![]() |
Helicobacter Pylori |
Yanıtla
|
| Yazar | |
Belabu
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Helicobacter PyloriGönderildi: 31-Ocak-2016 tarihinde 00:05 |
|
Murat hocam, hp enfeksiyonu bende ikinci defa bulundu. Bu kez italyan t�r� eradikasyon tedavisi uygulanacak. Bu baglamda nette gezinirken, bir yil �nce okudugum bir makale aklima geldi. Nao Suzuki isimli bir dis hekimi bu bakterinin agizda gayet iyi yasayabildigini kesfetmisti. Sanirim o tarihe dek bunun pek de imkan dahilinde olmadigi d�s�n�l�yordu.
Sorum su: Eger agzimda da bu bakteri varsa antibiyotik tedavisi bu alanda da etki g�sterir mi? Ve agizda hp'yi yok etmek icin ne yapilabilir/ ne uygulanabilir? Suzuki'nin makale basliklarinin t�m� meraklilar icin burada bulunur: http://www.labome.org/expert/japan/fukuoka/suzuki/nao-suzuki-1324110.html Bu makalelerin sizce dogruluk payi nedir hocam? Tesekk�rler! |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Ocak-2016 tarihinde 16:42 |
|
"italyan t�r� eradikasyon tedavisi" diye bir uygulama bulunmamaktadir.
Evet H. pylori agizda yasar. Midedeki iyilesse bile agizdan yutularak mideyi yeniden infekte ettigi s�yleniyor. Ila� tedavinin kalici olmasi isteniyorsa, yasam bi�iminii degistirilmesi uygun olur. Bu sayfaya detayli yazdim. Okudunuz mu? http://www.agizkokusu.org/agiz-kokusu-gastrit-helicobacter-pylori.html -M |
|
![]() |
|
ncort
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Subat-2016 tarihinde 17:52 |
|
Biliyorum zararli ama 7 gun denemekten de o kadar zarar gelecegini dusunmuyorum.
7 gun flagyl kullandim ve agiz kokum tamamen gecti. Birkac antibiyotigi karistirarak kullanmak daha iyi diye duydum. Belki bir umut gecirir. H. Pylori tedavisinde de 14 gune gerek olmadigini 7 gununde yeterli oldugunu duymustum mesela. Bundan dolayi 7 gun az bir sure degil, degil mi? Bu yuzden actim konuyu. Sonucta burasi antibiyotige yabanci degil. Flagyl + Biteral kullanacagim. Antibiyotikler zararli. Yanlis birsey yapmamam icin lutfen yazmadan birakmayin konuyu. |
|
![]() |
|
kerem2018
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 30-Eyl�l-2018 Konum: Balikesir Durum: Çevrimdışı Puan: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Eyl�l-2018 tarihinde 17:30 |
|
Merhaba. yaklasik 20 g�n �nce gastro'ya agiz kokusu sikayetiyle gittim. Heliko Pilor Bacteri teshisi ile doktorum 4'l� ila� tedavisi verdi ve 1 hafta d�zenli kullandim. Bu ila�lar ; bizmut, largopen, makrol, ranex. Ila�larin bitmesinden bu yana 12 g�n kadar ge�ti ve koku azaldi. Farkli bir k�r de uygulanabilir mi ? Nidazol ve fragyl i�in ne dersiniz ? Hafta i�i tekrar doktor'a gitmeyi d�s�n�yorum. Yorum ve g�r�sleriniz i�in simdiden tesekk�rler.
|
|
|
KEREMMMM
|
|
![]() |
|
kerem2018
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 30-Eyl�l-2018 Konum: Balikesir Durum: Çevrimdışı Puan: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Ekim-2018 tarihinde 18:43 |
|
Merhaba. yaklasik 20 g�n �nce gastro'ya agiz kokusu sikayetiyle gittim. Heliko Pilor Bacteri teshisi ile doktorum 4'l� ila� tedavisi verdi ve 1 hafta d�zenli kullandim. Bu ila�lar ; bizmut, largopen, makrol, ranex. Ila�larin bitmesinden bu yana 12 g�n kadar ge�ti ve koku azaldi. Farkli bir k�r de uygulanabilir mi ? Nidazol ve fragyl i�in ne dersiniz ? Hafta i�i tekrar doktor'a gitmeyi d�s�n�yorum. Yorum ve g�r�sleriniz i�in simdiden tesekk�rler.
|
|
|
KEREMMMM
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |