![]() |
Meditasyon, koku azaldi |
Yanıtla
|
| Yazar | |
Isimsizdunya
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Meditasyon, koku azaldiGönderildi: 04-Ocak-2022 tarihinde 21:37 |
|
Dostlar �ok garip, meditasyon yaptiktan sonra sunu fark ettim agzimdaki k�t� tat yok oldu ya da g�zel bir dustan sonra ,asagi yukari hepimizi meditasyon yapmisizdir hic bir sey d�s�nmemek agiz kokusunu hafifletti ya da bana �yle geldi o k�t� tat yok oldu meditasyon sirasinda agizda t�k�r�k orani artti sakinlikten olsa gerek. Koku psikolojik degil disarida da �ekinmeden evdede soruyorum koku var deniyor ama bahsettigim rahatlamadan sonra azalma oldu ya da hissedilmeyecek kadar sizce sebebi nedir. �ok ilgin�
|
|
![]() |
|
Melina
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Ocak-2022 tarihinde 21:44 |
|
Bilemiyorum ki stressiz zamanlarimda asagi yukari herkesin dedigi gibi benimkide azaliyor bunun bir sebebi olmali ama bilmiyorum. Hormonlarla alakali olabilirmi diye d�s�n�yorum. Bende mesela daha �nce forumda konu a�mistim baris Muslu diye bir neuroformat uzmani var bir �ok hastaligin travmalara olgili oldugunu filan s�yl�yor travma �alismasi yaptigim zamanlarda biraz azaliyor koku ama birka� g�n sonra yeniden geliyor. Mutlaka bir baglanti olmali
|
|
![]() |
|
Isimsizdunya
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Ocak-2022 tarihinde 21:58 |
Evet hormonlarla alakali bir durum olabilir. Ama nasil neden . Gercekten dendigi gibi zihin bir hastaligi yenebilecek g�ce sahipmidir aslinda bu tarz s�ylentilere hic bir sekilde inanmam . Belkide dopamin ile ilgilidir. Ya da sitres .sitres agzi kurutur koku olur ama b�y�k bir sitrese ihtiyacimiz var bunun olabilmesi i�in. Yuksek ihtimalle sitresin neredeyse 0 inmesi t�k�r�k salgisini artirmasi ile kokuyu azaltiyor olabilir. Kim bilir belkide arkasinda daha fazlasi var bahsettigim olay agiz kokusu i�in degil bircok hastalikgin arkasinda yatan sir perdesi ya da sitresij cok azalmasi bagisiklik sistemimizn adam akili �alismasini sagliyor da olabilir. |
|
![]() |
|
Melina
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Ocak-2022 tarihinde 22:19 |
|
Biliyormusun bende senin gibi inanmiyordum ama o kadar farkli bir d�nya varki isin travma kisminda mesela diyoruz ya hani herkeste bakteriler var ama niye biz kokuyoruz. Aslinda v�cudun tepki verme sekli bakteriyi, agiz kurulugunu vs. �ogaltip kokuya yol a�iyor. Bir�ok insan travmadan kurtulunca sorundan otomatik olarak kurtuldugunu yaziyor. Yani beyin i�in tehdit yoksa eger beyinde bize sorun olusturmuyor. Suan belki anlattiklarimi �ok anlamayabilirsin ben uzun zamandir takip ediyorum bu konulari agiz kokusu iyilesenlerde olmus ama ben kokuya yol a�abilecek travmayi hala bulamadim ��zemedim
|
|
![]() |
|
Isimsizdunya
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Ocak-2022 tarihinde 22:33 |
Yo yo ben onu kastetmedim . Beyin neye inanirsa o olur. Hasta olduguna inanirsan hastalanir, dis8n agirligina inansan agirir ,mide agrisina inansan agirir... bahsedilen travmalarda bunun gibi agzinin koktug7na inanirsan evet kokar . Ama benim bahsettigim olay su ger�ekten olan bir hastalik varsa iste o travma olayi fiyasko olduguna inaniyorum belkide �yle de degildir. Kim bilir... |
|
![]() |
|
Melina
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Ocak-2022 tarihinde 22:41 |
|
Evet ozetledin aslinda kim bilir ger�ekten:) bende �ocuklugumdan beri oldugu i�in koku bu kadar uzun s�re bu kadar �abaya ragmen kaynagini bulamadigim i�in aslinda artik travma ve psikolojik nedenlere bagladim sonunda bakalim nereye g�t�recek bu yol
|
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 393 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Subat-2022 tarihinde 20:42 |
|
Burdaki yazilari okuyunca aklim karisti.
@Diloy mu hakli Murat hoca mi? Stres koku yapar mi yapmaz mi? |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Subat-2022 tarihinde 23:39 |
Murat hocanin dedigi stresin agiz veya nefes kokusunu olusturabilecek veya katkida bulunarak artisina sebep olabilecek rahatsizliklari tetiklemesi durumunda dolayli olarak agiz kokusu olusturdugunu anlatti diye hatirliyorum. �rnek: stres sonucu agizdaki t�k�r�k salgisinin hizlica azalmasi veya stres sonucu midede asidin y�kselmesi kapagin uzun s�re a�ik kalmasi veya stres sonucu bazi hormonlarin gereginden az veya fazla salgilanmasi gibi gibi Stres dogrudan bir agiz kokusu yapiyor olsaydi emin olun d�nyanin %90 i TIP 5 agiz kokusu hastasi olur ve bu hastalik asiri ragbet g�r�r bu hastalikla ilgili bilimsel �alismalar g�n�m�zdekiyle sinirli kalmaz bir hayli asama kat ederdi. Stres dogrudan agiz kokusu yapiyor olsaydi agiz kokusundan sikayet�i milyonlarca insana rastlardik ve sosyallesme b�y�k �l��den ortadan kalkardi. Stres sadece bir semptom stres bir hastalik degil ki. Insani mutlu, sinirli, saskin vb. hallere girmesine sebep olan sok edici olaylar karsisinda aniden ortaya �ikan ve olayi insanin idrak edip kabullenmesiyle ortadan kaybolan bir semptom olarak biliyorum. Bu y�zden stres konusundan fazla medet ummamak gerekir belki de |
|
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Subat-2022 tarihinde 23:46 |
|
Aslinda bakarsak agiz veya nefes kokusu da bir semptom. Yolunda gitmeyen bir seylerin varliginda ortaya �ikiyorlar. Isler yolundayken insanlar arasinda k�t� algilanmayacak bir seviyede v�cutta varliklarini g�steriyorlar fakat tabii ki kabul edilemez ve istenilmeyen bir semptom uzun m�ddet kendisini g�sterirse zamanla hastalik adini alir ve mesele agizdaki bilmem ne isimli bakterisini �ld�rmek degil bu istenmeyen semptomu ortadan kaldirmak i�in ne gerekiyorsa yapilmali durumuna gelir. ��nk� agizdaki x adli bakteri veya midedeki x isimli bakteri bizim ilgimizi �ekmiyor ve bundan haberimiz dahi yok. Bunlarin sonucunda ortaya �ikan agiz kokusu semptomu bizi rahatsiz ediyor ve esasinda savastigimiz sey bakteri gruplari gazlarla savasamayiz gazlar bu bakterilerin ortaya �ikarttigi sonu� yani semptom. Nasil ki v�cutta zararli bakteriler arttiginda ates ve agri gibi semptomlar g�steriyor. Biz ates ve agriyi maskelesek de maskeledigimiz seyler t�kenir t�kenmez tekrar ortaya �ikiyorlar. �rnek atesli bir insanin alnina soguk islak havlu kapatmak gibi. V�cuttaki enfeksiyonu yok etmediginiz s�rece havlu bir yerden sonra isinacak su bulamayacaksiniz ve ates yeniden y�kselecek. Agiz kokusunu �nlemek i�in yapilan �nleyici seylerde buna benzer. Sorunun esas kaynagi bulunup tedavi edilmedigi s�rece sadece maskelemekten �teye gidemeyiz
|
|
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Subat-2022 tarihinde 05:37 |
|
@bazenhissediyor �ok g�zel a�iklamissin, tesekk�rler.
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Subat-2022 tarihinde 20:03 |
|
estagfirullah, su dis eti kanamasi ve �ekilmesi meselesinde tip ne kadar �aresiz. Insanlar hastalanana kadar ellerinden geleni yapiyor sonrasinda sihirli degnek ariyorlar ayni benim gibi. Dogustan rahatsizlikla hayata gelenler istisna onlar hayata en zor baslayanlar Allah en basta onlarin sonra diger t�m hastalarin yardimcisi olsun.
|
|
|
|
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Agustos-2022 tarihinde 18:53 |
|
Arkadaslar bir de bu adamin y�ntemini deneyelim mi, ise yaradigini s�yleyenler olmus alttaki yorumlarda.
Ingilizce bilmenize gerek yok, yaptiklarini yapin yeter, videoda a�ik ve se�ik olarak anlasiliyor zaten. Baglanti adresi asagida; tikla ve dene. |
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Agustos-2022 tarihinde 18:56 |
![]() |
|
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Eyl�l-2022 tarihinde 09:04 |
|
Dil temizligi dedigi, dili dislerle siyirmak galiba.
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |