Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Tibbi olarak nedeni bulunamayan koku olabilir mi?

Yanıtla Yanıtla
Yazar
�ye
Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bad-i saba Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Tibbi olarak nedeni bulunamayan koku olabilir mi?
    Gönderildi: 23-Ekim-2014 tarihinde 19:31
Murat Hocam size birbiriyle baglantili iki soru sormak istiyorum :
1- Tibbi olarak nedeni a�iklanamayan koku var midir? Yani �l��l�yor, koku var ama v�cutta bu kokuya sebep olabilecek bir rahatsizlik bulunamiyor. B�yle bir durumla karsilasmisliginiz veya literat�rde yer almisligi var mi?
2- Sebebi belli olan fakat tedavi edilemeyen bir koku �esidi var mi? Yani v�cutta kokunun nereden kaynaklandigi belirleniyor ancak mevcut bir tedavisi yok. B�yle bir durum olabilir mi?
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Ekim-2014 tarihinde 21:32
G�zel soru i�in tesekk�r ederim.

Bir insan agzim kokuyor diyor ise her hangi bir tespite gerek olmaksizin bu sahis agiz kokusu hastasidir. Genis bir skala �zerinde Tip 0-1-2-3-4-5 ten her hengi birisine girer. Muayene ve tibbi incelemenin amaci hastaligin varligini dogrulamak degil adresini bulmaktir yani bunlardan hangisine girdigini adresleyebilmektir.

Simdi tersine dogru y�r�yelim:
Kendisi ve sosyal �evresi bir sahista agiz kokusu bulunmadigini s�yl�yorsa, halitometre normal sinirlarin �zerinde bir koku �l��yor olsa bile o sahis agiz kokusu hastasi degildir.

B�ylece agiz kokusu teshisinin 3 bacagi vardir. Hiyerarsik sira ile bunlar:
1- Sosyal �evrenin sikayeti
2- Sahisin kendisinin sikayeti
3- Halitometrik gaz �l��mleri

Diger sorunuz:
Evet. Sebebi teshis edilip tedavi edilemeyen agiz kokusuna rastladim.
-M

Başa Dön
ismimnefarkeder Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ismimnefarkeder Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Ekim-2014 tarihinde 00:56
murat hocam sebebi teshis edilip tedavi edilemeyen agiz kokusuna �rnek verebilirmisiniz?kronik faranjit bir �rnek olabilir mi acaba?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Ekim-2014 tarihinde 07:54
Tedavi edilemeyen diye sordunuz.
Hangi birini sayayim.
Samsun'dan gelen bir �gretmende akcigerde fantom t�m�r �ikmisti. Nefes kokusu yapiyordu. Ankara'dan gelen bir doktorda Hasimoto varmis, Yine Samsun'dan gelen bir hanimda TMAU �ikti, bir �ok insanda KOAH vardi, diyabet, astim, kanser, uyku apnesi, gut.

Suudi Arabistan'dan gelen bir delikanlida malabsorpsiyon �ikti, G�rcistan'dan gelen bir adamda Celiac �ikti, sayisiz insanda hi� bir sey yoktu ama o kendisini hasta zannediyordu. En sik rastlanan tedavi edilemeyen hastalik diyabet ve astim oldu bu g�nlerde. Hemen aklima gelen bunlar.
-M

Başa Dön
bad-i saba Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bad-i saba Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Ekim-2014 tarihinde 17:09
�ok tesekk�r ederim hocam, aydinlatici bilgileriniz i�in ve her seyden �nce zamaninizi ayirip bizleri bilgilendirdiginiz i�in.
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bad-i saba Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Kasim-2014 tarihinde 04:23
Hocam, ben kokunun agzimdan degil, genzimden ve burnumdan geldigini hissediyorum, yani aslinda kokunun yerini biliyorum lakin KBB uzmanlari israrla burun boslugumda,nazal yollarda, genzimde bir problem bulamiyorlar. Ben de s�yle bir d�s�nceye kapiliyorum anaerob bakteriler tipki agzimizda oldugu gibi geniz ve burun boslugumuzda da var ve bu bakteriler tip 1 de nasil agizda koku �retiyorlarsa ayni sekilde burun boslugunda da koku �retiyorlar. Burdan hareketle burun boslugumuzda hi�bir problem olmamasina ragmen burada anaerob bakteriler koku �retebilirler degil mi? Bu durumda bizim kullandigimiz �inkolu �r�nler ve koku giderici diger y�ntemler bu bahsettigim b�lgeye zaten ulasamadiklari i�in biz bosuna �aba sarfedip agizla ugrasip duruyoruz(ki siz zaten bu �r�nlerin sadece tip 1 de etkili oldugunu s�yl�yorsunuz) oysa bize direkt genize ve burun bosluguna etki edecek bir y�ntem lazim. Bu anaerob bakterileri tamamen yok etmek m�mk�n olmadigina g�re ve ayrica sizin burun damlasi olarak gelistirdiginiz ila� da b�rokratik engeller nedeniyle bize ulasamadigina g�re biz acaba bastan yenilgiyle sonu�lanmis bir savasin i�inde miyiz? Yani tedavi edilemeyen koku derken biraz da bundan bahsetmistim aslinda. Yoksa yukarida saydiginiz diger hastaliklar yillarca agiz kokusundan baska hi�bir belirti vermeden seyretmezler diye d�s�n�yorum. Belki de yanlis d�s�n�yorum, artik ne d�s�necegimi sasirmis durumdayim zaten :( �ok uzun yazdim affiniza siginiyorum ama �zetle sunu merak ediyorum: "Hi�bir belirgin rahatsizlik olmaksizin burun boslugunda yukarida bahsettigim sekilde koku olusumu olabilir mi?"
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Kasim-2014 tarihinde 06:49
Evet, aynen agizda olan seyler burun arkasinda da oluyor. Isabetle tespit ettiginiz gibi burun damlasini zaten bu sebeple form�llendirmistim.

�in firmalari hari�, ila� �retme kelimesini duyan her firma ka�iyor.
-M
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bad-i saba Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Kasim-2014 tarihinde 11:53
Peki o zaman biz cidden �aresiz miyiz simdi bu durumda? Belirgin bir rahatsizliga bagli olmayan,kendiliginden olusan tip 2 i�in hi�bir �are yok mu? Yani bu durum, sebebi bilinen ama tedavi edilemeye gruba mi giriyor?
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bad-i saba Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Kasim-2014 tarihinde 12:45
Hocam, sizin gelistirdiginiz bu burun damlasi burundaki hangi mekanizmaya etki ediyor? Nasil ��z�yor sorunu?Acaba muadili olabilecek hi�bir y�ntem yok mu? Bir de yabanci bazi forumlarda zeolitin agiz kokusu tedavisinde kullanilmasina y�nelik bazi fikirlerinizi okudum ve ger�ekten ilgin� geldi. Bu y�nde bir gelisme veya yeni fikirler var mi?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Kasim-2014 tarihinde 14:51
Zeolit plak hazirlamistim bir zaman �nceydi. Biliyorsunuz zeolit �lkemizde elde edilen ve d�nyaya satilan bir topraktir. K�meslerde zemine serpilir. Kokulu gazlari titre ediyor, hapis ediyor. Protezin y�zeyine g�mm�st�m. �inko'dan daha etkili degildi. �stelik eskidik�e degisirmek gerekiyordu. �stelik yutulma tehlikesini beraberinde tasiyordu.
-M
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.