Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » S�yleyeceklerim var
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Meditasyon, koku azaldi

Yanıtla Yanıtla
Yazar
�ye
Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Isimsizdunya Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Meditasyon, koku azaldi
    Gönderildi: 04-Ocak-2022 tarihinde 21:37
Dostlar �ok garip, meditasyon yaptiktan sonra sunu fark ettim agzimdaki k�t� tat yok oldu ya da g�zel bir dustan sonra ,asagi yukari hepimizi meditasyon yapmisizdir hic bir sey d�s�nmemek agiz kokusunu hafifletti ya da bana �yle geldi o k�t� tat yok oldu meditasyon sirasinda agizda t�k�r�k orani artti sakinlikten olsa gerek. Koku psikolojik degil disarida da �ekinmeden evdede soruyorum koku var deniyor ama bahsettigim rahatlamadan sonra azalma oldu ya da hissedilmeyecek kadar sizce sebebi nedir. �ok ilgin�
Başa Dön
Melina Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Melina Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Ocak-2022 tarihinde 21:44
Bilemiyorum ki stressiz zamanlarimda asagi yukari herkesin dedigi gibi benimkide azaliyor bunun bir sebebi olmali ama bilmiyorum. Hormonlarla alakali olabilirmi diye d�s�n�yorum. Bende mesela daha �nce forumda konu a�mistim baris Muslu diye bir neuroformat uzmani var bir �ok hastaligin travmalara olgili oldugunu filan s�yl�yor travma �alismasi yaptigim zamanlarda biraz azaliyor koku ama birka� g�n sonra yeniden geliyor. Mutlaka bir baglanti olmali
Başa Dön
Isimsizdunya Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Isimsizdunya Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Ocak-2022 tarihinde 21:58
İlk gönderen: Melina Melina yazdı:

Bilemiyorum ki stressiz zamanlarimda asagi yukari herkesin dedigi gibi benimkide azaliyor bunun bir sebebi olmali ama bilmiyorum. Hormonlarla alakali olabilirmi diye d�s�n�yorum. Bende mesela daha �nce forumda konu a�mistim baris Muslu diye bir neuroformat uzmani var bir �ok hastaligin travmalara olgili oldugunu filan s�yl�yor travma �alismasi yaptigim zamanlarda biraz azaliyor koku ama birka� g�n sonra yeniden geliyor. Mutlaka bir baglanti olmali

Evet hormonlarla alakali bir durum olabilir. Ama nasil neden . Gercekten dendigi gibi zihin bir hastaligi yenebilecek g�ce sahipmidir aslinda bu tarz s�ylentilere hic bir sekilde inanmam . Belkide dopamin ile ilgilidir. Ya da sitres .sitres agzi kurutur koku olur ama b�y�k bir sitrese ihtiyacimiz var bunun olabilmesi i�in. Yuksek ihtimalle sitresin neredeyse 0 inmesi t�k�r�k salgisini artirmasi ile kokuyu azaltiyor olabilir. Kim bilir belkide arkasinda daha fazlasi var bahsettigim olay agiz kokusu i�in degil bircok hastalikgin arkasinda yatan sir perdesi ya da sitresij cok azalmasi bagisiklik sistemimizn adam akili �alismasini sagliyor da olabilir.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Melina Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Ocak-2022 tarihinde 22:19
Biliyormusun bende senin gibi inanmiyordum ama o kadar farkli bir d�nya varki isin travma kisminda mesela diyoruz ya hani herkeste bakteriler var ama niye biz kokuyoruz. Aslinda v�cudun tepki verme sekli bakteriyi, agiz kurulugunu vs. �ogaltip kokuya yol a�iyor. Bir�ok insan travmadan kurtulunca sorundan otomatik olarak kurtuldugunu yaziyor. Yani beyin i�in tehdit yoksa eger beyinde bize sorun olusturmuyor. Suan belki anlattiklarimi �ok anlamayabilirsin ben uzun zamandir takip ediyorum bu konulari agiz kokusu iyilesenlerde olmus ama ben kokuya yol a�abilecek travmayi hala bulamadim ��zemedim
Başa Dön
Isimsizdunya Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Isimsizdunya Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Ocak-2022 tarihinde 22:33
İlk gönderen: Melina Melina yazdı:

Biliyormusun bende senin gibi inanmiyordum ama o kadar farkli bir d�nya varki isin travma kisminda mesela diyoruz ya hani herkeste bakteriler var ama niye biz kokuyoruz. Aslinda v�cudun tepki verme sekli bakteriyi, agiz kurulugunu vs. �ogaltip kokuya yol a�iyor. Bir�ok insan travmadan kurtulunca sorundan otomatik olarak kurtuldugunu yaziyor. Yani beyin i�in tehdit yoksa eger beyinde bize sorun olusturmuyor. Suan belki anlattiklarimi �ok anlamayabilirsin ben uzun zamandir takip ediyorum bu konulari agiz kokusu iyilesenlerde olmus ama ben kokuya yol a�abilecek travmayi hala bulamadim ��zemedim

Yo yo ben onu kastetmedim . Beyin neye inanirsa o olur. Hasta olduguna inanirsan hastalanir, dis8n agirligina inansan agirir ,mide agrisina inansan agirir... bahsedilen travmalarda bunun gibi agzinin koktug7na inanirsan evet kokar . Ama benim bahsettigim olay su ger�ekten olan bir hastalik varsa iste o travma olayi fiyasko olduguna inaniyorum belkide �yle de degildir. Kim bilir...
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Melina Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Ocak-2022 tarihinde 22:41
Evet ozetledin aslinda kim bilir ger�ekten:) bende �ocuklugumdan beri oldugu i�in koku bu kadar uzun s�re bu kadar �abaya ragmen kaynagini bulamadigim i�in aslinda artik travma ve psikolojik nedenlere bagladim sonunda bakalim nereye g�t�recek bu yol
Başa Dön
Tospik Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Subat-2022 tarihinde 20:42
Burdaki yazilari okuyunca aklim karisti.

@Diloy mu hakli Murat hoca mi? Stres koku yapar mi yapmaz mi?
Başa Dön
bazenhissediyor Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Subat-2022 tarihinde 23:39
İlk gönderen: Tospik Tospik yazdı:

Burdaki yazilari okuyunca aklim karisti.

@Diloy mu hakli Murat hoca mi? Stres koku yapar mi yapmaz mi?

Murat hocanin dedigi stresin agiz veya nefes kokusunu olusturabilecek veya katkida bulunarak artisina sebep olabilecek rahatsizliklari tetiklemesi durumunda dolayli olarak agiz kokusu olusturdugunu anlatti diye hatirliyorum.

�rnek: stres sonucu agizdaki t�k�r�k salgisinin hizlica azalmasi veya stres sonucu midede asidin y�kselmesi kapagin uzun s�re a�ik kalmasi veya stres sonucu bazi hormonlarin gereginden az veya fazla salgilanmasi gibi gibi

Stres dogrudan bir agiz kokusu yapiyor olsaydi emin olun d�nyanin %90 i TIP 5 agiz kokusu hastasi olur ve bu hastalik asiri ragbet g�r�r bu hastalikla ilgili bilimsel �alismalar g�n�m�zdekiyle sinirli kalmaz bir hayli asama kat ederdi. Stres dogrudan agiz kokusu yapiyor olsaydi agiz kokusundan sikayet�i milyonlarca insana rastlardik ve sosyallesme b�y�k �l��den ortadan kalkardi. Stres sadece bir semptom stres bir hastalik degil ki. Insani mutlu, sinirli, saskin vb. hallere girmesine sebep olan sok edici olaylar karsisinda aniden ortaya �ikan ve olayi insanin idrak edip kabullenmesiyle ortadan kaybolan bir semptom olarak biliyorum. Bu y�zden stres konusundan fazla medet ummamak gerekir belki de
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Subat-2022 tarihinde 23:46
Aslinda bakarsak agiz veya nefes kokusu da bir semptom. Yolunda gitmeyen bir seylerin varliginda ortaya �ikiyorlar. Isler yolundayken insanlar arasinda k�t� algilanmayacak bir seviyede v�cutta varliklarini g�steriyorlar fakat tabii ki kabul edilemez ve istenilmeyen bir semptom uzun m�ddet kendisini g�sterirse zamanla hastalik adini alir ve mesele agizdaki bilmem ne isimli bakterisini �ld�rmek degil bu istenmeyen semptomu ortadan kaldirmak i�in ne gerekiyorsa yapilmali durumuna gelir. ��nk� agizdaki x adli bakteri veya midedeki x isimli bakteri bizim ilgimizi �ekmiyor ve bundan haberimiz dahi yok. Bunlarin sonucunda ortaya �ikan agiz kokusu semptomu bizi rahatsiz ediyor ve esasinda savastigimiz sey bakteri gruplari gazlarla savasamayiz gazlar bu bakterilerin ortaya �ikarttigi sonu� yani semptom. Nasil ki v�cutta zararli bakteriler arttiginda ates ve agri gibi semptomlar g�steriyor. Biz ates ve agriyi maskelesek de maskeledigimiz seyler t�kenir t�kenmez tekrar ortaya �ikiyorlar. �rnek atesli bir insanin alnina soguk islak havlu kapatmak gibi. V�cuttaki enfeksiyonu yok etmediginiz s�rece havlu bir yerden sonra isinacak su bulamayacaksiniz ve ates yeniden y�kselecek. Agiz kokusunu �nlemek i�in yapilan �nleyici seylerde buna benzer. Sorunun esas kaynagi bulunup tedavi edilmedigi s�rece sadece maskelemekten �teye gidemeyiz
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Subat-2022 tarihinde 05:37
@bazenhissediyor �ok g�zel a�iklamissin, tesekk�rler.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Subat-2022 tarihinde 20:03
estagfirullah, su dis eti kanamasi ve �ekilmesi meselesinde tip ne kadar �aresiz. Insanlar hastalanana kadar ellerinden geleni yapiyor sonrasinda sihirli degnek ariyorlar ayni benim gibi. Dogustan rahatsizlikla hayata gelenler istisna onlar hayata en zor baslayanlar Allah en basta onlarin sonra diger t�m hastalarin yardimcisi olsun.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Agustos-2022 tarihinde 18:53
Arkadaslar bir de bu adamin y�ntemini deneyelim mi, ise yaradigini s�yleyenler olmus alttaki yorumlarda.

Ingilizce bilmenize gerek yok, yaptiklarini yapin yeter, videoda a�ik ve se�ik olarak anlasiliyor zaten. Baglanti adresi asagida;

tikla ve dene.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Agustos-2022 tarihinde 18:56
Bir �stteki mesaji da okuyunuz.

Bu da dildeki pas i�in tikla

Bu ise bademciklerdeki bakteriler i�in

tikla
Başa Dön
Kelime Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Eyl�l-2022 tarihinde 09:04
Dil temizligi dedigi, dili dislerle siyirmak galiba.
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.