![]() |
Tonsilit Belirtileri |
Yanıtla
|
| Yazar | |||||
ormes
�ye
Kayıt Tarihi: 27-Ocak-2013 Konum: �stanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 93 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Tonsilit BelirtileriGönderildi: 16-Mart-2013 tarihinde 17:21 |
||||
|
Merhabalar bu sorum hem kendi kafamdaki soru i�aretlerin kalmas� hemde di�er arkada�lara yard�mc� olabilir d���ncesiyle soruyorum. �ncelikle MURAT HOCAM a ve bu soruna sahip olanki�ilere
Tonsilit yani bademcik ta��(iltihaplanmas�) olay�nda belirtiler nelerdir ya�ayanlar�n d���ncelerini merak ediyorum tonsilit bo�azda balgam tarz� koyu s�v�n�n birikmesine neden olurmu bunuda merak ediyorum te�ekk�r ederim. Tonsilitle alakal� ameliyat olan doktora giden vs arkada�lar�m abilerim ba��ndan ge�enleri yazarsa sevinirim Te�ekk�r Ederim |
|||||
![]() |
|||||
doksaniki
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Mart-2013 tarihinde 09:42 |
||||
|
Tam olarak bunu mu soruyorsun bilmiyorum ama bademciklerimden beyaz par�ac�klar geliyordu ve �ok k�t� kokuyordu. B�t�n sorunun bademciklerden kaynakland���n� d���n�p bademciklerimi ald�rd�m ama hi� bir de�i�iklik olmad�. Belki senin i�in ayn�s� s�z konusu de�ildir ama kokunun bademcik kaynakl� oldu�una emin olmadan ameliyat olmaman� tavsiye ederim karde�im.
|
|||||
![]() |
|||||
poyraz
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 20-Subat-2013 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 7 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Mart-2013 tarihinde 12:51 |
||||
|
Ben�m de ��phelendigim yer bademcik.Size bir ka� belirti yazay�m.
~Koku 13-14 yas�mda baslad� d�sler�m� f�rcalay�nca gecm�yor d�l�m� f�rcalamam laz�m 4-5 saat koku yok oluyor.En arkalara kadar sokuyorum f�rcay�. ~Herhang� b�r ant�b�yot�k kullansam koku yok oluyor. ~Su �le gargara yap�nca tukuruk yap�skan oluyor zor tukuruyorum. ~Bademciklerimden beyaz beyaz parcalara raslamad�m ama b� doktor bademc�k gel�s�m�n kotu olmus g�r�nt� c�k�nt� cok dem�sd�. |
|||||
![]() |
|||||
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Mart-2013 tarihinde 03:04 |
||||
|
T�k�r���n yap��kan olmas� benim de sorunum. A��z kokusuyla bir alakas� oldu�unu sanm�yorum. Yap��kan, k�vam� yo�un bir yap�s� var. Bir di��iye gitti�imde t�k�r�rken, zorla ��k�yor a�z�mdan. Sanki t�k�r�k de�il bali.
|
|||||
![]() |
|||||
poyraz
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Mart-2013 tarihinde 12:03 |
||||
|
Bakal�m yar�n bir kbb ye g�d�yorum.Onada goster�cem.Gel�smeler� buraya yazar�m...
|
|||||
![]() |
|||||
ormes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Mart-2013 tarihinde 13:43 |
||||
|
e�er koyu s�v� olan t�k�r�k kokuyorsa ilgisi olabilir adanal� mant�k olarak, vallahi kafam a��r� kar��t� ne diyece�imi bilemiyorum hani ba��ndan ge�en bademcik ald�rd�m sorun ge�ti diyenlerde belirti yazsa daha g�zel olabilir l�tfen arkada�lar yard�m edin
|
|||||
![]() |
|||||
poyraz
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Mart-2013 tarihinde 06:39 |
||||
|
Bugun �lk defa �zel hastaneye gittim ve gercekden ilgilendi benimle.Di�lerinde problem yok ger�ye gastro veya KBB kal�yor ded� bademciklerime bakd� gorunumu �y� deg�l koku kaynag� olab�l�r dedi.Fakat b�sey den�yel�m sonra amel�yat konusunda karar ve�rr�z dedi ve bana 2 tane �lac yazd� 1 ay bunlar� kullan ve bana gel ded�.�la�lar� a��klayay�m bnlar m�de as�d�n� �nl�yorlarm�s koku eger gecmez �se koku m�deden kaynakl� deg�l bademc�kler� almak �c�n daha kuvvetl� b� sebeb�m�z olur dedi
|
|||||
![]() |
|||||
poyraz
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Mart-2013 tarihinde 00:56 |
||||
|
�la�lar�n ad�n�da yazay�m Rennie ve Pulcet adl� 2 ila�.
|
|||||
![]() |
|||||
ormes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Mart-2013 tarihinde 05:44 |
||||
|
hocam merhaba birka� soru sormak istiyorum, �imdiyeli 4 doktora gittim hi�biri sa�olsun yard�mc� olmad�lar ben art�k ne yapabilirim bilmiyorum, bo�az�m a�r�yor a�z�m kuruyor dilimde sar�-beyaz yo�un pas, iki burnumdan biri garanti t�kal� a��k oldugu �ok nadir oluyor, beyaz balgam sabah ak�am a�z�ma kokan tonsilit par�alar� gelmesi, bademciklerime bakt���mda �i� de�il fakat ara cepesini a�t���mda kulak temizleme �ubu�uyla rahat�a alabiliyorum �o�u sabah geliyor ayr�ca bo�az�ma bir�ey tak�lm�� gibi oluyor doktor kronik faranjitin var dedi ila� verdi ne a��z kokusuna ne de bo�az�ma etki etti ama a��z kokusu 3.5 seneden beri var fakat 4 doktorun hi�birisi bir sorunun yok dedi hatta dalga ge�er gibi senin bir sorunun yok psikoloji bozuk insanm�� gibi muamele yapt�lar anlayam�yorum gidiyor �ok bunald�m faranjit, tonsilit, refl� ara�t�rd�m ama ne oldugunu ��karamad�m ne yapaca��m� bilmiyorum yard�m edecek yokmu allah a�k�na ? hocam sizede �ok soru soruyorum ama hakk�n�z� helal edin
|
|||||
![]() |
|||||
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Mart-2013 tarihinde 10:38 |
||||
|
Helallik verecek kdar eme�im ge�medi. Rahat olun.
|
|||||
![]() |
|||||
ormes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Mart-2013 tarihinde 11:09 |
||||
|
yard�mc� olsan�z hocam l�tfen bu belirtiler nedir nelere i�aret eder kafam �ok kar���k vallahi
|
|||||
![]() |
|||||
hakan44
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Mart-2013 tarihinde 01:58 |
||||
|
ormes bademcikten par�a al�p magmalar� temizleyebiliyorsan demekki bademcikte yemek art�klar� birikmesi mevcut, bu bademcik i�inde biriken yemek art�klar� yo�un koku yapabilme �zelli�ine sahip murat hocam�z�n dedi�i gibi dile
s�rekli bakteri kayna�� verir en iyisi iyi bir kbb uzman�na g�r�n bu durumu anlat .se�ti�in doktor halden anlayan bir doktor olursa sana yard�mc� olacakt�r :) |
|||||
![]() |
|||||
ormes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Mart-2013 tarihinde 09:10 |
||||
|
samimi olarak 4 doktora gitti�imi belirttim zaten ya��m�n ufak olmas� da beni ciddiye almamalar�n� kolayla�t�r�yor san�r�m �nemsemiyorlar anlayamad�m gitti
|
|||||
![]() |
|||||
ormes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Mart-2013 tarihinde 11:46 |
||||
|
murat hocam siz cevap vermeyeceksiniz san�r�m
|
|||||
![]() |
|||||
ormes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Mart-2013 tarihinde 11:51 |
||||
|
ek olarak a�z�m bi m�ddet kapal� kald���nda koku y�zde y�z art�yor
|
|||||
![]() |
|||||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Mart-2013 tarihinde 06:34 |
||||
Cevab� olan hi� bir soruyu atlamad�m. Buraya bi g�z atabilirseniz memnun olurum. Soru Sorman�n etik durumu (t�klay�n�z) -M |
|||||
![]() |
|||||
effect
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 02-Eyl�l-2012 Konum: Denizli Durum: Çevrimdışı Puan: 299 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Mart-2013 tarihinde 10:47 |
||||
|
Hocam harikas�n�z. Sonsuz sabr�n�z, yard�m�n�z icin tekrar tekrar te�ekk�rler.
M�saade ederseniz arkada�a kendi deneyimlerimden 1-2 c�mle aktaray�m. 5-6 y�l kadar �nce bademciklerimden beyaz parcalar geldigi icin ameliyat oldum, tek amac�m kokudan kurtulmakt�, y�lda 4-5 kere bo�az�m�n �i�mesi umurumda bile de�ildi. Doktor ameliyat�n ard�ndan ��kard��� bademciklerin �ok k�t� bir duruma gelmi� oldu�unu s�yledi.. Yaralar iyile�tikten sonra tarifsiz bir rahatl�k hissettim ve s�rekli �i�en bo�az�m �ok rahatlad�. A��z kokusu yapar m� derseniz bende yap�yordu �ok ki�ide de yapt���n� biliyorum. kara kara d���nd�recek kadar ciddi bir ameliyat de�il merak etmeyin. hatta ya�am kalitesini �ok art�ran bir sonu� ald�m ben. |
|||||
![]() |
|||||
ormes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Mart-2013 tarihinde 07:07 |
||||
|
yaln�z belirtti�im gibi bademciklerim �i�kin de�il �n�ndeki cephe araland���nda iltihap belli olabiliyor yada kulak �ubu�u soktu�umuzda a��r� pis bir koku hissedebiliyorum
|
|||||
![]() |
|||||
cihat1762
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Subat-2017 tarihinde 12:37 |
||||
|
arkadaslar ben �ok uzun zamandir agiz kokusu sikayeti yasiyorum. belkide �ocukluktan beri. Bug�n dislerimi fir�alarken bogazimdan bisey �ikti. Internetten baktim bademcik tasiymis. Vede agiz kokusunun baslica sebeplerinden biriymis. aynada bademciklere baktim. tamda dendigi gibi arka tarafta beyaz beyaz taneler var. Birde sorum olacak bademcik tasi dil pasi yaparmi?
|
|||||
![]() |
|||||
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Subat-2017 tarihinde 23:14 |
||||
|
onu bilmiyorum ama bademcik tasi koku yapar. bademcigin �st�ne hafif bastir �ikiyordur zaten .
dil pasi ise benim kanimca dil pasi b�yle yapiskan ve balgam gibi oldugu i�in alt tarafli degil sorun �st solunum yollari buna bagli geniz akintisidir. geniz akintisi arkadan mukus akiyor asagiya dogru ve dil yutkundumu mukusu aliyor arka dil uygun ortama hazirliyor. bir sey yedimi i�timi yapisiyor sonra al sana koku. o y�zden burun sin�zit burun egriligi, burun eti geniz akintiniz varsa baktirin |
|||||
![]() |
|||||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Subat-2017 tarihinde 11:45 |
||||
s.a kardesim peki ameliyat oldunuz gelisme ne y�nde 2.cisi �zeldemi oldunuz 3.s� devlette veya �zelde olduysaniz hekiminize ne dediniz ve o ameliyati kab�l etti bendede bu tarz tonsilit olayi var fakat tek bademcigimde ve devlette gittigim doktolar basindan saviyor :'( |
|||||
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
|||||
![]() |
|||||
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Subat-2017 tarihinde 16:45 |
||||
devlete gitme sende. bademcik fiyati 1000 tl ortalama ve thermal welding y�ntemi var artik o eski y�ntemler yok 3 g�ne ayaktasin. �zel hastaneler bir bakimdan iyi sorgulama yok istedigini yapiyorlar senin. tabi senin bademcik duruma bagli . fiyatta pahali degil o kadar �zele g�z�k |
|||||
![]() |
|||||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Subat-2017 tarihinde 11:43 |
||||
tesekk�rler peki siz oldunuzmu ameliyat |
|||||
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
|||||
![]() |
|||||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Subat-2017 tarihinde 15:36 |
||||
|
http://www.faranjit.gen.tr/kronik-faranjit.html
ayni benim agzimin fotografi |
|||||
|
|
|||||
![]() |
|||||
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Subat-2017 tarihinde 17:08 |
||||
evet oldum bende bademcik b�y�mesi vardi ve takilma oluyordu. o y�zden oldum . devlet �nce randevu aldim ameliyat g�n� sonra iptal edip �zelde yaptim |
|||||
![]() |
|||||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Subat-2017 tarihinde 17:10 |
||||
e oldugunuz halde ge�medimi? siz belkide bademciginiz iyi oldugu halde bosyere aldirdiginiz iyi ge�memis olabilirmi? ��nk� bademciginizde problem oldugu halde aldirdiniz ve ge�mediyse demekkisikinti bademcikte olmasa gerek. |
|||||
|
|
|||||
![]() |
|||||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Mart-2017 tarihinde 11:47 |
||||
|
Murat hocam Bademcikten gelen koku veya tasin kokusu Nefes kokusu sinifina girmez degilmi agiz kokusu olarak sayilir
|
|||||
|
|
|||||
![]() |
|||||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Mart-2017 tarihinde 21:06 |
||||
Hava yolu kokusu. Tip 2 olur Ayrica Tip 1 kokuyu da artirir -M |
|||||
![]() |
|||||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Mart-2017 tarihinde 16:58 |
||||
|
bademciklerini aldirip iyilesen abilerim sizlere su sorum var l�tfen �nemli yanitlarinizi en kisa zamanda her zaman bakicam
Bademciginizi aldirmaadan �nce agzinidaki kokuyu ttarif edebilirmisiniz a�lik nefes kokusu yada diski ve a�liga benzer bi kokumuydu? |
|||||
|
|
|||||
![]() |
|||||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Nisan-2017 tarihinde 18:09 |
||||
|
hocam ben doktora en uygun zamanda gitmeyi d�s�n�yorum ama sizin bilginiz varsa benle paylasirsaniz sevinirim , bademcik bezesi olayi var ise kiside bademcik ameliyati olmasi ile d�zeliyormu yoksa o kisi ameliyat olmamali mi
|
|||||
|
|
|||||
![]() |
|||||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Nisan-2017 tarihinde 21:30 |
||||
"bademcik bezesi" ile neyi kast ettiginizi bilmiyorum. Ancak bilsem de fark etmez, kisiye �zel sorulari zaten istesem de yanitlayamiyorum, ��nk� bilemiyorum -M |
|||||
![]() |
|||||
bad-i saba
�ye
Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2014 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 67 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Nisan-2017 tarihinde 00:05 |
||||
|
Bunu daha �nce de yazmistim saniyorum ama yine yazmakta fayda g�r�yorum. Bademcik tasindan dolayi yillar �nce ameliyat oldum ama koku ge�medi. Bu ameliyatla kokudan kurtulmanin garantisi yok, bilin istedim.
|
|||||
|
"Ne yanar kimse bana ates-i dilden �zge
Ne a�ar kimse kapim bad-i sabadan gayri" |
|||||
![]() |
|||||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Nisan-2017 tarihinde 09:56 |
||||
Evet. Dogru. isabetli tespit. G�zel ifade. -M |
|||||
![]() |
|||||
Mnsm
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Nisan-2017 tarihinde 23:59 |
||||
|
Sendeki sorun bademcik degilmis demek mesela bi arkadasimda tas koku e ararsan varmis sonra sadece burun ameliyati oluyo ve tas sorunuda bitiyo sebebi anladigim kadariyla bogazindaki hava akisi normale d�n�s yapiyo koku bitiyo kardesim olayi bi b�t�n olarak degerlendirin bence
Bende yarin o doktora gidecegm burun eti kemik egriligi ve bademcik tasi vede akut faranjit tanilari konuldu bana ama anliyorum artik hepsi oksijensiz ortamda olusan bakterilerin �rettigi taslar iltihaplar hatta dis tasi bile bence agizdan s�rekli nefesten kaynaklaniyor �nce burnu bi a�tirmak lazim sonra bakacaz Arkadasin dedigi gibi koku ge�meyebilir ama bi etken ortadan kalmis ��z�me bir adim daha yaklasmis olurum |
|||||
![]() |
|||||
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |