Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » S�yleyeceklerim var
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Halitozis Muayenesinden Birka� Sey

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Halitozis Muayenesinden Birka� Sey
    Gönderildi: 25-Aralik-2021 tarihinde 12:43
Merhaba arkadaslar, herkese iyi forumlar hastaliginiza ��z�m bulmaniz dilegiyle konuya giriyorum. Ben de forumdaki bir �ok arkadas gibi uzun zamandir bu hastalikla bas basa kaldim. ��z�m� yakin saglik merkezlerinde bulamayinca i�ime atarak arastirmaya basladim. Arastirmalarim neticesinde isabetli oldugum tek husus yahu madem bu kadar muzdaribim madem hayatimi olumsuz etkiliyor bu iste de bug�ne kadar sandigim kadariyla T�rkiye de ama eserleri �alismalari ve bilim camiasinda topladigi takdirlerle uluslararasi nama sahip sayin Murat Aydin hocama neden g�r�nm�yorum. Ben �ok s�pheci biriyim her seyi sorgulamayi ve nedenini bilmeyi severim ancak bu is ilim ve uzun yillar �alismayla birlikte Allah takdiri zeka denen o yetenege de muktedir olmayi icap ettirir. E bende bu bilimle ilgili anlatilanlar disinda arastirmasi �nvani ve iddiasi olmayan siradan bir vatandasim. Basit�e bu d�s�nceyle Murat hocama muayene olup subjektif s�phelerden arinip objektit ger�eklikle y�zlesmeyi istiyordum. O g�n bug�n oldu ve Murat Aydin hocama muayene oldum. Muayene islemi tipki sitede yazildigi gibi ger�eklesti. Anamnez ve testler nihayetinde tip1 ve tip5 tanisi aldim. Hocamin �g�tlerine kulak verdim. Herkesin agiz kokusu kapsaminda tip siniflandirmasinda �ektigi zorlugu forumdaki konular ve konular �zerinden y�r�yen tartismadan anlayabiliyorum. Ben kendimde mide bakterisi h.pilori belki nefes kokusu belki geniz akintisi vb tip2 sebeplerin olabilecegi daha dogrusu bu tiplerin belirtilerini defaatle okumakla yapay hastalik �reten biri olarak tip1 ve tip5 oldugum objektif olarak raporlaninca bu konuyu a�ma ihtiyaci duydum. Konumun amaci yersiz s�pheler degil objektif deliller �zerinden ��z�m aramamiz gerektigine vurgu yapmaktir. Soru sormak isteyen herkes yorum veya iletisimle sorabilir. Murat hocami yakindan g�r�p tanismakla da ayrica memnun oldum Murat hocanin bu isi benden baska yapan yok bilen yok demesinden esasinda "halitozis tip camiasinca ilgi g�rs�n rakip meslektaslar ortaya �iksin daha �ok olgulara ulasilsin doktorlar arasinda yasanan rekabetten hastalar faydalansin" i anlarken bir yandan bu konuda neredeyse hi� bir sey bilmiyoruz hatta cahiliz diyebilirim demesinden de " her ne kadar kendini yermis ise de esasinda bir bilim adaminin ilgilendigi konuya tamamiyla hakim olma isteginin onu mevcut bilgilere yetinmemeye daha �ok �grenmek istedigine isaret ettigini" d�s�n�yorum. Hocam �ok m�tevazi ve iyilik dolu bir insan Allah ondan razi olsun. Benim de d�s�ncem her is, uzmanlik alani veya tartisma konusunda kim digerine kiyasla �ndeyse kibri ayaklar altina almis insandir diyorum. Iyi forumlar dilerim
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
Tospik Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Aralik-2021 tarihinde 14:40
@bazenhissediyor Keske Murat hoca sana paragraf nedir ve ne zaman kullaniliri da �gretseydi. Miyop derecem iyice artti okurken. :)))

Saka bir yana tip2 �ikmadigin i�in mutlu olmussun gibi anladim. Teshisin kondu simdi sira tedavide ama o kismi da su an i�in hala bilinmezligini koruyor.

Bu kadar �ok insanin bu dertten �ekmesine ragmen tip d�nyasi nasil bunun �zerine egilmemis hayret dogrusu.
Başa Dön
Inception Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Inception Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Aralik-2021 tarihinde 17:16
Tip 1 in sebepleri ne peki sende. Murat hoca ne dedi.
Başa Dön
bazenhissediyor Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Aralik-2021 tarihinde 18:05
İlk gönderen: Inception Inception yazdı:

Tip 1 in sebepleri ne peki sende. Murat hoca ne dedi.

Farenjitinde destekledigi, yanlis ve k�t� fir�a ile yapilan eksik temizlikle dil temizliginin ihlal edilmesi suretiyle meydana gelen tip1 olarak tespit edildi
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Aralik-2021 tarihinde 18:08
İlk gönderen: Tospik Tospik yazdı:

@bazenhissediyor Keske Murat hoca sana paragraf nedir ve ne zaman kullaniliri da �gretseydi. Miyop derecem iyice artti okurken. :)))

Saka bir yana tip2 �ikmadigin i�in mutlu olmussun gibi anladim. Teshisin kondu simdi sira tedavide ama o kismi da su an i�in hala bilinmezligini koruyor.

Bu kadar �ok insanin bu dertten �ekmesine ragmen tip d�nyasi nasil bunun �zerine egilmemis hayret dogrusu.

Bir sey cikip cikmadigim icin memnun yada memnuniyetsizlik durumum yok sadece forumdaki arkadaslarimin benimde ge�miste yaptigim her seyden s�phe ederek kendilerine her tip agiz kokusunu yerlestirerek kendileri adina vakit kaybi olacagini demek istedim
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Aralik-2021 tarihinde 18:18
İlk gönderen: Tospik Tospik yazdı:

Cep telefonundan yazmistim bir de resmi yazisma, tartisma y�r�tmedigimiz i�in buna takilmadim
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Aralik-2021 tarihinde 18:31
Birde hocam bana daha kisa s�rede hijyene kavusmam i�in hocamin marifetlerinden pharmolu bana �nerse de muhtemelen psikolojik bir rahatsizligimdan oturu ilac kullanmayi reddettim. Bu reddetmenin benim faydama olmadigini bilsem de bir t�rl� takviye islemleri benimseyemiyorum diger insanlarla esit olmak istiyorum belki ben yaniliyorum diger insanlarla hi� farkim yok sunda s�phe yokki bu hastalik en g��l� karakterlerin �zerinde bile hafifte olsa mutlaka olumsuz bir tesir birakiyor galiba bendeki de buna benzer bir durum. Yersiz s�phe vakit kaybi tarafsiz olgular �zerinden m�cadele hedefe ulasmaya yaklasmaktir iyi forumlar dostlar
Başa Dön
Kelime Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Aralik-2021 tarihinde 18:52
Ben de Murat hocadan yillar �nce tip1 teshisi almistim. Dis temizligi, dolgu, dis �ekimi, dil fir�alamasi, dis tasi temizligi hepsini yaptim, yapiyorum; koku h�l� devam ediyor. Belki de dogru, d�zenli, disiplinli temizlik yapamiyoruz. Ama hangi dis�iye gitsem agiz hijyenin iyi diyor.

Ge�en hafta �zellikle periodontoloji uzmanina gittim. "Dis bakimin %70 iyi. Biraz dis tasi var. Sadece aralari daha iyi temizlemen l�zim." dedi. Dis tasi temizligi yapti. Benim israrimla, arasina yemek artigi ka�an bir disimin dolgusunu da biraz daha b�y�tt�. Aray�z temizligi i�in de CBS -11 diye bir aray�z temizleyici �nerdi. ("11" fir�anin b�y�kl�k derecesi. Herkesin fir�a derecesi dis araligina g�re farkli olabilir.)

Agiz kokusunu s�ylemedim. Ne diyecegini tahmin ettim: D�zenli dis ve agiz temizligi...
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Aralik-2021 tarihinde 18:58
"Bu reddetmenin benim faydama olmadigini bilsem de bir t�rl� takviye islemleri benimseyemiyorum diger insanlarla esit olmak istiyorum"

Bazenhissediyor, pharmol kullanmak seni diger insanlardan farkli yapmiyor. Diger insanlar da listerine vb gargara + dis ipi kullaniyor. Basin, disin agrirsa agri kesici kullanmiyor musun?
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Aralik-2021 tarihinde 21:20
İlk gönderen: bazenhissediyor bazenhissediyor yazdı:

......Hocam �ok m�tevazi ve iyilik dolu bir insan Allah ondan razi olsun. Benim de d�s�ncem her is, uzmanlik alani veya tartisma konusunda kim digerine kiyasla �ndeyse kibri ayaklar altina almis insandir diyorum. Iyi forumlar dilerim

Binlerce estagfurlah abicim.

