![]() |
Agiz kokusu - doktor ? |
Yanıtla
|
| Yazar | |
menanty
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Agiz kokusu - doktor ?Gönderildi: 15-Eyl�l-2015 tarihinde 03:12 |
|
Selamlar
Ortaookuldan beri bu sikintiyi benim gibi yasayanlar ve hala ��z�m bulamayanlar oldugunu forumdan g�rd�m. Maalesef bende agiz kokusu sorununu yasayanlardan biriyim. Kokuyu bastirmak i�in s�rekli sakiz �igniyorum hatta artik o kadar ustalastim ki derslerde �ignerdim ama kimse anlamazdi. �enemdeki kaslar gelisti. 3-4 dis doktoruna gittim, doktorlar zaten evlere senlik. S�yle bir agiz i�ine bakiyorlar evet dislerden kaynakli degil. Peki ne yapmam gerekiyorun cevabi yok. Hele su tvlere �ikan su parag�zler yok mu onlari zaten �ld�resim geliyor. Hepsi iyi insan ayaklarinda. Belki benimle ayni durumda olan varsa ben size durumu yazayim. --�ncelikle sunlari belirteyim 1- burnumda polip yani burun eti var. En kisa zamanda aldiracagim. ila�larin bitmesini bekliyorum: Belki etkisi vardir, 2- Alerjim de var, ama neye oldugunu bilmiyorum alerji testi yaptirmak istedigimi s�yledim doktora gerek yok dedi. Bazen 6 ayda bir bazen haftadan haftaya burun tikaniyor, hapsirma, g�zlerde yasarma, burun akintisi oluyor. Ila� verip postaliyorlar tipik doktor iste. Sonra dayak yediklerinde neyse 3- Ben b�y�k olasilikla dilimden kaynaklandigini d�s�n�yorum agiz kokusunun, yani dikkat ettim genelde dili tam kirmizi renkte olmayanlar ve kuru g�r�nt�s� olanlarda agiz kokusu sikintisi var. Bende de dilimi s�rekli fir�alamama ragmen bu beyaz ve sari g�r�nt� gitmiyor. Sanki kuru bir g�r�nt� var. Bu dildeki problem i�in hangi doktora gitmem gerekiyor i�hastaliklari mi yoksa dis doktoru mu? 4-Suana kadar hi� ila� kullanmadim, sadece bir kere listerine kullanmistim o ger�ekten fark yaratmisti. Dilim o sari ve beyaz g�r�nt�den listerine kullandigimda biraz kurtulmustu. listerine'de fazla kullanimi disi sararttigini okumustum o nedenle vazge�tim. 5- Yemek yedikten en fazla 30-45 dk sonra agzim yine kokmaya basliyor, Hatta bazen �rnegin kasikla dondurma yedigimde kasigi kokladigimda k�t� bir koku bile oluyor. Yani insanlarla iletisim kurarken acaba agzim kokuyormudur diye �ekinerek yaklasiyorum. Bazen agiz kokusunu ben bile hissediyorum �zellikle uzun s�re bir sey yememisse. Var mi simdi beni y�nlendirebilecek, ilk �nce hangi doktora gideyim, disimde ��r�k yok. g�nde 2-3 defa mutlaka dislerimi fir�alarim, dis ipi kullanirim. Uzun oldu kusura bakmayin |
|
![]() |
|
Aleho
�ye
Kayıt Tarihi: 24-Kasim-2014 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 98 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Eyl�l-2015 tarihinde 12:00 |
|
�ncelikle bi�ok doktora gittiysen ��z�m bulamadilarsa tamam bi Fak�lte hastanesine git kasiktada koku oluyo diyosun bu bir bakterinin oldugunu g�steriyor kesin ��z�m bi �niversite hastanesine Enfeksiyon veya Dis�i(periodontoloj) b�l�m�ne gidip agzindan ve bogazindan k�lt�r aldirman olur ne bakteri varsa �ikar sende ona g�re yol izlersin
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Eyl�l-2015 tarihinde 23:41 |
|
Uzm.Dr. Faruk Ak�ay Cevabi: Agiz kokusunun nedenleri; dis ve dis eti hastaliklari (en sik neden), burun ve sinuz kaynakli (burunda yabanci cisim, alerjik rinit, kronik sinuzit, adenoid vejetasyon, burun anatomik defektleri-burun kemigi egriligi veya fazlaligi gibi), akciger ve bademcik enfeksiyonlari, burun, geniz, girtlak, akciger t�m�rleri, refl�, bazi ila�larin kullanimi, sigara, a�lik, karaciger ve b�brek hastaliklari olabilir. Bu nedenle, ayrintili dis ve KBB (kulak burun bogaz) muayenesi ve tetkikler olarak; akciger grafisi, kan sayimi, CRP, sedimantasyon, total Ig E, glikoz, �re, kreatinin, ALT, AST, TSH, Serbest T4, tam idrar tetkiki, refl� i�in GER sintigrafisi veya PH metre yapilmasi uygun olur. Agiz kokusu olan hastalarin, �nce dis hekimlerine basvurmalari gerekir. Agiz i�i muayenesinde bir sebep bulunamazsa, KBB uzmanina basvurulmasi uygun olur. Ge�mis olsun. G�zel anlatmis ger�ekten |
|
![]() |
|
mehmet27
�ye
Kayıt Tarihi: 16-Mart-2015 Konum: Gaziantep Durum: Çevrimdışı Puan: 81 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Eyl�l-2015 tarihinde 18:41 |
|
Murat hocam midemde refl� burun ellerimde normalden b�y�k �ikti.burun etlerimin kokuda etkisi var midir acaba
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Eyl�l-2015 tarihinde 21:00 |
|
Evet. Etkisi olabilir.
Fakat sizin asil sormak istediginiz bu degildi. Muhtemelen sizin agiz kokunuzun sebebinin hangisi oldugunu sormak istediniz. -M |
|
![]() |
|
mehmet27
�ye
Kayıt Tarihi: 16-Mart-2015 Konum: Gaziantep Durum: Çevrimdışı Puan: 81 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Eyl�l-2015 tarihinde 10:18 |
|
Midem oldugunu tahmin ediyorum siz ne d�s�n�yorsunuz hocam
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Eyl�l-2015 tarihinde 18:04 |
|
Bilmiyorum
-M |
|
![]() |
|
hasta31
�ye
Kayıt Tarihi: 29-Haziran-2017 Konum: Siirt Durum: Çevrimdışı Puan: 47 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Agustos-2017 tarihinde 18:53 |
|
Merhaba yarin randevu alacam..
Kbbyi hallettim dis testi �oktan bitti Mide i�in hangi doktora gidilmeli. Yazar misiniz? Smdiden saolun |
|
|
Ya iyilesemezsem ?
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |