![]() |
Tibbi olarak nedeni bulunamayan koku olabilir mi? |
Yanıtla
|
| Yazar | |
bad-i saba
�ye
Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2014 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 67 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Tibbi olarak nedeni bulunamayan koku olabilir mi?Gönderildi: 23-Ekim-2014 tarihinde 19:31 |
|
Murat Hocam size birbiriyle baglantili iki soru sormak istiyorum :
1- Tibbi olarak nedeni a�iklanamayan koku var midir? Yani �l��l�yor, koku var ama v�cutta bu kokuya sebep olabilecek bir rahatsizlik bulunamiyor. B�yle bir durumla karsilasmisliginiz veya literat�rde yer almisligi var mi? 2- Sebebi belli olan fakat tedavi edilemeyen bir koku �esidi var mi? Yani v�cutta kokunun nereden kaynaklandigi belirleniyor ancak mevcut bir tedavisi yok. B�yle bir durum olabilir mi? |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Ekim-2014 tarihinde 21:32 |
|
G�zel soru i�in tesekk�r ederim.
Bir insan agzim kokuyor diyor ise her hangi bir tespite gerek olmaksizin bu sahis agiz kokusu hastasidir. Genis bir skala �zerinde Tip 0-1-2-3-4-5 ten her hengi birisine girer. Muayene ve tibbi incelemenin amaci hastaligin varligini dogrulamak degil adresini bulmaktir yani bunlardan hangisine girdigini adresleyebilmektir. Simdi tersine dogru y�r�yelim: Kendisi ve sosyal �evresi bir sahista agiz kokusu bulunmadigini s�yl�yorsa, halitometre normal sinirlarin �zerinde bir koku �l��yor olsa bile o sahis agiz kokusu hastasi degildir. B�ylece agiz kokusu teshisinin 3 bacagi vardir. Hiyerarsik sira ile bunlar: 1- Sosyal �evrenin sikayeti 2- Sahisin kendisinin sikayeti 3- Halitometrik gaz �l��mleri Diger sorunuz: Evet. Sebebi teshis edilip tedavi edilemeyen agiz kokusuna rastladim. -M |
|
![]() |
|
ismimnefarkeder
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 10-Eyl�l-2014 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 142 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Ekim-2014 tarihinde 00:56 |
|
murat hocam sebebi teshis edilip tedavi edilemeyen agiz kokusuna �rnek verebilirmisiniz?kronik faranjit bir �rnek olabilir mi acaba?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Ekim-2014 tarihinde 07:54 |
|
Tedavi edilemeyen diye sordunuz.
Hangi birini sayayim. Samsun'dan gelen bir �gretmende akcigerde fantom t�m�r �ikmisti. Nefes kokusu yapiyordu. Ankara'dan gelen bir doktorda Hasimoto varmis, Yine Samsun'dan gelen bir hanimda TMAU �ikti, bir �ok insanda KOAH vardi, diyabet, astim, kanser, uyku apnesi, gut. Suudi Arabistan'dan gelen bir delikanlida malabsorpsiyon �ikti, G�rcistan'dan gelen bir adamda Celiac �ikti, sayisiz insanda hi� bir sey yoktu ama o kendisini hasta zannediyordu. En sik rastlanan tedavi edilemeyen hastalik diyabet ve astim oldu bu g�nlerde. Hemen aklima gelen bunlar. -M |
|
![]() |
|
bad-i saba
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Ekim-2014 tarihinde 17:09 |
|
�ok tesekk�r ederim hocam, aydinlatici bilgileriniz i�in ve her seyden �nce zamaninizi ayirip bizleri bilgilendirdiginiz i�in.
|
|
![]() |
|
bad-i saba
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Kasim-2014 tarihinde 04:23 |
|
Hocam, ben kokunun agzimdan degil, genzimden ve burnumdan geldigini hissediyorum, yani aslinda kokunun yerini biliyorum lakin KBB uzmanlari israrla burun boslugumda,nazal yollarda, genzimde bir problem bulamiyorlar. Ben de s�yle bir d�s�nceye kapiliyorum anaerob bakteriler tipki agzimizda oldugu gibi geniz ve burun boslugumuzda da var ve bu bakteriler tip 1 de nasil agizda koku �retiyorlarsa ayni sekilde burun boslugunda da koku �retiyorlar. Burdan hareketle burun boslugumuzda hi�bir problem olmamasina ragmen burada anaerob bakteriler koku �retebilirler degil mi? Bu durumda bizim kullandigimiz �inkolu �r�nler ve koku giderici diger y�ntemler bu bahsettigim b�lgeye zaten ulasamadiklari i�in biz bosuna �aba sarfedip agizla ugrasip duruyoruz(ki siz zaten bu �r�nlerin sadece tip 1 de etkili oldugunu s�yl�yorsunuz) oysa bize direkt genize ve burun bosluguna etki edecek bir y�ntem lazim. Bu anaerob bakterileri tamamen yok etmek m�mk�n olmadigina g�re ve ayrica sizin burun damlasi olarak gelistirdiginiz ila� da b�rokratik engeller nedeniyle bize ulasamadigina g�re biz acaba bastan yenilgiyle sonu�lanmis bir savasin i�inde miyiz? Yani tedavi edilemeyen koku derken biraz da bundan bahsetmistim aslinda. Yoksa yukarida saydiginiz diger hastaliklar yillarca agiz kokusundan baska hi�bir belirti vermeden seyretmezler diye d�s�n�yorum. Belki de yanlis d�s�n�yorum, artik ne d�s�necegimi sasirmis durumdayim zaten :( �ok uzun yazdim affiniza siginiyorum ama �zetle sunu merak ediyorum: "Hi�bir belirgin rahatsizlik olmaksizin burun boslugunda yukarida bahsettigim sekilde koku olusumu olabilir mi?"
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Kasim-2014 tarihinde 06:49 |
|
Evet, aynen agizda olan seyler burun arkasinda da oluyor. Isabetle tespit ettiginiz gibi burun damlasini zaten bu sebeple form�llendirmistim.
�in firmalari hari�, ila� �retme kelimesini duyan her firma ka�iyor. -M |
|
![]() |
|
bad-i saba
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Kasim-2014 tarihinde 11:53 |
|
Peki o zaman biz cidden �aresiz miyiz simdi bu durumda? Belirgin bir rahatsizliga bagli olmayan,kendiliginden olusan tip 2 i�in hi�bir �are yok mu? Yani bu durum, sebebi bilinen ama tedavi edilemeye gruba mi giriyor?
|
|
![]() |
|
bad-i saba
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Kasim-2014 tarihinde 12:45 |
|
Hocam, sizin gelistirdiginiz bu burun damlasi burundaki hangi mekanizmaya etki ediyor? Nasil ��z�yor sorunu?Acaba muadili olabilecek hi�bir y�ntem yok mu? Bir de yabanci bazi forumlarda zeolitin agiz kokusu tedavisinde kullanilmasina y�nelik bazi fikirlerinizi okudum ve ger�ekten ilgin� geldi. Bu y�nde bir gelisme veya yeni fikirler var mi?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Kasim-2014 tarihinde 14:51 |
|
Zeolit plak hazirlamistim bir zaman �nceydi. Biliyorsunuz zeolit �lkemizde elde edilen ve d�nyaya satilan bir topraktir. K�meslerde zemine serpilir. Kokulu gazlari titre ediyor, hapis ediyor. Protezin y�zeyine g�mm�st�m. �inko'dan daha etkili degildi. �stelik eskidik�e degisirmek gerekiyordu. �stelik yutulma tehlikesini beraberinde tasiyordu.
-M |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |