![]() |
Kristal kaya tuzu |
Yanıtla
|
| Yazar | ||
Melina
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Kristal kaya tuzuGönderildi: 19-Nisan-2022 tarihinde 10:54 |
|
|
Arkadaslar merhaba ben bug�n canan karatayin katildigi bir programi izledim. O programda dogal kristal kaya tuzu hakkinda birka� birsey birsey s�yledi ve bende yer etti paylasmak istedim. Farelerle bir deney yapilmis farenin derisinde olusan iltihapli/ mikroplu yaralar farenin sistemine kaya tuzu verilmesi ile iyilesmis hatta bu derideki bu alan �zerinde deneyler yapilarak v�cudun oraya tuz gobderdigi anlasilmis. Kaya tuzu kullanan ve sadece bu tuzla beslenen varmi aslinda �ok genis spektrumlu bir antiseptikmis bakteri,vir�s mantarlara karsi
|
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 393 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Nisan-2022 tarihinde 13:56 |
|
Ben ge�en ay bahsetmistim bundan, hem dili temizliyor hem de agziniz saatlerce tertemiz ve ferah kaliyor. Kokuyu da �nl�yor eger bakteri kaynakliysa.
|
||
![]() |
||
Melina
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Nisan-2022 tarihinde 14:34 |
|
|
A evet tekrar yazinca g�rdum. Peki etkili mi sizce kullaniyormusunuz hala kokuyu b�y�k �l��de azaltabiliyormu
|
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Nisan-2022 tarihinde 14:41 |
|
Evet kesinlikle etkili ama billur tuz tarzi tuzdan olmayacak kaya veya deniz tuzu olacak. Ben bunu ilk �nce 4 yil �nce tatile gidince denizde burnumdan giren tuzlu sularin genzime akip bogazimi yakmasindan sonra agzimin ferahlamasiyla anlamistim. Avucuna bi tutam d�k, agzina at, t�k�r�g�nle iyice erit ki dislerinsn mine tabakasina zarar vermesin. Dislerinle t�k�r�g�n� �igne, kitir kitir tuz gelmiyorsa iyice erimisse agzindaki o tuzlu t�k�r�g� yutmadan, t�kgrmeden hemen macunsuz bos fir�ayla dislerini fir�alamaya basla. Fir�aya bulasan tuzlu t�k�r�k fir�ada macun g�revi g�r�p hem disleri temizliyor hem de dili. Herkes kendi y�ntemini gelistirebilir. Sizlere belki �ay bardagina 2 parmak su i�inde bu tuzu eritip, fir�aya d�k�p d�k�p fir�alamak daha kolay gelebilir. Arzu edenlere dise s�rmeden sadece bu tuzlu suyla denemelik dillerini fir�alayabilir. Farki kesinlikle g�receksiniz. |
||
![]() |
||
Melina
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Nisan-2022 tarihinde 14:43 |
|
|
Bu arada haricen uygulamak yeterli degil v�cuda almak lazimmis mineraller hastalik olusmamasi ve olusan hastaliklardan kurtulmak i�in �nemliymis anlatilana g�re. Dedigim �rnekteki gibi fare deneyinde hayvanin enfeksiyon kapan b�lgesine v�cut tuz g�ndermis. Yapilan deney sofra tuzuyla yada diger tuzlsrla degil bahsettigim kaya tuzuyla yapilmis sofra tuzu yarardan �ok zarar zaten
|
||
![]() |
||
Melina
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Nisan-2022 tarihinde 14:45 |
|
|
Ya evet arastirdim bir �ok sorun i�in �ok etkili diyen var hemen siparis verdim zaten hemen hem t�ketmeye hem haricen kullanmaya baslicam
|
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Nisan-2022 tarihinde 19:14 |
|
|
Migroslarda falan satiliyor zaten kaya tuzu. Ayrica o tuzu agzina attigin anda dilin tarafindan emiliyor hemen. Y�ksek tansiyonu �ikan hastalara dil alti hapi vermeleri de bu sebepten. Hapi agzina atar atmaz dilin altindaki b�lgeden emilip aninda kana karisiyor.
Yani v�cuduma alacagim diye tuzu yutmak tehlikeli hele bunu s�rekli hale getirirsen daha da tehlikeli. Mideni mahveder, tansiyon y�ksekligi sorunlarina sebep olur, b�breklere zararli, bir de v�cut su toplar �dem yapar. Amat�rce bildiklerim bunlar, mutlaka baska zararlari da vardir. |
||
![]() |
||
Melina
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Nisan-2022 tarihinde 20:51 |
|
|
Dogru haklisiniz yemeklerde o tuzu kullandiracam anneme diger t�rl� de gargara yada dediginiz y�ntem gibi uygulamaya baslicam umarim iyi gelir
|
||
![]() |
||
Murat880
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 377 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Nisan-2022 tarihinde 18:09 |
|
|
buruna sin�s kitle cekmedigin surece bi ise yarayacagini zannetmiyorum
|
||
![]() |
||
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Nisan-2022 tarihinde 19:17 |
|
|
burun sin�s b�lgeleri, a�ik �esme olarak d�s�n�n, oradan akiyor musluk asagi dogru. asagi tuzlu su yapsan da, �esme a�ik hala. sin�s bosluklarini kapamadan ise yaramaz, muratin dedigi gibi bende �yle d�s�n�yorum.
|
||
![]() |
||
Melina
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Nisan-2022 tarihinde 20:05 |
|
|
Bende geniz akintisi var ama sin�s kaynakli degilmis yani sinuslerim bos alerjik rinit yada deviasyon nedeniyle sanirim oluyor bendeki. Burna da �ekmekte yarar var tabiki haklisiniz tamamen bir temizlik i�in �nemli
|
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Nisan-2022 tarihinde 20:06 |
|
|
Beyler, kesin %100 ��z�md�r demiyoruz zaten. Yukardan akan salgilar dilin arkasi, bogazda birikiyor. Tuzlu su en azindan asagidakilerin bir kismini gideriyor ve bu da kokuyu azaltiyor.
Sin�s rinse kullanip koku gitmeyen de var. Herkesin durumu kendine �zel valla. Birinde ise yarayan digerinde yaramiyor. |
||
![]() |
||
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |