![]() |
Kokunun mesafesi |
Yanıtla
|
| Yazar | |
Fresh
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Kokunun mesafesiGönderildi: 13-Temmuz-2014 tarihinde 03:23 |
|
Merhaba arkadaslar, �ncelikle y�ce ALLAH tan hepimize sabir ve sifa niyaz ederek basliyorum, birbirimize s�rekli dua edelim insaAllah...
Agizi yedigi bir seyden veya uzun s�re fir�alamadigi i�in nadiren kokan kisileri g�zlemledigimde su sonuca vardim ki bu insanlarin agiz kokusu ancak �ok yakin mesafeden fark edilebiliyor (30-40 cm ) ancak ben birisi ile konusurken aradaki mesafe 3 metrede olsa karsidaki kisinin aldigi olumsuz kokudan psikolojik olarak rahatsizligini disa vurusunu g�r�yorum... insan o kokuyu alinca acaba benim agizimda da karsiya giden b�yle bir koku varmi diye endiseye kapilip agizini kapatarak veya baska tarafa bakarak konusmaya basliyorlar... ne acayip bir sey... insanlari ne durumlara maruz birakiyorum diyorum kendi kendime... merak ettigim asil konu bu koku nasil oluyorda bu kadar uzaga gidebiliyor...? normal bir insanin 30 cm den fark edilen kokusu kaldi ki buda ikili iliskilerde farkedilmiyor dahi... benimki nasil 3 metre gidiyor anlamis degilim... bu kadar uzaga gidebilmesi agiz odakli degilde migdeden gelen gaz odakli bir koku oldugu i�in mi acaba...? inanirmisiniz bir g�n kaldirimdan balkonda duran komsuyla konusuyordum aramizda bah�e ve rahat 7-8 metre var ve hava hafif r�zgarli adam ben konusurken elini agzina g�t�rerek konusmaya basladi.. bu hareketi belki tesad�ft�r ama o an 2-3 sn kisa s�reli bir travma yasadim... yuh artik dedim kendi kendime... bu konuda fikir ve g�r�slerinizi bekliyorum... �zellikle murat aydin hocamin... |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Temmuz-2014 tarihinde 12:43 |
|
Koku kaynagindan ayrilan koku molek�lleri hava akimi siddeti ile, zaman ve havanin sicakligi ile dogru, molek�l�n agirligi ile ters orantili olarak yayilir. Es konsantrasyonda kokulu gaz i�eren noktalari birlestirdiginizde "izohal" adi verilen egriler olusur. Bu egriler uzun ekseni kokunun gidis y�n�ne paralel elipsler seklindedir. -M Dilin sirtindan ayrian kokulu gazlarin agizin disinda Izohal adaciklari olusturmasi g�r�l�yor. Bu adaciklarin iki t�rl� davraniso vardir. Birincisi birbirinden ka�maya megillidir. Ikincisi giderek b�y�meye ve dolayisiyla siddet kaybetmeye megillidir. Bu tavir izohal adacigini olusturan gaz(lar) kismi basin�lari ve yogunluklari ile birebir iliski i�erisindedir. Düzenleyen: aydinmur - 13-Temmuz-2014 tarihinde 12:49 |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Temmuz-2014 tarihinde 17:45 |
|
fresh, dostum biraz abartmissin. ben de agiz kokumun �ok siddetli oldugunu, konusmasam bile - kapali alanda- �� d�rt metre yayildigini d�s�n�yorum. gel g�r ki 7 - 8 metre �stelik a�ik havada kokunun ulasmasi imkansiza yakin bir sey. sehir kanalizasyonundan bile 4 - 5 metre uzaklasinca koku gelmiyor, agiz kokusu nasil gelecek.
|
|
![]() |
|
msms
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Temmuz-2014 tarihinde 18:59 |
|
Fresh arkadasim
Bence agiz kokusu oldugunu bilen veya ona inanmis kisiler sohbet esnasinda farkinda olmadan insanlarin agzina bir bakis atiyor. Bu da karsi tarafta eliyle agzini kapatmasi olarak sonu�laniyor ��nk� o kisi de o bakisa maruz kaldiginda kendi agiz kokusunun sana geldigi hissine kapiliyor. Bu iyi bir �rnek olmayabilir ama bir erkek bir bayanin poposuna veya baska yerlerine baktiginda bayanin kiyafetini �ekistirip durmasi ile alakali bir beden dili tepkisi sadece. |
|
![]() |
|
anamuur
�ye
Kayıt Tarihi: 22-Kasim-2013 Konum: Mersin Durum: Çevrimdışı Puan: 53 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Temmuz-2014 tarihinde 20:17 |
|
ben balkondan arkadasimla konustugumda eli surekli burnunda oluyo sekilden sekile giriyo. fresh dedigin gibi rahat 7 8metre oluyo aramizda nasil oluyo da o kadar uzaga yayiliyo koku..
|
|
![]() |
|
gizemmmm
�ye
Kayıt Tarihi: 10-Kasim-2013 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 52 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Temmuz-2014 tarihinde 22:38 |
|
Bende de ayni sekilde meydana geliyor.Ikinci katta oturuyoruz.Balkona her ciktigimda sokaktan gecen kisi burnunu kapatiyor sagina bakiyor soluna bakiyor kimse yok en sonunda goz g�ze geliyoruz ve bu surekli yasaniyor.Yani gectim 3 metreyi daha fazla mesafede yayiliyor cok ilginc..
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Temmuz-2014 tarihinde 23:57 |
|
A�ik havada hadi 3 - 4 metreye koku bir sekilde ulassin diyelim ama 5 metreden sonrasi, a�ik havada, bence imkansiz. Sekiz metre diyoruz, ort b�y�kl�kteki evin bir ucundan bir ucu gibi d�s�n�n.
Bana da s�ylendiginde �ok kizdigim bir seyi s�yleyecegim : " A�ik havada bu kadar mesafeden kokunun gittigini d�s�n�yorsaniz psikolojik bir sorun. " |
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 231 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Temmuz-2014 tarihinde 00:54 |
|
Arkadaslar biraz abartmiyor musun? abi 7 metre ne demek ya.
saka yapiyorsunuz ger�ektn. hani 2-3 metre neyse de 6 m , 7 m inanmak zor valla. kafayi �s�tt�g�m�z� biliyorum da bu kadar da degil yani, yapmayin l�tfen :) msms, bence olayi �ok g�zel izah etmis. katiliyorum ona. yalniz, keske daha somut bir �rnek verseydi, daha a�iklayici olabilmesi i�in yani :) |
|
|
�areSiZseniz ! �are SiZsiniz !!
|
|
![]() |
|
Fresh
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Temmuz-2014 tarihinde 04:24 |
|
balkon �rneklemesini yasadigim bir anektod olarak paylasmak istedim sadece, o kadar uzaga gidebilecegine bende ihtimal vermiyorum, ama ilgin�tir ki benzer seyler yasayan arkadaslar olmus. tabi benim merak ettigim konu nereden kaynaklanan bir koku digerlerine g�re daha uzaga gidebilir seklindeydi..
msms arkadasim tespitide ger�ekten mantikli... tabi is keske sadece psikolojik bisey olsada ben kafami fazla takiyor olsam... arkadaslar bu arada sunu s�yleyim forumda sirkeli su makalesini okuduktan sonra bunu denemeye kadar verdim, bir bardak suya 1 �orba kasigi elme sirkesi birazda limon sikip sabah aksam olmak �zere g�nde 2 kere i�iyorum ilk g�nden agizimin tadi degisti, bademciklerimde mevcut olan ve salyama n�fus eden olumsuz koku yok diyebilecegim seviyelere geldi... birde 60 kaps�ll�k 650 mg kudret nari propolisi aldim ona devam ediyorum, 20 TL bisey, solunum ve sindirim yollarindaki bakterilere ve mide hastaliklarina karsi olduk�a faydaliymis, ilerleyen g�nlerde gelismeleri forumda paylasacagim... Allah su m�barek ramazan-i serif h�rmetine c�mlemizin bu derdini izale eylesin birbirimize dua edelim insaAllah... |
|
![]() |
|
anamuur
�ye
Kayıt Tarihi: 22-Kasim-2013 Konum: Mersin Durum: Çevrimdışı Puan: 53 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Temmuz-2014 tarihinde 16:33 |
|
arkadaslar abartmiyorum bizim yan tarafin ustunde oturuyo arkadasim bide bizim site yildiz seklinde oldugun icin aradaki mesafe fazla baya. bende cok sasiriyorum kiz direk burnunu kapatiyo cok ilginc gercekten o kadar mesafeden acik havada burnunu kapatmasi...
|
|
![]() |
|
Fresh
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Temmuz-2014 tarihinde 12:33 |
|
Merhaba arkadaslar, daha �nceki g�nler sirkeli su ve kudret nari propolisi tedavisine basladigimi sonu�lari paylasacagimi yazmistim, buna birde sekeri azaltma y�ntemini ekledim,
sonu� olarak; 1-) sirkeli suya basladigimin ertesi g�n� ( 1 su bardagina 2 �orba kasigi sirke ) bademciklerimde olan ve salyama n�fus eden koku salyamdan gitti ve agizimin tadinda degisiklik oldu. ( bademciklerimde mevcut olan ve dildeki o koku devam ediyordu ) 2-) sirkeli suyu sadece i�menin degil gargarada yapmanin gerekli oldugunu d�s�nd�m ve 1 �ay bardagina yari yariya su/sirke karisimi yaparak 3 yudumda �nce agizima sonraki 2 yudumu bogazima gargara yapmaya devam ettim ( g�nde 2 kere yemeklerden sonra disler ve dil fir�alandiktan sonra ) 2 g�n sonra sonu� olarak dilimdeki kokununda minimum seviyeye indigini g�rd�m, bilegimi yalayip kurutup kokladigimda kokuyu almak i�in baya �abaliyorum. 3-) yediklerimi �ok iyi �ignemeye basladim ��nk� tam �ignenmeyen lokmalar migde asiti tarafindan eritilemiyor ve migde i�inde bir k�sede ��r�y�p bakteri �remesine neden oluyormus, bunlarin �ikardigi gazlarda agir agiz kokusu yapiyormus, 4-) bu uygulamalar sonucu dilimi temizlerken sunu farkettim, dilin �st�nde �nceki g�nler gibi beyaz tabaka olmasina ragmen her hangi olumsuz bir tat ve koku almadim, anladim ki kokuya neden olan o beyaz tabaka degilmis, belkide bademciklerde mevcut olan ve ya agiz i�inde her hangi bir nedenden �reyen bakteriler bizde o tabakanin koktugu d�s�ncesine neden oluyormus... zira dil fir�alamaktan haber dahi olmayan sadece dis fir�alayan insanlarin �ogunda ben agiz kokusu namina bisey g�rmedim... 5-) bademciklerimden ilk defa kendi �abamla bademcik tasi �ikardim, k�tlesi normalde agizima gelenden 2-3 kat daha b�y�kt�... ve �ikarttigim anda bogazimda beni �ok sevindiren bir ferahlama oldu.. bununda faydasi oldugunu d�s�n�yorum... arkadaslar bu y�ntemleri bir m�ddet daha uygulayip gelismeleri paylasmaya devam edecegim, alt azu dislerimden birisi i�e megilli durumda onun i� tarafinda damagin i�inde olusan dis tasi nedeni ile s�rekli belli belirsiz agri sizi oluyor, damagin i� tarafinda olusan dis taslari dis etinde iltihaplanmalara ve hastaliga buda agiz kokusuna neden oluyormus, bu gibi durumlarda derin k�retaj denilen uygulama ile dis etinin temizlenmesi gerekiyormus, sizinde damaklarinizda her hangi bir b�lgede kronik bir agri/sizi hissi varsa ve orasi hafif kizariksa oradaki cepleri temizletmenizi �neririm, tabi bu islem oru� nedeni ile bayramdan sonraya sarkacak onu yaptirdiktan sonra gelismeleri tekrar paylasacagim, Yazimin basindada belirttigim gibi belki agiz kokusunun nereden kaynaklandigini bilemeyiz ama koku s�rekli ve �ok uzak mesafelere gidebiliyorsa sizinde, solunum, migde ve sindirim sistemi kaynakli bir sorununuz olabilir, zira disinde ��r�k veya herhangi bir hastalik olan dis tasi olan vs... gibi kisilerin �ogunun agizi ya kokmuyor kokuyorsada �ok kisa mesafelerden farkediliyor 40-50 cm gibi... eger agiz kokunuz 2-3 metreden farkedilmiyorsa yaptigim g�zlemler sonucu sorun agiz kaynakli olabilir diye d�s�n�yorum, Allah hepimize sifa versin, selametle... |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |