Agiz Kokusu Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Yap Giriş Yap

sakiz ile geçiyorsa?

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Yeni Üye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı firindamakarna Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja Doğrudan Bağlantı Konu: sakiz ile geçiyorsa?
    Gönderildi: 03-Kasim-2015 tarihinde 01:08
merhaba hocam ve arkadaslar.. Bir sorum olacak forumdaki arkadaslarin yaptigi ingiliz karbonati denedim kokudan %20 falan eser kaldi hala içiyorum bazen hiç koku olmadigi da oluyor karbonat içerken bide gün içinde sekersiz sakiz çignersem 7/24 nefes kokusu olmuyor tertemiz oluyor.. Ben sürekli sakiz mi çigneyecegim tükürük artirici veya tavsiyeniz var mi acaba tesekkür ederim simdiden.. Birde sorum var sakiz çigneyince cok gaz cikartiyorum hava yuttugum için mi yoksa midemdeki gazi mi bosaltiyorum :)
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Yönetici
Yönetici

Durum: Çevrimiçi
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja Doğrudan Bağlantı Gönderildi: 03-Kasim-2015 tarihinde 14:55
İlk gönderen: firindamakarna firindamakarna yazdı:

merhaba hocam ve arkadaslar.. Bir sorum olacak forumdaki arkadaslarin yaptigi ingiliz karbonati denedim kokudan %20 falan eser kaldi hala içiyorum bazen hiç koku olmadigi da oluyor karbonat içerken bide gün içinde sekersiz sakiz çignersem 7/24 nefes kokusu olmuyor tertemiz oluyor.. Ben sürekli sakiz mi çigneyecegim tükürük artirici veya tavsiyeniz var mi acaba tesekkür ederim simdiden.. Birde sorum var sakiz çigneyince cok gaz cikartiyorum hava yuttugum için mi yoksa midemdeki gazi mi bosaltiyorum :)

Hemen düzelteyim. 7/24 degil, dogrusu 24/7 olmalidir
tiklayiniz
tiklayiniz

Karbonatli su içilmesi konusuna çok sicak bakmiyorum.
Fazla sakiz çignemek hava yutmaya bagli gaz, içerisindeki fenil alanine bagli ishal yapabilir.
Agzinizi kullanmadiginiz zamanlarda, dudaklar kapali, disler aralik konumda salya biriktirin. Bu sizin agzinizi nemli tutacaktir
-M
Başa Dön
ismimnefarkeder Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ismimnefarkeder Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja Doğrudan Bağlantı Gönderildi: 03-Kasim-2015 tarihinde 20:54
benim de kafama takilan bir soru bu.sakiz çigneyince koku kayboluyor.acaba neye iyi geliyor?
Başa Dön
firindamakarna Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı firindamakarna Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja Doğrudan Bağlantı Gönderildi: 07-Kasim-2015 tarihinde 20:43
İlk gönderen: ismimnefarkeder ismimnefarkeder yazdı:

benim de kafama takilan bir soru bu.sakiz çigneyince koku kayboluyor.acaba neye iyi geliyor?

Bildigim kadariyla sakiz cignedikce tukuruk artiyor ve tukuruk midedeki asidi minimum seviyeye getiriyor bu yuzden. Diger bi sorum var     simdi karbonat tavsiye edilmese de hocamiz tarafindan arkadaslara ve bana yardimci oldugu kesin ben onun yerine asidi dengeleyici mide koruyucu haplari kullansam ise yarar mi acaba?
Başa Dön
Misafir Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja Doğrudan Bağlantı Gönderildi: 08-Kasim-2015 tarihinde 19:38
Hocam, 7/24 ifadesindeki "/" kesir isareti degil. Eskiden taksim, simdi slash denilen isaret. Sanirim, yabancilardan geçen bir terim. Yabancilarin "and" yerine "&" kullanmalarina benzer bir kisaltma olmali.

Sayisalim iyi degil ama kesir olarak da kabul etmek mümkün degil gibi. Çünkü birisi saat cinsinden digeri gün cinsinden kavramlari ifade ediyor. Hocalarimizin klasik "Elma-armut" dedikleri türden.

Agiz kokusuna gelince, Devedikeni sütü(milk thistle) karaciger temizleme konusunda basarili mi acaba?

Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Yönetici
Yönetici

Durum: Çevrimiçi
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja Doğrudan Bağlantı Gönderildi: 09-Kasim-2015 tarihinde 12:30
/ isareti uluslar arasi kabul görmüs bir bölme isaretidir. Hem pay hem de payda zaman birimidir. Hatali kullanilagelmektedir.

Devedikeni sütünü bilmiyorum
-M
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.