Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

bademcik ameliyati

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Yeni �ye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı psöriazis Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: bademcik ameliyati
    Gönderildi: 06-Haziran-2015 tarihinde 11:31
meraba arkadaslar bu forumu bir yildir takip ediyorum bademcik ameliyati olanlardan ameliyat ve ameliyattan sonraki d�nemle ilgili bilgi almak i�in �ye oldum. bende yari g�m�l� 20 lik disler,dis taslari,refl�,sin�zit ve bademcik tasi var. ilk asamada yirmilik dislerimi �ektirdim dis taslarimi temizlettim zaten d�zenli olark dis fir�alayan agiz suyu ve dis ipi kullaniyorum ama koku ge�medi. sin�zitim i�in tuzlu su ile burnumu yikadim ve iltihapli sivi akti �ekilen tomografide de retansiyon kisti disinda bir sey g�r�lmedi. daha sonra kbb hastanesine gittim bademciklerimde yariklar oldugunu ve bunlarin i�inde beyaz birseylerin oldugunu ve agiz kokusu yaptigi i�in ameliyat olmak istedigimi s�yledim .kanama komplikasyonunun oldugundan bahsetti bir de klasik y�ntemle yapiyorlarmis termal weldigle yapmadiklarini s�yledi. kafam �ok karisti nerde? hangi doktor? hangi y�ntemle? adana da tavsiye edebileceginiz bir hastane doktor varsa l�tfen yazin
Başa Dön
Misafir Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Haziran-2015 tarihinde 19:50
Bademcik ameliyati oldum. Ben de hi� faydasi olmadi. O zaman �ok arastirma yapmistim. Termal'in su asamada pek bir farki olmadigini �grendigimi hatirliyorum. Kanama her ameliyatta olabilir.

Benim de altinci yedinci g�nde kanamisti. Alinan yerde k���k bir delik a�ilmisti diyeyim. Doktora gittim, bir cihazla yakti bir de igne yapti. Igne yaptigi ilaci verip soguk suya karistir gargara yap dedi. Ama sah damara yakin oldugu i�in �ok daha tehlikeli kanamalar da olabilir.

Başa Dön
trouble Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı trouble Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Ekim-2015 tarihinde 11:32
Merhaba arkadaslar,
yaklasik 10 g�n �nce bademcik ameliyati oldum 21 yasindayim.�ok kararsizdim ameliyat �ncesinde ki 1 ayim kabus gibi ge�ti olsam mi olmasam mi kararsizligi vardi oldum ama suan eski yasantimi �zl�yorum kokunun sebebinin bademcik kaynakli oldugunu kesinlestirmeden oldum koku tam gaz devam ediyor �zerine bademcikleri mi aldirmanin pismanligi hi� bu kadar mutsuz ve �aresiz olmamistim.

Aranizdan bademcik ameliyati olan arkadaslara ve hocama sorum var bademcik ameliyati sonrasi derin nefes alip verirken zorlaniyorum nefes alirken sorun yok veriirken bogazim tikaniyor sanki horlamada �ikan ses gibi bir ses �ikiyor �ok korkuyorum acaba ge�icimi yoksa kalicimi ve sabahlari kalktigimda asiri istahsizlik basladi asla boyle olmazdi kahvalti �ncesinde yemek yerken kusasim geliyor ama zorla yiyorum sonra d�zeliyor yardimlarininizi bekliyorum.

En kisa s�re i�erisinde bir psikiyatriste g�r�nmem gerekiyot yoksa altindan kalkamiyacagim Ankara i�i kime gidebilitim l�tfen yardim edin hepinize �nerim v�cudunuzda degisiklige gitmeden herseyiyle d�s�nmek baskalarinin yasadiklarindan pay �ikarmaniz.
Başa Dön
ismimnefarkeder Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ismimnefarkeder Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Ekim-2015 tarihinde 19:31
kardesim 10 g�n sonra yemek yemeye kalkarsan �yle olur.biraz daha bekle ve sivi gidalar t�ket.b�ylece ameliyat b�lgeleri zarar g�rmemis olur.bir aydan evvel de d�zelmeyi bekleme.ameliyat olmus biri olarak bunlari s�yleyebilirim.
Başa Dön
ahmetmehmet1 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ahmetmehmet1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Ekim-2015 tarihinde 21:20
psikolojiktir. mesela bende oldum koku ge�medi ama yinede mutluyum ��nk� bademciklerim b�y�m�s sorun yaratiyormus

Düzenleyen: aydinmur - 16-Ekim-2015 tarihinde 22:24
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Ekim-2015 tarihinde 20:16
S�rekli bademciklerid�s�nd�g�n kendini dinledigin i�in normal olan seyler bile anormal geliyor olabilir. �stelik on on bes g�n koku i�in erken bir s�re, ameliyat yeri kabuk baglamistir, su anda o da koku yapiyordur. Bir ay falan bekle ondan sonra daha saglikli karar verirsin. Ben de ameliyat oldum ama koku ge�medi. Yine de emin ol, bademcik ameliyati olmasan aklin hep orada kalacakti. Diger branslarda arastirma yapmaya devam etmek lazim. Kimin neyi bulacagi belli olmuyor.

Yillardir sirtimda bel kismimda hafif bir sislik vardi, belki on bes yildir �zellikle banyoda elim degdigimde hissederdim. Ka� doktora g�sterdim cildiyeci, dahiliyeci, saglik ocagi... Orda bir sey yok, normal dediler.

B�brek tasi i�in gittigim �rologa "sirtimda sislik var" dedim; adam, uzan bakayim dedi, pat diye eliyle buldu "lipom var(yag bezesi)" dedi. Bir antibiyotik yazdi. �rologla yag bezesinin pek bir alakasi yok ama adam ilgilendi buldu iste.

Murat hocama da bir soru sorayim. Doktor augmentin bid 1000 mg diye bir antibiyotik yazdi. Internetten baktigimda lipomun ila�la ge�meyecegi tek tedavinin cerrahi oldugu yaziyor. Ayrica �nceki yillarda bu antibiyotigin toplatildigini okudum. �ok g��l� bir antibiyotik, kullanmamda bir sakinca olur mu?

http://blogcuanne.com/2010/10/30/dikkat-augmentin-bid-piyasadan-toplatiliyor/

http://khumjungschool.edu.np/bicycle/augmentin-bid-625mg-toplatiliyor/

http://forum.shiftdelete.net/gundem-dunya-turkiye/238661-augmentin-piyasaya-yanlislikla-surulmus-toplatiliyor.html
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Ekim-2015 tarihinde 20:30
İlk gönderen: asdf asdf yazdı:

Doktor augmentin bid 1000 mg diye bir antibiyotik yazdi. Internetten baktigimda lipomun ila�la ge�meyecegi tek tedavinin cerrahi oldugu yaziyor. Ayrica �nceki yillarda bu antibiyotigin toplatildigini okudum. �ok g��l� bir antibiyotik, kullanmamda bir sakinca olur mu?

Evet. Lipom antibiyotik ile kaybolmaz. Neden antib verildigini kestiremiyorum? Belki lipom degildir.

Ben re�eteye Augmentin yazmam.

Augmentin bundan 3-5 yil�nce bir ka� d�zine sisesi hatali �retildi ve firma eczaneden geri �ekip yenisini eczaneye verdi. Bu olayi abartmamak lazim.

Bu ilacin yerine ben daima KLAMOKS veririm. Klamoks BID ile augmentin bid aynidir. Tek fark Klamoks 'un biraz daha T�rk mali olmasidir ve desteklenmelidir. Klamoks'u tercih ederim.

Bu antibiyotik en az yan tesiri olan ve en genis spektrumlu antibiyotiklerden birisidir.
-M
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Ekim-2015 tarihinde 20:41
Lipom dedigine eminim hocam, hatta yag bezesi diye de a�ikladi. Agri yok dedim ama voltaren diye de bir agri kesici yazdi. Kullan gel ge�mezse tekrar bakariz dedi. Ben en iyisi bir de genel cerraha g�r�neyim.

Cevabiniz i�in tesekk�r ederim.
Başa Dön
mmkk Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mmkk Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Aralik-2015 tarihinde 09:36
ARKADAAR BEN 19 YASINDAYIM 7 YILDIR BU SORUN VAR AYRICA BRN KUCUKKUGUMDE ATESLI HASTALIK GECIRINCE YUKSEK ATES BENDE KALICI GIBI OLDU HER SENE 1 KEZ 40 DERECE OLUR ATESIM VE TABIKI ANTIBIYOTIK KULLANIMINA BAGLI BADEMCIKLERDE CURUME OLMUS OLABIKIRMI ACABA BADEMCIKLERI ALDIRSAK GECERMI AYRICA 5 YILDRI DISLERIMI HERGUN 3 KEZ FIRCALAR DIL BAKIMIMI YAPARIIM YANI SORUN AGIZ ICINDEN DEIL YORUMLARINIZI BEKLIORUM
Başa Dön
cns5tuning Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı cns5tuning Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Haziran-2018 tarihinde 15:53
Tonsil tasim var �zerini doku kaplamis. Doktorum ameliyat olman lazim bademciklerini alacagiz dedi. Fakat �zel hastanede yaptirmayi d�s�n�yorum. Takriben fiyati merak ettim. Var mi yakinlarda olan arkadasimiz ? :) Iyi Forumlar :)
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.