Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Dil kokusu

Yanıtla Yanıtla
Yazar
�ye
Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ornitop Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Dil kokusu
    Gönderildi: 01-Mayis-2013 tarihinde 13:23
aydin hocam kokunun dilden gelip gelmedigini anlamak icin neler yapmaliyiz ?
Başa Dön
admin Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı admin Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Mayis-2013 tarihinde 20:37
Dilinizi fir�alayip 1 dakika agzinizda PharmolZn tuttugunuzda en az 1-2 saat koku tamamen koyboluyorsa tip 1 olabilir.
-M
Başa Dön
ornitop Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ornitop Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Mayis-2013 tarihinde 21:49
kokunun varligini kendm anlayabilrmiyim veya bir yontem var mi? baska birine sormaktan cekiniyorum.
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Mayis-2013 tarihinde 14:40
Kendiniz anlarsiniz.
Literat�rde bilek yalama, ip koklama, baskasina koklatma ve buna benzer bazi y�ntemler vardir. Fakat ben bunlari aldatici buluyorum.

Agiz kokunuzun kaybolup kaybolmadigi sorusu, zaten agiz kokusunun mevcut oldugu iddiasinda bulunan kim ise onun (yani sizin) cevaplamaniz gereken bir sorudur.

Siz var diyorken baskasinin yok demesi, veya siz yok diyorken baskasinin var demesi degerlendirilmesine gerek olmayan bir karmasadir.

Kendi kokunuzu kendiniz duyuyorken bu denemeyi yapin. Kokunun kaybolup olmadigini bizzat kendiniz denetleyin.
-M

Düzenleyen: aydinmur - 02-Mayis-2013 tarihinde 14:44
Başa Dön
ornitop Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ornitop Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Mayis-2013 tarihinde 22:58
hocam �erez yedikten sonra dilimdeki pas orani g�zle gorulur sekilde artiyor. bunun sebebi nedir sizce ? cerez agiz kokusunu azaltmaz mi? dilimdeki pasin artmasi kokunun arttigini gosterir mi?
Başa Dön
ormes Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ormes Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Mayis-2013 tarihinde 15:12
İlk gönderen: admin admin yazdı:

Dilinizi fir�alayip 1 dakika agzinizda PharmolZn tuttugunuzda en az 1-2 saat koku tamamen koyboluyorsa tip 1 olabilir.
-M

Nasil yani hocam ? Ben dilimi fircalayinca koku 10 dakika geciyor fakat daha sonra agzimi kapali tutarsam tekrar ayni sey oluyor fakat acik havada olursam bu durum yarim saate kadar cikabiliyor yani bu ne demektir ki tip 1 yanlis anlamadiysam ? Oyleyse neden simdiye kadar ugrasimizdan hicbir sonuc alamadik yanitlarsaniz sevinirim
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Mayis-2013 tarihinde 15:52
İlk gönderen: ornitop ornitop yazdı:

hocam �erez yedikten sonra dilimdeki pas orani g�zle gorulur sekilde artiyor. bunun sebebi nedir sizce ? cerez agiz kokusunu azaltmaz mi? dilimdeki pasin artmasi kokunun arttigini gosterir mi?

Ne yerseniz yeyin dilinizin y�zeyinde yemek tabakasi belirli bir s�re i�in bulunabilir. Bu normaldir. Bu asamada ne yediginizin �ok �nemi olmaz. Gavurca ismini hi� kullanmayalim buna yemel birikintisi ismini verelim. Yemek birikintileri salyanin yikayici etkisi ve yumusak dokularin s�rt�nme etkisi ile kendiliginden uzaklasir. Bunu dil kaplamasi olarak degerlendirmemek gerekir.

Dil kaplamasi, yemek birikintilerinin kendiliginden uzaklasmayan, dil girinti �ikintilari arasina yerlesmis ancak fir�a ile yerinden kaldirilabilen agiz su ile ne kadar �alkalinirsa �alkalansin yerinden kalkmayan beyazimsi ince bir �rt�d�r.

Ikinci sorunuz �erez metal i�erigi sebebi ile Tip 1 agiz kokusunu azaltir.
-M

İlk gönderen: ormes ormes yazdı:

Nasil yani hocam ? Ben dilimi fircalayinca koku 10 dakika geciyor fakat daha sonra agzimi kapali tutarsam tekrar ayni sey oluyor fakat acik havada olursam bu durum yarim saate kadar cikabiliyor yani bu ne demektir ki tip 1 yanlis anlamadiysam ? Oyleyse neden simdiye kadar ugrasimizdan hicbir sonuc alamadik yanitlarsaniz sevinirim

Ben farkli bir seyden bahsediyordum. Siz bambaska ve �zg�n bir sonu� �ikardiniz.

Kokunun dilden geldigini tespit edebilmek i�in fir�alayip �inkolu gargara yapin azalmasini yoklayin dedim. Siz dilimi fir�alayinca 10 dak, a�ik havada 30 dak i�in koku ge�iyor Tip 1 miyim diyorsunuz. Sorunuzun cevabini bilmiyorum.
-M
Başa Dön
hasta31 Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı hasta31 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Haziran-2018 tarihinde 02:15
Merhabalar.

Bu sefer uzun uzun anlatmayacagim. Gelen koku, esnerken geliyor. Ve hani balon sisirsiniz ya bazen havasi y�z�n�ze gelir ve bir koku hissedersiniz, iste ben o kokuyu hissediyorum.

Sadece bu kadar bilgiden bilgi elde etmek m�mk�n m�? Murat hocam cevabinizi bekliyorum. Yorumlariniz �ok �nemli..
Ya iyilesemezsem ?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Haziran-2018 tarihinde 20:14
İlk gönderen: hasta31 hasta31 yazdı:

Gelen koku, esnerken geliyor. Ve hani balon sisirsiniz ya bazen havasi y�z�n�ze gelir ve bir koku hissedersiniz, iste ben o kokuyu hissediyorum

Kokunun neye benzediginin teshis degeri yoktur. Balon, ��p, seker, lagim veya herhangi bir kokunun digerinden teshis kuvveti farkli degildir.

Esnerken bir koku aliyor olmak da �ok teshis degeri tasimayabilir.
-N
Başa Dön
nural Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nural Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Haziran-2018 tarihinde 11:41
Hocam merhaba. Ben dilimi iyice temizledikten yani dilim normal rengine d�nd�kten sonra yemek yedigimde ya da kahve i�tigimde dilimin �st�nde hi� pas olusmuyor. Yani ilk 5-6 saatte ne yersem yiyeyim pas olusmuyor. Ancak bir sonraki �g�nden sonra renk degisimi basliyor ve pas yavas yavas olusmaya basliyor. Iki �� g�n temizlemezsem iyice kalinlasiyor pas tabakasi ve genelde sari renkte oluyor. Ve bunlarin disinda genel olarak yemek yedikten sonra bogazima yakin yanma hissediyorum. Sindirimle
alakali bir problem olabilir mi diye d�s�n�yorum. Sizce bunun nedeni ne olabilir? Eger sindirimle alakaliysa refl� kaynakli mi yoksa geniz akintisi mi daha olasi bir nedendir dildeki tabaka olusumu i�in?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Haziran-2018 tarihinde 18:57
Anlattiklariniz �ok normal. Normali budur.
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.