![]() |
dogru dis macunu |
Yanıtla
|
| Yazar | |
samsung
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: dogru dis macunuGönderildi: 07-Kasim-2014 tarihinde 18:06 |
|
�ncelikle Murat Bey'e buradan tesekk�r etmek istiyorum.Hastalar i�in hazirladiginiz hasta bilgilendirme belgesi �ok yararli bir kaynak olmus.Elinize saglik.
Bu belgeyi okurken g�z�me su kisim takildi: ....�inko i�eren agiz �r�nleri arasindan su maddeleri i�ermeyenleri kullanabilirisinz. -SLS -NaOH -sorbitol -xylitol -aspartam -sakkarin ve benzeri... �ncelikle, egitimsiz g�zler "ve benzeri" derken ne demek istediginizi pek anlayamiyor..A�abilir misiniz? Ayrica, burada piyasadaki hangi �r�nlerin bu duruma uydugunu paylasabilir misiniz l�tfen? D�n genis�e bir kisisel bakim reyonu olan bir magaza gezdim ve yaklasik 15 farkli dis macununu inceledim hizlica.Hepsinde ya SLS,ya sakkarin ya da sorbitol bulunuyordu ve bir�ogu �inko barindirmiyordu bile. Ger�ekten de piyasada bu duruma uyan bir macun var ise bizimle paylasin l�tfen. |
|
![]() |
|
bad-i saba
�ye
Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2014 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 67 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Kasim-2014 tarihinde 00:16 |
|
Murat Hocam sizin bilgilendirme kitap�iginiza tekrar bakarken benim de dikkatimi bu konu �ekti. �inkolu dis macunu kullaniyorum, hem de sizin agiz kokusu tedavisinde kullanilabilecek �inkolu macunlar arasinda saydiginiz �r�nlerden biri(ipana pro-expert). Sizin kitap�igi okuyunca macunu alip tekrar inceledim, sizin olmamasi gereken diye saydiginiz SLS,sorbitol , sakkarin gibi maddelerin hepsi var bu macunda.�inkolu ama olmamasi gereken bu maddelerin de hepsi var. Simdi ben bu macunu hem dislerimde hem de dil temizligimde kullaniyorum, yanlis bir sey mi yapiyorum acaba teredd�tte kaldim su an. Bunlari i�ermeyen �inkolu dis macunu var mi piyasada onu da merak ediyorum. Simdi bu bahsettigim dis macununu kullanmaktan imtina etmeli miyim ben? Bize ne �nerirsiniz bu konuda acaba?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Kasim-2014 tarihinde 08:30 |
|
Dikkatiniz ve ilginiz i�in tesekk�r ederim.
Piyasada agiz kokusuna uygun dis macun olmayinca, elimizdekilerin en makul olanini dogru kabul etmek mecburiyetinde kaliyoruz. Dogru s�yl�yorsunuz, sls ve tatlandiricilar agiz kokusu lehine katkilar degildir. Fakat baska olmayinca k�t�n�n iyisine dogru se�im g�z�yle bakmak zorunda kaliyoruz. I�inde �inko olan dis macunlari "k�t�n�n iyisi" anlaminda tercih edilebilir. Hi� olmazsa �inko i�eriyor diye avunuyoruz. -M |
|
![]() |
|
bad-i saba
�ye
Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2014 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 67 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Kasim-2014 tarihinde 17:46 |
|
Ehven-i ser diyorsunuz, anliyorum. Peki bunlarla dilimizi de fir�alamali miyiz? Benim derdim, baska tip kokularla ugrasirken tip 1 sahibi de olmayalim durduk yerde. Bu bahsettigimiz maddeler agiz florasini bozar mi?Hadi dislerimizi mecburen fir�aliyoruz bu macunlarla ama dilimizi macunsuz fir�alamak ya da dil kaziyicisi kullanmak daha mi mantikli bu durumda?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Kasim-2014 tarihinde 18:13 |
|
Dilinizi de fir�alayin tabi.
Disleri macunlu fir�alamak, fakat dili macunsuz fir�alamak pratik uygulama bakimindan isabetli, uygulanabilir ve m�mk�n degil zaten. gerekli de degil. Dili kazimanin agiz kokusu �zerine azaltici etkisi %40 tan azdir. Fakat dil fir�alamanin agiz kokusunu azaltici etkisi bazi makalelerde %42, bazilarinda %59, ve baska bazi yayinlarda %88 olarak hesaplanmis. -M |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |