor yazmiyor sadece hafifletiyor yaziyor Lactobacillus salivarius Oral S1 kann dabei unterst�tzen, unerw�nschte Mikroorganismen zu verdr�ngen, das Gleichgewicht zugunsten der n�tzlichen Bakterien zu verschieben und damit helfen Beschwerden wie Mundgeruch zu lindern Yardimci olur diye paylasiyim dedim |
|
![]() |
|
Gececekinsl
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Aralik-2023 tarihinde 10:43 |
|
Almanca baska t�rkce baska bende bilmiyorum ..
Yeniden sibo yaptircam 50 Euro fazla bisey degil gectimi gecmedimi kein olmak zorundayim |
|
![]() |
|
Gececekinsl
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Aralik-2023 tarihinde 10:49 |
|
Bunlarin hepsini yaptirsammiki bunlar var gidecegim laborda
H�matologie und Blutsenkung Blutgruppenserologie Blutgerinnung Klinisch-chemische Untersuchungen Proteindiagnostik Hormone, Tumormarker und Vitamine Konzentrationsbestimmungen von Pharmaka und Drogen Infektionsserologie Harnuntersuchungen Stuhluntersuchungen Spermiogramme Zytologie Atemtest (auf Lactose, Fructose, Sorbit und bakterielle D�nndarmfehlbesiedelung) Arbeitsmedizin Medizinisch-diagnostische Sportbegleitung (Sportlabor) Coronatests (Infos) |
|
![]() |
|
Gececekinsl
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Aralik-2023 tarihinde 10:55 |
|
Hepsini topladigimda cikan sonuc bogazim ..
C�nk� almanca aratinca karsima cikan 3 sey bogaz mide bagirsak dis ve agiz hijyenini disarda borakinca bu 3 sey baska bisey cikmiyor 2 sind hallettigimi d�s�n�rsem tek bogazdaki kaliyor inkl �yledir |
|
![]() |
|
Gececekinsl
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Aralik-2023 tarihinde 11:21 |
|
Suan batain yazdigini okudum ve pisman oldum gidip baktirmadigima ..
Hatirlarsaniz yazmistim 2 3 ay evvel .. evangelisch hiristiyan hastanesine gitmistim ordaki Doktor mide cikisina bakcam orda sorun demisti .. ancak Ben korkmuszum yeni amaleyat oldugum icin keske baktirsaydim Simdi randevu alcam baksin mide cikisi incl bagirsaga baglaniyor dedigin dogru olabilir c�nk� o dokotrda s�ylemisti |
|
![]() |
|
Yig1t
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Aralik-2023 tarihinde 06:38 |
|
Benimde bug�n gastroenteroloji randevum var ila� tedavisine baslatir insallah
|
|
![]() |
|
Yig1t
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Aralik-2023 tarihinde 17:02 |
|
Arkadaslar merhaba bi durumumu guncelliyim dedim malum tek arkadaslarim sizlersiniz gastroenterolojiye gitmistim teshis koyacaklar yakinda chrone hastaligi i�in . Birde sunu farkettim kan sonuclarima bakarken karaciger alt ast sonu�larina bakiyim dedim yukselmisler odnsjsj ama konu su ki y�ksek degerlerine ragmen bendeki koku hala gelmedi �ok s�k�r . Kusura bakmayin s�ylerken utaniyorum her WC ye gittigimde gaitada beyaz beyaz parcalar cikiyo 10 kurus b�y�kl�g�nde dedim acaba candida mantari mi garip bisi yeni yeni farkina vardim bide yediklerim sindirilmeden cikiyo o da ayri bi konu zaten kolonoskopi raporunda k30 dispepsi girilmis iltihabin �st�ne. Bide suna deginiyim dedim hani su hepimizde olan agiz i�indeki yogun bir tat varya nasil anlatacagimi bilemiyorum arkadaslar o tamamen bizim s�rekli psikolojimizin bozuk olmasindan nasil farkettim onu anlatiyim.Ben �niversite sinavina hazirlaniyorum dershanede ge�enlerde bir mutluyum ki o kadar yani neyse T�rkiye geneli deneme olmustuk sonu�lari a�iyim bakiyim dedim korkun� bir tablo neyse canimi s�rekli sikiyorum sonra baktim agzim sicaklasmaya basladi boguk bir hava olustu yani ben agiz kokusunu yendigimden beri agzim s�rekli ferahti ama bir anda eski g�nlerim geldi tamamen stresten yani agiz i�indeki k�t� tat bunu bizzat deneyimlerim.Umarim yardimci olabilmisimdir
|
|
![]() |
|
Gececekinsl2
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Subat-2024 tarihinde 10:55 |
|
Egerki bu hap da fayda etmezse gecirmesse doktordan bunlari istiycem ..bunlari yaptirmadim
Magen-Duodenum - R�ntgen Dickdarm-R�ntgen - Irrigoskopie Nieren-R�ntgen - IVP Phlebographie D�nn/Dickdarmpassage Ultraschall - Sonographie Donauzentrumda yeni makineleri var yeni stytemleri var baskada bisey kalmiyor |
|
![]() |
|
tuncay42
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 15-Aralik-2023 Konum: Afyonkarahisar Durum: Çevrimdışı Puan: 10 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Mart-2024 tarihinde 19:29 |
|
Beyler,
Aslinda ta 13 ve 18 yasina kadar agizim kokardi, ta fabrika ise baslaya kadar. bugun 36 yasindayim, ta 35 yasina kadar b�yle sorun yasamadim. Peki ne oldu ? fabrika istem masa ise ge�tim. Baba �ok Sey denedim, diS magcunu, yag esens'i, gaviscon, k�m�r, elime ne ge�erse anasini ... ta javel'i denedim :laugh: Peki neyse tip doktor'lar bana tuncay sen iyisin diyorlar, kan'da sorun yok, agiz'da sorun yok (aslinda pas var) yani mantar yok. Ama oranj bokum var yani sibo gibi bir sey, ve bazen kabuz veya amel. Baba dusundun, dusundum, ta ara sira panik attak oluyordum artik (9 ay oldu yeniden kokari). Baba hep fabrikada �alisarim, olurum allah, disimi bir hafta yikamasam agizim kokmazsi anasini S. Neden simdi kokar. Doktor'lardan bana hayir yok, onlar i�i super sagliya sayipim, o zaman ventuz tip, veya akuponktur denedim. Bunlar �in'seyler bir az farkli dusunurler, nedense derdimi anlatim ... adam bana dedi : derdim sadece bumu ? LOL. HE SADECE BU (ve aile krizim de var), aslinda aktif fabrikayi birakali, bilgisayar ise basladiyim'da tam 4 ay sonra mutsuz olmaya basladim, sanki bir sey eksik gibi, sonra sene bitmedem agizim kokmaya basladi. Neyse �in adam'la konustum konusti, adam ineleri sapladi, sonra �ikip 2 hafta full bodybuilding baba ! 2 saat body ve koSuS ! Ne oldu ana... satiyim agiz kokusu gitti, allah allah dedim kendime, sonra arastirip arastirip aklima serotonine geldi (ya serotonine, ya dopamin her neyse serotonine bence). Baba arkadaslar antidepresan alan agizim kokmasi gitti diyenler varya ? ah onlar serotonine ile arakali ! �unku ben masa isi baslayip, aktif olmadan vazgecip serotonine yeterice yok gibi ! �stelik daha agresif olup, aktif olup (sanki �ok fazla, �ok aSiri enerji gibi) platliyicam gibi i�imde ates alev alev yaniyorum gibi ! neyse yenge ile anlarsiniz savas ana geldi (6 senedir birlikteyiz). o serotonine ne yapar ? 95% bagirsak �retilir ! peki o beyindeki serotonine bagirsak'lari uyandirip, ve daha iyi �aristir ... (SIBO ile alakayi anladiyiz mi ?) ve kabuzluyu d�s�r�r (��nk� daha iyi �alistirir). Internette bakin beyin ve bayirsak komunikasyon ortami, ve serotonine ile alakali (ve niye burada bazi arkadaslar antidepresan ile agiz kokusundan kurtullur)... Baba benim boklarim oranj dan siyaha d�nd� (iyi yani). Sonra 2 hafta sporu kesip g�ldum hem panik attaklarim geri dondu hem agiz kokusu. Simdi, masa �st� isinden istifa edim nisan'dan itibarem fabrikaya donus, sonra spora delhal donus, sonra agiz kokusu, ve diyer probleme lerim (asiri aktifliyim, enerjim ama kanalize edemeyim agresifliye donusen) onariyim ki sonra yenge ile bariSiyim.... Zor is insallah sonunuz ve sonumuz iyi alur. |
|
![]() |
|
Semiha
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Mart-2024 tarihinde 15:59 |
|
Arkadasim ya nerede yasiyosun? Su an metroda okuyorum ve �ok g�ld�rd�n beni. Allah da seni g�ld�rs�n
|
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Mayis-2024 tarihinde 20:46 |
|
Arkadaslar, ayni sehirden veya �� d�rt g�nde bir bulusacaginiz sizinle ayni dertten muzdarip bir arkadas edinmeye bakinin. Bu sayede kullandiginiz �r�nlerin etkisini bir baskasindan duymus olursunuz.
Ben 2010 - 2011'den beri ugrasiyorum. Murat Aydin, Aytug Altundag, Fatih Vural dahil onlarca doktora gittim. Dis hekimleri, gastroenteroloji uzmanlari, KBB uzmanlari; dis teli, bademcik ameliyati, burun eti yakma(veya onun gibi bir sey), endoskopi vs vs ugraslar oldu. Agiz kokusuna ek olarak ayak kokusu, v�cut kokusu ugraslarim oldu. Koltuk alti ve Ayak botoksu bile yaptirdim. Ayak botoksunu yine yaptiracagim. Insallah ise yarar. |
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Mayis-2024 tarihinde 21:52 |
B�brek ve karaciger tahlillerine baktirdin mi? Bi tanidigimin b�brekleri tam �alismadigi i�in atik maddelerin bir kismini v�cudu ter ile atiyormus ve teri, atleti falan �ok k�t� kokuyormus. Sik sik da su gibi terler. Agiz kokusu neyse de ter ve ayak kokusunun olmasi bana bunu hatirlatti. |
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Mayis-2024 tarihinde 07:53 |
|
V�cut kokusu konusunda kararsizim. O g�n akrabam olan gen� bir �ocuk burnunu tis�rt�me dayadi "Parf�m�n �ok g�zel kokuyor." dedi ve bu t�r iltifatlari zaman zaman aliyorum. Agiz kokusu kesin var, tip1 deniliyor.
Ayak kokusu ise zaman zaman tepki aldigm bir durum. Hatta daha birka� g�n �nce bir ortamda, g�r�lt� arasinda benim duyacagim sekilde " �ok iyi biri ama bir de ayagi kokmasa" denildi. Bunu duyunca bozulmak yerine sevindim. Botoks yaptirmaya karar verdim. Botoks kesin ��z�m diye biliyorum. |
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Mayis-2024 tarihinde 18:37 |
Yav sen kuruntu yapmissin, benim tanidigim 2 kisi var, onlarin da terleyince ayaklari kokar ama erkekler i�in normal bir durum bu, kadinlarin 2 mi 3 kati mi ne ter bezi varmis bizde. Ayak parmaklari dogustan bitisik olanlarin ayaklari kokmaya ve mantar olusumuna daha yatkin oluyor ��nk� parmak aralari nemli kaliyor. Karbonat d�k ayaklarina, limon suyu sik falan kokuyu epey azaltir. Botoks falan tehliklei isler. Senin terin de muhtemelen d�s�nd�g�n kadar kokmuyordur. Hepimiz ruh hastasi olduk yav. |
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Mayis-2024 tarihinde 17:32 |
|
Tospik ayak kokusu agiz kokusundan daha net duyulan bir koku. Sanirim ayaklarin burna uzak olmasindan dolayi koku k�rl�g� olusmuyor. �stelik bir arkadasa a�ik�a sormustum o "Agiz kokun yok ama ayak kokun var." demisti. Agiz kokusuna da sonradan teshis koyuldu zaten.
Koku sorununu fark ettigim ilk yillarda agiz kokusunu hi� d�s�nm�yordum. Insanlarin tavrindan bir kokum oldugunu anliyordum ama v�cut kokusu mu ayak kokusu mu diye kararsiz kaliyordum. Sonra agiz kokusuna y�neldim ve yogunlastim. Su anda hem agiz hem ayak kokum oldugunu eminim. Botoks o kadar tehlikeli bir sey de degil. Her g�n toz, karbonat vs ugrasmaktansa bir seferde 4 - 5 ay gidiyor. Yillar �nce bir kez yaptirmistim. Hem ayaklara hem koltuk altina. Benim diger arkadaslardan tek avantajli yanim, kokuyu orta yas civarinda fark etmis olmam. O zamana kadar da okulumu okumus is sahibi olmustum bile. Bu y�zden takinti yapacak bir durumda degilim. Iki defa tip1 teshisi de koyuldu. Gen� arkadaslar da sakin koku y�z�nden hayatlarini degistirmesin. Okullarini mutlaka okusunlar. Eger zor oluyorsa okula/ise gitmek istemiyorlarsa muhakkak psikiyatri ile g�r�ss�nler. Sa�ma sapan diyetler, kocakari ila�lari vs yerine �ok daha fazla fayda g�r�rler. |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
Sayfa <12 |
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |