Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » S�yleyeceklerim var
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

KAKULE

Yanıtla Yanıtla
Yazar
�ye
Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı birdenbasladi Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: KAKULE
    Gönderildi: 02-Haziran-2020 tarihinde 23:16
Arkadaslar merhaba, bug�n kakule isimli yabanci dilde Elettaria cardamomum olarak bir tohum ile tanistim. Kabak �ekirdegi boyutunda bir �ekirdek. �ignenebiliyor, yutulabiliyor; �aya kahveye aroma olarak katilabiliyor. Asya ve ortadogu'da meshurmus. Vakti az olanlar eksi s�zl�k'te kakule yazarak arama yapabilir.

Buraya yazma sebebim ise, bu �ekirdek m�this bir kokuya sahip. �igneyince gayet g�zel bir tadi var. Yuttuktan sonra yine kendi kokusu agiza ulasiyor. Bence bu kakuleden t�ketmeniz yasam kalitenize, sosyal yasaminiza katki saglayabilir.

Kilo fiyati 550-750 arasinda degisiyor. K���k sehirlerde daha ucuz olabilir. Aktarlardan 5-10 liralik bile alabilirsiniz ki her g�n 1 tane �igneseneniz bile 40-50 �ekirdek yapar. Internette 50 gramini 20-35 lira arasinda satiyorlar.

Alip kavanoza koydum. Oldugu yerde bile kokusu g�zel, bana ulasiyor.

G�nde bir tane �igneyin. �ayiniza kahvenize katin. Tecr�be eden de foruma yazsin. Bakalim ne olacak. Sakiz gibi basarili maskeleme saglayacagini d�s�n�yorum.
Başa Dön
ahmetmehmet1 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ahmetmehmet1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Haziran-2020 tarihinde 13:41
onun yerine, karanfil yutun ayni is ve daha uygun.
Başa Dön
Ethic1 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Haziran-2020 tarihinde 17:04
Konu a�amiyorum neden bilmiyorum?? Ancak orphanet�te nadir hastaliklar bulunmakta. Burada otozomal resesif ekstra oral halitosis tanisi var. Evet biz nadir bir hastaliga sahibiz. Ancak T�rkiye sitesinde bu hastaligi bulamadim. Ingilizcesi iyi olan arkadaslar orphanet e girip inceleyebilir mi, testler, konu ile iliskili kurumlar yer aliyor.
Başa Dön
nisaluce Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nisaluce Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Haziran-2020 tarihinde 20:46
Ethic1 Ingilizce bilmesemde s�yledigin siteye baktim, metabolizmanin nadir dogustan hatalari ana basligi altinda, aminoasit ve diger organik asit metabolizmasi alt basliginin, Metiyonin d�ng�s� ve s�lf�r amino asit metabolizmasi alt basliginda siniflandirilmis olup, metaantiol oksidaz eksikligi tanisi ile bahsediliyor.

Metantiyolun Wikipedia tanimi s�yle:
Metantiyol (ayni zamanda metil mercaptan) Belirgin bir ��r�k kokusu olan renksiz bir gazdir.insan ve hayvanlarin kaninda ve beyninde yani sira bitki dokularinda bulunan bir maddedir.Hayvan diskisi ile atilir.Ayrica bazi findik ve peynir gibi gidalarda dogal olarak bulunur.K�t� nefes ve flatus kokusundan sorumlu ana bilesiklerden biridir.Metaantiol bir tiol olarak siniflandirilir ve bazen MeSH olarak kisaltilir.�ok yanicidir.

Forumda doktor olan arkadaslar yok mu, bunlardan ne anlamaliyiz, biri bize a�iklayabilir mi l�tfen, ben bir isletme mezunu olarak tasarrufum :)) insan kaninda ve beyninde halihazirda bulunan bu kokulu gazin eksikligi nedeniyle mi otozomal resesif ekstra oral halitosis var bizde?

Almanya, Italya, ispanya, Isve�.. daha bir�ok �lkede agiz kokusu sorununun metabolik bozukluk olan bir hastalik olduguna kadar gitmis isler vay be.
Başa Dön
Belinda Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Belinda Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Haziran-2020 tarihinde 07:03
Ethic okuyupta anladigim kadariyla bi gen haritasi �ikarilmis ve mutasyona ugramis bi yerden bahsedilio bu da genler yoluyla aktarilio mesela bademcik tasi herkeste olusmuo sende oluosa �ocugunda yada torununda olma ihtimali var aktarilio genlerle
Başa Dön
Belinda Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Belinda Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Haziran-2020 tarihinde 08:02
Ahmetmehmet1 karanfil cay icinde demlense yada cignense daha iyi yutmak mideye zarar verio asitlendirio
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Haziran-2020 tarihinde 13:35
Gen haritasini mi �ikarttirsak b�yle bir sey yapiliyor mu nerede yapiliyorsa Bilgi verebilecek olan var mi?? ��nk� benim babam ve erkek kardesimde de var ve kokular ayni.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Haziran-2020 tarihinde 13:51
Arkadaslar buldugum bir tezde, hidrojen s�lf�r�n sentezlenmesi ve yikimi var. Bir okur musunuz l�tfen bu metantiyol ile ilgili. Eger �nemli bir sey bulursaniz yazin l�tfen haftaya bir egitim Arastirma hastanesine gidicem immunglob�linlerime baktircam bir de bununla ilgili bir test var mi doktor yakinlariniz laboratuvarda �alisan yakinlariniz varsa sorun l�tfen halledelim artik su konuyu.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Haziran-2020 tarihinde 13:53
Tezin adini yazmayi unuttum, googledanda ayri taranabilir ben taramaya devam edicem. Tez: deneysel testis torsiyonu modelinde hidrojen s�lf�r�n etkinliginin arastirilmasi.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Haziran-2020 tarihinde 17:56
Bir de arkadaslar tmau testi yaptiran veyahut kolin diyeti yapabilen var mi aranizda??
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Haziran-2020 tarihinde 18:21
Murat hocam bir de tat koku konf�zyonunun bulunmamasi bize hangi neyi d�s�nd�rmeli ya da kemosens�r disfonksiyonun olmasi bize neyi d�s�nd�rmelidir?
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nisaluce Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Haziran-2020 tarihinde 17:48
Ethic1, d�zen laboratuvarina mail yazdim cevap bekliyorum, metaantiol ve hidrojen s�lf�r�n etkinligiyle ilgili tetkikler yapilip yapilmadigini sordum, Istanbul'daki d�zen labta genetik tani merkezi var �ok fazla �esit genetik test yapilabiliyor. Metantiyol testi ise synlab ta yapilma olasiligi var, metabolik testler yapiliyor onlara hen�z ulasamadim, mutlaka soracagim.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Haziran-2020 tarihinde 18:53
Tamam haberleselim yine. Ben persembe gidicem egitim arastirmaya yaptirilmasi gerektigini d�s�nd�g�n�z testler varsa s�yleyin yaptirtayim fikir olur bize.
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nisaluce Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Temmuz-2020 tarihinde 19:49
Ethic1 yeni gelismeler oldu mu hastaneye gittiginde?
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.