![]() |
Deviasyon ameliyati sonrasi |
Yanıtla
|
| Yazar | |
01adanali
�ye
Kayıt Tarihi: 29-Nisan-2013 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 54 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Deviasyon ameliyati sonrasiGönderildi: 17-Haziran-2014 tarihinde 13:17 |
|
17 yasindayim ve burnumdan nefes almakta g��l�k �ekiyorum.Bunun ��z�m�de deviasyon ameliyati...Ben �niversiteye hazirlaniyorum ve benim i�in 1 g�n�n bile �nemi �ok fazla.Ameliyattan sonra ders �alismam da herhangi bir zorluk �eker miyim? Ameliyat sonrasi neler olacak yardimci olursaniz sevinirim
|
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 231 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Haziran-2014 tarihinde 23:56 |
|
sana tavsiyem olacaksan hemen bu yaz ol kurtul aksi halde ders �alisirken �esitli sorunlar yasayabilirsin. bu sorunlar seni ve �alismalarini olumsuz y�nde etkiler diye d�s�n�yorum.
hangi sorunlardan bahsettigim ise mesela rahat nefes alamaman beynine oksijenin az gitmesine sebep olur. bu da �esitli sebeplerle birlikte dersleri anlamani zorlastirabilir ve konsantrasyonunu d�s�rebilir. tahmin ediyorum sende grip nezle gibi sorunlar da olusuyordur... bu sorunlar da ders verimliligini d�s�rmekle beraber gerek soru ��zerken gerek denemelere girerken acayip sikinti olusturabilir.��nk� s�rekli basin kitaplarda olacak ve bu durumda bir elinde kalem diger elinde mendil olacak sekilde bu d�nemi bitirirsin benden s�ylemesi :) tabi sinavlarda �evrene de sikinti verebilirsin bu y�zden. bir diger sorun da bu d�nemde stres hat safhada olacak ve yukarida dedigin gibi rahat nefes almaman sonucu ile sik sik bas agrilari yasayabilirsin.. bunlar da seni siķintiya d�s�rebilir. s�yle de olabilir b�t�n bunlara katlanirim diyorsan (bu sorunlar varsa tabi) bu d�nemi atlattiktan sonra rahat kafayla da ameliyatini olabilirsin. ameliyat da o kadar sikintili degil belki 1 g�n ders �alisamayabilirsin diger g�nler normal hayatina devam edersin.. bende ameliyat olmustum sonra yazarim buraya. yukarida s�ylediklerim sadece tavsiyedir.. |
|
|
�areSiZseniz ! �are SiZsiniz !!
|
|
![]() |
|
doksanikii
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Haziran-2014 tarihinde 15:46 |
|
Ben de deviasyon ameliyati oldum fakat ameliyattan sonra burnumdan hi� nefes alamaz oldum geceleri uyuyamiyorum ve �ncesinde de alerjim vardi fakat ameliyattan sonra burnum her seye alerjik reaksiyon g�sterir oldu. Sana tavsiyem su ki ameliyatta ne olacagi belli olmaz �nce sinavina gir �niversiteyi kazan (ki ben �yle yaptim) �n�m�zdeki yaz ameliyatini olursun. Doktorlar ameliyatla b�t�n dertlerinin bitecegini ve �ok rahat nefes alacagini vaadediyorlar fakat bu durum malesef herkes i�in m�kemmel sonu�lar yaratmiyor l�tfen ameliyat planlarini bi s�religine ertele.
|
|
![]() |
|
01adanali
�ye
Kayıt Tarihi: 29-Nisan-2013 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 54 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Haziran-2014 tarihinde 17:24 |
|
burnumdan sadece nefes alamiyorum,grip nezle gibi sorunum yok burnum rahatsiz edici bir sekilde akmiyor da.Ikiniz de mantikli seyler s�yl�yorsunuz aslinda ama kararsiz kalmaya devam ediyorum suan.doksanikii sen ameliyat oldun ve iyilesemedin mi orayi pek anlayamadim.Bir hayalim var ameliyati olduktan sonra 2 3 gun icinde ders calisabilirmiyim her sey yoluna girer mi daha fazla aydinlatirsaniz beni ikilemde kaldim ��nk�
|
|
![]() |
|
doksanikii
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Haziran-2014 tarihinde 20:56 |
|
Ben ameliyat olali 11 ay oluyor deviasyon ameliyatinin yaninda alt konkalarimin i�i oyularak k���lt�ld�, ameliyattan sonra burnumdan hi� bir sekilde nefes alamaz oldum. En iyi doktorlara gittim kimi burun etlerin �ok sismis dedi kimi etlerin normal burun kanatlarin ��km�s dedi a�iik�asi doktorlara da g�venemez oldum ama tek emin oldugum ameliyattan sonra her sey �ok daha k�t� oldu gece uyuyamaz; normal bi sekilde konusamaz oldum. Sana ameliyat olma demiyorum herkeste ayni sekilde sonu�lanacak diye bir sey yok. Bi b�y�g�n olarak sadece tavsiye verebilirim ameliyatta ne olacagi belli olmaz her ihtimale karsi sinavina gir �ik daha sonra ameliyat olursun. �ok ge�mis olsun.
|
|
![]() |
|
Gemi
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 29-Temmuz-2013 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 35 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Haziran-2014 tarihinde 21:08 |
|
Ben deviasyon ameliyati oldum, ve �ok memnunum.
ameliyattan �nce �ok �abuk yorulurdum ve �ok uyurdum. nefes almakta zorluk �ekerdim. Ameliyattan sonraki 4. gunde tamponum �ikarildi, ve ben o gun gunluk rutinime geri d�nd�m. Yani ameliyat bana gun kaybettirmedi, aksine kazandirdi cunku erkenden uykumu almis bi sekilde uyanmaya basladim. nefes alis verislerim d�zeldi. Ameliyat olacaksan eger silikon tampon takilacagindan emin oldugum bir hastanede ameliyat ol. tamponun silikon olmasi buyuk rahatlik. ben ameliyattan sonra bu tampon sayesinde rahatca nefes aldim. eskisi gibi pamuktan tampon olsaydi �ok zor olurdu, d�s�nmek bile istemiyorum. Gelelim forum olarak ortak problemimize: Agiz kokusu ! KBB doktoruna agiz kokum var dedigimde bana deviasyon ameliyati �nermisti. Ameliyat olduguma pisman degilim ama koku konusunda bende hi� bir degisiklik yok. Bugun tekrar kbb'ye gittim, bu sefer de doktor bademciklerin alinmasini �neriyor. I�imden 'yemezler' dedim :) |
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 231 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Haziran-2014 tarihinde 23:26 |
|
bu sorundan dolayi seni somut olarak rahatsiz edebilecek nedenler yoksa suan ameliyat olman gereksiz bence. sonra da olabilirsin, acele etme
Ameliyata gelince de tek sikintli tarafi burnuna yapilan tamponlardr . eger burun deliklerin kapatilmayacak sekilde tampon yapilirsa hicbir sikinti yasamazsn , ders calismani engeleyecek bir durum da olmaz. yalnz hemsire tamponu benimki gibi 2 burun deligini de kapatacak sekilde yaparsa (doktor hemsireye boyle yapilmamasi gerektigini �nceden s�ylemis bir de) 2 g�n boyunca agizdan nefes alip vermek zorunda kalirsn ve gercekten �ok sikintli bir durum bu. zor olan da bu sadece Ayrca 18 yasini doldulmadgin i�in devlet hastanesinde yaplmaz diye hatirliyorum, �zelde de belki yapilir. |
|
|
�areSiZseniz ! �are SiZsiniz !!
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |