Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

sindirim sistemi ile kan grubu baglantisi - Etkinlik Tarihi: 24-Eyl�l-2017

Yanıtla Yanıtla
Anket Sorusu: KAN GRUBUNUZ NEDIR?
Oy Ver Anket Seçeneği Oylar Anket İstatistikleri
8 [47.06%]
2 [11.76%]
2 [11.76%]
5 [29.41%]

Yazar
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı sifa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Takvim EtkinliÄŸi: sindirim sistemi ile kan grubu baglantisi
    Gönderildi: 24-Eyl�l-2017 tarihinde 21:40
ARKADASLAR MERHABA. BIR S�REDIR DIKKATIMI �EKIYOR KAN GRUPLARINA G�RE BESLENME VE AGIZ KOKUSU OLANLARA SORDUGUM DA A VE AB KAN GRUBU YANITI ALIYORUM. SIZLERE DE SORUP ANKETI B�Y�TMEK ISTIYORUM. VE �IKACAK Y�ZDE ORANI MERAK EDIYORUM. BU AGIZ KOKUSU KAN GRUBUYLA ALAKALI DEMEK DEGILDIR. SADECE A KAN GRUBUNUN BAGISIKLIK SISTEMI �OK D�S�K VE SINDIRIM SISTEMI �OK ZAYIF. VE BIZ DE SENELERCE DIKKAT ETMEDIGIMIZ DE BU SISTEMLERI DAHA DA BOZUYORUZ. YANI SEBZE AGIRLIKLI BESLENMEMIZ GEREKIYOR BU DURUM DA. BEN GER�EKTEN �OK MERAK EDIYORUM. ANKETE KATILIRSANIZ SEVINIRIM.
Başa Dön
hitokiri Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı hitokiri Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Eyl�l-2017 tarihinde 14:26
Bende sizinle ayni kanidayim. Kan grubuna g�re beslenme diye bir sey var. Mesela A kan grubu kisiler kirmizi eti sindirmekte �ok zorlaniyor, B kan grubu kisilerde tavuk etini sindirmekte sikinti yasiyorlar. Diger kan gruplarininda bu sekilde sikinti yasadigi besinler var. �st�ne birde biz sindirim kurallarina uymadigimizda sorun daha da b�y�yerek agiz kokusu ortaya �ikiyor.
Bende agiz kokusu yasayanlarin genelde A kan grubundan olan kisiler oldugunu d�s�n�yorum, bunun sebebi belki A kan grubunun sindirim enzimlerini diger gruplara g�re yetersiz salgilamasindan kaynaklaniyor olabilir. B�yle bir anket �alismasi o y�zden g�zel olmus ☺️
Başa Dön
sifa Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı sifa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Eyl�l-2017 tarihinde 22:58
Bunlar sadece bir varsayim ama b ve sifir kan grubu olan kisilerin agiz kokusu sorunu sindirim ve beslenme ile alakali olmayabilir. Ki bence y�ksek ihtimalle �yle. hani hep diyoruz ya �evremiz de ki insanlar i�in sigara alkol kotu beslenme o bi�im ama agiz kokulari yok vs diye. Si dirim sistemleri �ok g�zel �alisiyor olabilir. Etrafima da ki b lere baktim yanimda sogan sarimsak yemis kisiler ama agizlari sogan da bile kokmazdi. Bir dr bazi seyler zamanla oluyor. Mesela simdi ben yegenimde gozlemliuorum tam ergenlikte a kan grubu ve agiz kokusu her zaman yok a� kalinca kirmizi et yedigin de �zellikle sogan sarimsakta had safha da oluyor. Ama o yaslar da ben de oyleydim. A� iken kokardi sadece ama bu normal a�lik yani �gle den aksama kadar olan a�lik gibi kisa s�reli acliklar. Bende de zamanla artti ve yillar sonra daha da k�t� bir noktaya geldi. Ben gozlemliyorum bunlar sadece g�zlem. �ikarim yapmaya �alisiyorum. Arastiriyorum. Sizlerle de paylasiyorum ��nk� hepimize katkisi olsun istiyorum. Beyin firtinasi yapalim istiyorum. Vs vs.
Başa Dön
umit Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı umit Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Eyl�l-2017 tarihinde 16:50
Anksiyete - Sindirim Bozuklugu - Nefes kokusu Iliskisi

Nefes kokusunun kaynagini bulmam uzun yillar s�rd�. �ncelikle, herkesin ilk aklina gelen agiz i�in problemlerden kaynaklandigini d�s�nd�m. Dis tasi ve dis eti iltihabi, ��r�k ve dolgu kontrol� i�in defalarca dis hekimine gitmeme ragmen uygulanan tedavi kisa s�ren dis tasi temizligi disinda baska birsey degildi. Dogru fir�alama teknigi, �esitli dis fir�alari, �inkolu dis macunlari, dil temizligi, dis ipi, �esitli gargaralar (Pharmol Zn, tuzlu su, sirkeli su, oksijenli su, papatya, kekik, ada�ayi ve hatta Andorex gargara) sonu� vermedi.

Daha sonra �st solunum yollarindan kaynaklandigina kanaat getirdim. S�rekli bas agrisi, geniz akintisi ve tek tarafi kapali burun gibi hayati zorlastiran sorunlar mevcuttu. Sin�zit ve geniz akintisi i�in antibiyotik tedavisi (sin�s tomografi sonu�larina g�re burun i�i kemik egriligi oldugu ve 2 saat s�rebilecek a�ik ameliyati olmasi gerektigini s�yleyen doktor da oldu), sin�s rinse kit kullanimi, tuzlu/sirkeli su ile gargara, ada�ayi vs. ile uzun s�re m�cadele yine sonu�suz kaldi.

Is yogunlugundan arda kalan zamanlarda �ncelik nefes kokusuna ��z�m bulmak oldugu i�in giderek artan gaz, siskinlik, sindirim sorunlarini, gida hassasiyeti (�zellikle gluten) �ok �nemsememistim fakat artik alarm vermeye basladigi i�in yaptigim arastirmalar mide ve bagirsak sorunlari, helycobacter, candida, flora dengesi ile konular gittik�e derinlesti ve bu konular �zerinde yogunlasmaya basladim, ��nk� bagirsak flora dengesi bozuklugu ile artabilen bagirsak ge�irgenligi ile gazlarin kana karisabildigini �grendim. Sindirilemeyen besinler bakteriler, mantarlar ve mayalar tarafindan par�alanmasi sonucu artan gaz yogunlugu toksinlerle birlikte bagirsaktan sizarak kana karismasi, k�t� kokulu gazlarin akcigere tasinarak buradan disari atilmasi nefes kokusunun kaynagini olusturuyordu. Bagirsak flora dengesini tekrar olusturmak i�in evde yapilan yogurt, kefir, sirke, tursu ile probiyotik beslenmeye basladim, candida oranini d�s�rmek i�in nistatin i�erkli suruplar, gluten diyeti, hatta mide i�in sarimsakli k�r, karbonatli su i�me girisimlerim de oldu. Bu y�ntemler sonu� vermeye basladi fakat ne zaman diyeti biraksam ayni sorunlar tekrar ediyordu. Sindirim sorunlari nedeniyle vitamin ve mineral emilimi azalabileceginden s�rekli el/ayak �s�meleri nedeniyle kan tahlili yaptirdim, ama sonu� B12 ve demir oranlari neredeyse �st sinira yakin �ikmisti.

Son olarak el/ayak �s�mesi ile anksiyete arastirmalarina kadar devam ettim, ��nk� ge�miste panik atak bozuklugu teshisi konulmustu ve beraberinde baska psikolojik sorunlar getirebilirdi. Is stresi de eklenince sempatik sinir sisteminin s�rekli aktif olmasi diger etkilerin yaninda sinidirim sistemine de olumsuz etkileri oluyordu. Mide, safra kesesi ve pankreas salgilari aksamaya basladiginda sindirlemeyen besinler bagirsaktaki bakteriler, mayalar ve mantarlara kalarak d�zensiz �ogaldiklari i�in flora dengesi bozuluyor ve devaminda sindirim sorunlari bagirsak sizintilari, alerjik reaksiyonlar, k�t� nefes kokusu gibi etkiler basliyor.

http://www.beslenmebulteni.com/sempatik-olmayin-parasempatik-kalin/

Gevseme ve nefes egzersizleri, meditasyon gibi rahatlatici yollarla sempatik sinir sistemini kontrol altina alarak v�cut dengesi normale d�nd�. D�zenli sindirim salgilari ve d�zenli bagirsak hareketleri ile sindirim sistemi de normale d�nd�, gaz, siskinlik, burun tikanikligi (toksin maddelerin alerjik reaksiyonu olarak burun konkalarinin sismesi), sin�zit, bas agrilari ve en �nemlisi nefes kokusu sona erdi. Yaklasik bir yildir bu sekilde devam ediyor.

Bu sekilde sikintilari olanlar i�in yardimci olabilecegini d�s�nd�g�m yaziyi paylasmak istedim. Herkese acil sifalar dilerim.
Başa Dön
umit Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı umit Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Eyl�l-2017 tarihinde 17:05

http://www.beslenmebulteni.com/bu-sefer-dusman-kendiniz/
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.