Bana gelenlerin forum i�indeki isimlerini bilmem ve sormam. Siz s�yleyinceye kadar sizin "bazenhissediyor" isimli sahis oldugunuzu bilmiyordum. Bir sey giderek dikkatimi daha fazla �ekmeye basladi. Bu forumda kimi muayene etsem tip 5 veya tip x+5 �ikiyor. Foruma �ye olmayan hastalarda tip 5 tanisina fazla rastlamiyorum.

Subjektif bilesenleri olan agiz kokusundan yakinan bireylerin bu forumda toplanmasinin sebebi nedir acaba?

Yeteri kadar uzun s�re agiz kokusundan yakinan vakalara tip 5 ilave olur. Yani bir tip 1 vaka yeteri kadar uzun s�rerse tip 1+5 olur. Muhtemelen bu forumda �yeler �ok uzun bir s�re agiz kokusundan yakinir sekilde kalmislar ve �ogunda bu sebeple tip 5 yerlesmeye baslamis. B�yle oldugunu tahmin ediyorum.

Bu g�n tanistigim "bazenhissediyor" kardesimiz forumda g�rd�klerim arasinda en hafif tip 5 vakaydi. Su anda fobi fazinda bulunuyor. I�inizden baska kardeslerim ���nc� faza ilerlemis olan tip 5 vakalardi. Demekki olduk�a uzun bir s�re agiz kokusu �ekmisler. Bekledik�e k�t�lesmisler.

Bu vesile ile hepinize azicik nasihat edeyim:
=====
- Dilinizi g�zel fir�alayin. (fir�anin sapiyla degil kili ile fir�alayin)
- Yumusak fir�ayi terk edin
- Sik sik ateslenmiyorsaniz Bademcik ameliyati olmayin
- Kendinizde hemen refl� kandida gastrit aramayin.
- Doktor bir hastalik teshisi koymadiysa ve �nermediyse hi� bir diyet yapmayin
- K�pr�lerinizin altini kapali yaptirmayin
- Alkoll� gargara kullanmayin
- Alkol kullanmayin
- Agiz kokusunu kafanizda oldugundan fazla abartmayin
- Hi� kimseye agiz kokunuzun bulunup bulunmadigini sormayin

Başa Dön
Inception Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Inception Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Aralik-2021 tarihinde 23:41
Murat hocam muayene sirasinda bana farenjitin de var demistiniz ancak halitosil verildiginde koku d�zeyi normal degere gerilemisti. Normal sartlarda farenjtii olanlarda gerileme olmadigini s�ylemistiniz. Benim farenjit i�in doktora g�r�nmeme gerek varmi? Hocam bu arada sadece Tip 5 teshisi koymustunuz.
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Aralik-2021 tarihinde 19:56
İlk gönderen: Inception Inception yazdı:

Murat hocam muayene sirasinda bana farenjitin de var demistiniz ancak halitosil verildiginde koku d�zeyi normal degere gerilemisti. Normal sartlarda farenjtii olanlarda gerileme olmadigini s�ylemistiniz. Benim farenjit i�in doktora g�r�nmeme gerek varmi? Hocam bu arada sadece Tip 5 teshisi koymustunuz.

Inception: Sizin kim oldugunuzu aklimda tutmuyorum.
Bu sizin �zelinizdir. Bireysel sorulari foruma getirmiyorum Bana isminiz ile beraber eposta yazarsaniz sizi yanitlarim.

Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Aralik-2021 tarihinde 21:23
İlk gönderen: aydinmur aydinmur yazdı:

İlk gönderen: bazenhissediyor bazenhissediyor yazdı:

......Hocam �ok m�tevazi ve iyilik dolu bir insan Allah ondan razi olsun. Benim de d�s�ncem her is, uzmanlik alani veya tartisma konusunda kim digerine kiyasla �ndeyse kibri ayaklar altina almis insandir diyorum. Iyi forumlar dilerim

Binlerce estagfurlah abicim.

Bana gelenlerin forum i�indeki isimlerini bilmem ve sormam. Siz s�yleyinceye kadar sizin "bazenhissediyor" isimli sahis oldugunuzu bilmiyordum. Bir sey giderek dikkatimi daha fazla �ekmeye basladi. Bu forumda kimi muayene etsem tip 5 veya tip x+5 �ikiyor. Foruma �ye olmayan hastalarda tip 5 tanisina fazla rastlamiyorum.

Subjektif bilesenleri olan agiz kokusundan yakinan bireylerin bu forumda toplanmasinin sebebi nedir acaba?

Yeteri kadar uzun s�re agiz kokusundan yakinan vakalara tip 5 ilave olur. Yani bir tip 1 vaka yeteri kadar uzun s�rerse tip 1+5 olur. Muhtemelen bu forumda �yeler �ok uzun bir s�re agiz kokusundan yakinir sekilde kalmislar ve �ogunda bu sebeple tip 5 yerlesmeye baslamis. B�yle oldugunu tahmin ediyorum.

Bu g�n tanistigim "bazenhissediyor" kardesimiz forumda g�rd�klerim arasinda en hafif tip 5 vakaydi. Su anda fobi fazinda bulunuyor. I�inizden baska kardeslerim ���nc� faza ilerlemis olan tip 5 vakalardi. Demekki olduk�a uzun bir s�re agiz kokusu �ekmisler. Bekledik�e k�t�lesmisler.

Bu vesile ile hepinize azicik nasihat edeyim:
=====
- Dilinizi g�zel fir�alayin. (fir�anin sapiyla degil kili ile fir�alayin)
- Yumusak fir�ayi terk edin
- Sik sik ateslenmiyorsaniz Bademcik ameliyati olmayin
- Kendinizde hemen refl� kandida gastrit aramayin.
- Doktor bir hastalik teshisi koymadiysa ve �nermediyse hi� bir diyet yapmayin
- K�pr�lerinizin altini kapali yaptirmayin
- Alkoll� gargara kullanmayin
- Alkol kullanmayin
- Agiz kokusunu kafanizda oldugundan fazla abartmayin
- Hi� kimseye agiz kokunuzun bulunup bulunmadigini sormayin

Hocam ne kadar methiyede bulunsam satirlara sigmaz o y�zden size hayir dua eden diger insanlardan birisi oldugumu yeniden belirtmek istiyorum sizi seviyorum iyi ki varsiniz.

"Subjektif bilesenleri olan agiz kokusundan yakinan bireylerin bu forumda toplanmasinin sebebi nedir acaba?"
Bununla ilgili na�izane fikrim, tip5 vakalar agiz kokusu haricinde de ruhsal olarak rahatsizliklari bulunan veya hassasiyetleri olan kisiler olabilir, hayatta yasadiklari en ufak bir seyde diger insanlara nazaran daha duyarli ve tepki veren kisiler olabilir. Iyi hatirliyorum k���kken bir arkadasimizin da agiz kokusu problemi (d�r�st�e davranmak i�in ayra� a�ip bunu eklemek istedim, c�mlemi d�zeltmiyorum agiz kokusu problemi vardi diye basladim aslinda hata ettim ��nk� ona g�re bu problem degilken bana g�re vardi) vardi. �ok neseli ve yaramaz biriydi siniftaki arkadaslarimiz durumunu ona defaatle s�ylemesine ragmen hi�bir zaman kulak asmaz ve �ehresindeki mutluluk ifadesi eksilmezdi. Muhtemelen tip5 ve x+tip5 ler hayatta kendilerini diger insanlardan daha �zel bir yerde konumlandirmalarindan �t�r� hassas ve duygusal yapidalar. Kimlik gizleyerek arastirma, tartisma ve konusma imkani bulunan bu kiymetli internet adresine tip5 lerin sik ugramasi da bundan kaynaklaniyor diye tahmin ediyorum.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Ocak-2022 tarihinde 19:36
Inception, faranjit i�in doktora g�r�nd�n m�? Bana da bir doktor bogazin karnibahar gibi olmus demisti. Ne alakaysa Herhalde bogazin g�r�n�m�n� anlatmak istedi.

Agiz kokunun son durumu nasil oldu?   

Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.